Categories
My Links
Генерална

« Политика -+ Међу нама - Maђаризација Старих Моравица, Одговор на чланак "Закључивање на даљину" | Политика - Међу нама - Jeзик, писмо и мобилна телефонија ? »

Политика - Међу нама - Да ли већа аутономија Војводини ?
jovansolajic | 07 Април, 2010 12:43

ЗА РУБРИКУ МЕЂУ НАМА

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

МОЛИМ ВАС ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ: ВОЈВОДИНА И АУТОНОМИЈА. ПОСТАВЉАМ ПИТАЊЕ СВИМ ГРАЂАНИМА И РУКОВОДСТВУ НАШЕ ДРЖАВЕ, ПРЕ СВЕГА НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ.

ПРВО, ДА ЛИ РАДИ РАВНОПРАВНОСТИ ГРАЂАНА, СВИ У ОВОЈ ДРЖАВИ ТРЕБА ДА УЖИВАЈУ НЕКА ПОСЕБНА ПРАВА НА НИВОУ АУТОНОМИЈЕ ИЛИ ТО ПРАВО ТРЕБА ДА ИМАЈУ САМО НЕКИ ГРАЂАНИ, У ОВОМ СЛУЧАЈУ ГРАЂАНИ ВОЈВОДИНЕ. ВОЈВОДИНА, ИМА НЕКЕ СПЕЦИФИЧНОСТИ У ОДНОСУ НА ОСТАЛИ ДЕО СРБИЈЕ. АЛИ, ЗАР И ТАЈ ОСТАЛИ ДЕО СРБИЈЕ, АУТОМАТСКИ, НЕМА НЕКЕ СПЕЦИФИЧНОСТИ У ОДНОСУ НА ВОЈВОДИНУ? ЗНАЧИ, И НАМА ОСТАЛИМА ТРЕБА ОБЕЗБЕДИТИ И ТАЈ НИВО ВЛАСТИ- ДА МИ НЕ БИ БИЛИ У НЕРАВНОПРАВНОМ ПОЛОЖАЈУ СА ГРАЂАНИМА ВОЈВОДИНЕ. ЗНАЧИ, ПО ТОМ КРИТЕРИЈУМУ, ТРЕБАЛИ БИ ОВУ НАШУ ДРЖАВУ ДА ИСЦЕПКАМО НА ДОСТА НЕКАКВИХ ПОКРАЈИНА: БЕОГРАД, ЗАПАДНУ СРБИЈУ, ШУМАДИЈУ, РАШКУ, ИСТОЧНУ СРБИЈУ, ИТД. ЗАР СУ СЕ ВОЈВОЂАНИ ТОЛИКО ГОДИНА БОРИЛИ ДА СЕ УЈЕДИНЕ СА МАТИЦОМ СРБИЈОМ- ШТО СУ И УРАДИЛИ 1918 ГОДИНЕ, А НЕКИ САДА ПОШТО-ПОТО ХОЋЕ ДА ТО ПОНИШТЕ. КОЛИКО БИ НАС ТО ТЕК КОШТАЛО. МАЛО НАМ ЈЕ НА ПЛАТНОМ СПИСКУ ОКО 30000 ЧИНОВНИКА У РЕПУБЛИЧКИМ ОРГАНИМА

ДРУГО. ПОСТАВЉА СЕ ПИТАЊЕ РАВНОПРАВНОСТИ ТРОШЕЊА СРЕДСТАВА, УПРАВО БУЏЕТА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ? АКО ГРАЂАНИ ВОЈВОДИНЕ ДОБИЈАЈУ ИЗ БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРЕДСТВА У СВОЈ БУЏЕТ( 7%), ПОСТАВЉА СЕ ПИТАЊЕ ЗБОГ ЧЕГА ОСТАЛИ ГРАЂАНИ НЕ ОСТВАРУЈУ ТА ПРАВА. ТО ЗНАЧИ , ДА СУ ГРАЂАНИ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ У НЕРАВНОПРАВНОМ ПОЛОЖАЈУ У ОДНОСУ НА ГРАЂАНЕ ВОЈВОДИНЕ ДРЖАВНО РУКУОВОДСТВО ЈЕ НАПРАВИЛО ПРЕСЕДАН. УЧИНИЛИ СУ, РАДИ МИРА У КУЋИ, УСТУПАК, И У БУЏЕТ СУ УНЕЛИ ОВИХ 7%.ЧИМ ПОПУСТИШ ЈЕДНОМ, ЗАХТЕВИМА НЕМА КРАЈА.

ТРЕЋЕ. АУТОНОМИЈА НЕ МОЖЕ И НЕ СМЕ ДОБИТИ НИ ЈЕДАН АТРИБУТ ДРЖАВНОСТИ.

НА КРАЈУ, ЗАР НАМА СРБИМА НИЈЕ БИЛО ДОСТА ШТО СМО БИЛИ ТАОЦИ У КРАЉЕВИНИ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА, КРАЉЕВИНИ ЈУГОСЛАВИЈИ, СФРЈ, ТАОЦИ У ДРЖАВИ СРБИЈА И ЦРНА ГОРА, ВЕЋ ДА БУДЕМО И ДАЉЕ ТАОЦИ И ТО ПРЕМА НАШЕМ НАРОДУ У ВОЈВОДИНИ. ТАКВЕ СМО СРЕЋЕ ДА У ВОЈВОДИНИ МОЖДА И НЕЋЕ У БУДУЋНОСТИ ЖИВЕТИ СРБИ ВЕЋ НЕКАКВИ ВОЈВОЂАНИ. НЕКА СЕ НАСТАВИ ПРОЦЕС. И ЦРНА ГОРА ВИШЕ НИЈЕ СРПСКА ДРЖАВА И АКО СУ НЕКЕ ОД СРПСКИХ ПОКРАЈИНА ПОСТАЛЕ ДРЖАВЕ И ТАМО НЕ ЖИВЕ СРБИ ВЕЋ НЕКИ ДРУГИ НАРОДИ.. НАРОД БИ ТРЕБАО ДА СЕ ИЗЈАСНИ У КАКВОЈ ДРЖАВИ ЖЕЛИ ДА ЖИВИ. А НЕ ДА О ТОМЕ ОДЛУЧУЈУ ЉУДИ КОЈИ СУ САМО ЗАСЛЕПЉЕНИ ВЛАШЋУ И СВЕ ВЕЋОМ И ВЕЋОМ ВЛАШЋУ. ДОЗВОЉАВАМ РЕДИГОВАЊЕ, БЕЗ ПРАВА НА ПРОМЕНУ СУШТИНЕ.

ПОЗДРАВ. ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Текст је писан 30. јануара 2009. год.

ПОЛИТИКА ОВАЈ ЧЛАНАК НИЈЕ ОБЈАВИЛАПОЛИТИКА ОВАЈ ЧЛАНАК НИЈЕ НИКАДА ОБЈАВИЛА.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме