Categories
My Links
Генерална

« Учесник Битке на Сутјесци, без испаљеног метка | Министарство за инфраструктуру - Какве су нам табле места и путокази на нашим путевима »

Министарство за инфраструктуру - Примена писма на Железници Србије и Устав
jovansolajic | 15 Јун, 2010 12:01

За господина Мркоњића, мин. за инфраструктуру, лично

Поштовани министре Мркоњићу,

У данашњој " Политици " , видим слику наше локомотиве, на којој је " ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ " , написано латиничним писмом.

Мислим, г - не министре, да су Железнице Србије у обавези, по члану 10. важећег Устава, да пишу ћириличним писмом. Да Железнице пишу ћирилицом је обавеза, а може се применити и друго писмо / под 2 /, ако је то Законом прописано, а на основу Устава / став 2 /

Има скоро 4. године како је донет наш нови Устав, а наше Железнице још нису реаговале. Ми тежимо да нас приме у ЕЗ. Како да нас приме, када се не придржавамо ни сопственог Устава. Озбиљна држава се тако не понаша. Како да спречимо тотално потискивање нашег традиционалног писма, ако се тог писма не придржавају ни државне институције, које су у Уставној обавези, као што су наше Железнице.

Опростите што сам вам узео мало времена. Надам се да ово моје обраћање неће бити узалуд.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Овај текст је објављен на моме БЛОГ-у - РАЗМИШЉАЊА ЈЕДНОГ ЧАЧАНИНА.

 

OДГОВОР ИЗ МИНИСТАРСТВА:

Поштовани господине Шолајићу,

обавештавамо вас да ћемо Вашу представку која се односи на примену ћириличног писма проследити Јавном предузећу Железнице Србије на разматрање.

Срдачан поздрав,

Весна Крстић, дипл. правник у Сектору за железнице.

Овај Одговор ми је послат 2. јула 2010. године.

НИСАМ ЗАДОВОЉАН !

1. Обратио сам се министру лично, а добијам одговор од обичног чиновника. Нема чак ни назнаке да је министар упознат са мојом примедбом.

2. Значи, да Министарство за инфраструктуру не зна којим писмом треба да пише њено јавно предузеће, јер препуштају предузећу Железнице...  , да они моју примедбу размотре.

3. Одговор сам добио писан латиницом. То је сарказам. Ја им пишем о кршењу Устава у  примени писма у њиховом јавном предузећу, а они пишу одговор не ћирилицом него латиницом. То значи , ни они у самом Министарству се не придржавају Устава. Јаој, јадна нам мајка. Докле смо стигли. Шта ће од нас бити.

У Чачку, дана 8. јула 2010.год.

Јован Шолајић, Чачак

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме