Categories
My Links
Генерална

« ДОМ ЗДРАВЉА "ЧАЧАК" ЧАЧАК.За директ.или одг.рук. Зашто сте у ПОЛИТИЦИ објавили оглас латиницом? | МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА. МИН. ВУЈОВИЋ. Да ли можете да натер. Држ.лутр. Срб. да пише ћирил.. »

ПОЛИТИКА -МЕЂУ НАМА. Николићев поклон Буњевцима за Јосиповића - Провокација. Питам ЗАШТО?
jovansolajic | 09 Септембар, 2014 11:44
ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА"
Поштовани уредниче, молим вас да објавите следеће:
 
НИКОЛИЋЕВ ПОКЛОН БУЊЕВЦИМА ЗА ЈОСИПОВИЋА - ПРОВОКАЦИЈА. ПИТАМ ЗАШТО?
Наш Председник државе поклонио је књиге  написане ћириличним писмом школарцима Буњевцима. За господина Јосиповића је провокативно што су књиге штампане ћирилицом.
У држави Србији је у јавној употреби српски језик и ћирилично писмо. Значи, држављани Србије морају да знају српски језик и ћирилично писмо, што значи и грађани Буњевци. Нико не спори, да деца Буњевци уче на свом језику, али је и њихова обавеза да морају да уче и да науче српски језик и ћирилично писмо. Како ова деца сутра да живе и раде у држави а да не знају језик и писмо те државе. То би им била само мањкавост у равноправностима са већинским народом - Србима.
Предпостављам, мада сумњам, да деца српске националности у Хрватској уче школу на српском језику и да пишу ћириличним писмом. Па, господин Јосиповић, може српској деци у Хрватској да поклони књиге писане латиницом. Или, какво би то било изненађење ако не уче из ћириличних књига да им он подари исте такве књиге какве је даривао председник Николић Буњевачкој деци.
Зашто се плашите ћирилице у нашој држави Србији. Доста вам је што се ње плашите у Хрватској. Плашите се за наше Буњевце да се не преуче - да не науче српско писмо ћирилицу а живе у држави Србији, а шта тек чините у школовању деце Хрвата код нас- могу само да замислим. 
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак, дана 9. септембра 2014. год,
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА. 
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме