Categories
My Links
Генерална
Политика - Међу нама - Босна претекла Србију ?
jovansolajic | 04 Април, 2010 12:33

ЗА РУБРИКУ "МЕЂУ НАМА"

МОЛИМ ВАС ДА ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ:

" БОСНА ПРЕТЕКЛА СРБИЈУ "

У ДАНАШЊОЈ "ПОЛИТИЦИ", ПОД НАСЛОВОМ "БОСНА ПРЕТЕКЛА СРБИЈУ", СА ПОТПИСОМ НОВИНАРА СВЕТЛАНЕ ВАСОВИЋ-МИСКИНЕ ИЗ ЉУБЉАНЕ, ГОВОРИ СЕ О ТОМЕ ДА ЈЕ БОСНА ПРЕТЕКЛА СРБИЈУ У ПРИМЕНИ ПРИВРЕМЕНОГ СПОРАЗУМА О ТРГОВИНИ СА ЕУ, ЈЕР СЕ ВЕЋ ПРИМЕЊУЈЕ ОД 1. ЈУЛА ТЕКУЋЕ ГОДИНЕ. У СЛУЧАЈУ СРБИЈЕ ХОЛАНДИЈА И БЕЛГИЈА СУ БЛОКИРАЛЕ ПРИМЕНУ СПОРАЗУМА, УПРАВО НЕМА ПРИМЕНЕ СПОРАЗУМА СВЕ ДОК СРБИЈА НЕ ПОСТИГНЕ ПУНУ САРАДЊУ СА ХАШКИМ ТРИБУНАЛОМ.

КАО ГРАЂАНИНУ, НИЈЕ МИ ЈАСНО, КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО ТОГА ДА СЕ ОД СРБИЈЕ ТРАЖИ ДА ИСПОРУЧИ РАТКА МЛАДИЋА, А НЕ ОД БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ОБЗИРОМ ДА ЈЕ ОН ДРЖАВЉАНИН ТЕ ДРЖАВЕ И ДА ЈЕ КОМАНДОВАО ВОЈСКОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ОПЕРАЦИЈИ "СРЕБРЕНИЦА"..

ОЧИТО ДА ЈЕ СРБИЈА АНАТЕМИСАНА ОД СТРАНЕ ХОЛАНДИЈЕ. ТУ НЕМА НИКАКВИХ ПРИНЦИПА, ВЕЋ СЕ РАДИ О КАПРИЦУ И ОСВЕТОЉУБИВИМ НАМЕРАМА ДА СЕ СРБИЈИ НАПАКОСТИ. ЗАР СЕ ТИМЕ БАВИ ЈЕДНА ХОЛАНДИЈА, КОЈА БИ ТРЕБАЛА ДА ПРЕДСТАВЉА ПРИМЕР РАЗВИЈЕНЕ ДЕМОКРАТСКЕ ЗЕМЉЕ, ИЛИ ЈА ГРЕШИМ. ПОЛАЗИ СЕ ОД ПРЕДПОСТАВКЕ ДА СЕ РАТКО МЛАДИЋ КРИЈЕ У СРБИЈИ. ЗАШТО СЕ ОН НЕ БИ КРИО У СВОЈОЈ ДРЖАВИ, МЕЂУ СВОЈИМА.

ШТА БИ НАМ О ОВОМЕ МОГАО РЕЋИ МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА И РЕСОРНИ МИНИСТАР ЗА САРАДЊУ СА ХАШКИМ ТРИБУНАЛОМ. МОЖЕТЕ ДА ИЗВРШИТЕ РЕДАКЦИЈУ БЕЗ МЕЊАЊА СУШТИНЕ ПИСМА.

ХВАЛА УНАПРЕД

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Текст је написан 16.09.2008.

 #
Политика - Међу нама - Положај остатка Србије у односу на Војводину ?
jovansolajic | 04 Април, 2010 12:12

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА"

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

МОЛИМ ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ:

СТАТУТ ВОЈВОДИНЕ И ПИТАЊЕ РАВНОПРАВНОСТИ ГРАЂАНА

ЈЕДНО ОД ОСНОВНИХ НАЧЕЛА НАШЕГА УСТАВА ЈЕ ДА СУ СВИ ГРАЂАНИ ДРЖАВЕ РАВНОПРАВНИ. ДА ЛИ СМО РАВНОПРАВНИ, АКО ГРАЂАНИ ВОЈВОДИНЕ ИМАЈУ ЧЕТИРИ , А ОСТАТАК СРБИЈЕ ТРИ НИВОА ВЛАСТИ . И ШТО ЈЕ НАЈБИТНИЈЕ, ОСТВАРИВАЊЕМ ШИРОКОГ СПЕКТРА ИЗВОРНИХ ПРИХОДА И САМОСТАЛНОГ ДЕЛОВАЊА , ГРАЂАНИ ВОЈВОДИНЕ ЋЕ БИТИ У ЈОШ ПОВОЉНИЈЕМ ПОЛОЖАЈУ ОД ГРАЂАНА ОСТАЛОГ ДЕЛА СРБИЈЕ. ПОЛИТИЧКИ ВРХ ВОЈВОДИНЕ И КОАЛИЦИЈА НА ВЛАСТИ СТАЛНО ИСТИЧУ И ТРАЖЕ ДА ИМ СЕ ДАЈУ СВЕ ВЕЋА ПРАВА, ЈЕР БИ СЕ ТАКО БРЖЕ РАЗВИЈАЛИ ЕКОНОМСКИ. ТА ПРАВА ВАЉДА СЛЕДУЈУ И ГРАЂАНИМА ОСТАЛОГ ДЕЛА СРБИЈЕ. УМЕСТО, ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ БРЖИ РАЗВОЈ НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИХ РЕГИОНА, ПРЕКО СТАТУТА БРЖИ РАЗВОЈ СЕ ОМОГУЋУЈЕ НАЈРАЗВИЈЕНИЈЕМ ДЕЛУ РЕПУБЛИКЕ- ВОЈВОДИНИ.

И НЕ ЗАБОРАВИМО, ДА СУ ПИТАЊА СТАТУТА ОКО КОЈИХ СЕ ЛОМЕ КОПЉА, НА ИВИЦИ РЕГУЛАРНОСТИ, УПРАВО НЕСАГЛАСНА СА УСТАВОМ. И НА КРАЈУ ПОСТАВЉАМ ПИТАЊЕ ПОСЛАНИЦИМА И СКУПШТИНИ, КАО И УСТАВНОМ СУДУ СРБИЈЕ, ЗАШТО АУТОНОМИЈА ВОЈВОДИНИ ОД ОСТАТКА СРБИЈЕ, КАДА У ЊОЈ ЖИВИ ВЕЋИНСКИ СРПСКИ НАРОД. НА СУПРОТ, У СУСЕДНИМ ДРЖАВАМА ИМА РЕГИОНА У КОЈИМА ЖИВЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ У ВЕЛИКОЈ ВЕЋИНИ, ПА НЕМАЈУ АУТОНОМИЈУ И ЈОШ СУ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ.

ТРЕБА ДА СЕ ПОДСЕТИМО, ДА ЈЕ НАРОДНА СКУПШТИНА ВОЈВОДИНЕ 1918 ГОДИНЕ ЈЕДНОГЛАСНО ИЗГЛАСАЛА ПРИСАЈЕДИЊЕЊЕ КРАЉЕВИНИ СРБИЈИ. ДА ЛИ СРПСКИ НАРОД КАО ВЕЋИНСКИ У ВОЈВОДИНИ ЖЕЛИ ДА СЕ ДЕЛИ ОД СВОГА НАРОДА. ГДЕ ТО ВОДИ? МНОГО МЕ ТО ПОДСЕЋА НА РАСПАД ЈУГОСЛАВИЈЕ И ЦЕПАЊЕ СРПСКОГ БИЋА НА ЦРНУ ГОРУ И СРБИЈУ.

НЕ ЗАБОРАВИМО ДА ПОЛИТИЧАРИМА НИКАДА НИЈЕ ДОСТА ВЛАСТИ. ШТО ИМ ВИШЕ ДАЈЕШ СВЕ ИМ СЕ ВИШЕ ТРАЖИ. И, КОЛАЧ ЈЕ ЈЕДАН. АКО ЈЕДНОМ ДАШ ВИШЕ ОНИ ДРУГИ ДОБИЋЕ ЗА ТОЛИКО МАЊЕ. НАЈГОРЕ ЈЕ ТО, ШТО ОНАЈ КОЈИ ВЕЋ ИМА ВИШЕ ТРАЖИ ДА ДОБИЈЕ ЈОШ, И ТО ТЕРЕТ СЛАБИЈЕГ.

С ПОШТОВАЊЕМ.

ДОЗВОЉАВАМ ДА РЕДИГУЈЕТЕ ТЕКСТ, БЕЗ ПРАВА НА ПРОМЕНУ СМИСЛА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Текст је написан дана 10.11.2009.

 #