Categories
My Links
Генерална

« Политика - Међу нама - На који начин су нестале слике из амбасада Југославије ? | Политика - Међу нама - Да ли ће ћирилица постати изборни предмет ? »

Политика - Међу нама - Писмо на таблама дипл. представништава /латиница /
jovansolajic | 06 Април, 2010 13:10

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА "

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

МОЛИМ ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ:

ПИСМО НА ТАБЛАМА СТРАНИХ ДИПЛОМАТСКИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА И У УПОТРЕБИ У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА.

НОВИМ УСТАВОМ ЈЕ ПРОПИСАНО ДА ЈЕ У ДРЖАВИ СРБИЈИ СЛУЖБЕНИ ЈЕЗИК СРПСКИ И ПИСМО ЋИРИЛИЦА. МЕЂУТИМ, И ПОСЛЕ ТОЛИКО ВРЕМЕНА ОД ДОНОШЕЊА НОВОГ УСТАВА, НА ТАБЛАМА СТРАНИХ ДИПЛОМАТСКИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА НАЗИВИ СУ ИСПИСАНИ ЛАТИНИЦОМ. МЕЂУТИМ, НИШТА БОЉА СИТУАЦИЈА НИЈЕ НИ У НАШИМ ИНСТИТУЦИЈАМА. И ДАЉЕ, У ДРЖАВНИМ И ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА, МАЊЕ-ВИШЕ ПИШУ ЛАТИНИЦОМ, У ПОНЕКИМА И ТО САМО ЛАТИНИЦОМ.

КОЛИКО НАШОЈ БИРОКРАТИЈИ ТРЕБА ВРЕМЕНА ДА ПРИМЕНИ УСТАВ? ИЛИ ЗА ТО НИКО И НЕ ХАЈЕ. ИМА НА ПРИМЕР И УСТАНОВА КОЈЕ У СВОМ НАЗИВУ ИМАЈУ И " ДРЖАВНИ ", КАО ШТО ЈЕ ДРЖАВНА ЛУТРИЈА ИЛИ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ, А СВЕ ПИШУ ЛАТИНИЦОМ . ЗАШТО ОДГОВОРНИ НОСИОЦИ ДРЖАВНИХ И ЈАВНИХ ФУНКЦИЈА НИСУ , ОДМАХ ПО ДОНОШЕЊУ НОВОГ УСТАВА, ПРЕДУЗЕЛИ ОДГОВАРАЈУЋЕ МЕРЕ ЗА ПРИМЕНУ ЗАКОНСКИХ ОДРЕДБИ У ПРИМЕНИ ОБАВЕЗУЈУЋЕГ ПИСМА.

УЧИНИМО БАР ТОЛИКО, ДА ПИСМО ЋИРИЛИЦУ ПРИМЕЊУЈУ БАР ОНИ КОЈИ ПО УСТАВУ ТО МОРАЈУ. А, АКО ТИ МИСЛЕ ДА НЕ МОРАЈУ, ОНДА НЕКА О ТОМЕ ИЗВЕСТЕ НАРОДНУ СКУПШТИНУ И ВЛАДУ, ПА НЕКА ОНИ ВИДЕ ШТА ЋЕ СА ТАКВИМА ДА РАДЕ.

ГРАД БЕОГРАД ТРЕБАО БИ ДА ДА ПРИМЕР. НОВИ ГРАДОНАЧЕЛНИК, Г-ИН ЂИЛАС, МОГАО БИ ДА ИЗМЕНИ ИЗГЛЕД ГРАДА БЕОГРАДА- ДА ИЗМЕНИ СТАЊЕ ПРЕКОМЕРНЕ УПОТРЕБЕ ЛАТИНИЦЕ И ДА ДА ПРИМЕР И СВИМ ОСТАЛИМА У УНУТРАШЊОСТИ СРБИЈЕ

ДОЗВОЉАВАМ ДА ИЗВРШИТЕ РЕДАКЦИЈУ, С ТИМ ДА НЕ МЕЊАТЕ СУШТИНУ ТЕКСТА.

ХВАЛА УНАПРЕД.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК.

 

 

Текст написан 30. септембра 2008. год

ПОЛИТИКА НИЈЕ ШТАМПАЛА ОВАЈ ТЕКСТ.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме