Categories
My Links
Генерална

« ФОНД ЗА РАЗВОЈ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НИШ. Зашто сте објавили оглас на српском језику латиницом? | ЈП ГРАДАЦ ЧАЧАК, НАТАША СТРУГАРЕВИЋ, Одговор на писмо у вези дет.рег плана "Атеница Кулиновци" »

ГРАД ЧАЧАК-УПРАВА ЗА УРБ.У Плану ген. рег. "АТЕНИЦА - КУЛИНОВЦИ". Зашто Атеница а не Кулиновци?
jovansolajic | 02 Август, 2014 11:43
ГРАДСКОЈ УПРАВИ ЗА УРБАНИЗАМ ГРАДА ЧАЧКА - На личност начелнику.
Поштовани Милоше,
У Нацрту Плана генералне регулације "АТЕНИЦА - КУЛИНОВЦИ" установио сам једну велику грешку:
У Тексту плана на страни 27 пише: "План детаљне регулације
 "АТЕНИЦА".А, центар тог насеља је смештен у центар насеља које се зове КУЛИНОВЦИ, и то од памтивека.Територија од Лозничке реке до Атеничке реке припада насељу које се зове Кулиновци, а ради се о делу тог насеља које се зове КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ-тако пише у Катастру. Треба да знате да се обе касарне, Градска болница, О.Ш."Свети Сава", обе спортске хале, Обданиште налазе у насељу које се зове Кулиновци, а пројектант плана га назива Атеница и то именом суседног насеља.
Упозоравам вас да не можете потезом некога који није добро погледао ни катастарску карту да мењате топониме. Зато постоји законска регулатива.
Тај део града - од ЦЕР - а и ТРЗ- а до Атеничке реке, то јест цело Кулиновачко поље припојено је граду у време око Другог светског рата и припада градском атару.
Баш ме чуди и интересује како је предлагач могао да насеље назове Атеница а у Катастру лепо пише  да се цела та територија или центар тог насеља зове Кулиновци.
Не знам што се некима не допада име Кулиновци.Ако је тако нека се зова насеље "СВЕТИ САВА" - како се зове Месна заједница која покрива целу територију Кулиновачког поља. Али, не може да се зове Атеница, јер то име већ носи суседно насеље које се простире од Атеничке до Трнавске реке.
С поштовањем.
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Разтмишљања једног ЧАЧАНИНА.  #
User Comments
Размишљања једног ЧАЧАНИНА [Reply]
Crystal | 14 Фебруар, 2021 10:06

Hey just wanted to give you a quick heeads up. The text inn your post seem to be running off the screen in Firefox.
I'm not sure iif this is a formatting issue or somethinjg to do with web browser compatibility but I thought I'd post too llet yyou know.

Thhe layout llook great though! Hope yoou get the issue fixed soon. Cheers
https://clients1.google.co.vi/url?q=https://bestwwwkratom.com
Crystal
Beatrice https://clients1.google.sh/url?q=https://bestwwwkratom.com

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме