Categories
My Links
Генерална

« РТС БЕОГРАД - Зашто сте књигу "БЕОГРАД - ВЕЧИТИ ГРАД" штампали латиницом? | ГРАД ЧАЧАК.КОМИСИЈИ ЗА ИМЕН.УЛИЦА И ТРГОВА. Зашто у насељу Кулиновци стоје табле Атеница? »

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА - МИНИСТАР - ЛИЧНО. Зашто не средите плате у јавном сектору?
jovansolajic | 15 Фебруар, 2014 10:01
 МИНИСТРУ ФИНАНСИЈА - ЛИЧНО
 
Поштовани г - не министре,
 
Зашто не средите плате у јавном сектору ? Зар је нормално - да гувернер Народне банке Србије има  нето плату по одбитку додатног пореза  535.000.- динара и да просек свих запослених  у НБС износи око 90.000.- динара. Дозволили сте да они који имају пресудну улогу у креирању стандарда становништва узму себи колико им се хоће а ви народе и гладујте ако тако мора,
Предлажем вам да све плате у јавном сектору разврстате у платне разреде. Председник државе, председник владе и тако редом морају бити на врху са платама - затим сви остали.
Држава је заступајући народне интересе оформила разне државне институције - да раде за потребе народа и самим тим држава у име тог народа мора овима прописати ред и рад. Држава је основала за потребе грађана Србије Државну лутрију Србије, а они самостално одређује себи плате - чија је директорска плата 4 до 5 пута већа од плате Министра финансија. А министар финансија ја директни предпостављени тој Државној лутрији. Лутрија се још и дрзнула да све пише латиницом - флагрантно кршећи Устав своје земље,
Еконмија нам је очајна. И немојте да се позивате на то да ће вам из државне управе побећи најбољи кадрови. И треба да оду - нека дођу нови људи - можда ће ти покренути  привреду и друштво у целини.
Једном речју - господине министре средите плате у јавном сектору. Ово како је не вреди ни луле дувана. Без строге дисциплине и реда у државним финансијама нема напретка.
с поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме