Categories
My Links
Генерална

« Mинистарство финансија- Питање пореза на камате на штедне улоге грађана ? | Министарство спољних послова- на којем писму су исписане табле иностраних представништава ? »

Mинистарству културе- Питање наступа г-на Димитријевића у емисији " Можда да - можда не"
jovansolajic | 09 Април, 2010 12:53

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА НЕБОЈШУ БРАДИЋА,

Г-НЕ МИНИСТРЕ,

ОБРАЋАМ ВАМ СЕ ПОВОДОМ НАСТУПА ПОМ.МИНИСТРА ДИМИТРИЈЕВИЋА У ЕМИСИЈИ " МОЖДА ДА - МОЖДА НЕ", ОД 22 ОВ.МЕСЕЦА НА РТС 1.

НИЈЕ ПРИМЕРЕНО, ДА ВИСОКИ ДРЖАВНИ ЧИНОВНИК ПОТЕНЦИРА ЗАШТО У БЕОГРАДУ НАЗИВИ УЛИЦА НИСУ ИСПИСАНИ И ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ, И АКО НИЈЕ БИЛА ТА ТЕМА У РАЗГОВОРУ.

ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ, ДА ПОМОЋНИК МИНИСТРА И ТО КУЛТУРЕ, НЕ ЗНА ШТА ПИШЕ У УСТАВУ НАШЕ ДРЖАВЕ, У ЧЛАНУ 10- ДА ЈЕ У ДРЖАВИ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА!?

ГОСПОДИНЕ МИНИСТРЕ, У БЕОГРАДУ И СВУГДЕ У ДРЖАВИ, БЕЗ МАЛО, САМО СУ НАМ УЛИЦЕ ИСПИСАНЕ ЋИРИЛИЦОМ, А СВЕ ОСТАЛО ЛАТИНИЦОМ. И ОН УМЕСТО ДА ПОТЕНЦИРА ТОТАЛНО ЗАПОСТАВЉАЊЕ ЋИРИЛИЦЕ, И СТРОГУ ПРИМЕНУ УСТАВА, ОН НАПРОТИВ ТРАЖИ ДА ЋИРИЛИЦУ ТАКО РЕЋИ УКИНЕМО.

ПИТАН, ШТА ЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРЕДУЗЕЛО У ВЕЗИ УМАЊИВАЊА СРПСКИХ ЖРТАВА У ЈАСЕНОВЦУ ОД СТРАНЕ ХРВАТСКЕ-ОДГОВАРА ДА НИКО НИЈЕ ТРАЖИО ДА СЕ ТО ПИТАЊЕ ПОТЕНЦИРА- У ТОМ СМИСЛУ. И НА СВА ДРУГА ПИТАЊА ГОВОРИО ЈЕ КАО ДА МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ НЕМА НИКАКВЕ ИНИЦИЈАТИВЕ У РАДУ, ВЕЋ ДА ОБАВЉА ПОСЛОВЕ НА НЕЧИЈЕ ЗАХТЕВЕ.

ПОЗНАТО ЈЕ ДА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, У СВАКОЈ ПРИЛИЦИ, БЛАТЕ СРПСКИ НАРОД И СРБИЈУ КАО ДРЖАВУ. АЛИ, НИСМО ОЧЕКИВАЛИ ДА ЈЕ ПОМОЋНИК МИНИСТРА КУЛТУРЕ БИО ЖЕШЋИ ОД ГОСПОЂЕ ИЗ НЕКЕ НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У ПОМЕНУТОЈ ЕМИСИЈИ. ПОМОЋНИК МИНИСТРА МОЖЕ ДА ИМА СВОЈЕ ПРИВАТНО МИШЉЕЊЕ О СВАКОМ ДРУШТВЕНОМ И ПОЛИТИЧКОМ ПИТАЊУ. АЛИ, КАДА НАСТУПА КАО ДРЖАВНИ ЗВАНИЧНИК, ОН МОЖЕ ДА ИЗНОСИ САМО СТАВОВЕ ДРЖАВЕ И ДА ТРАЖИ И ДА ПОТЕЦИРА ДА СЕ ПОШТУЈУ УСТАВ И ЗАКОНИ ДРЖАВЕ.

И ЈОШ НЕШТО. НИЈЕ ПРИМЕРЕНО, ДА ПОМОЋНИК МИНИСТРА, У ЈАВНОМ НАСТУПУ НА ТВ, СЕДИ СА РЗДРЉЕНОМ КОШУЉОМ БЕЗ КРАВАТЕ. ЗАР НАМ ОН ДАЈЕ ЛЕП ПРИМЕР О ТОМЕ КАКО ТРЕБА ДА СЕ ПОНАШАМО.

ОЧЕКУЈЕМ, ДА СЕ НЕШТО СЛИЧНО НЕЋЕ ПОНОВИТИ И ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ПОМЕНУТИ ПОМ. МИНИСТРА СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ.

 ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Oво писмо је написано 23. априла 2009. године.

Одговор сам добио сутра дан, који следи.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме