Categories
My Links
Генерална

« Паунови и срне " шпацирају " у кругу Завода | Министарство здравља - Зашто и даље писмо латиница у вашим установама ? »

Политика - Међу нама - Да ли је набавка униформи и шлемова за војску из иностранства у реду ?
jovansolajic | 02 Јун, 2010 12:52

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА "

Поштовани уредниче, молим да у вашој рубрици објавите следеће :

ДА ЛИ ЈЕ НАБАВКА УНИФОРМИ И ШЛЕМОВА ЗА ВОЈСКУ ИЗ ИНОСТРАНСТВА У РЕДУ ?

Читамо у новинама , пре неки дан, да ће наша војска да увози униформе и шлемове из Хрватске. 

Нисам могао да поверујем својим очима ? Зар је могуће и да се нешто тако да и помислити.

Пре неколико дана, председник Републике Борис Тадић, рече да је првенствени задатак наше памети и привреде, да се отварају нова радна места и да се оживи наша индустрија и привреда у целини. А министарство одбране, контра Председнику, размишља да увози и најобичнију војну опрему.

Вероватно је да смо шили униформе за војску и у 19. веку, а знам да смо шлемове производили пре Другог светског рата у ВТЗ - у у Чачку.

Држава мора превасходно да штити домаћу индустрију, да јој да бар мале привилегије, да може на тржишту да опстане. У свету конкуренција је убитачна. Мали и још неразвијени немају шансе за опстанак ако их држава не помогне. Питамо се само ко је крив што смо скоро уништили сву индустрију. Сиптоматично је што су нам уништене фабрике које су били и добри извозници, значи биле су конкурентне.Циљ развијенијих привреда је остварен. Позатварали су фабрике слабијих и отворили сва врата за извоз својих производа.

Невероватно је господо државни руководиоци, да смо прошле године слушали како је цена пшенице у неким суседним земљама нижа од наше цене, и да наши сељаци не треба да се буне, малте - не ако треба увозићемо и пшеницу. Јелда, да ово нема везе ни са памећу ни са економијом.

Питам се само, да ли наше државно руководство има било какав усаглашен и усвојен план изласка из ове кризе, или се и даље наставља по старом. Министри и Влада и треба да се борбом мишљења изборе за најбоља решења шта им је чинити, али у народ морају изаћи са јединственим ставом. Слушамо и читамо свакога дана - један министар сматра да ћемо одмрзнути плате и пензије, а други каже да их не можемо одмрзавати и слично.

Министри , а то важи и за старије од министра, треба и морају да се боре за своје ставове код доношења одлука од значаја за народ и Државу. А, ако се не уважи њихово гледиште, једина је солуција да такав да оставку.

Има се утисак, господо народни представници и изабраници од народа, да уместо ДРЖАВНЕ ПОЛИТИКЕ водите ПАРТИЈСКЕ ПОЛИТИКЕ.Памет у главу, господо. .

Ако је нешто сувишно, по вама, можете да избаците.

Хвала унапред. Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо сам објавио на моме БЛОГ-у РАЗМИШЉАЊА ЈЕДНОГ ЧАЧАНИНА:jovansolajic.blog.rs / blog / jovansolajic

Ово писмо ПОЛИТИКА није објавила.

У Политици од 8. јуна т. г. објављено је да је министар одбране Шутановац био у посети Хрватској и да га је примио Председник републике Иво Јосиповић. Да није можда био због куповине униформи и шлемова ? Свашта !

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме