Categories
My Links
Генерална

« ГРАД ЧАЧАК-УПРАВА ЗА УРБ.У Плану ген. рег. "АТЕНИЦА - КУЛИНОВЦИ". Зашто Атеница а не Кулиновци? | ТВ ХЕПИ БЕОГРАД. Главни и одг.уредник. Појачајте тон или титлујте домаће емисије. »

ЈП ГРАДАЦ ЧАЧАК, НАТАША СТРУГАРЕВИЋ, Одговор на писмо у вези дет.рег плана "Атеница Кулиновци"
jovansolajic | 25 Август, 2014 11:35
ЈП ГРАДАЦ ЧАЧАК
ЗА НАТАШУ СТРУГАРЕВИЋ, ЛИЧНО
 
Много вам хвала, што сте били љубазни и одговорилли ми на моје примедбе на Нацрт Плана детаљне регулације "АТЕНИЦА - КУЛИНОВЦИ".
Стар сам 85 година, па нисам у стању да поступим како ви кажете. Зар вам није довољно, ако вас упутим на неке нетачности и противзаконите дефиниције. Зар ви не можете да проверите да ли се Кулиновачко поље налази у Атеници или у Чачку. Да ли знате , да у насељу од Градске болнице до леве обале Атеничке реке, на уличним таблама, пише "АТЕНИЦА - Микро насеље.". Како може да се зове Атеница, када су то били Кулиновци, а од Рата је град Чачак. Да ли знате, да се у телефонском именику М.З "СВЕТИ САВА", која покрива апсолутно цело Кулиновачко поље, не налази у Чачку, већ у месту које се зове Атеница. Како може да се насеље Кулиновачко поље града Чачка налази у Атеници. Јелда - немогуће.
Ко је крив и које то дозволио да директор Обданишта за обданиште код Болнице каже да је то сеоско обданиште у Атеници, или када директор Поште у Чачку Пошту бр. 4 у Чачку сврстава у сеоске поште јер се налази у Атеници, а она се налази усред Кулиновачког поља К.О.ЧАЧАК.
У Катастру пише да се територија градског атара града Чачка простире целом територијом Кулиновачког поља, а ви га називате Атеница.
Да би сте променили топоним прописана је законска регулатива. Не можете нечијом вољом или хтењем да мењате топониме. Или код нас, дао БОГ све може. На табли М.К. за Атеницу и Кулиновце, која се налази у спортској хали Младост пише место Атеница. А канцеларија се налази на територији К.О.Чачак, а ради се ближе о насељу Кулиновци или Кулиновачко поље.
На крају, још једном да вам кажем да ми није јасно због чега бих ја морао да доставим вама званичну примедбу на поменути нацрт. Битна је у свему суштина проблема. Ако вам ја кажем да у нечему грешите и ви уместо правог одговора тражите да дођем и да вам званично доставим примедбу. Или можда да вас пустим - погрешите. А, ја сам већ поставио ово питање Заштитнику грађана. Чекам да видим да ли ће се градске власти смиловати и поступити по налогу Заштитника грађана.
Не рекох, мој отац, деда и прадеда били су житељи села Кулиноваца, општина Чачак.
Но, да не дужим. Не можете топоним Кулиновци мењати у Атеница. То је тако, ако смо законита држава.
Унапред вам се захваљујем.
С поштоваем,
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА:к
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме