Categories
My Links
Генерална

« Политика - Међу нама - Да ли већа аутономија Војводини ? | Oдговор на писање Телекома од 18.03.2009., у вези примене писма. »

Политика - Међу нама - Jeзик, писмо и мобилна телефонија ?
jovansolajic | 07 Април, 2010 13:06

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА "

ЈЕЗИК, ПИСМО И МОБИЛНА ТЕЛЕФОНИЈА " СУМРАК ЋИРИЛИЦЕ", 4. 3., 12. 3 .

У АПАРАТИМА МОБИЛНЕ ТЕЛЕФОНИЈЕ, У МЕНИЈУ ЗА ПРИМЕНУ ЈЕЗИКА, ЗА СРБИЈУ ЈЕ ПРЕДВИЂЕНА " ОШИШАНА " ХРВАТСКА ЛАТИНИЦА, А ЗА БУГАРСКУ И МАКЕДОНИЈУ ЊИХОВА ЋИРИЛИЧНА ПИСМА. И ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИЦИ СУ ОДШТАМПАНИ УЗ ПРИМЕНУ ХРВАТСКЕ АБЕЦЕДЕ. РАЧУНИ ТЕЛЕКОМА ИСПИСАНИ СУ, ИСТО ТАКО, ЛАТИНИЦОМ.

ПИТАМ СЕ, ДА ЛИ ОДГОВОРАН ЧОВЕК У ТЕЛЕКОМУ ЗНА ДА КРШИ УСТАВ СВОЈЕ ДРЖАВЕ. ДА ЛИ ОН ЗНА ДА ЈЕ У ОБАВЕЗИ ДА ПРИМЕЊУЈЕ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО СРПСКЕ ЋИРИЛИЦЕ. АКО ОН ТО НЕ ЗНА, ИЛИ НЕ ЖЕЛИ ДА ЗНА, ЗАР У НАШОЈ ДРЖАВИ НЕ ПОСТОЈИ НАДЛЕЖНИ ОРГАН КОЈИ ТРЕБА ДА ГА ОПОМЕНЕ И ДА ГА НАТЕРА ДА СЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА.

АЛИ, НИСУ ОНИ ЈЕДИНИ. НИ ЈЕДНО МИНИСТАРСТВО, ЈАВНА УСТАНОВА И ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ СЕ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ СЛОВА УСТАВА У ПРИМЕНИ ПИСМА. АКО СЕ ВЛАДА НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА, ОНДА НИЈЕ НИ ЧУДО ШТО СЕ УСТАВА НЕ ПРИДРЖАВАЈУ ПОДРЕЂЕНЕ УСТАНОВЕ И ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА.

С ПОШТОВАЊЕМ.

ИМАТЕ ПРАВО ДА РЕДИГУЈЕТЕ ТЕКСТ, АЛИ ДА МУ НЕ МЕЊАТЕ СУШТИНУ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК.

Текст је писан 13. марта 2009. год.

ПОЛИТИКА НИКАДА НИЈЕ ОБЈАВИЛА ЧЛАНАК.

 #
User Comments
10 векова ћирилице [Reply]
10 векова ћирилице | 07 Април, 2010 22:31

Нисте још свесни колика је цензура у нашим медијима. Политика не објави 50 посто коментара послатих на интернет издање. Уредници свих медија раде под страхом од новог Закона о информисању. Програм који иде уживо се емитује са задршком од 2 минута за сваки случај, да не би нешто неконтролисано отишло у етар.
Иначе, подржавам све у вези с Телекомом и њиховим нецивилизованим и субверзивним деловањем на плану писма српског језика.

Oдговор [Reply]
jovansolajic | 10 Април, 2010 12:49

Захаљујем се.

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме