Categories
My Links
Генерална

« Министарство унутр. послова- Кабинет министра- за Светлану Тратар | Mинистарство финансија- Питање пореза на камате на штедне улоге грађана ? »

Mинистарство просвете- Писмо у школама и универзитетима ?
jovansolajic | 09 Април, 2010 12:24

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА ДР ЖАРКА ОБРАДОВИЋА,

ПОШТОВАНИ МИНИСТРЕ,

ПИСМО У ШКОЛАМА И НА УНИВЕРЗИТЕТИМА?

ПРИМЕТИО САМ ДА СУ ТАБЛЕ НА ШКОЛАМА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ И НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ ПАЗАРУ И ДРУГДЕ НАПИСАНЕ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА СЕ ДРЖАВНИ ОРГАНИ ИЗ ПРОСВЕТЕ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА И ТО ИЗ ОБЛАСТИ ЈЕЗИКА И ПИСМА! ШТА ДА ОЧЕКУЈЕТЕ ОД ГРАЂАНА, АКО ДРЖАВА ДАЈЕ ТАКАВ ПРИМЕР. НАЈБОЉИ ЗАКОНИ АКО СЕ СТРИКТНО НЕ ПРИМЕЊУЈУ НЕ ВРЕДЕ НИШТА И ОБРАТНО.

МОГУ ДА ЗАМИСЛИМ КАКВО ЈЕ ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ МАЊИНА. ДА ЛИ УОПШТЕ УЧЕ И КОЛИКО СРПСКИ ЈЕЗИК, СРПСКО ПИСМО И ИСТОРИЈУ СРБИЈЕ? АКО ХОЋЕШ ДА СЕ ЗАПОСЛИШ У ДРУГОЈ ДРЖАВИ МОРАШ ДА ПОЛОЖИШ ЊИХОВ ЈЕЗИК И ИСТОРИЈУ. А, ДА ЛИ НАШ ДРЖАВЉАНИН ИЗ МАЊИНА МОРА ДА ЗНА СРПСКИ ЈЕЗИК И ИСТОРИЈУ? КО ЈЕ НАШ ДРЖАВЉАНИН И ЖИВИ У НАШОЈ ДРЖАВИ, ПРЕ СВЕГА, МОРА ДА ПОШТУЈЕ УСТАВ, ЈЕЗИК, ПИСМО И ЗНАМЕЊА НАШЕ ДРЖАВЕ ЧЕСТО ВИДИМО НА НЕКИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА ЗАСТАВЕ ДРУГИХ ДРЖАВА!

НАМА СЕ ДОГАЂАЈУ НЕВЕРОВАТНЕ СТВАРИ. ДА ТРАНСПАРЕНТ О ВУКОМОМ САБОРУ У ТРШИЋУ НАПИШУ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ! АКО ДРЖАВА УЧЕСТВУЈЕ И ПОМАЖЕ У НЕКИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА СВА ПИСАНИЈА МОРАЈУ ДА БУДУ ИСПИСАНА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И НА ЋИРИЛИЦИ.

ПИСАО САМ ВАМ ОВО СА ДОБРИМ НАМЕРАМА, АЛИ АКО СЛУЧАЈНО НИСАМ У ПРАВУ, ЗАМОЛИО БИХ ВАС ДА МИ ОДГОВОРИТЕ

ПРИМИТЕ ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 27. августа 2008. год.

Нисам никада добио одговор.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме