Categories
My Links
Генерална
Министарство спољних послова- на којем писму су исписане табле иностраних представништава ?
jovansolajic | 09 Април, 2010 13:20
ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА И ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА,
ПОШТОВАНИ,
ТАБЛЕ СТРАНИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА / АМБАСАДА/ ИСПИСАНА СУ И  НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. ВЕРОВАТНО СУ И НАШЕ ТАБЛЕ У ИНОСТРАНСТВУ ИСПИСАНЕ И НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. АКО ЈЕ ТАКО, ОНДА ЈЕ ПРЕКРШЕН ЧЛ. 10 УСТАВА РЕПУБЛИКЕ. А, ОНДА ТО НИЈЕ У РЕДУ И ПРОТИВЗАКОНИТО ЈЕ.
МОЛИМ ВАС ДА ЛИ САМ У ПРАВУ, ДА МИ ОДГОВОРИТЕ.
МНОГО ВАМ ХВАЛА УНАПРЕД.
ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19
Ово писмо је написано 11. јануара 2010. год.
Одговор нисам до данас добио.
 #
Mинистарству културе- Питање наступа г-на Димитријевића у емисији " Можда да - можда не"
jovansolajic | 09 Април, 2010 12:53

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА НЕБОЈШУ БРАДИЋА,

Г-НЕ МИНИСТРЕ,

ОБРАЋАМ ВАМ СЕ ПОВОДОМ НАСТУПА ПОМ.МИНИСТРА ДИМИТРИЈЕВИЋА У ЕМИСИЈИ " МОЖДА ДА - МОЖДА НЕ", ОД 22 ОВ.МЕСЕЦА НА РТС 1.

НИЈЕ ПРИМЕРЕНО, ДА ВИСОКИ ДРЖАВНИ ЧИНОВНИК ПОТЕНЦИРА ЗАШТО У БЕОГРАДУ НАЗИВИ УЛИЦА НИСУ ИСПИСАНИ И ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ, И АКО НИЈЕ БИЛА ТА ТЕМА У РАЗГОВОРУ.

ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ, ДА ПОМОЋНИК МИНИСТРА И ТО КУЛТУРЕ, НЕ ЗНА ШТА ПИШЕ У УСТАВУ НАШЕ ДРЖАВЕ, У ЧЛАНУ 10- ДА ЈЕ У ДРЖАВИ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА!?

ГОСПОДИНЕ МИНИСТРЕ, У БЕОГРАДУ И СВУГДЕ У ДРЖАВИ, БЕЗ МАЛО, САМО СУ НАМ УЛИЦЕ ИСПИСАНЕ ЋИРИЛИЦОМ, А СВЕ ОСТАЛО ЛАТИНИЦОМ. И ОН УМЕСТО ДА ПОТЕНЦИРА ТОТАЛНО ЗАПОСТАВЉАЊЕ ЋИРИЛИЦЕ, И СТРОГУ ПРИМЕНУ УСТАВА, ОН НАПРОТИВ ТРАЖИ ДА ЋИРИЛИЦУ ТАКО РЕЋИ УКИНЕМО.

ПИТАН, ШТА ЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРЕДУЗЕЛО У ВЕЗИ УМАЊИВАЊА СРПСКИХ ЖРТАВА У ЈАСЕНОВЦУ ОД СТРАНЕ ХРВАТСКЕ-ОДГОВАРА ДА НИКО НИЈЕ ТРАЖИО ДА СЕ ТО ПИТАЊЕ ПОТЕНЦИРА- У ТОМ СМИСЛУ. И НА СВА ДРУГА ПИТАЊА ГОВОРИО ЈЕ КАО ДА МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ НЕМА НИКАКВЕ ИНИЦИЈАТИВЕ У РАДУ, ВЕЋ ДА ОБАВЉА ПОСЛОВЕ НА НЕЧИЈЕ ЗАХТЕВЕ.

ПОЗНАТО ЈЕ ДА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, У СВАКОЈ ПРИЛИЦИ, БЛАТЕ СРПСКИ НАРОД И СРБИЈУ КАО ДРЖАВУ. АЛИ, НИСМО ОЧЕКИВАЛИ ДА ЈЕ ПОМОЋНИК МИНИСТРА КУЛТУРЕ БИО ЖЕШЋИ ОД ГОСПОЂЕ ИЗ НЕКЕ НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У ПОМЕНУТОЈ ЕМИСИЈИ. ПОМОЋНИК МИНИСТРА МОЖЕ ДА ИМА СВОЈЕ ПРИВАТНО МИШЉЕЊЕ О СВАКОМ ДРУШТВЕНОМ И ПОЛИТИЧКОМ ПИТАЊУ. АЛИ, КАДА НАСТУПА КАО ДРЖАВНИ ЗВАНИЧНИК, ОН МОЖЕ ДА ИЗНОСИ САМО СТАВОВЕ ДРЖАВЕ И ДА ТРАЖИ И ДА ПОТЕЦИРА ДА СЕ ПОШТУЈУ УСТАВ И ЗАКОНИ ДРЖАВЕ.

И ЈОШ НЕШТО. НИЈЕ ПРИМЕРЕНО, ДА ПОМОЋНИК МИНИСТРА, У ЈАВНОМ НАСТУПУ НА ТВ, СЕДИ СА РЗДРЉЕНОМ КОШУЉОМ БЕЗ КРАВАТЕ. ЗАР НАМ ОН ДАЈЕ ЛЕП ПРИМЕР О ТОМЕ КАКО ТРЕБА ДА СЕ ПОНАШАМО.

ОЧЕКУЈЕМ, ДА СЕ НЕШТО СЛИЧНО НЕЋЕ ПОНОВИТИ И ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ПОМЕНУТИ ПОМ. МИНИСТРА СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ.

 ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Oво писмо је написано 23. априла 2009. године.

Одговор сам добио сутра дан, који следи.

 #
Mинистарство финансија- Питање пореза на камате на штедне улоге грађана ?
jovansolajic | 09 Април, 2010 12:40

ЗА МИН.ФИНАНСИЈА

ПОШТОВАНИ МИНИСТРЕ,

ПИТАЊЕ: ПОРЕЗ НА КАМАТЕ НА ШТЕДЊУ ГРАЂАНА.

МОЈ ПРЕДЛОГ ЈЕ :

1.ДА СЕ ПОРЕЗ НА КАМАТЕ НА ШТЕДЊУ ГРАЂАНА, ЗА ЗАКЉУЧЕНЕ АРАНЖМАНЕ ПОСЛЕ СТУПАЊА ОВИХ ИЗМЕНА , НЕ ОБРАЧУНАВА ОД ПРВОГ ДАНА.

2.ДА СЕ ПОРЕЗ ОБРАЧУНАВА ЗА СВЕ ШТЕДНЕ УЛОГЕ ДО 31.12.2008. А ОД 1.ЈАНУАРА 2009. ДА СЕ НЕ ОБРАЧУНАВА,

3.ДА СЕ ЗА ЗАКЉУЧЕНЕ ПОСЛОВЕ НА ДАН СВЕТСКОГ ДАНА ШТЕДЊЕ- 31.10.2008. ПОРЕЗ О ЦЕЛОСТИ НЕ ОБРАЧУНАВА, ОД ПРВОГ ДАНА.

4.ДА СЕ ПОРЕЗ НЕ ОБРАЧУНАВА ЗА ЦЕЛУ 2008 ГОДИНУ ОБРАЗЛОЖЕЊЕ: СТИМУЛАТИВНО ЋЕ ДА ДЕЛУЈУ ПРЕДЛОЗИ ПОД 1 И 3, ПА БИ ИХ ТРЕБАЛО ОБАВЕЗНО ПРИМЕНИТИ, А У НАЈГОРЕМ СЛУЧАЈУ ПОД 2. КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО, НАЈВИШЕ ДЕВИЗНИХ УЛОГА ЈЕ УГОВОРЕНО НА ДАН СВЕТСКОГ ДАНА ШТЕДЊЕ, ПА УКОЛИКО СЕ НАПЛАТА ПОРЕЗА ИЗВРШИ ЗА ЦЕЛИ ПЕРИОД ОД ГОДИНУ ДАНА ШТЕДИШЕ НЕЋЕ ИМАТИ НИКАКВОГ ИНТЕРЕСА. ДОЋИЋЕ ДО ПОВЛАЧЕЊА ОГРОМНИХ СРЕДСТАВА. ГРАЂАНИ БИ ОНДА ЧЕКАЛИ 1. ЈАНУАР 2009. ЈЕР У ТОМ СЛУЧАЈУ НЕЋЕ ПЛАТИТИ ПОРЕЗ.

НЕ ТРЕБА ДА ПИШЕМ НАШИРОКО. РАЗУМЕЋЕТЕ СВАКАКО ШТА САМ ХТЕО ДА ВАМ ПРЕДЛОЖИМ.

ЈОШ САМО ДА ВАМ КАЖЕМ И СЛЕДЕЋЕ: ДИНАРСКА ШТЕДЊА ГРАЂАНА, ПОГОТОВУ ШТЕДЊА ПО ВИЂЕЊУ СЕ НЕ ИСПЛАТИ. ЈА И СУПРУГА ПРИМАМО ПЕНЗИЈУ НА ШТЕДНУ КЊИЖИЦУ, ОДНОСНО НА ТЕК.РАЧУН КОД БАНКЕ. НА ШТЕДЊИ УВЕК ИМАМО БАР ЈЕДНУ ЦЕЛУ ПЕНЗИЈУ, А НА КРАЈУ БАНКА НАМА ВИШЕ НАПЛАТИ ЗА ОДРЖАВАЊЕ НЕГО ЛИ ШТО ДОБИЈЕМО КАМАТЕ.

ЗНАЧИ, МИ ПЛАЋАМО БАНЦИ ШТО НАМ ДРЖИ НОВАЦ! А, КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО ПРИВРЕДА ЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ СЕ ФИНАНСИРА ИЗ ЗДРАВИХ ИЗВОРА-ОДНОСНО ИЗ ШТЕДНИХ УЛОГА ГРАЂАНА. ИЗМЕНИТЕ ПРОПИСЕ И У ОВОЈ ОБЛАСТИ.

МНОГО ХВАЛА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Писмо је написано 23. октобра 2008. год.

 #
Mинистарство просвете- Писмо у школама и универзитетима ?
jovansolajic | 09 Април, 2010 12:24

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА ДР ЖАРКА ОБРАДОВИЋА,

ПОШТОВАНИ МИНИСТРЕ,

ПИСМО У ШКОЛАМА И НА УНИВЕРЗИТЕТИМА?

ПРИМЕТИО САМ ДА СУ ТАБЛЕ НА ШКОЛАМА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ И НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ ПАЗАРУ И ДРУГДЕ НАПИСАНЕ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА СЕ ДРЖАВНИ ОРГАНИ ИЗ ПРОСВЕТЕ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА И ТО ИЗ ОБЛАСТИ ЈЕЗИКА И ПИСМА! ШТА ДА ОЧЕКУЈЕТЕ ОД ГРАЂАНА, АКО ДРЖАВА ДАЈЕ ТАКАВ ПРИМЕР. НАЈБОЉИ ЗАКОНИ АКО СЕ СТРИКТНО НЕ ПРИМЕЊУЈУ НЕ ВРЕДЕ НИШТА И ОБРАТНО.

МОГУ ДА ЗАМИСЛИМ КАКВО ЈЕ ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ МАЊИНА. ДА ЛИ УОПШТЕ УЧЕ И КОЛИКО СРПСКИ ЈЕЗИК, СРПСКО ПИСМО И ИСТОРИЈУ СРБИЈЕ? АКО ХОЋЕШ ДА СЕ ЗАПОСЛИШ У ДРУГОЈ ДРЖАВИ МОРАШ ДА ПОЛОЖИШ ЊИХОВ ЈЕЗИК И ИСТОРИЈУ. А, ДА ЛИ НАШ ДРЖАВЉАНИН ИЗ МАЊИНА МОРА ДА ЗНА СРПСКИ ЈЕЗИК И ИСТОРИЈУ? КО ЈЕ НАШ ДРЖАВЉАНИН И ЖИВИ У НАШОЈ ДРЖАВИ, ПРЕ СВЕГА, МОРА ДА ПОШТУЈЕ УСТАВ, ЈЕЗИК, ПИСМО И ЗНАМЕЊА НАШЕ ДРЖАВЕ ЧЕСТО ВИДИМО НА НЕКИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА ЗАСТАВЕ ДРУГИХ ДРЖАВА!

НАМА СЕ ДОГАЂАЈУ НЕВЕРОВАТНЕ СТВАРИ. ДА ТРАНСПАРЕНТ О ВУКОМОМ САБОРУ У ТРШИЋУ НАПИШУ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ! АКО ДРЖАВА УЧЕСТВУЈЕ И ПОМАЖЕ У НЕКИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА СВА ПИСАНИЈА МОРАЈУ ДА БУДУ ИСПИСАНА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И НА ЋИРИЛИЦИ.

ПИСАО САМ ВАМ ОВО СА ДОБРИМ НАМЕРАМА, АЛИ АКО СЛУЧАЈНО НИСАМ У ПРАВУ, ЗАМОЛИО БИХ ВАС ДА МИ ОДГОВОРИТЕ

ПРИМИТЕ ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 27. августа 2008. год.

Нисам никада добио одговор.

 #
Министарство унутр. послова- Кабинет министра- за Светлану Тратар
jovansolajic | 09 Април, 2010 11:54

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

КАБИНЕТ МИНИСТРА

ЗА СВЕТЛАНУ ТРАТАР

ПОШТОВАНА СВЕТЛАНА,

ДОБИО САМ ВАШЕ ПИСМО ОД 28.12.2009 ГОДИНЕ, КОЈИМ МЕ УВЕРАВАТЕ ДА СУ ПИСМО НА НОВИМ С. ТАБЛИЦАМА И УСТАВ УСАГЛАШЕНИ.

СМАТРАМ ДА НИСТЕ У ПРАВУ. У ДРУГОМ СТАВУ ЧЛАНА 10 УСТАВА ПИШЕ: "СЛУЖБЕНА УПОТРЕБА ДРУГИХ ЈЕЗИКА И ПИСАМА УРЕЂУЈЕ СЕ ЗАКОНОМ, НА ОСНОВУ УСТАВА". ВИ СЕ НЕ ПОЗИВАТЕ, КОЈИМ ЈЕ ТО ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО / НАРАВНО, ПОСЛЕ ДОНОШЕЊА УСТАВА 2006 ГОДИНЕ/ ДА СЕ ТАБЛИЦЕ ШТАМПАЈУ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. НИКАКВЕ КОНВЕНЦИЈЕ НИТИ ПРАВИЛА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ НЕ МОГУ БИТИ СТАРИЈА ОД НАШЕГА УСТАВА. САМО ДА ВАС ПОДСЕТИМ ДА СУ ТАБЛИЦЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И ЦЕЛОЈ Б И Х УРАЂЕНЕ, БЕЗ УПОТРЕБЕ ЛАТИНИЦЕ. А Б И Х ЈЕ ЧАК ПОД ПРОТЕКТОРАТОМ .

ПРЕМА ТОМЕ, ТАБЛИЦЕ СЕ МОГУ ШТАМПАТИ И БЕЗ УПОТРЕБЕ ЛАТИНИЦЕ И ШТО ЈЕ НАЈБИТНИЈЕ НЕ БИ СЕ ПОВРЕДИЛЕ УСТАВНЕ ОДРЕДБЕ. АЛИ, ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА ЈЕ И У ВАШЕМ РЕСОРУ МНОГО ЛАТИНИЦЕ, ЧАК СУ СКОРО НАБАВЉЕНА ВАТРОГАСНА ВОЗИЛА НА КОЈИМА ЈЕ ПРИМЕЊЕНА ЛАТИНИЦА, ЈЕДИНО АКО МЕ ОЧИ НЕ ВАРАЈУ.

 МОЛИМ ВАС СА ОВИМ УПОЗНАЈТЕ Г- НА МИНИСТРА.

МНОГО ВАМ ХВАЛА НА ПОШТОВАЊУ МОЈЕ ЛИЧНОСТИ- КАО ГРАЂАНИНА.

ПОЗДРАВ

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 11. јануара 2010 год.

 #
Министарство унутр.послова- Управа за зај.послове-За
jovansolajic | 09 Април, 2010 11:48
ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА И ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА, ПОШТОВАНИ, ТАБЛЕ СТРАНИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА / АМБАСАДА/ ИСПИСАНА СУ И НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. ВЕРОВАТНО СУ И НАШЕ ТАБЛЕ У ИНОСТРАНСТВУ ИСПИСАНЕ И НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. АКО ЈЕ ТАКО, ОНДА ЈЕ ПРЕКРШЕН ЧЛ. 10 УСТАВА РЕПУБЛИКЕ. А, ОНДА ТО НИЈЕ У РЕДУ И ПРОТИВЗАКОНИТО ЈЕ. МОЛИМ ВАС ДА ЛИ САМ У ПРАВУ, ДА МИ ОДГОВОРИТЕ. МНОГО ВАМ ХВАЛА УНАПРЕД. ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19  #
Mинистру унутр. послова- Писмо латиница на будућим саобраћајним таблицама
jovansolajic | 09 Април, 2010 11:37

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА ИВИЦУ ДАЧИЋА,

ПОШТОВАНИ Г- НЕ МИНИСТРЕ,

У ЈУЧЕРАШЊОЈ " ПОЛИТИЦИ " ИЗАШАО ЈЕ ЧЛАНАК У ВЕЗИ ИЗРАДЕ НОВИХ САОБРАЋАЈНИХ ТАБЛИЦА. КОЛИКО СЕ ДАЛО ВИДЕТИ, ТАБЛИЦЕ ЋЕ СЕ ШТАМПАТИ УЗ ПРИМЕНУ ЛАТИНИЦЕ

ДА ЛИ ЈЕ ПРИМЕНА ПИСМА ЛАТИНИЦЕ ЗАКОНИТА, ОБЗИРОМ ДА У ЧЛАНУ 10 УСТАВА ПИШЕ ДА ЈЕ У СРБИЈИ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА.

БИЛО БИ ВЕОМА НЕУГОДНО ДА СЕ УТВРДИ ДА СУ ТАКВЕ ТАБЛИЦЕ УРАЂЕНЕ УЗ КРШЕЊЕ УСТАВА.

ПИШЕМ ВАМ СА ПОТПУНО ДОБРИМ НАМЕРАМА. И ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО САМ ВАМ УЗЕО ДРАГОЦЕНО ВРЕМЕ

С ПОШТОВАЊЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19.

Писмо је написано 11. децембра 2009. год.

 #
Mинистарство ун. послова-Кабинет министра- Биро за притужбе и представке
jovansolajic | 09 Април, 2010 11:14

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

КАБИНЕТ МИНИСТРА

БИРО ЗА ПРИТУЖБЕ И ПРЕДСТАВКЕ БЕОГРАД

ПОШТОВАНИ ШЕФЕ,

НИСАМ ЗАДОВОЉАН СА ВАШИМ ОДГОВОРОМ ОД 10.09.2008 ГОДИНЕ.

КАО ПРВО, У УСТАВУ, КОЈИ ЈЕ ДОНЕТ ПОСЛЕ МЕЂУНАРОДНИХ ПРОПИСА НА КОЈЕ СЕ ПОЗИВАТЕ И У УСТАВУ ЈЕ ДЕЦИДНО РЕЧЕНО ДА СЕ ПИСМО ЛАТИНИЦА МОЖЕ ПРИМЕНИТИ САМО АКО ЈЕ ТО ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО. НЕ ПОЗИВАТЕ СЕ НА ЗАКОН КОЈИМ ЈЕ У ОВОМ СЛУЧАЈУ ДОЗВОЉЕНА УПОТРЕБА ЛАТИНИЧНОГ ПИСМА. И ДРУГО, МОГЛИ СТЕ ДА ИСПОШТУЈЕТЕ УСТАВ И ДА СЕ НЕ ДОНОСИ ПОСЕБАН ЗАКОН ДА СТЕ НА ТАБЛИЦАМА УПОТРЕБИЛИ СЛОВА КОЈА СУ ИСТА У ОБА ПИСМА, КАО ШТО ЈЕ ТО УРАЂЕНО У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ. И ВУЦИ СИТИ И ОВЦЕ НА БРОЈУ. ЛАТИНИЧНА СЛОВА СУ СВАКАКО : А, Е, Ј, К, М, О, Т, ИТД.

И ТРЕЋЕ, ЗАШТО СТЕ УПОТРЕБИЛИ СЛОВА КОЈИХ НЕМА У НАШОЈ АЗБУЦИ, У НАШОЈ ЛАТИНИЦИ ? СЛОВА Y, W, ИТД,.МОЖЕ НАШЕ: Č, Ć, Š, Đ, ИТД, ,А УЗЕЛИ СТЕ И СЛОВА КОЈИХ НЕМА У НАШЕМ ПИСМУ

ЈА БИХ ВАС МНОГО ЗАМОЛИО ДА О МОЈОЈ ПРЕДСТАВЦИ ИНФОРМИШЕТЕ ГОСПОДИНА МИНИСТРА, ПОШТО ЈЕ ОН ПРЕД ЗАКОНОМ ОДГОВОРНО ЛИЦЕ.

НАДАМ СЕ ДА ВАМ НИСАМ ДОСАДИО. МОЈА ЈЕ НАМЕРА ДА ПОМОГНЕМ ДА СЕ СТВАРИ ДОВОДЕ У РЕД, ДА НАЈОДГОВОРНИЈЕ МИНИСТАРСТВО У ВЛАДИ ДА ПРИМЕР СВИМ ОСТАЛИМ У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ КАКО СЕ МОРАМО ПРИДРЖАВАТИ УСТАВА И ЗАКОНА.

ПРИМЕРА РАДИ ТАБЛА ДРЖАВНОГ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ ПАЗАРУ ИСПИСАНА ЈЕ ЛАТИНИЦОМ, ТАБЛЕ ШКОЛА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ ИСТО ТАКО, ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ СВЕ ЈЕ ИСПИСАЛА ЛАТИНИЦОМ, ПИСАО САМ БЕОГРАДСКОЈ АРЕНИ ЗАШТО НА ЊИХОВОЈ ТАБЛИ НИЈЕ ЋИРИЛИЦА, ОБЗИРОМ ДА СУ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ И НИКО НЕ ХАЈЕ. ОДГОВАРАЈУ МИ, ДА ЈЕ СВЕ У РЕДУ..

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 15. септембра 2008. год.  #

Mинисстру унутр. послова, латиница на новим панцир прслуцима
jovansolajic | 09 Април, 2010 11:01

ЗА МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА, Г-НА ДАЧИЋА,

 ПОШТОВАНИ Г-НЕ МИНИСТРЕ,

У ДАНАШЊОЈ " ПОЛИТИЦИ" ОБЈАВЉЕНА ЈЕ СЛИКА, НА КОЈОЈ ЈЕ ПОЛИЦАЈАЦ СА ПАНЦИР ПРСЛУКОМ НА КОМЕ ПИШЕ " ПОЛИЦИЈА НОВИ САД" ЛАТИНИЦОМ ИСПИСАНО.

РАНИЈЕ САМ ВАМ ПИСАО У ВЕЗИ ЛАТИНИЦЕ НА АУТОМОБИЛИМА И НА УНИФОРМАМА, НА ШТА СТЕ ОДГОВОРИЛИ ДА СЕ РАДИ О СТАРИМ ЗАЛИХАМА И ДА СЕ ЗА НОВЕ НАРУЏБЕ ПРИМЕЊУЈЕ ЋИРИЛИЧНО ПИСМО- СХОДНО НОВОМ УСТАВУ. МЕЂУТИМ, НИЈЕ ТАКО. ЛЕПО ПИШЕ У ПОДНАСЛОВУ СЛИКЕ " ... С НОВИМ ПАНЦИР ПРСЛУКОМ". А И ОНАЈ КОЈИ ВАМ ЈЕ ПОКЛОНИО ПАНЦИР ПРСЛУКЕ ЈЕ ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА, ПА ЈЕ МОРАО ДА СЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА, ИЛИ МОЖДА МИСЛИ, ДА СЕ НА ЊЕГА УСТАВ НЕ ОДНОСИ.

МНОГО САМ РАЗОЧАРАН КАО ГРАЂАНИН. ПОЛИЦИЈА ЈЕ ЈЕДАН ОД ГЛАВНИХ СТОЖЕРА ВЛАСТИ, ЈЕДАН ОД ГЛАВНИХ ЧУВАРА ПОРЕТКА, А ИСПАДА ДА СЕ НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА. УСТАВ, ОСНОВНИ ЗАКОН ДРЖАВЕ, ТРЕБА ДА БУДЕ СВЕТО. АКО ЈЕ У УСТАВУ НАПИСАНО ДА ЈЕ ЋИРИЛИЦА ДРЖАВНО ПИСМО, ТО ЗНАЧИ ДА СЕ, ПРЕ СВИХ, ДРЖАВНИ ОРГАНИ МОРАЈУ ТОГА ДА СЕ СТРОГО ПРИДРЖАВАЈУ.

ЈА ВАМ СЕ МНОГО ИЗВИЊАВАМ, MOЖДА САМ ВАМ ДОСАДАН, АЛИ ЈЕ БОЉЕ И ПРИСТОЈНИЈЕ ОВАКО, НЕГО ЛИ, ДА ОВО ИЗНОСИМ У ЈАВНОСТ.

 МНОГО ПОЗДРАВА.

 ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 17. августа 2009. год.

На ово писмо нисам добио одговор.

 #
Mинистру унутр. послова, писмо на новим рег. таблицама ?
jovansolajic | 09 Април, 2010 10:49

МИНИСТРУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА Г-НУ ДАЧИЋУ,

ПОШТОВАНИ Г-НЕ МИНИСТРЕ, У ДАНАШЊОЈ ПОЛИТИЦИ ИЗАШАО ЈЕ НАПИС О ИЗГЛЕДУ БУДУЋИХ РЕГИСТАРСКИХ ТАБЛИЦА. НА РЕГИСТАРСКИМ ТАБЛИЦАМА ПРИМЕЊЕНО ЈЕ ПИСМО ЛАТИНИЦА, А У ПРАВИЛНИКУ.... СУ ПРЕДВИЂЕНА И СЛОВА КОЈИХ НЕМА У НАШОЈ АЗБУЦИ. /Y, W/

У УСТАВУ НАШЕ ДРЖАВЕ ПИШЕ ДА ЈЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА, КАО И ПИСМО ЛАТИНИЦА САМО УКОЛИКО ЈЕ ТО ПРОПИСАНО ЗАКОНОМ. ПРЕМА ТОМЕ, ДРЖАВНИ ОРГАН НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИЛНИКОМ ПРОПИШЕ УПОТРЕБУ ЛАТИНИЦЕ. НАПОМИЊЕМ ДА НА ТАБЛИЦАМА ДРЖАВЕ БУГАРСКЕ И БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ И ДРУГИХ ЈЕ ПРИМЕЊЕНА ЋИРИЛИЦА .

АКО ОВАКО ОСТАНЕ ПРЕКРШИЋЕТЕ УСТАВ, А УСТАВ ВЕЋ УВЕЛИКО КРШИТЕ ЈЕР ВАМ НА ОДЕЋИ ПОЛИЦАЈАЦА И НА СЛУЖБЕНИМ ДРЖАВНИМ АУТОМОБИЛИМА ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ. / НИЈЕ ДОБАР ПРИМЕР ЗА ОСТАЛЕ - ЗА ЈАВАНА ПРЕДУЗЕЋА КОЈА СЕ УОПШТЕ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ ТЕ ВАЖНЕ ОДРЕДБЕ УСТАВА /.

МНОГО ВАМ ХВАЛА ШТО СТЕ НАШЛИ ВРЕМЕНА И ТРУДА ДА ОВО ПРОЧИТАТЕ. УКОЛИКО НИСАМ У ПРАВУ, МОЛИМ ДА МИ ОДГОВОРИТЕ.

ВЕРУЈТЕ МИ У ДОБРЕ НАМЕРЕ. ПОЗДРАВ,

Ј. ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Ово писмо је написано 7. августа 2008. год.

 #
Министру унутр. послова, у вези писма на пол. аутом. и униформама
jovansolajic | 09 Април, 2010 10:35
----- Original Message -----
From: Solajic
To: MUPRS@ MUP.SR.GOV.YU
Sent: Friday, December 14, 2007 2:55 PM
Subject: ??????? ????? ? ????????

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА ЈОЧИЋА
ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ МИНИСТРЕ,
НА ЛЕЂИМА ПОЛИЦИЈКИХ УНИФОРМИ И НА ПОЛИЦИЈСКИМ АУТОМОБИЛИМА ИСПИСАНА ЈЕ РЕЧ " ПОЛИЦИЈА" ЛАТИНИЦОМ-ПРЕТЕЖНО
У УСТАВУ ПИШЕ ДА ЈЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ.ПИСМО ЋИРИЛИЦА,А ПИСМО ЛАТИНИЦА САМО АКО ЈЕ ТО ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО
БУГАРСКА ЈЕ И У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ ПА ИМ ИПАК НА КОЛИМА ПИШЕ ПОЛИЦИЈА ЋИРИЛИЧНИМ ПИСМОМ.
ВЕРУЈТЕ ДА ВАМ ДОБРОНАМЕРНО ПИШЕМ. ПАРА ОЧИ ДА НА СВАКОМ КОРАКУ  - У СУСРЕТУ СА ОРГАНИМА ЈЕДНЕ ОД НАЈЈАЧИХ ДРЖАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА, ПИСМО ЛАТИНИЦА.  ИСПАДА ДА СЕ ТАКО ЈАКА ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА-НЕ ДАЈ БОЖЕ! УКОЛИКО НИСАМ У ПРАВУ МОЛИМ  ВАС НЕКА  МЕ ВАША СЛУЖБА О ТОМЕ ОБАВЕСТИ.
ЈЕДНА  СУГЕСТИЈА. ВЕРОВАТНО ДА ЋЕМО МОРАТИ ДА МЕЊАМО РЕГИСТАРСКЕ ТАБЛИЦЕ НА АУТОМОБИЛИМА. МОДЕРНО ЈЕ И ЕВРОПСКИ,  ДА РЕГИСТАРСКИ БРОЈЕВИ БУДУ КОМБИНАЦИЈА СЛОВА И БРОЈЕВА. У  КОМБИНАЦИЈУ УЗМИТЕ СЛОВА КОЈА СУ ИСТА У ОБА ПИСМА,КАО ШТО ЈЕ ТО УРАДИЛА ДРЖАВА БИХ. ДА БИ СЕ РАЗЛИКОВАЛИ ОД ТАБЛИЦА БИХ -НА ТАБЛИЦИ НЕКА БУДУ 2 ИЛИ 3 СЛОВА.НПР. 33-АВЕ-44 ИЛИ 55-333-ТМО, ИТД,ИТСЛ.
ХВАЛА НА РАЗУМЕВАЊУ И ХВАЛА УНАПРЕД.
С ПОШТОЦАЊЕМ,
ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19,ТЕЛ/ФАКС:032/367-322
ХВАЛА НА РАЗУМЕВАЊУ И ХВАЛА УНАПРЕД.
 #