Categories
My Links
Генерална

« ПОЛИТИКА - МЕЂУ НАМА. ДА СЕ УКИНЕ ПДВ на све публик. штампане на српском језику ћирилицом: | ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ. Молим вас избаците латиницу из државне управе. »

РТС БЕОГРАД - ЗА ГЕН. ДИРЕКТОРА. Молба за титловање реприза наших старих добрих ТВ серија.
jovansolajic | 18 Јун, 2015 11:11
РТС БЕОГРАД
 
ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ РТС
 
Поштовани директоре,
 
Обраћам вам се са великом молбом. И ја и супруга најако већ трошимо девету деценију живота. За нас старије особе ваши програми нам највише одговарају и једино и њих гледамо. Врло радо гледамо репризирање старих одличних непоновљивих ТВ серија.
Међутим, имамо један велики проблем. Слух нам је толико ослабио, а и ваши тонови због протека времена  онејачали да не можемо да разумемо шта се прича на ТВ. Зато вас молимо да наше ТВ серије ТИТЛУЈЕТЕ и то по могућству да се контрастом боја омогући  лако читање. Требало би да титлујете и све наше говорне емисије, које су од значаја за народ и државу, Верујте, те емисије радо гледамо ми старији - нас интересује шта ће коначно бити од грандиозних дела која смо ми годинама и на сувој проји стварали / пруге, путеве, фабрике, болнице, школе, итд./ и како ће наша поколења сутра живети.
И још једно. Чувајте  наше писмо као зеницу ока свог. Срби ће постајати док буду имали своју Православну веру и цркву и док буду писали својим писмом - ћирилицом. Немојте дозвољавати да вам се у неким емисијима увлачи латинично писмо. Произвођачу програма који треба да се емитује на вашем РТС треба унапред онемогућити да текстове пише на латиници.
Иначе, уредно сам све године плаћао ТВ претплату и то за три ТВ: за стан, кућу - викендицу и за још једну самохрану мајку.
Хвала вам унапред.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак, ул.Владана Шићевића 19.
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме