Categories
My Links
Генерална

« ПОЛИТИКА-МЕЂУ НАМА. Да ли пензије смањивати, поготову диференцирано? | РТС БЕОГРАД. Г-МИРКОВ. Зашто су текстови у ТВ серији " Бранио сам Младу Босну" исписани латиницом? »

ПОЛИТИКА- МЕЂУ НАМА. Смањујемо каматне стопе на штедне улоге грађана, а тражимо зајам од ММФ.
jovansolajic | 03 Децембар, 2014 12:07
ЗА РУБРИКУ "МЕЂУ НАМА"
 
Поштовани урредниче,
 
Молим вас да у вашој рубрици објавите следеће:
 
ЗАШТО СУ СМАЊЕНЕ КАМАТНЕ СТОПЕ НА ШТЕДНЕ УЛОГЕ ГРАЂАНА, А ТРАЖИМО ЗАЈАМ ОД ММФ - А.
 
У недељи Светског дана штедње наша Народна банка је саветовала све наше банке да смање каматне стопе на штедне улоге грађана. Пре свега, мислило се на орочену девизну штедњу грађана. Банке су послушале нашу НВС и смањиле каматне стопе на штедне улоге, примера ради за штедњу на годину дана на ниво од 1,5 до 2% на годишњем нивоу бруто.
Питам се - зар није било паметније - да  су банке повећале каматну стопу од 3% - колика је била предходне године, на 4% за ову годину. Грађани би били далеко заинтересованији за штедњу, извукли би девизе из "сламарица", а и наши грађани који раде у иностранству повећали би дознаке са наменом за штедњу. Ми молимо ММФ за кредит од милијарду долара, а повећаном штедњом грађана , гарантовано, добили би смо и две милијарде.
Још једна велика предност. Ако узмемо зајам од ММФ -а,  морамо да га враћамо у ануитетима, а штедне улоге грађанима не мнорамо. Не морамо, јер законом великих бројева, маса штедње, уколико се води добра политика каматних стопа, може само да расте из године у годину. Само што Народна банка мора да регулише како и на који  начин ће прикупљена штедња грађана ући у државни буџет..  
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ-у . Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
 #
User Comments
Стоматология в Москве [Reply]
Aellybum | 29 Новембар, 2021 14:31

Стоматология в Москве
https://americandental.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
americandental.ru

Стоматология в Москвe dentaquest.ru [Reply]
Annabum | 02 Децембар, 2021 13:51

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы
https://dentaquest.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
Dentaquest.ru

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме