Categories
My Links
Генерална

« Mинисстру унутр. послова, латиница на новим панцир прслуцима | Mинистру унутр. послова- Писмо латиница на будућим саобраћајним таблицама »

Mинистарство ун. послова-Кабинет министра- Биро за притужбе и представке
jovansolajic | 09 Април, 2010 11:14

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

КАБИНЕТ МИНИСТРА

БИРО ЗА ПРИТУЖБЕ И ПРЕДСТАВКЕ БЕОГРАД

ПОШТОВАНИ ШЕФЕ,

НИСАМ ЗАДОВОЉАН СА ВАШИМ ОДГОВОРОМ ОД 10.09.2008 ГОДИНЕ.

КАО ПРВО, У УСТАВУ, КОЈИ ЈЕ ДОНЕТ ПОСЛЕ МЕЂУНАРОДНИХ ПРОПИСА НА КОЈЕ СЕ ПОЗИВАТЕ И У УСТАВУ ЈЕ ДЕЦИДНО РЕЧЕНО ДА СЕ ПИСМО ЛАТИНИЦА МОЖЕ ПРИМЕНИТИ САМО АКО ЈЕ ТО ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО. НЕ ПОЗИВАТЕ СЕ НА ЗАКОН КОЈИМ ЈЕ У ОВОМ СЛУЧАЈУ ДОЗВОЉЕНА УПОТРЕБА ЛАТИНИЧНОГ ПИСМА. И ДРУГО, МОГЛИ СТЕ ДА ИСПОШТУЈЕТЕ УСТАВ И ДА СЕ НЕ ДОНОСИ ПОСЕБАН ЗАКОН ДА СТЕ НА ТАБЛИЦАМА УПОТРЕБИЛИ СЛОВА КОЈА СУ ИСТА У ОБА ПИСМА, КАО ШТО ЈЕ ТО УРАЂЕНО У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ. И ВУЦИ СИТИ И ОВЦЕ НА БРОЈУ. ЛАТИНИЧНА СЛОВА СУ СВАКАКО : А, Е, Ј, К, М, О, Т, ИТД.

И ТРЕЋЕ, ЗАШТО СТЕ УПОТРЕБИЛИ СЛОВА КОЈИХ НЕМА У НАШОЈ АЗБУЦИ, У НАШОЈ ЛАТИНИЦИ ? СЛОВА Y, W, ИТД,.МОЖЕ НАШЕ: Č, Ć, Š, Đ, ИТД, ,А УЗЕЛИ СТЕ И СЛОВА КОЈИХ НЕМА У НАШЕМ ПИСМУ

ЈА БИХ ВАС МНОГО ЗАМОЛИО ДА О МОЈОЈ ПРЕДСТАВЦИ ИНФОРМИШЕТЕ ГОСПОДИНА МИНИСТРА, ПОШТО ЈЕ ОН ПРЕД ЗАКОНОМ ОДГОВОРНО ЛИЦЕ.

НАДАМ СЕ ДА ВАМ НИСАМ ДОСАДИО. МОЈА ЈЕ НАМЕРА ДА ПОМОГНЕМ ДА СЕ СТВАРИ ДОВОДЕ У РЕД, ДА НАЈОДГОВОРНИЈЕ МИНИСТАРСТВО У ВЛАДИ ДА ПРИМЕР СВИМ ОСТАЛИМ У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ КАКО СЕ МОРАМО ПРИДРЖАВАТИ УСТАВА И ЗАКОНА.

ПРИМЕРА РАДИ ТАБЛА ДРЖАВНОГ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ ПАЗАРУ ИСПИСАНА ЈЕ ЛАТИНИЦОМ, ТАБЛЕ ШКОЛА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ ИСТО ТАКО, ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ СВЕ ЈЕ ИСПИСАЛА ЛАТИНИЦОМ, ПИСАО САМ БЕОГРАДСКОЈ АРЕНИ ЗАШТО НА ЊИХОВОЈ ТАБЛИ НИЈЕ ЋИРИЛИЦА, ОБЗИРОМ ДА СУ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ И НИКО НЕ ХАЈЕ. ОДГОВАРАЈУ МИ, ДА ЈЕ СВЕ У РЕДУ..

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 15. септембра 2008. год.  #

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме