Categories
My Links
Генерална
Градоначелнику града Чачка - На М.К. "Атеница" пише место Атеница а не Чачак ? јер се налази у Чачку
jovansolajic | 16 Април, 2010 14:02

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА ЧАЧКА

ПОШТОВАНИ Г-НЕ В. СТАНОЈЕВИЋУ,

НА ТАБЛИ М.К. "АТЕНИЦА" ПИШЕ ДА СЕ НАЛАЗИ У АТЕНИЦИ, А НЕ У ЧАЧКУ, ЈЕР СЕ РАДИ О ТЕРИТОРИЈИ К.О. ЧАЧАК. ИНАЧЕ, ТА КАНЦЕЛАРИЈА СЕ НАЛАЗИ У ГРАДСКОМ НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ ПА БИ ТРЕБАЛА ДА СЕ ЗОВЕ М.К. КУЛИНОВЦИ, ИЛИ У НАЈГОРЕМ СЛУЧАЈУ М.К. АТЕНИЦА И КУЛИНОВЦИ.

МОЛИМ ВАС ДА НАРЕДИТЕ ДА СЕ ОВА ТАБЛА ДОВЕДЕ У РЕД.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 3. марта 2010. год.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Молба да ми дају одговор због чега нису скинули табле "Атеница" у Кулин. пољу ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:56

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ВИШЕ ПУТА САМ ВАМ СЕ ОБРАЋАО У ВЕЗИ ТАБЛИ У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, НА КОЈИМА ПИШЕ " АТЕНИЦА".

МОЛИМ ВАС , ДА ЛИ  МОЖЕТЕ ДА МИ ОДГОВОРИТЕ, КОЈИ ЈЕ РАЗЛОГ ДА ТЕ ТАБЛЕ НИСТЕ СКИНУЛИ, ЈЕР СЕ РАДИ О ОЧИГЛЕДНОЈ ГРЕШЦИ, ИЛИ МОЖДА НИСАМ У ПРАВУ.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19.

Ову молбу сам послао 11. јануара 2010. год.

До данас нисам добио одговор.

 #
Градоначелнику града Чачка - Још једна молба да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:48

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ ГРАДА ЧАЧКА,

ВЕЋ НЕКОЛИКО ПУТА САМ ВАМ СЕ ОБРАЋАО У ВЕЗИ УЛИЧНИХ ТАБЛИ У ДЕЛУ НАСЕЉА КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ- КОД БОЛНИЦЕ, НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА. НЕ МОЖЕ НИКАКО ДА ПИШЕ АТЕНИЦА ОБЗИРОМ ДА СЕ РАДИ О САСВИМ ДРУГОМ НАСЕЉУ. НИКО НЕ ЗНА ОД КУДА СУ ТЕ ТАБЛЕ- НИ У УРБАНИЗМУ НИ У КАТАСТРУ.

МОЛИМ ВАС НАРЕДИТЕ ДА СЕ ТАБЛЕ ПОСКИДАЈУ.ТОЛИКО ДАЛЕКО СЕ ОТИШЛО ДА ПОЈЕДИНИМ ГРАЂАНИМА КОЈИ СТАНУЈУ КОД БОЛНИЦЕ У ЛИЧНИМ КАРТАМА ПИШЕ МЕСТО СТАНОВАЊА АТЕНИЦА , А НЕ ЧАЧАК. НИГДЕ У ГРАДУ У НАСЕЉИМА НЕ ПИШЕ ИМЕ ТОГ НАСЕЉА, ВЕЋ САМО У ОВОМ - ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ И ТО ПОГРЕШНО АТЕНИЦА. А НИЈЕ АТЕНИЦА ВЕЋ КУЛИНОВЦИ.

ИМЕ НАСЕЉА СЕ МОЖЕ МЕЊАТИ САМО ЗАКОНОМ, А НЕ КАКО ЈЕ КОМЕ ВОЉА. СТАНИТЕ НА ПУТ НЕЧИЈОЈ САМОВОЉИ И НЕОДГОРНОСТИ.

ОБРАЋАО САМ СЕ И ПРЕДУЗЕЋУ ГРАДАЦ, А ОНИ КАО ДА СУ ГЛУВИ.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕТЕ ДА НАРЕДИТЕ ДА СЕ ОВЕ ТАБЛЕ ПОСКИДАЈУ. РАЧУНАМ ДА ЈЕ ВЛАСТ-ВЛАСТ.

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 11. јануара 2010. год.

До данас није ништа урађено.

 #
Градоначелнику града Чачка - Опет- да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:29

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА ЧАЧКА ВЕЛИМИРА СТАНОЈЕВИЋА

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ,

ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ ВАМ СЕ ОБРАЋАМ У ВЕЗИ УЛИЧНИХ ТАБЛИ У НАСЕЉУ ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ - НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА. ПИШЕ НА ТАБЛАМА АТЕНИЦА, А РАДИ СЕ О ЧАЧКУ, А О НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ.

ОБРАЋАО САМ СЕ И ПРЕДУЗЕЋУ " ГРАДАЦ " , АЛИ НИШТА ОД ТОГА. У КАТАСТРУ И У УРБАНИСТИЧКОМ ПЛАНУ ГРАДА ЧАЧКА ПИШЕ ДА СЕ РАДИ О НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ , ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. АПСУРД. ИСПРЕД КАНЦЕЛАРИЈЕ ГРАДСКЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ " СВЕТИ САВА " , СТОЈИ ТАБЛА " АТЕНИЦА".

ОВО ПОКАЗУЈЕ КОЛИКО СМО МИ ГРАЂАНИ НЕМОЋНИ И КОЛИКО ИМА САМОВОЉЕ ПОЈЕДИНИЦА И НЕМОЋИ ОРГАНА ВЛАСТИ.

НЕ ЗНАМ ДА ЛИ ТРЕБА ЈОШ НЕКОМ ДА СЕ ОБРАЋАМ, ИЛИ ЋЕ ОВО БИТИ ДОВОЉНО.

ЈА ВАМ СЕ ИЗВИЊАВАМ ШТО ВАМ УЗИМАM ДРАГОЦЕНО ВРЕМЕ, АЛИ МОРАО САМ. СХВАТИТЕ, ДА ИМА ГРАЂАНА ИЗ ПОМЕНУТОГ НАСЕЉА, КОЈИМА У ЛИЧНИМ КАРТАМА ПИШЕ , МЕСТО СТАНОВАЊА АТЕНИЦА , УМЕСТО ЧАЧАК

СРДАЧАН ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

КОПИЈА ПОСЛАТА ДИРЕКТОРУ ЈКП "ГРАДЦА" Војиславу Илићу Чачак

Ово писмо сам написао 27. маја 2009. год.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Зашто пишете латиницом, а јавно сте предузеће ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:21

ДИРЕКТОРУ ПРЕДУЗЕЋА " ГРАДАЦ " ЧАЧАК

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ПРИМЕТИО САМ ДА СВЕ , ИЛИ СКОРО СВЕ ПИШЕТЕ, ЛАТИНИЦОМ. КАО ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ СТЕ У ОБАВЕЗИ, ПО НОВОМ У С Т А В У РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. А ВИ , СКРОЗ ПРОТИВНО УСТАВУ, ПИШЕТЕ САМО ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ.

НЕ МОЖЕМО НАТЕРАТИ ПОЈЕДИНЦА, ПРИВАТНИКЕ, И СЛИЧНЕ ДА ПОШТУЈУ ТРАДИЦИЈУ НАШЕГ НАРОДА-КОЈИ НАШЕ ПИСМО ИСТИСНУШЕ БАШ НЕПОТРЕБНО. АЛИ ДРЖАВНЕ И ЈАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ МОРАЈУ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА. У ПРОТИВНОМ, РАДЕ НЕЗАКОНИТО И ДРЕБАЛИ БИ ДА СНОСЕ ПОСЛЕДИЦЕ.

НА КРАЈУ, ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА МОГУ ДА ДАЈУ ПРИМЕР И ОВИМА И ДА УСПОСТАВЕ КОЛИКО-ТОЛИКО БАЛАНС НАШЕГ ТРАДИЦИОНАЛНОГ ПИСМА И ЛАТИНИЦЕ. ИМА СЕ УТИСАК, ДА ЈЕ ПРИМЕНА ПИСМА ПРЕПУШТЕНА СТИХИЈИ, ДА ЗАВИСИ ОД ФИРМОПИСЦА ИЛИ ВОЉЕ, ИЛИ НЕ ЗНАМО НЕКИХ ВЕРОВАТНО ИРАЦИОНАЛНИХ РАЗЛОГА НАРУЧИОЦА . А ЗА СТРАНЦЕ, АКО ИХ ИМА И АКО ИХ ТРЕБА ИНФОРМИСАТИ, НАПИШИТЕ ИМ ТО И НА ЕНГЛЕСКОМ, ЈЕР ОНИ И ОНАКО НЕ ЗНАЈУ НАШУ ЛАТИНИЦУ И НАШ ПРАВОПИС.

ВЕРУЈТЕ ДА ВАМ ПИШЕМ СА ДОБРИМ НАМЕРАМА. УЈЕДНО ВАС ПОДСЕЋАМ ДА НИСТЕ НИШТА УРАДИЛИ ДА СКИНЕТЕ ТАБЛЕ-УЛИЧНЕ, У НАСЕЉУ КОД О. Ш. " СВЕТИ САВА", ЈЕР НА ЊИМА ПИШЕ АТЕНИЦА, А У КАТАСТРУ И У ПЛАНУ ГРАДА ЧАЧКА, ПИШЕ ДА СЕ РАДИ О НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ, ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. РАДИ СЕ О КУЛИНОВЦИМА ОД ПАМТИВЕКА.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, ВЛ. ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 7. новембра 2008. год.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Скините табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:08

 ЗА ДИРЕКТОРА ,

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ДИРЕКТОРЕ,

И ВАМА, НОВОМ ДИРЕКТОРУ, ОБРАЋАМ СЕ СА СЛЕДЕЋОМ МОЛБОМ.

У НАСЕЉУ ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ, У СВИМ УЛИЦАМА, НА ТАБЛАМА НАЗИВА УЛИЦА, ПИШЕ НАСЕЉЕ АТЕНИЦА. А, РАДИ СЕ О НАСЕЉУ У КУЛИНОВАЧКОМ ПОЉУ, ОДНОСНО КУЛИНОВЦИМА. У УРБАНИСТИЧКОЈ КАРТИ ГРАДА И У КАТАСТРУ ПИШЕ КУЛИНОВЦИ ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. НИГДЕ У ГРАДУ ЧАЧКУ, А ОВДЕ СЕ РАДИ О ГРАДСКОМ АТАРУ, НЕ ПИШЕ НАЗИВ НАСЕЉА, ПА НЕ ТРЕБА ДА ТО ПИШЕ И ОВДЕ. РАДИ СЕ О ДЕЛУ М.З. " СВЕТИ САВА", КОЈА СЕ НАЛАЗИ У ГРАДСКОМ АТАРУ И НИ У КОМ СЛУЧАЈУ У АТЕНИЦИ АТЕНИЦА СЕ ПРОСТИРЕ ОД АТЕНИЧКЕ ДО ТРНАВСКЕ РЕКЕ., А НЕКАДАШЊИ КУЛИНОВЦИ ОД ЛОЗНИЧКЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ-ЧИЈИ ЈЕ ВЕЋИ ДЕО ОД ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА ПРОГЛАШЕН ГРАДСКОМ ТЕРИТОРИЈОМ. ЦЕЛА М.З. "СВЕТИ САВА СЕ НАЛАЗИ НА ТЕРИТОРИЈИ КУЛИНОВАЧКОГ ПОЉА.

ОВИ ПОГРЕШНИ НАТПИСИ СТВАРАЈУ КОД СТАНОВНИШТВА ЗАБУНУ ПА И У ЗВАНИЧНОМ ПРЕДСТАВЉАЊУ ПИШУ ДА ЖИВЕ У АТЕНИЦИ А НЕ У ЧАЧКУ, НА ТАБЛАМА ФИРМИ ПИШЕ УМЕСТО ЧАЧАК АТЕНИЦА, А АТЕНИЦА НИЈЕ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ.

ВАША ФИРМА ЈЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, КОЈЕ МОРА ДА СЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА И ЗАКОНА И ДА БУДЕ ОД ПРИМЕРА-ДА НЕ МОЖЕ БИТИ ПРОИЗВОЉНОСТИ, МОРА СВЕ ОДИСАТИ ЈЕДНОМ РЕДУ. МОРАТЕ БИТИ ПРИМЕР НАМА ГРАЂАНИМА.

УЗГРЕД, РЕШЕЊА ПИШЕТЕ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ, А ПО СЛОВУ УСТАВА ДУЖНИ СТЕ ДА СВЕ ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ.

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

Ј. ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 1. августа 2008. год.

До данас није ништа урађено. Ј.ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА

 #
Градоначелнику града Чачка - Молба да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:58

ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ГРАДА ЧАЧКА, Г-НУ В.СТАНОЈЕВИЋУ,

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ,

ПОНОВО ВАМ СЕ ОБРАЋАМ. И ДАЉЕ У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, ИЗМЕЂУ ГРАДСКЕ БОЛНИЦЕ И АТЕНИЧКЕ РЕКЕ СТОЈЕ ТАБЛЕ СА НАТПИСОМ "А Т Е Н И Ц А ". ЧАК И НА ОПШТИНСКОЈ ТАБЛИ МЕСНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ СТОЈИ НАТПИС АТЕНИЦА, А НЕ ЧАЧАК. ЈА НЕ СТАВЉАМ ПРИМЕДБУ НА НАЗИВЕ УЛИЦА, ВЕЋ НА НАЗИВ МЕСТА, ЈЕР ТРЕБА ДА СТОЈИ ЧАЧАК, АКО ВЕЋ ТРЕБА ДА ПИШЕ НАЗИВ. ЈЕР АТЕНИЦА СВАКАКО НИЈЕ, ВЕЋ СЕ РАДИ О ТОПОНИМУ КУЛИНОВЦИ А НЕ АТЕНИЦА. ГРАЂАНИ ДОБИЈАЈУ ТЕЛЕКОМ РАЧУНЕ И КОД ЦЕРА И РЕМОНТА НА КОЈИМА ПИШЕ 32000-АТЕНИЦА!!!!!

МОЛИМ ВАС НАРЕДИТЕ ГРАДЦУ ДА ТАБЛЕ СА НАТПИСОМ АТЕНИЦА ПОСКИДА.

ХВАЛА УНАПРЕД.

С ПОШТОВАЊЕМ. ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19, ЧАЧАК

Ово писмо сам послао 30. септембра 2008. год.

До данас није ништа урађено.

 #
Аутопревоз Чачак - Зашто латиница на вашим аутобусима ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:44

ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ АУТОПРЕВОЗА ЧАЧАК,

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

НА НОВИМ АУТОБУСИМА У ГРАДСКОМ ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ, РЕЛАЦИЈЕ СУ ИСПИСАНЕ ПИСМОМ ЛАТИНИЦА. ЗАШТО? ЧАЧАК ЈЕ НАЈСРПСКИЈИ ГРАД У СРБИЈИ, ПА НЕМА ПОТРЕБЕ, А И ПОШТЕНО БИ БИЛО ДА ПИШЕТЕ НАШИМ ТРАДИЦИОНАЛНИМ ПИСМОМ ЋИРИЛИЦОМ. А И НАРОД ЈЕ ДОВОЉНО ПИСМЕН ДА ЗНА И ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. НЕ РАЗУМЕМ КОМЕ ЈЕ ТО ПОТРЕБНО ДА ПИШЕТЕ ЛАТИНИЦОМ. СРПСКИ НАРОД У БИХ И НА КОСОВУ, А И ДРУГДЕ БИЈЕ БИТКУ ДА САЧУВА СВОЈ ИДЕНТИТЕТ, А МИ У СРБИЈИ НЕ ХАЈЕМО ЗА ТО. НАМА ЈЕ СВЕЈЕДНО И КОД НАС МОЖЕ ДА РАДИ КО ШТА ХОЋЕ. АКО У УСТАВУ ПИШЕ ДА ЈЕ У СРБИЈИ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ ОБАВЕЗНО ПИСМО ЋИРИЛИЦА- ДА ЛИ ТО ЗА ВАС ЗНАЧИ ДА ТО ПИСМО ИМА ПРЕДНОСТ У ОДНОСУ НА ЛАТИНИЦУ, АКО ВЕЋ НИЈЕ ОБАВЕЗУЈУЋЕ. ИМА СЕ УТИСАК, ДА ЈЕ ОВО ПИТАЊЕ ПРЕПУШТЕНО СТИХИЈИ ИЛИ ВОЉИ ЧИНОВНИКА И ФИРМОПИСАЦА. А, АКО ЈЕ ТО ТАКО ОНДА ЈЕ НАОПАКО?!

ОЧЕКУЈЕМ ДА НАТПИСЕ ЗАМЕНИТЕ НАШИМ ПИСМОМ.

МОЈА ПРИМЕДБА ЈЕ СА ДОБРОМ НАМЕРОМ

ПРИМИТЕ ПОЗДРАВ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000 - ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19 

Ово писмо сам написао 12. марта 2008. год,

Моја молба до данас није прхваћена.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Ургира за скидање табли "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:38
Поштовани директоре, Поново вам се обраћам, у вези уличних табли у насељу Кулиновци, односно Кулиновалчко поље, на којима стоји Атеница. Већ сам вам о овоме писао преко интернета 29.09.2007. годинне. Пре неки дан тражио сам од 988 да ми дају број телефона М.З. СВЕТИ САВА, у Чачку, рекли су ми да та М.З. не постоји у Чачку, али постоји у месту које се зове АТЕНИЦА!!!! СВАШТА ?? МОЛИМ ВАС ИСПРАВИТЕ ОВУ ГРЕШКУ, ИЛИ РЕЦИТЕ У ЧЕМУ ЈЕ ПРОБЛЕМ. С ПОШТОВАЊЕМ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19  #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - У насељу Кулиновачко поље стоји табла Атеница ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:22

Поштовани директоре,

У насељу од Градске болнице до Атеничке реке, у скоро свим улицама, стоје табле са натписом АТЕНИЦА.

Ово насеље се налази у граду Чачку, а у реону Кулиновачког поља, које је некада припадало селу Кулиновци. Не може се звати Атеница ни у ком случају, јер се насеље од Атеничке реке до Трнавске реке зове Атеничко поље, које је исто у саставу града Чачка, али је некада припадало селу Атеница.

Због горе наведеног, пошта Чачак бр. 4, основна школа Свети Сава, спортска хала Младост, црква у изградњи, телефонска централа, у средствима јавног информисања и другде означавају се да се налазе у Атеници а не у Чачку. Код Телекома пошта бр. 4 није у Чачку већ у Атеници.

Ми из овог краја добијамо рачуне од Телекома у којима у адреси стоји 32000 - АТЕНИЦА. Испада, да се Чачак налази у Атеници.

Ми из овог насеља смо револтирани због овога, па вас молимо да ове табле поскидате са ових улица и замените новим.

Ја сам се обратио председнику Општине и он ме је упутио на ваше предузеће.

Хвала унапред.

С'поштовањем,

Јован Шолајић, 32000 Чачак, ул. Владана Шићевића 19

Ово писмо сам послао 29. септембра 2007. год.

До данас није ништа урађено.

 #
Исхрана Чачак- Паковање хлеба ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:14

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

СВЕ ШТО СТЕ УРАДИЛИ, ОД КАКО СТЕ У ВЛАСНИШТВУ Г-НА БОЈОВИЋА, ЈЕ ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ.

АЛИ БИХ ВАМ ПРЕДЛОЖИО ДА УРАДИТЕ И СЛЕДЕЋЕ:

1.ДА ПАКУЈЕТЕ ХЛЕБ У КЕСЕ КАО ШТО ПАКУЈЕТЕ ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ. ЗА ПОЧЕТАК ПАКУЈТЕ БАР СПЕЦИЈАЛНЕ ВРСТЕ ХЛЕБА,КАО НПР. РАЖАНИ-КОЈИ БИ УЗГРЕД МОГАО ДА ИЗГЛЕДА КАО И ИНТЕГРАЛНИ /ПАКОВАЊЕ/. ВИ ИМАТЕ ПРОСТОРА ДА ЗА ТРОШКОВЕ ПАКОВАЊА ПОВЕЋАТЕ ЦЕНУ ХЛЕБА. БИЛИ БИ СТЕ АВАНГАРДА У ДРЖАВИ-КАКВА БИ ТО РЕКЛАМА БИЛА.

2.УЗГРЕД ДА ВАМ СКРЕНЕМ ПАЖЊУ НА ЈЕДНУ ГРЕШКУ. НА АДРЕСИ ВАШЕ ПРОДАВНИЦЕ У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ КОД ШКОЛЕ СВЕТИ САВА ПИШЕ МЕСТО АТЕНИЦА.ТА ПРОДАВНИЦА СЕ НАЛАЗИ У ГРАДУ ЧАЧКУ,А НЕ У АТЕНИЦИ,А РАДИ СЕ О НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ.

МОЛИМО ВАС ОВУ ГРЕШКУ ИСПРАВИТЕ.НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕ АТЕНИЦА ВЕЋ САМО ЧАЧАК.

 ПОЗДРАВ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 12.децембра 2007. год.

 #
Железнице Србије - Зашто на локомотиви пише ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ ЛАТИНИЦОМ ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:03

За директора Српске железнице

Поштовани г-не директоре,

У данашњој ПОЛИТИЦИ приказана је слика локомотиве на којој стоји натпис ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ исписан латиницом.

Ваше предузеће је јавно, хоћу рећи државно, а и локомотива је јавно добро, те у складу са чл. 10 Устава, текст је морао бити исписан ћирилицом и то само тим писмом. Према томе, прекршили сте Устав.

Упозоравам вас на ту чињеницу.

Много поздрава,

Јован Шолајић, Чачак, ул. Вл. Шићевића 19

 #