Categories
My Links
Генерална

« Народна банка Србије Београд - Зашто пишете латиницом ? | Шесторица рођене браће вратила се из Првог светског рата жива и здрава »

Министарство финансија - Новац од одузете имовине од " тајкуна " за социјалне сврхе
jovansolajic | 03 Јун, 2010 13:42
ЗА МИНИСТРА ФИНАНСИЈА ЛИЧНО,
Поштована г- ђо Дијана,
Ових дана читам у новинама и на ТВ кажу, да је Држава до сада приходовала од одузете имовине " Тајкунима " око 100 милиона динара и да ће та средства бити употребљена за " СОЦИЈАЛНЕ СВРХЕ ".
Немам ништа против да се средства државе употребе за социјалне сврхе.
Али, није у реду тако рећи и тако формално поступити.
Познато ми је да сваки правни субјект може имати само ЈЕДНЕ укупне ПРИХОДЕ и РАСХОДЕ, па и ДРЖАВА преко БУЏЕТА.  Сви државни ПРИХОДИ, па и приходи о којима је реч морају да се билансирају у БУЏЕТУ и из буџета се могу определити и утрошити како одлучи Народна скупштина, кроз Закон о буџету за дотичну годину.
Можда министарство финансија и води строго рачуна да сви државни приходи се нађу на једном месту у једној каси и да се одатле троше како је утврђено о Закону о буџету, али је онда нама саопштено мало другачије.
Боље је било рећи, да је се у буџет већ слило толико и толико новца и да ће Народна скупштина на предлог Владе донети Закон по коме ће се тај новац трошити за неке социјалне намене. 
Ако грешим, извињавам се.
С поштовањем,
Јован Шолајић, Чачак
 #
User Comments
Pozorište [Reply]
Srpska | 03 Јун, 2010 14:23

Ma kakva skupština oni su kao neko pzorište izglasaju sve što vlada(bolje reći vrhovi vladajućih partija odluče)Poslanici su tu kao paravan da se kaže kako postoji demokratija.Ako neko ne poštuje pravila oni ga zamene!

Позориште [Reply]
jovansolajic | 03 Јун, 2010 14:44

У праву сте, али није у реду, то никада није било могуће, да се одређени приход буџњта опредељује за неке сврхе.Још гора је ствар да паре не уђу у буџет а да се потроше.

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме