Categories
My Links
Генерална
Министарство културе - Одговор мин. Брадића у вези мога писма о Димитријевићу
jovansolajic | 30 Април, 2010 12:54

Поштовани господине Шолајићу,

Слажем се са Вама да увек треба подсетити на чињенице у вези са геноцидом који је почињен у Јасеновцу. У том смислу, бројке о страдању Јевреја, Срба, Рома и других жртава не треба заборавити и увек их се треба сетити. Жртве су убијане, мучене, понижаване и касапљене. О томе говори историја, то памтимо.

Поменуту емисију нисам гледао, јер сам у том тренутку отварао позоришни фестивал и обновљено позориште у Шапцу. О наступу господина Димитријевића нисам обавештен, нити је он учествовао у емисији као представник Министарства културе. Прегледаћу снимак емисије и информисати се о изјавама које је господин Димитријевић изрекао у програму.

Срдачан поздрав,

Небојша Брадић 

Ово писмо сам добио 24. априла 2009. год.

 #
Oдговор министра културе Брадића, на моје писмо од 23. марта 2009 год.
jovansolajic | 10 Април, 2010 12:10

Поштовани господине Шолајићу,

Слажем се са Вама да увек треба подсетити на чињенице у вези са геноцидом који је почињен у Јасеновцу. У том смислу, бројке о страдању Јевреја, Срба, Рома и других жртава не треба заборавити и увек их се треба сетити. Жртве су убијане, мучене, понижаване и касапљене. О томе говори историја, то памтимо.

Поменуту емисију нисам гледао, јер сам у том тренутку отварао позоришни фестивал и обновљено позориште у Шапцу.

О наступу господина Димитријевића нисам обавештен, нити је он учествовао у емисији као представник Министарства културе. Прегледаћу снимак емисије и информисати се о изјавама које је господин Димитријевић изрекао у програму.

Срдачан поздрав,

Небојша Брадић

 #
Mинистарство ун. послова-Кабинет министра- Биро за притужбе и представке
jovansolajic | 09 Април, 2010 11:14

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

КАБИНЕТ МИНИСТРА

БИРО ЗА ПРИТУЖБЕ И ПРЕДСТАВКЕ БЕОГРАД

ПОШТОВАНИ ШЕФЕ,

НИСАМ ЗАДОВОЉАН СА ВАШИМ ОДГОВОРОМ ОД 10.09.2008 ГОДИНЕ.

КАО ПРВО, У УСТАВУ, КОЈИ ЈЕ ДОНЕТ ПОСЛЕ МЕЂУНАРОДНИХ ПРОПИСА НА КОЈЕ СЕ ПОЗИВАТЕ И У УСТАВУ ЈЕ ДЕЦИДНО РЕЧЕНО ДА СЕ ПИСМО ЛАТИНИЦА МОЖЕ ПРИМЕНИТИ САМО АКО ЈЕ ТО ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО. НЕ ПОЗИВАТЕ СЕ НА ЗАКОН КОЈИМ ЈЕ У ОВОМ СЛУЧАЈУ ДОЗВОЉЕНА УПОТРЕБА ЛАТИНИЧНОГ ПИСМА. И ДРУГО, МОГЛИ СТЕ ДА ИСПОШТУЈЕТЕ УСТАВ И ДА СЕ НЕ ДОНОСИ ПОСЕБАН ЗАКОН ДА СТЕ НА ТАБЛИЦАМА УПОТРЕБИЛИ СЛОВА КОЈА СУ ИСТА У ОБА ПИСМА, КАО ШТО ЈЕ ТО УРАЂЕНО У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ. И ВУЦИ СИТИ И ОВЦЕ НА БРОЈУ. ЛАТИНИЧНА СЛОВА СУ СВАКАКО : А, Е, Ј, К, М, О, Т, ИТД.

И ТРЕЋЕ, ЗАШТО СТЕ УПОТРЕБИЛИ СЛОВА КОЈИХ НЕМА У НАШОЈ АЗБУЦИ, У НАШОЈ ЛАТИНИЦИ ? СЛОВА Y, W, ИТД,.МОЖЕ НАШЕ: Č, Ć, Š, Đ, ИТД, ,А УЗЕЛИ СТЕ И СЛОВА КОЈИХ НЕМА У НАШЕМ ПИСМУ

ЈА БИХ ВАС МНОГО ЗАМОЛИО ДА О МОЈОЈ ПРЕДСТАВЦИ ИНФОРМИШЕТЕ ГОСПОДИНА МИНИСТРА, ПОШТО ЈЕ ОН ПРЕД ЗАКОНОМ ОДГОВОРНО ЛИЦЕ.

НАДАМ СЕ ДА ВАМ НИСАМ ДОСАДИО. МОЈА ЈЕ НАМЕРА ДА ПОМОГНЕМ ДА СЕ СТВАРИ ДОВОДЕ У РЕД, ДА НАЈОДГОВОРНИЈЕ МИНИСТАРСТВО У ВЛАДИ ДА ПРИМЕР СВИМ ОСТАЛИМ У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ КАКО СЕ МОРАМО ПРИДРЖАВАТИ УСТАВА И ЗАКОНА.

ПРИМЕРА РАДИ ТАБЛА ДРЖАВНОГ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ ПАЗАРУ ИСПИСАНА ЈЕ ЛАТИНИЦОМ, ТАБЛЕ ШКОЛА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ ИСТО ТАКО, ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ СВЕ ЈЕ ИСПИСАЛА ЛАТИНИЦОМ, ПИСАО САМ БЕОГРАДСКОЈ АРЕНИ ЗАШТО НА ЊИХОВОЈ ТАБЛИ НИЈЕ ЋИРИЛИЦА, ОБЗИРОМ ДА СУ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ И НИКО НЕ ХАЈЕ. ОДГОВАРАЈУ МИ, ДА ЈЕ СВЕ У РЕДУ..

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 15. септембра 2008. год.  #

Oдговор на писање Телекома од 18.03.2009., у вези примене писма.
jovansolajic | 07 Април, 2010 13:37

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА"

МОЛИМ ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ.

НА МОЈЕ ПИСМО У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОД 16-ОГ О. М.,СЕКТОР ЗА ПИ-АР ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА", ДАНА 18.03.09., ОДГОВАРА ПОД НАСЛОВОМ "УСКОРО ТЕЛЕФОНСКИ РАЧУНИ ЋИРИЛИЦОМ"- ДА ЋЕ СЕ РАЧУНИ УБУДУЋЕ ШТАМПАТИ И ЋИРИЛИЦОМ И ДА УСТАВ ЊИХ НЕ ОБАВАЗУЈЕ ДА ПРИМЕЊУЈУ ПИСМО ЋИРИЛИЦУ.

 

УКОЛИКО ЈЕ " ТЕЛЕКОМ" ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЊЕГА ЧЛАН 10 УСТАВА ОБАВЕЗУЈЕ ДА ПРИМЕЊУЈЕ ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. ЧЛАН 10 УСТАВА ОБАВЕЗУЈЕ: ДРЖАВНЕ ОРГАНЕ И УСТАНОВЕ, ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА ДА ПРИМЕЊУЈУ ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. МЕЂУТИМ, УКОЛИКО "ТЕЛЕКОМ" НИЈЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, ПОСТАВЉАМ ПОНОВО ПИТАЊЕ ПО КОЈЕМ ПРОПИСУ СУ ШТАМПАНИ ТЕЛ. ИМЕНИЦИ ХРВАТСКОМ АБЕЦЕДОМ И ПО КОЈЕМ ПРОПИСУ У МЕНИЈУ МОБИЛНЕ ТЕЛЕФОНИЈЕ ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК , ОДНОСНО ЗА ДРЖАВУ СРБИЈУ, ЈЕ ПРИМЕЊЕНА "ОШИШАНА" ХРВАТСКА ЛАТИНИЦА, А ЗА БУГАРСКУ И МАКЕДОНИЈУ ЊИХОВИ ЈЕЗИЦИ И ПИСМО ЋИРИЛИЦА. АКО У УСТАВУ ПИШЕ ДА ЈЕ У ДРЖАВИ СРБИЈИ ЗВАНИЧНИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА, ЗАР НИЈЕ КРШЕЊЕ УСТАВА, КАДА НАШ ТЕЛЕКОМ УВЕЗЕ ТЕЛЕФОНЕ У КОЈИМА ЈЕ ЗА СРБИЈУ ПРИМЕЊЕНА "ОШИШАНА" ХРВАТСКА АБЕЦЕДА. ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ, ДА У НАШОЈ ДРЖАВИ ЈЕДНА ТАКВА ИНСТИТУЦИЈА, ПРЕ ИЗАБЕРЕ ХРВАТСКУ " "ОШИШАНУ" АБЕЦЕДУ, УМЕСТО НАШЕ ЋИРИЛИЦЕ, ПА И УКОЛИКО НИСУ У ОБАВЕЗИ НА ЧЛ.10 УСТАВА

ЗАМОЛИО БИХ ОДГОВОРНО ЛИЦЕ У "ТЕЛЕКОМУ" ДА ЗА ЈАВНОСТ ПРЕЦИЗНО ОДГОВОРИ НА ПОСТАВЉЕНА ПИТАЊА

ИМАТЕ ПРАВО ДА РЕДИГУЈЕТЕ ТЕКСТ, БЕЗ ПРАВА ПРОМЕНЕ СУШТИНЕ. ХВАЛА УНАПРЕД. ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Текст је писан 18. марта 2009. год.

Политика никада није објавила овај чланак.

 #