Categories
My Links
Генерална
Политика -Међу нама- Често чујемо и видимо као да Војводина није у Србији !
jovansolajic | 29 Април, 2010 11:04

За рубрику "Међу намА"

Поштовани уредниче,

Молим да у вашој рубрици објавите следеће:

ЧЕСТО ЧУЈЕМО И ЧИТАМО ДА ВОЈВОДИНА КАО ДА НИЈЕ У СРБИЈИ !

У вези писма г-на Рада Војводића, под насловом " Кршење суверенитета Србије у швајцарском огласу" у рубрици " Међу нама " од 28. априла т. г. , слажем се употпуности са истим, али бих додао још и следеће:.

У набрајању држава које припадају Балканском полуострву, изостављена је Словенија. Да ли је у питању лапсус или не знање ?. Чињеница је, да наша средства јавног информисања никада Словенију не сврставају у Балкан , па самим тим ни у Западни балкан. Да ли смо под утицајем Словенаца , који избегавају да кажу да се њихова држава налази на Балкану, или је по среди нешто што је својствено нама.

Нисмо прецизни и не водимо рачуна, па често чујемо у средствима јавног информисања- на ТВ или у новинама-тешке и неопростиве грешке. Кажу : "У Војводини, а у Србији то и то"; " У Земуну, а у Београду то и то"; "У Војводини , а у Ужој Србији то и то "; итд. итд.

Испада, да Војводина није у Србији, морамо признати што је веома шкакљиво питање, да Земун није у Београду, па ваљда коначно да не постоји више накарадни назив "Ужа Србија "., а онда када се каже Косово и Ужа Србија, итд.

С поштовањем.

Можете да извршите редакцију али без права да мењате суштину.

Јован Шолајић, Чачак

 #