Categories
My Links
Генерална

« Политика - Међу нама - Да ли је набавка униформи и шлемова за војску из иностранства у реду ? | Збиљић Драгољуб Нови Сад- Да ли је исправно " председница" »

Министарство здравља - Зашто и даље писмо латиница у вашим установама ?
jovansolajic | 02 Јун, 2010 13:08

ЗА МИНИСТРА ЗДРАВЉА, Г- НА МИЛОСАВЉЕВИЋА, ЛИЧНО

Поштовани г - не министре,

Опростите, г- не министре. Постављам питање, због чега ваше установе : болнице, домови здравља, итд., и даље, после доношења новог Устава 2006. године, пишу углавном латиничним писмом. У обавези су да пишу ћирилицом, по чл. 10 Устава.

Некако може да се разуме, за оно што је написано пре доношења новог Устава, али није у реду да ваше установе и дан - данас пишу латиницом. Латинично писмо видимо на сваком кораку: на амбулантним колима, на таблама назива фирми, на обрасцима, на разним обавештењима, на рецептима, итд. итд.

Примера ради: јуче сам добио рецепте за лекове у Дому здравља у Чачку, који су компјутеризовани, али уз примену латинице. У ходницима обавештења за грађане исписана су латиницом. Има се утисак као да примена писма није обавезујућа за ваше установе., можда оне и не знају за уставну обавезу, јер код толиких послова ко ће још да чита и Устав, а можда им није ни наређено од вашег министарства шта им је чинити.

По Уставу све што ваше установе пишу морају написати ћирилицом и то за целу територију Републике, а и латиницом ако је то Законом прописано на основу Устава.

Верујте г - не министре, мада су за некога ово ситнице, ако нешто може и овако и онако, а УСТАВ је у питању, не дозволите да те и ситнице кваре утисак код грађана о ИНСТИТУЦИЈИ.

Хвала вам што сте ме саслушали.

Много поздрава, С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

 Ово писмо сам објавио на моме Блог-у - РАЗМИШЉАЊА ЈЕДНОГ ЧАЧАНИНА - jovansolajic.blog.rs / blog / jovansolajic

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме