Categories
My Links
Генерална

« ГРАД ЧАЧАК.КОМИСИЈИ ЗА ИМЕН.УЛИЦА И ТРГОВА. Зашто у насељу Кулиновци стоје табле Атеница? | ЧАЧАНСКИ ГЛАС. ГЛ.УРЕДНИК- Зашто не поклањате књиге писане и ћирилицом? »

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА. ЗА МИНИСТРА. ЗАШТО И ДАЉЕ ПИШЕТЕ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ?
jovansolajic | 28 Фебруар, 2014 13:04
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА - ЗА МИНИСТРА ЛИЧНО

 

Поштована министарко,

 

У данашњој Политици изашла је слика из Ниша, а  на слици табла на којој пише: КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР НИШ, итд, написано на српском језику латиничним писмом. Мање - више у свим вашим установама преовлађује латинично писмо, нарочито у Војводини, Санџаку, Источној Србији.

Питам вас директно : да ли Ви и ваше министарство, као и све ваше установе знају да су по чл. 10 Устава Републике Србије, у обавези да пишу обавезно на првом месту на српском језику и ћирилицом, а и на другим језицима и писмима ако је то одређенем законом прописано. Зашто питам? Зато, што је прошло 8 година од доношења новог устава, а ви се још њега не придржавате.

И да знате. О чему да причамо и чему да се надамо ако нам државне институције крше Устав. Закони, а нарочито Устав мора да важи за све, посебно за Владу и све њене институције.Како мислите да уђемо у ЕУ, а не можемо да се натерамо и научимо којим писмом морамо да пишемо.

Има се утисак да код вас влада самовоља - или утисак да пишете писмом које мустре случајно у свом гепеку аутомобила понесе фирмописац. Блесаво јесте, али тако је.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак.

Ово писмо објавио сам на своме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме