Categories
My Links
Генерална
Начелнику Моравичког округа Чачак - Зашто Ивањица не припада Осн. и Вишем суду у Чачку ?
jovansolajic | 21 Април, 2010 13:29

За начелника Моравичког округа,

Поштовани начелниче Моравичког округа,

Многе државне институције, у Моравичком округу, су крње или их уопште нема.

Многе институције за Моравички округ обухватају само три општине, управо не обухватају и општину Ивањица.

Очекивао сам да ће се са реорганизацијом судства ствар поправити , бар из те области. Међутим, ништа од тога.

Основном и Вишем суду у Чачку припадају само 3. општине , а не и општина Ивањица.

Значи, Чачку би биле много 4. општине, а Ужицу је мало њихових близу 10. општина па им се додаје још једна Чачанска.

Полицијкој управи у Чачку припада надлежност и за територију Ивањице, а судство Ужицу. Какво замешатељство !

Много ми смета, када у средствима информисања кажу да је полиција Полицијске управе из Чачка ухапсила у Ивањици лице НН и предала га Тужилаштву у Ужицу на даљу надлежност.

Град Чачак налази се између Краљева и Ужица. И ако је од истих већи и богатији, многе државне регионалне институције нема или их има крње, па прети велика опасност, да у неким будућим реорганизацијама изгуби статус регионалног центра.

Ивањица природно припада Чачку. Ивањичани природно мигрирају у Чачак а не у Ужице. Пола садашњих Чачана су пореклом из Ивањичког краја.

Питам се само због чега ствари изгледају овако. Нисмо могли да утичемо на нонсенс да се општински и окружни судови сада зову основни и виши и поред 200. година традиције, али требали смо да изричито тражимо да се у судству заокружи територија Моравичког округа.

Само замислите какав апсурд. Моравичка територија, како се и зове округ, не припада суду у коме се налази седиште тог округа. Што је много , много је !

Као грађанин , молим вас , урадите нешто да се побољша статус Моравичког округа.

П.С. О овоме и другим стварима писао сам на адресу Начелника округа, преко е-мејла , дана 20. децембра 2007. год.

Хвала унапред.

Јован Шолајић, Чачак, ул. Владана Шићевића 19

 #
Чачанске новине Чачак - Спортска хала Младост није у Атеници, већ у Чачку
jovansolajic | 21 Април, 2010 12:14

ДИРЕКТОРУ И ГЛАВНОМ И ОДГОВОРНОМ УРЕДНИКУ

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

У БРОЈУ 188 ВАШЕГ ЦЕЊЕНОГ ЛИСТА ОПЕТ ПИШЕ ДА СЕ СПОРТСКА ХАЛА МЛАДОСТ НАЛАЗИ У АТЕНИЦИ.

НЕМОЈТЕ ДА ГРЕШИТЕ, СПОРТСКА ХАЛА МЛАДОСТ СЕ НАЛАЗИ У ЧАЧКУ, БЛИЖЕ У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, А НЕ У АТЕНИЦИ. НЕ СМЕ И НЕ МОЖЕ ВАШ СПОРТСКИ НОВИНАР ДА КАКО МУ СЕ СВИЂА МЕЊА НАЗИВЕ ОДНОСНО ТОПОНИМЕ. АКО ХОЋЕ ДА ОДРЕДИ БЛИЖУ ЛОКАЦИЈУ ОНДА ОН МОРА ДА НАПИШЕ У СПОРТСКОЈ ХАЛИ МЛАДОСТ У ЧАЧКУ, У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, ИЛИ У НАСЕЉУ " СВЕТИ САВА ".

НАС ГРАЂАНЕ ИЗ ОВОГ КРАЈА ОВО СТРАШНО ИРИТИРА. ПА ПОБОГУ НЕ МОЖЕ СЕ РЕЋИ " У АТЕНИЦИ", А ХАЛА СЕ НАЛАЗИ У НАСЕЉУ КОЈЕ ИМА ИСТОРИЈСКИ НАЗИВ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. СЛЕДЕЋЕ НАСЕЉЕ ОД ДЕСНЕ ОБАЛЕ АТЕНИЧКЕ РЕКЕ ЈЕ АТЕНИЧКО ПОЉЕ, ОДНОСНО АТЕНИЦА.

ДА ПОДВУЧЕМ-СПОРТСКА ХАЛА МЛАДОСТ СЕ НАЛАЗИ У ГРАДСКОЈ МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ СВЕТИ САВА, А СЛЕДЕЋЕ НАСЕЉЕ ПРИПАДА СЕОСКОЈ МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ КОЈА СЕ ЗОВЕ АТЕНИЦА. ГРАДСКОМ НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ ПРИПАДАЈУ КАСАРНА , ХЛАДЊАЧА,БОЛНИЦА, О.Ш. СВЕТИ САВА, МЛЕКАРА, ЦРКВА У ИЗГРАДЊИ, СПОРТСКА ХАЛА МЛАДОСТ, ПА И НА ЖАЛОСТ И ГРАДСКА ДЕПОНИЈА У ПРЕЛИЋИМА.

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ,

РАЧУНАМ ДА СЕ ОВЕ ГРЕШКЕ НЕЋЕ ВИШЕ ПОДКРАДАТИ, ЈЕР ТРИ ПУТА ИСПРИЧАНА ЛАЖ ПОСТАЈЕ ИСТИНА.

ВАШ ЧИТАЛАЦ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19, 32000 -ЧАЧАК

Ово писмо сам послао 7. маја 2008. год.

 #
Чачанске новине Чачак - Предлог да напишу критички чланак зашто неки део Кулиноваца зову Атеница ?
jovansolajic | 21 Април, 2010 12:03

ПОШТОВАНИ ГЛАВНИ УРЕДНИЧЕ,

РЕДОВАН САМ ЧИТАЛАЦ ВАШЕГ ЛИСТА. ПРЕДЛАЖЕМ ВАМ ДА НАПИШЕТЕ ЈЕДАН КРИТИЧКИ ЧЛАНАК У ВЕЗИ НЕЗАКОНИТОГ И ДРСКОГ НАЗИВАЊА ДЕЛА ГРАДА ЧАЧКА-АТЕНИЦОМ.

ПОВОД ЈЕ ВАШ ЧЛАНАК У ЗАДЊЕМ БРОЈУ ВАШЕГА ЛИСТА. НА ЗАДЊОЈ СТРАНИ ПИШЕ КК "МЛАДОСТ" АТЕНИЦА. СЕДИШТЕ ОВОГА КЛУБА СЕ НАЛАЗИ У ЧАЧКУ И ТО М.З. "СВЕТИ САВА", ОДНОСНО У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. АТЕНИЦА МОЖЕ ДА БУДЕ САМО ПОД НАВОДНИЦИМА, АЛИ НЕ МОЖЕ ИСТОВРЕМЕНО И ДА СЕ ЗОВЕ "МЛАДОСТ". АЛИ, КАКО УОПШТЕ АТЕНИЦА КАДА ЈЕ ТА ТЕРИТОРИЈА ПРИПАДАЛА КУЛИНОВЦИМА, А НЕ АТЕНИЦИ, А ГРАД ЧАЧАК ЈЕ ОД РАТА ПА НАОВАМО.

ГРАДСКОМ АТАРУ ПРИПАДА ЦЕЛО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, КОЈЕ СЕ ПРОСТИРЕ ОД ЦЕРА И РЕМОНТА ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ, А СА СЕВЕРА ОМЕЂЕНО ЗАПАДНОМ МОРАВОМ. ПРЕМА ТОМЕ, БОЛНИЦА, ОБЕ КАСАРНЕ, ХЛАДЊАЧА, МЛЕКАРА, ОБДАНИШТЕ, ТС 110/35 "ЧАЧАК 1", О.Ш."СВЕТИ САВА", ПОШТА БР.4, ТЕЛЕФОНСКА ЦЕНТРАЛА, СПОРТСКА ХАЛА "МЛАДОСТ", ЦРКВА У ИЗГРАДЊИ, ИТД., НАЛАЗЕ СЕ У ЧАЧКУ А НЕ У АТЕНИЦИ, А У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ М.З."СВЕТИ САВА".

НА ТАБЛАМА НАЗИВА ФИРМИ СТОЈИ АТЕНИЦА, А СВИМА У ДОКУМЕНТИМА СТОЈИ ЧАЧАК. У ГРАЂЕВИНСКОЈ ДОЗВОЛИ ЗА ИЗГРАДЊУ ШКОЛЕ, ЦРКВЕ ,ХАЛЕ,ИТД ПИШЕ ЧАЧАК, А НА ТАБЛАМА АТЕНИЦА.

ЗВАО САМ ДИРЕКТОРА АУТОПРЕВОЗА И КАЖЕМ МУ ДА .СТАЈАЛИШТЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗОВЕ АТЕНИЧКА ЗАДРУГА, ЈЕР СЕ ИСТО НАЛАЗИ У КУЛИНОВАЧКОМ ПОЉУ, АЛИ И НА ТОЈ ЗАДРУЗИ ПИШЕ МЕСТО АТЕНИЦА. ПИТАО САМ СЕ ОД КУДА ТО?

НА ТАБЛАМА НАЗИВА УЛИЦА СТОЈЕ НАТПИСИ АТЕНИЦА. ЧАК НА КАНЦЕЛАРИЈИ МЕСНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ АТЕНИЦА ПИШЕ МЕСТО АТЕНИЦА, УМЕСТО ЧАЧАК.

МИ ИЗ ОВОГА КРАЈА ДОБИЈАМО РАЧУНЕ ЗА ТЕЛЕФОН НА КОЈИМА ПИШЕ У АДРЕСИ 32000-АТЕНИЦА?!!! ПРЕ НЕКОЛИКО ДАНА ТРАЖИО САМ ОД 988 БРОЈ ТЕЛЕФОНА М.З. "СВЕТИ САВА", ТЕЛЕФОНИСТА МИ ЈЕ ОДГОВОРИО ДА У ЧАЧКУ НЕ ПОСТОЈИ ТА МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА. СЕТИО САМ СЕ, ПА САМ ПИТАО ЗА АТЕНИЦУ. ОВАЈ ЈЕ ОДГОВОРИО ДА ТА М.З.ПОСТОЈИ У АТЕНИЦИ! ЈЕДНА ОСОБА МИ ЈЕ РЕКЛА ДА У ЊЕНОЈ ЛИЧНОЈ КАРТИ ПИШЕ ДА ЖИВИ У АТЕНИЦИ, И АКО СТАНУЈЕ У УЛИЦИ ДО САМЕ БОЛНИЦЕ. ИСПРЕД М.З.СВЕТИ САВА" СТОЈИ ТАБЛА НА КОЈОЈ ПИШЕ АТЕНИЦА.

ОБРАЋАО САМ СЕ ДВА ПУТА ПРЕДСЕДНИКУ СО ЧАЧАК ВЕЛИМИРУ СТАНОЈЕВИЋУ, А ОН МЕ ЈЕ УПУТИО НА ПРЕДУЗЕЋЕ ГРАДАЦ-ШТО САМ И УЧИНИО, И НИШТА ОД ТОГА . ПЛАШИМ СЕ ОНЕ ИЗРЕКЕ "ДА ТРИ ПУТА ИСПРИЧАНА ЛАЖ ПОСТАЈЕ ИСТИНА" ЗАТО ВИ ИЗ СРЕДСТАВА ИНФОРМИСАЊА МОРАТЕ ДА ВОДИТЕ СТРОГО РАЧУНА ДА ПИШЕТЕ ТАЧНО, БАР КАДА СЕ РАДИ ГЕОГРАФСКИМ И ТОПОГРАФСКИМ ПОЈМОВИМА.

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК,УЛ.ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам упутио 14. фебруара 2008. год.

НИСУ МЕ ПОСЛУШАЛИ !

 #
Чачански глас Чачак - Опет, спортска хала Младост није у Атеницуи, већ у Чачку
jovansolajic | 21 Април, 2010 11:58

ЗА ГЛАВНОГ И ОДГ.УРЕДНИКА,

ПОШТОВАНИ ГЛ.УРЕДНИЧЕ,

ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ ВАМ СЕ ОБРАЋАМ. И ОВОГА ПУТА СКРЕЋЕМ ВАМ ПАЖЊУ, ДА ВАШ СПОРТСКИ НОВИНАР, У ДАНАШЊЕМ БРОЈУ ВАШИХ НОВИНА, ПИШЕ У ЧЛАНКУ " ПРИПРЕМЕ У ПУНОМ ЈЕКУ " НА СТРАНИ 30, "...У СПОРТСКОЈ ДВОРАНИ " МЛАДОСТ " У АТЕНИЦИ ...."

СПОРТСКА ДВОРАНА " МЛАДОСТ " СЕ НАЛАЗИ НА ТЕРИТОРИЈИ НАСЕЉА КУЛИНОВЦИ У ГРАДУ ЧАЧКУ, А НЕ У АТЕНИЦИ.ПОГЛЕДАЈТЕ У ПЛАН ГРАДА ЧАЧКА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 11. децембра 2009. год.

 #
Чачански глас Чачак - Још једном, спортска хала Младост није у Атеници, већ у Чачку
jovansolajic | 21 Април, 2010 11:51

ПОШТОВАНИ ГЛАВНИ УРЕДНИЧЕ,

У ПОСЛЕДЊЕМ БРОЈУ ЧАЧАНСКОГ ГЛАСА, НА СТРАНИ 26, ВАШ НОВИНАР ПИШЕ ДА СЕ СПОРТСКА ХАЛА МЛАДОСТ НАЛАЗИ У АТЕНИЦИ.

ВЕЋ САМ ДОСАДИО ПИШУЋИ ВАМ ДА СЕ ОВА СПОРТСКА ХАЛА НАЛАЗИ У ЧАЧКУ У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. КАКО МОЖЕ ДА СЕ МЕСТО ЗОВЕ АТЕНИЦА, А ДА СЕ НАЛАЗИ НА ТЕРИТОРИЈИ КУЛИНОВАЧКОГ ПОЉА У ГРАДСКОЈ М.З СВЕТИ САВА У ЧАЧКУ.

МОЛИМ ВАС , НЕМОЈТЕ СВАШТА ДА ПИШЕТЕ У НОВИНАМА.

С ПОШТОВЊЕМ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам упутио 10. августа 2009. год.

 #
Чачански глас Чачак - Уведите рубрику " КРАТКИХ ВЕСТИ "
jovansolajic | 21 Април, 2010 11:45

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ДИРЕКТОРЕ,

ЈА ВАМА ДОСАДИХ! ЕВО ОПЕТ ВАМ ПИШЕМ У ВЕЗИ МЕСТА СПОРТСКЕ ХАЛЕ МЛАДОСТ. ВАШ СПОРТСКИ НОВИНАР, У ДАНАШЊЕМ БРОЈУ , ПИШЕ ..."СУСРЕТ У СПОРТСКОЈ ДВОРАНИ У АТЕНИЦИ ". ЈОШ ЈЕДНОМ ВАМ КАЖЕМ ДА СЕ ХАЛА МЛАДОСТ НАЛАЗИ У ЧАЧКУ, БЛИЖЕ У НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ, ИЛИ НАСЕЉУ СВЕТИ САВА, А НЕ У АТЕНИЦИ.

ВАШ ЛИСТ ЧИТАМ ОД ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА. ШТА МУ НЕДОСТАЈЕ, ПА ДА БУДЕ ДАЛЕКО ИНТЕРЕСАНТНИЈИ ЗА СВАКОГ ГРАЂАНИНА. ТРЕБА ДА УВЕДЕТЕ РУБРИКУ КРАТКИХ ВЕСТИ. У ТОЈ РУБРИЦИ ТРЕБА НАС ОБАВЕШТАВАТЕ О СВЕМУ ШТО СЕ ЗБИЛО ЗА ПОСЛЕДЊИХ 7 ДАНА И ТО ПРВЕНСТВЕНО ИЗ ЧАЧАНСКЕ ОПШТИНЕ, АЛИ И ИЗ ОСТАЛИХ ОПШТИНА ЧАЧАНСКОГ ОКРУГА- ИЗ СВИХ ОБЛАСТИ ДРШТВЕНОГ ЖИВОТА: ПРИВРЕДЕ, ЗДРАВСТВА, ПРОСВЕТЕ, САОБРАЋАЈА, БЕЗБЕДНОСТИ, КОЛИКО ЈЕ РОЂЕНО, УМРЛО, ЈЕДНОМ РЕЧЈУ ДА БУДЕМО ШИРОКО ИНФОРМИСАНИ- ДА ОСЕТИМО КАКО ЖИВЕ НАШИ СУГРАЂАНИ. ВЕРУЈТЕ, ПУНО ЊИХ КУПУЈЕ ВАШЕ НОВИНЕ ДА СЕ ИНФОРМИШЕ КО ЈЕ УМРО, А ЈОШ КАДА БУДЕТЕ ПИСАЛИ УКРАТКО О СВЕМУ ИЗ НАШЕГ РАДА И ЖИВОТА ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАШ ЛИСТ БИЋЕ ДАЛЕКО ВЕЋЕ.БАР ДВЕ СТРАНЕ ТРЕБА ДА НАПУНИТЕ СА КРАТКИМ ВЕСТИМА.

НАДАМ СЕ ДА СТЕ МЕ ДОБРО СХВАТИЛИ.

ПУНО ПОЗДРАВА. ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам упутио 3. октобра 2008 год.

НИСУ МЕ ПОСЛУШАЛИ !

 #
Чачански глас Чачак - Опет, спортска хала Младост није у Атеници, већ у Чачку
jovansolajic | 21 Април, 2010 11:38

Поштовани г-не директоре,

Поново вам се обраћам.

Опет ваш спортски новинар, у данашњем броју Чачанског гласа, пише да се спортска хала Младост налази у Атеници. Још једном вас молим да му лепо кажете да се ова хала налази у Чачку, у насељу Кулиновачко поље, у градској М.З. " СВЕТИ САВА ". Њему, изгледа, лепше звучи Атеница него ли Чачак, или СВЕТИ САВА, или Кулиновачко поље. Не може како се њему свиђа, већ како јесте, или ваше новине пишу како се коме находи.

Опростите на овим тежим речима, али сам морао да себи дам одушка-да толико пута се обраћам и ништа од тога.

Захваљујем се много.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 29. августа 2008. год.

 #