Categories
My Links
Генерална

« ПУ "МОЈЕ ДЕТИЊСТВО", за дзр.С.СИМЕУНОВИЋ. Обд. Колибри се налази у Кулиновцима, а не у Атеници. | ФОНД ЗА РАЗВОЈ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НИШ. Зашто сте објавили оглас на српском језику латиницом? »

ЈП ГРАДАЦ ЧАЧАК. ПРИМЕДБА на Нацрт Плана генералне регулације "АТЕНИЦА - КУЛИНОВЦИ"
jovansolajic | 28 Јул, 2014 12:44
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

ГРАДАЦ ЧАЧАК

ПРИМЕДБА НА НАЦРТ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ "АТЕНИЦА - КУЛИНОВЦИ"

 

Поштовани стручњаци за поменути план:

 

Поздрављам доношење Нацрта Плана генералне регулације "АТЕНИЦА - КУЛИНОВЦИ", али имам једну велику примедбу.

У Тексту плана, на страни 27 пише:  "План детаљне регулације " АТЕНИЦА". А, највећим делом ово насеље и центар тог будућег насеља се налази на територији насеља које се зове КУЛИНОВЦИ и то од памтивека.. Поље од Лозничке реке до Атеничке реке се зове Кулиновачко поље. У катастру пише Кулиновци.

Питам се  да ли је могуће да овај план нисте радили на бази катастарских карти, јер како можете назвати насеље Атеница када се ради о насељу Кулиновци.

Насељу Кулиновци  припада улица Др Драгише Мишовића скоро целом својом дужином, селу у којем је рођен поменути лекар и хуманиста, затим обе касарне ,градска болница, О.Ш. "Свети Сава" ТС ЧАЧАК I  110/35 KV, обе гимнастичке хале, итд.

ДА би сте променили име насеља постоји законска процедура. Не можете ви произвољно центру будућег насеља променити име и дати му име суседног насеља.. Ако је центар насеља  и већи део површине на територији која се званично зове Кулиновци не можете  да дате име Атеница.

С поштовањем.

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ- у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме