Categories
My Links
Генерална

« МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА - МИНИСТАР - ЛИЧНО. Зашто не средите плате у јавном сектору? | МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА. ЗА МИНИСТРА. ЗАШТО И ДАЉЕ ПИШЕТЕ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ? »

ГРАД ЧАЧАК.КОМИСИЈИ ЗА ИМЕН.УЛИЦА И ТРГОВА. Зашто у насељу Кулиновци стоје табле Атеница?
jovansolajic | 22 Фебруар, 2014 19:38
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

КОМИСИЈИ  ЗА ИМЕНОВАЊЕ УЛИЦА И ТРГОВА ГРАДА ЧАЧКА

 

 

Поштована господо                                                                                                                          

 

Обраћам вам се са молбом да решите један проблем:

У насељу које се простире од Градске болнице до леве обале Атеничке реке, на уличним таблама, поред имена улице стоји и текст: " Атеница - микро насеље".

Ово насеље се налази на територији Кулиноваца, тако пише у Катастру Катастарске управе за град Чачак, тако пише у Плану града Чачка и тако је од памтивека. Ово насеље се налази на средини Кулиноваца.

Према горе изнетом, на уличним таблама, у овом насељу, не могу стајати ове уличне табле на којима пише " Атеница - микро насеље".

У вези овог проблема обраћао сам се и ЗАШТИТНИКУ ГРАЂАНА. Овај ме је упутио на Скупштину града Чачка - јер је ово питање у надлежности Скупштине - коме је цео предмет проследио.. Вама се обраћам, јер сте ви орган Скупштине града Чачка, са молбом да ово питање како треба решите.

Питам се зар је могуће да је неко неовлашћено или незнајући дао име насељу којим се назива суседно насеље. Толико се далеко отишло - да на званичној табли Месне канцеларије за села Атеницу и Кулиновце, која се налази у граду Чачку, К.О. Чачак, насеље Кулиновци пише Атеница./ наравно треба да пише ЧАЧАК/. Државни службеник, на захтев грађана издаје званична државна документа строго по слову закона, али прави велику грешку  када пише да је такав докуменат издао државни орган из Атенице, а нити је из Атенице, нити више из Кулиноваца већ из града Чачка - јер тако пише у катастру.

Ако је, у шта не верејум, име овог насеља добило ново име, да ми одговорите којом одлуком, односно законом је то одлучено и у којем је службеним новинама то објављено.

Унапред се захваљујем.

Јован Шолајић, Чачак, ул. Владана Шићевића 19, тел. 032/ 367 - 322.

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА. а

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме