Categories
My Links
Генерална
ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ. Молим вас избаците латиницу из државне управе.
jovansolajic | 30 Јул, 2015 12:10
 
 
УРЕДНИКУ РУБРИКЕ МЕЂУ НАМА
 
 
Молим вас  да објавите ово писмо. Дозвољавам мала дотеривања.
Унапред захвалан
Јован Шолајић, Чачак.

ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Г-НУ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ - ЛИЧНО

 

 

Поштовани председниче Владе,

 

Директно вас питам да ли сте у стању да избаците латиницу у државним институцијама. Ако сте у стању, онда ћу да вам верујем и овај народ може да очекује бољитак. Ако не, нема нам спаса.

Девет година је прошло од како је донет најновији Устав, у коме у чл. 10 пише  " у Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћирилично писмо", а латиница у држави све више потискује ћирилицу. Прети нам опасност да тај најзначаајнији српски идентитет нестане , и ми са тим као народ- вероватно.

Невероватно је: да на згради Универзитета у Новом Пазару  стоји табла на којој пише латиницом Државни унивезитет, да у Војводини називи места и путокази су исписани на мађарском језику, па се има  утисак да се налазите у туђој држави, у Источној Србији табле на школама исписане латиницом, Државна лутрија Србије, још се зове државна све је исписано латиницом, изузев што су корпе за отпатке написане на ћирилици, Пошта штампа поштанске марке латиницом,, НБС штампа новчанице латиницом, Мин.унутрашњих послова прави саобраћајне табле  на латиници и чак са словима која не постоје у нашем језику, у здравственим установама катастрофа, државне награде добијајудела написана латиницом, и ако се зна да на Западу дела са наших простора штампана латиницом сврставају се у хрватску баптину, међународне манифестације оглашавају се на енглеском језику и на латиници.

Наше предстоница Београд затрпана је латиницом и енглеским језиком, па кад странци дођу не могу да дођу себи - где су то они дошли - па то не личи на Србију. Београд би законом требало заштити од латинице.

Све што се штампа ћирилицом требало би ослободити ПДВ - а , или га бар преполовити

ТВ које пишу ћирилицом требало би ослободити неких порезе.

Питам - да ли су табле наших представништава у иностранству исписане ћирилицом и да лио су табле страних представништава у нашој земљи написане и на српском језику ћирилицом. А, морале би.

Лакрдија је то. Да грађанин бошљак из Санџака тражи преводиоца са српског језика. Па, Срби  и Бошњаци у Санџаку говоре истим језиком, чак истом варијантом. Ако Срби говоре српским језиком како то да бошњаци не говоре тим језиком. Зато, дајте задатак, Академији наука нека испита цео случај и нека изађе у јавност. Онај који не зна српски језик не може да буде запослен у државној служби. Тако је у свим нормалним земљама. А, код нас децу уче да не знају српски језик - па где треба сутра да раде. Срби и Бошљаци у Санџаку говоре апслутно истим језиком. Зашто је то за Србина српски језик а за бошњака .бошњачки: Бошњак живи у држави Србији говори српским језиком, али ми га терамо да говори језиком који се тако зове у страној држави..

Србија је држава са дугом традицијом и зар српски народ бије заслужио да има свој језик и своје писмо.

Ако избаците латиницу из службене употребе у држави Србији и заштитите је од даљег потискивања ући ће те у ИСТОРИЈУ.

Волео бих да знам дали сте ово писмо прочитали Замолио бих ваше сараднике да вам то омогуће. Да ли као грађанин имам право да знам да ли је ово писмо прочитао мој председник Владе или не. Да ли могу да добијем такво обавештење: Хвала унапред, од једног грађанина старог 86 година.г

С поштовањем,

Јован Шолајић Чачак

Ово писмо послао сам  Политици да објави.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА..

 

 

 #
ПОЛИТИКА - МЕЂУ НАМА. ДА СЕ УКИНЕ ПДВ на све публик. штампане на српском језику ћирилицом:
jovansolajic | 17 Јун, 2015 16:35
ЗА РУБРИКУ "МЕЂУ НАМА"
 
Поштовани уредниче,
 
Молим вас да објавите ово моје писмо: СВЕ ШТО СЕ ШТАМПА И ПИШЕ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И НА СРПСКОЈ ЋИРИЛИЦИ ТРЕБА ДА БУДЕ ОСЛОБОЂЕНО ПЛАЋАЊА ПДВ.
Пре 9. година донет је нови Устав, у коме је у члану 10 прописано да је у држави Србији у службеној употреби српски језик и писмо ћирилица. Међутим, ништа од рачунице. Ситуација је све гора и гора.Све више пишемо латиницом. Ваш новинар, или шта ли је, Ј. Каваја ,у данашњој Политици на страни 8 пише  да су по Уставу и ћирилоица и латиница српска писма. С којим правом овај човек пише о писму за Србе а не зна шта о томе пише у Уставу. Свашта! И написа још низ глупости - да их не цитирам.
Поставља се основно питање: да ли је српско ћирилично писмо угрожено и да ли би га требало заштитити. Свакако да је угрожено. Само два разлога: прво - ако на ЗАПАДУ све публикације штампане на Би Х, Српском, Хрватском, Црногорском језику и на латиници сврставају их у Хрватску баштину, а  на ћирилици у Српску и што се књижевне награде у Србији додељују за издања на српском језику у преко 90% случајева штампана на латиничном  писму, а паре се углавном добијају из буџета. Заштита ћирилице је неопходна јер и све државне институције  се не придржавају прописаног писма:имамо примера колико хоћете: Државна лутрија, ем државна ем пише латиницом, Пошта Србије штампа поштанске марке латибницом, називи места на туђем језику исписана, али не и на српском.,итд,итд.
Зато предлажем:
1.Да  се укине ПДВ на све штампане публикације, штампане на српском језику  и на ћириличном српском писму и ТВ,
2.Да се књижевне и друге награде за све врсте културних публикација, уколико се директно или индиректно додељују из свих нивоа буџета, ослободе ПДВ или дргих пореских дажбина - ако су штампане на српском језику  и на српској ћирилици.
3. За прекомерну употрбу страних речи и израза у средствима јавног информисања увести казне за сваку употребљену реч или како горе рекох бар за прекомерну употребу. Добијен новац да се употребљава за организовање учења српског језика  за децу наших раднике који раде у иностранству. И да се повећа фонд часова српског језика у свим нивоима школовања наше деце.Пре Другог св.рата српски језик је био први и главни предмет. Не положиш писмени из српског језика одбијаш се на годину дана и ако  наредне године понови не положош писмени из српског језика, губиш право на даље школовање.Остајеш несвршни ђак средње школе.
На крају. Ако је Устав закон над законима, питам се како је могуће да се на примењује од стране ДРЖАВЕ нешто што је изнад свих закона па и изнад Владе, Скупштине, Председника Републике.
Још нешто - да се зна.  Ми смо све време Другог св.рата учили основну школу и гуимназију и друге средње школе по предратним законима , писали ћирилицом. Имао сам прилику да прочитам немачку Објаву којом се један мој земљак отпушта из заробљеништва 1943 године, због болести, писане на српском језику и ћирилицом и на немачком језику - и штампани део и попуњени део,  Немци су у Немачкој држави штампали и све обрасце на српском језику и ћирилицом.
Најгоре од свега је то - што сваки државни службеник би морао да од првог дана примењује све одфедбе Устава, а каква је сутуација, изгледа  да Устав нису прочитали ни највиши руководиоци ове земље,
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак, ул. Владана Шићевића бр 19.
Ово писмо објаавио сам на моме БЛОГ - у Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
РЕПУБЛИЧКИ ГЕОДЕТСКИ ЗАВОД БЕОГРАД. Зашто пишете латиничним писмом ?
jovansolajic | 13 Мај, 2015 10:45
ДИРЕКТОРУ РЕПУБЛИЧКОГ ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА - ЛИЧНО
 
Поштовани господине,
 
У јучерашњој Политици објавили сте оглас написан латиничним писмом. Питам вас - да ли сте ви државна институција и да ли сте ви у обавези, по чл.10 Устава, да пишете ћириличним писмом.
Наравно да сте у обавези, па вас питам ко ће бити конкретно кажњен  и са колико, поготову што је прекршио први у рангу закон наше државе - УСТАВ.
Јер, грађанин - да кажем обичан, може да буде кажњен и ако прекрши неки пропис локалне самоуправе, питам колика ће да буде казна за службеника који прекрши најјачи закон државе - УСТАВ. И да знате, Устав и сви закони и прописи доносе се  ради примене за све грађане,  пре свега за службенике државне управе - које овај народ плаћа.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
 
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
РТС БЕОГРАД. Г-МИРКОВ. Зашто су текстови у ТВ серији " Бранио сам Младу Босну" исписани латиницом?
jovansolajic | 26 Јануар, 2015 11:27
 
ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - ЛИЧНО
 
Прослеђујем вам писмо које сам упутио РТС Београд. Молим вас  наредите да се државни органи и сви они који примају субвенције од државе да се придржавају Устава и да пишу ћирилицом. Где год погледате само - сама латиница. За време окупације све је било исписано на ћирилици - окупатор је поштовао наше писмо. Фирма у свом акту напише назив фирме ћирилицом, а Агенција за привредне регистре га пише латиницом. Да ли ви можете да заведете ред у овој држави. Не може да ради ко шта хоће и како се коме навије. Државна лутрија Србије, зове се државна а све је исписала латиницом. Истина само на кантама за отпатке пише ћирилицом. Да ,  неко се спрда са нама, Држава постоји ако се закони и Устав поштују.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак. 
----- Original Message -----
From: JOVAN SOLAJIC
To: ??? ???????
Sent: Monday, January 26, 2015 11:21 AM
Subject: Zašto su u TV seriji "Branio sam Mladu Bosnu" ispisani latiničnim pismom?

ЗА В.Д. ДИРЕКТОРА РТС БЕОГРАД, Г-НА МИРКОВА - ЛИЧНО
 
Поштовани г - не Мирков,
 
Директно вас питам зашто су текстови у ТВ серији "Бранио сам Младу Босну" исписани латиничним писмом? То значи, да за вас Устав државе ништа не представља. Можете да радите како вам је воља. Можда, ви и не знате  - да у  Уставу, у чл. 10 пише, да је у нашој држави у службеној употреби српски језик и ћирилично писмо. Па се тако и понашате. Нико није старији од Устава. Ни ви ни ваши кооперанти у прављењу емисија. Да сам ја Председник Владе ја бих вас данас отерао са тог радног места . Држава постоји и поштује се само ако се државне институције придржавају Устава и закона. Упротивном, не можемо се надати бољитку.
За вас је и Јован Мемедовић правио емисије са текстовима на латиници - да човек не поверује. 
Доста нам је латинице на комерцијалним - приватним ТВ. Они могу да раде шта хоће, они не поштују ништа. Али, ви морате, ви не смете да правите такве грешке.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак.
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ- у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
   #
ПОШТА СРБИЈЕ. ДИРЕКТОР КРКОБАБИЋ. Зашто пишете латиницом?
jovansolajic | 16 Септембар, 2014 12:26
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

ПОШТА СРБИЈЕ - ЗА ДИРЕКТОРА ЛИЧНО

 

Поштовани гне - КРКОБАБИЋ

,

 

У данашњој ПОЛИТИЦИ изашао је напис о издавању поштанске марке поводом 100. година од рођења пок. патријарха Павла. Питам, зашто су жигови штампани латиничним писмом. Свакако знате да сте у обавези да пишете ћирилицом. У једном члану Устава је , чак, и прописано  да је Устав најстарији у односу на све друге законе , па чак и у односу на  већ створене међународне споразуме и конвенције.

И овом приликом, стављам вам примедбу што поштанске марке штампате и латиничним писмом. Па ви директно кршите Устав. Зашто. питам вас. Одговорите ми молим вас.С поштовањем,

Јован Шолајић. Чачал, дана 16.9-2014- годинр.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 

 #
АГЕНЦИЈА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ БЕОГРАД. Зашто пишете латиницом?
jovansolajic | 16 Септембар, 2014 10:43
АГЕНЦИЈА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ БЕОГРАД - ЗА ДИРЕКТОРА ЛИЧНО
 
Поштовани директоре,
 
Дана 15. ов.месеца на РТС 1 у 17 часова гледао сам емисију "Дневник". Шта сам видео? На екрану слику табле / на зиду/ на којој је латиницом исписана ваша институција. Ви сте колико ми је познато државна институција, радите у име и за рачун државе, па би сте требали да пишете ћирилицом - која је Уставом прописана за јавну употребу у нашој држави.
Како да вам верујемо, када на простом примеру кршите - ни мање - ни више него највиши законснски акт државе -Устав.
Очекујем ваш одговор - због чега је то тако како јесте.
С поштовањем.
Јован Шолајић, чачак, дана 16. септембра 2014. године,
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ. Питам председника суда зашто пишу латиничним писмом?
jovansolajic | 10 Септембар, 2014 11:18
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

ПРЕДСЕДНИКУ ВИШЕГ СУДА У БЕОГРАДУ - ЛИЧНО

 

У данашњој Политици објављена је једна пресуда тог суда штампана латиничним писмом.

Питам се, господине председниче - да ли је могуће да ваша државна висока институција не зна, да је у држави Србији у јавној употреби српски језик и писмо ћирилица.. Лош пример дајете народу. Зар се и Виши суд не придржава Устава своје државе. Или, је код нас све могуће. Ради коме како падне на памет.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак, дана 10. септембра 2014. год.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА. МИН. ВУЈОВИЋ. Да ли можете да натер. Држ.лутр. Срб. да пише ћирил..
jovansolajic | 09 Септембар, 2014 12:39
ЗА МИНИСТРА ФИНАНСИЈА - ЛИЧНО
 
Поштовани министре - г - не Вујовићу
 
У финансијама, поготову државним, поред великог знања и умења, неопходна је велика - строга дисциплина. Оно што је држава прописала државни органи морају дословце да спроводе у пракси.
На жалост, код нас је финансијска дисциплина - да не кажем на нули.
Не бих овом приликом да вам износим цео спектар грубог нарушавања финансијске дисциплине, већ бих за почетак, да вам скренем пажњу на један тако рећи баналан случај недисциплине.
Државна лутрија Србије пише све латиничним писмом, и ако је у обавези по чл. 10 Устава, да пише на српском језику ћирилицом.
Пошто је Државна лутрија Србије у вашем ресору - под вашем је руководством - као грађанин хоћу да видим вашу снагу - хоћу да видим да ли на том простом примеру да ли имате снаге да Државну лутрију Србије натерате да пише ћирилицом. Ето, засад само толико. Ако нисте у стању ово да урадите онда нам се много лоше пише.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак, дана 9.септембра.2014. год.
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
ПОЛИТИКА -МЕЂУ НАМА. Николићев поклон Буњевцима за Јосиповића - Провокација. Питам ЗАШТО?
jovansolajic | 09 Септембар, 2014 11:44
ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА"
Поштовани уредниче, молим вас да објавите следеће:
 
НИКОЛИЋЕВ ПОКЛОН БУЊЕВЦИМА ЗА ЈОСИПОВИЋА - ПРОВОКАЦИЈА. ПИТАМ ЗАШТО?
Наш Председник државе поклонио је књиге  написане ћириличним писмом школарцима Буњевцима. За господина Јосиповића је провокативно што су књиге штампане ћирилицом.
У држави Србији је у јавној употреби српски језик и ћирилично писмо. Значи, држављани Србије морају да знају српски језик и ћирилично писмо, што значи и грађани Буњевци. Нико не спори, да деца Буњевци уче на свом језику, али је и њихова обавеза да морају да уче и да науче српски језик и ћирилично писмо. Како ова деца сутра да живе и раде у држави а да не знају језик и писмо те државе. То би им била само мањкавост у равноправностима са већинским народом - Србима.
Предпостављам, мада сумњам, да деца српске националности у Хрватској уче школу на српском језику и да пишу ћириличним писмом. Па, господин Јосиповић, може српској деци у Хрватској да поклони књиге писане латиницом. Или, какво би то било изненађење ако не уче из ћириличних књига да им он подари исте такве књиге какве је даривао председник Николић Буњевачкој деци.
Зашто се плашите ћирилице у нашој држави Србији. Доста вам је што се ње плашите у Хрватској. Плашите се за наше Буњевце да се не преуче - да не науче српско писмо ћирилицу а живе у држави Србији, а шта тек чините у школовању деце Хрвата код нас- могу само да замислим. 
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак, дана 9. септембра 2014. год,
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА. 
 #
ДОМ ЗДРАВЉА "ЧАЧАК" ЧАЧАК.За директ.или одг.рук. Зашто сте у ПОЛИТИЦИ објавили оглас латиницом?
jovansolajic | 06 Септембар, 2014 11:10

У данашњој ПОЛИТИЦИ изашао је ваш оглас Јавног конкурса за избор директора.

Написан је латиничним писмом. Питам, зашто? Зар ви нисте јавна установа и да сте у обавези да пишете на српском језику ћирилицом /чл.10 Устава/.

И не само то. Скоро све што вам је написано у објекту и у вашој документацији написано је на латиничном писму. Нови Устав је донет 2006. године. Разумем, да оно што је пре тог времена било исписано латиницом, хајде због штедње, нисте преправили, али зашто се после тог датума не придржавате Устава своје земље.

Знате - ако може и овако и онако, онда какав утисак ми грађани стичемо о таквој установи. Закон мора да се поштује потпуно, поготову у тако одговорној друштвеној институцији - каква је Дом здравља.

Немојте да се наљутите.Али да знате, ако се не изборимо за своју ћирилицу, нема нам спаса - нестаћемо као народ.

Унапред се захваљујем на стрпљењу и разумевању.

С поштовањем

Јован Шолајић, Чачак, дана 6. септембра 2014. год.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
ФОНД ЗА РАЗВОЈ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НИШ. Зашто сте објавили оглас на српском језику латиницом?
jovansolajic | 29 Јул, 2014 11:39
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

ФОНД ЗА РАЗВОЈ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НИШ

За Златка Миликића

 

 

Поштовани г - не,

 

У данашњој ПОЛИТИЦИ изашао је ваш оглас написан на српском језику  латиницом и на енглеском језику.

Питам вас? Зашто на српском језику и латиницом. Ви, као државна институција, у обавези сте по чл. 10 Устава да пишете на српском језику ћирилицом.

Зашто кршите Устав своје земље -. државе Србије. Па, до кад. Колико нам то треба да прочитамо Устав из 2006. године.

С поштовањем.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 #
МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА.ЗА МИНИСТРА. Да ли ће те натерати Држ.лутрију Србије да пише ћирил.
jovansolajic | 07 Мај, 2014 12:47
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА - ЗА МИНИСТРА ЛИЧНО

 

Поштовани  г-не министре,

 

Државне финансије су један од главних стубова на којима почива једна држава - па и наша.У државним финансијама закони морају стриктно да се поштују. Само строга дисциплина у финансијама може да буде темељ напретка земље.

Позната је ствар да су нам државне финансије катастрофалне. Ништа ту не штима како треба.

Ево, да узмемо један прост и баналан пример непоштовања закона у вашем ресору. Ради се о Државној лутрији Србије.

Питам се да ли ће те натерати Државну лутрику Србије , која је под вашом ингеренцијом, да пише ћириличним уместо латуничним писмом. Јер, је у држави Србији у чл. 10 Устава прописано да је у нашој земљи у јавној употреби српски језик и писмо српска ћирилица.

Надам се да ће те у томе успети, а то ће нам бити сигнал да се можемо надати неком бољитку, да ће се хаос у финансијама под вашим руководством средити,

Данас савесни грађани и привредници издржавају државу, а несавесни и не хају за то.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

 

 

 #
ЈКП ЗА ГРЕЈАЊЕ "ЧАЧАК" ЧАЧАК.ОБРАД СТЕФАНОВИЋ.директор.Зашто рачуне штампате латиницом?
jovansolajic | 30 Април, 2014 12:36
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

ЈКП ЗА ГРЕЈАЊЕ "ЧАЧАК" ЧАЧАК

 

ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА - ЛИЧНО

 

Поштовани  гне Обраде,

 

На моју адресу стижу  ваши рачуни за утрошену топлотну енергију написани латиничним писмом. / вероватно и осталим потрошачима/.

Питам вас зашто их не пишете ћирилицом, јер је по чл. 10 Устава у службеној употреби српски језик и ћирилично писмо, још од далеке 2006. године. Значи радите противуставно, односно противзаконито.

Господине директоре, зар је могуће, да не поштујете писмо свога - српскога језика.

Да ли знате да смо за време окупације у Другом светском рату искључиво писали ћирилицом. Да ли знате да је заробљеник Србин путовао из Немачке у Србију на отпуст са објавом која је осим на немачком језику била написана / штампана/ на српском језику ћирилицом.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.  

 #
КРКОБАБИЋ МИЛАН, ДИРЕКТОР "ПОШТА СРБИЈЕ": Зашто штампате поштанске марке латиницом?
jovansolajic | 17 Април, 2014 12:56
МИЛАНУ КРКОБАБИЋУ, ДИРЕКТОРУ " ПОШТА СРБИЈЕ" БЕОГРАД Поштовани г - не Милане, Са великим уважавањем вам се обраћам / не први пут/. Питам вас, због чега и по којем то пропису издајете поштанске марке на латиничном писму. По чл. 10 Устава, у обавези сте да пишете на српском језику и ћирилицом. Не може ништа бити старије од Устава, па према томе , аутоматски сваки пропис па и међународна обавеза су ништавни уколико су противни одредбама Устава. Но, одговорите ми , молим вас. Немојте ме терати да се обраћам Уставном суду. Неко је од нас у великој заблуди. Али, не верујем да сам то ја. Унапред се захваљујем. С поштовањем, Јован Шолајић, Чачак Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.  #
ПОШТА СРБИЈЕ. М.КРКОБАБИЋ, Постављам питање:Зашто и даље поштанске марке штампате и латин.
jovansolajic | 12 Март, 2014 12:13
ПОШТА СРБИЈЕ БЕОГРАД ЗА М.КРКОБАБИЋА,директора Поштовани директоре: Ви и даље штампате поштанске марке и латиницом.Зашто? То је противно Уставу. Молим вас одговорите ми. Хвала унапред. Јован Шолајић, Чачак Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ- у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.  #
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Следећи»