Categories
My Links
Генерална

« ПРАВНА УПРВАВА МИН.ОДБРАНЕ БГД. - Предлог за измену Закона о народној одбрани. | МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА - МИНИСТАР - ЛИЧНО. Зашто не средите плате у јавном сектору? »

РТС БЕОГРАД - Зашто сте књигу "БЕОГРАД - ВЕЧИТИ ГРАД" штампали латиницом?
jovansolajic | 10 Фебруар, 2014 10:19

 

 


 

РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА СРБИЈЕ

 

ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА И ПРЕДСЕДНУКА УПРАВНОГ ОДБОРА

 

 

ПОШТОВАНА ГОСПОДО,

 

ИЗДАЛИ СТЕ КЊИГУ " БЕОГРАД - ВЕЧИТИ ГРАД". ЧЕСТИТАМ, ЛЕПА КЊИГА.  МЕЂУТИМ, СМЕТА МИ ШТО ЈЕ ШТАМПАНА ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. ИСТОРИЈА БЕОГРАДА ГЛАВНОГ ГРАДА - ПРЕСТОНИЦА СРБИЈЕ И  СВИХ СРБА, ПА ШТАМПАНА ЛАТИНИЦОМ.

АКО СЕ ПОДПИСУЈЕТЕ КАО ИЗДАВАЧ, ОНДА - КАО ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, ПРЕМА ЧЛАНУ 10 УСТАВА, У ОБАВЕЗИ СТЕ ДА ПИШЕТЕ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И ЋИРИЛИЧНИМ ПИСМОМ. ПИТАМ ВАС - КАКО СТЕ ПРЕНЕБЕГЛИ ТУ ЧИЊЕНИЦУ ? ДА НЕКАКО И ОПРОСТИМО ПРОСТИЈИМА - НПР ПАРКИНГ СЕРВИСУ ШТО ПИШУ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ ЛАТИНИЦОМ, АЛИ ВАМА - ВИСОКО ОБРАЗОВНОЈ УСТАНОВИ  ТО СЕ НЕ МОЖЕ ОПРОСТИТИ.

МАЛО - МАЛО ПА ВАМ СЕ У НЕКОЈ ЕМИСИЈИ ПОЈАВЉУЈЕ СРПСКИ ЈЕЗИК И ЛАТИНИЦА. ДА ЛИ ТО КОД ВАС СВАК ПИШЕ КАКО МУ СЕ ХОЋЕ; ИЛИ МОЖДА И НЕ ЗНАЈУ  КАКО МОРАЈУ..

ПИТАМ СЕ ДА ЛИ ТРЕБА ДА ПЛАЋАМО ДРЖАВНУ ТВ.

ДОСТА НАМ ЈЕ ЛАТИНИЦЕ НА ПРИВАТНИМ ТВ. КОД ЊИХ ЈЕ ЋИРИЛИЦА ЗАБРАЊЕНО ПИСМО. ПО ТОМЕ СЕ ВИДИ КАКВА СМО ДРЖАВА. ДА 90% МЕДИЈА НЕ ПИШЕ НА ПИСМУ КОЈЕ ЈЕ УСТАВОМ ПРОПИСАНО КАО ДРЖАВНО. СВАШТА!

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

ОВО ПИСМО ОБЈАВИО САМ НА  МОМЕ  БЛОГУ - РАЗМИШЉАЊА ЈЕДНОГ ЧАЧАНИНА.

 

 

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме