Categories
My Links
Генерална

« ПОЛИТИКА- МЕЂУ НАМА. Смањујемо каматне стопе на штедне улоге грађана, а тражимо зајам од ММФ. | РЕПУБЛИЧКИ ГЕОДЕТСКИ ЗАВОД БЕОГРАД. Зашто пишете латиничним писмом ? »

РТС БЕОГРАД. Г-МИРКОВ. Зашто су текстови у ТВ серији " Бранио сам Младу Босну" исписани латиницом?
jovansolajic | 26 Јануар, 2015 11:27
 
ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - ЛИЧНО
 
Прослеђујем вам писмо које сам упутио РТС Београд. Молим вас  наредите да се државни органи и сви они који примају субвенције од државе да се придржавају Устава и да пишу ћирилицом. Где год погледате само - сама латиница. За време окупације све је било исписано на ћирилици - окупатор је поштовао наше писмо. Фирма у свом акту напише назив фирме ћирилицом, а Агенција за привредне регистре га пише латиницом. Да ли ви можете да заведете ред у овој држави. Не може да ради ко шта хоће и како се коме навије. Државна лутрија Србије, зове се државна а све је исписала латиницом. Истина само на кантама за отпатке пише ћирилицом. Да ,  неко се спрда са нама, Држава постоји ако се закони и Устав поштују.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак. 
----- Original Message -----
From: JOVAN SOLAJIC
To: ??? ???????
Sent: Monday, January 26, 2015 11:21 AM
Subject: Zašto su u TV seriji "Branio sam Mladu Bosnu" ispisani latiničnim pismom?

ЗА В.Д. ДИРЕКТОРА РТС БЕОГРАД, Г-НА МИРКОВА - ЛИЧНО
 
Поштовани г - не Мирков,
 
Директно вас питам зашто су текстови у ТВ серији "Бранио сам Младу Босну" исписани латиничним писмом? То значи, да за вас Устав државе ништа не представља. Можете да радите како вам је воља. Можда, ви и не знате  - да у  Уставу, у чл. 10 пише, да је у нашој држави у службеној употреби српски језик и ћирилично писмо. Па се тако и понашате. Нико није старији од Устава. Ни ви ни ваши кооперанти у прављењу емисија. Да сам ја Председник Владе ја бих вас данас отерао са тог радног места . Држава постоји и поштује се само ако се државне институције придржавају Устава и закона. Упротивном, не можемо се надати бољитку.
За вас је и Јован Мемедовић правио емисије са текстовима на латиници - да човек не поверује. 
Доста нам је латинице на комерцијалним - приватним ТВ. Они могу да раде шта хоће, они не поштују ништа. Али, ви морате, ви не смете да правите такве грешке.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак.
Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ- у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.
   #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме