Categories
My Links
Генерална
Oдговор министра културе Брадића, на моје писмо од 23. марта 2009 год.
jovansolajic | 10 Април, 2010 12:10

Поштовани господине Шолајићу,

Слажем се са Вама да увек треба подсетити на чињенице у вези са геноцидом који је почињен у Јасеновцу. У том смислу, бројке о страдању Јевреја, Срба, Рома и других жртава не треба заборавити и увек их се треба сетити. Жртве су убијане, мучене, понижаване и касапљене. О томе говори историја, то памтимо.

Поменуту емисију нисам гледао, јер сам у том тренутку отварао позоришни фестивал и обновљено позориште у Шапцу.

О наступу господина Димитријевића нисам обавештен, нити је он учествовао у емисији као представник Министарства културе. Прегледаћу снимак емисије и информисати се о изјавама које је господин Димитријевић изрекао у програму.

Срдачан поздрав,

Небојша Брадић

 #
Министарству здравља- Зашто је табла ваше Установе у Горњој Топоници исписана латиницом ?
jovansolajic | 10 Април, 2010 12:00

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА

Г-НЕ МИНИСТРЕ,

У ДАНАШЊОЈ " ПОЛИТИЦИ", НА СТРАНИ 13, НА СЛИЦИ ИЗ ГОРЊЕ ТОПОНИЦЕ ТАБЛА ОВЕ УСТАНОВЕ, ИСПИСАНА ЈЕ ЛАТИНИЦОМ. НИЈЕ ОВО ЈЕДИНИ СЛУЧАЈ. ПРИМЕТНО ЈЕ У ВАШИМ УСТАНОВАМА ДА ЈЕ ИЗМЕШАНО У УПОТРЕБИ И ЈЕДНО И ДРУГО ПИСМО, У НЕКИМА ВИШЕ ЈЕ ЗАСТУПЉЕНА ЛАТИНИЦА ОД ЋИРИЛИЦЕ.

МЕЂУТИМ, У ЧЛ. 10 УСТАВА ПИШЕ, ДА ЈЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА.

ЗНАЧИ, ДА СЕ ВАШЕ МИНИСТАРСТВО НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА, УПРАВО ГА КРШИ. НИЈЕ У РЕДУ ДА СЕ ВЛАСТ НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА. ДАЈЕТЕ ЛОШ ПРИМЕР НЕМАРА И НЕДИСЦИПЛИНЕ. ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО САМ ВАМ УЗЕО ДРАГОЦЕНО ВРЕМЕ, АЛИ МОРАО САМ.

ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,

ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

 #