Categories
My Links
Генерална

« "ПОБЕДА" Ужице, Недељник, Моји први кораци у новинарству | ЦЕР Чачак, Први Шеф рачуноводства »

Хотел " ЗЛАТИБОР " Ужице, Сусрет са Митром Митровић - Ђилас, министром просвете
jovansolajic | 24 Јун, 2010 14:15

ХОТЕЛ " ЗЛАТИБОР " УЖИЦЕ, СУСРЕТ СА МИТРОМ МИТРОВИЋ - ЂИЛАС, МИНИСТРОМ ПРОСВЕТЕ

Те 1949. године радио сам, као новинар, у Обласном листу " ПОБЕДА " у Ужицу. Становао сам и хранио се у хотелу " Златибор ", у строгом центру Ужица, који је касније срушен. Соба је била на првом спрату, а са мном у соби је становао и Миша Ранђић, грађевински техничар из Чачка. И он је радио у некој обласној институцији.

За цели спрат било је само једно купатило : писоари, кабине једне и друге. Једно јутро, Миша се враћа из купатила и каже: да видиш какву герлу имамо у комшилуку. И ја знатижељан истрчим с Мишом из собе. Ми нападни, безобразни, јурнемо у ходник према купатилу. Кад према нама иде млада изузетно лепа жена у пиџами са пешкиром око врата. Црнка је , колико се сећам. Одмах сам је препознао- ради се о Митри Митровић - Ђилас, министру просвете у Влади Републике Србије и супрузи Милована Ђиласа. Ухватим Миша за руку и повучем себи, а он не схвата о чему се ради. Једва га одвучем натраг у собу. Митра је приметила о чему се ради, само се благо на нас осмехнула и отишла у правцу њене собе. Погледамо мало боље, видимо један милиционер шета ходником у пределу њене собе.

Боже глупости, Митра је била и старија од нас двојице, персона велеградска, лепотица, супруга Ђиласова, руководиоца у самом врху државном. Могли смо само да је погледамо, али нисмо смели да будемо нападни. Разумела нас је.

Забележио по сећању, дана 24. јуна 2010. године.

Јован Шолајић, Чачак

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме