Categories
My Links
Генерална

« Политика - Међу нама - Kуда са Војвођанским статутом ? | Политика - Међу нама - Писмо на таблама дипл. представништава /латиница / »

Политика - Међу нама - На који начин су нестале слике из амбасада Југославије ?
jovansolajic | 06 Април, 2010 11:00

ЗА РУБРИКУ МЕЂУ НАМА

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ, МОЛИМ ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ.

НА КОЈИ НАЧИН СУ НЕСТАЛЕ СЛИКЕ ИЗ АМБАСАДА ЈУГОСЛАВИЈЕ

У ЈУЧЕРАШЊОМ БРОЈУ ВАШИХ НОВИНА ОБЈАВИЛИ СТЕ ИНТЕРВЈУ СА Г-НОМ НИКОЛОМ КУСОВЦЕМ, КУСТОСОМ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У БЕОГРАДУ. НА ПИТАЊE: НА КОЈИ НАЧИН СУ НЕСТАЛЕ СЛИКЕ ИЗ АМБАСАДА ЈУГОСЛАВИЈЕ; ОДГОВОРИО ЈЕ У СМИСЛУ ДА СУ СВЕ СЛИКЕ И УМЕТНИЧКЕ ВРЕДНОСТИ У АМБАСАДИ У РИМУ НЕСТАЛЕ, И ДА ЈЕ ТАДА АМБАСАДАР БИО СРБИН ИЗ БОСНЕ.

ПИТАМ МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ, ШТА ЈЕ ПРЕДУЗЕЛО ОНДАШЊЕ МИНИСТАРСТВО ДА СЕ СЛИКЕ И ДРУГО ВРАТЕ НА СВОЈЕ МЕСТО, ОДНОСНО КОЈЕ СУ МЕРЕ ПРЕДУЗЕТЕ ПРОТИВ АМБАСАДОРА, ОДНОСНО ОДГОВОРНОГ ЛИЦА У АМБАСАДИ У РИМУ ТЕ 1991 ГОДИНЕ. АМБАСАДЕ И СВЕ ШТО ЈЕ У ЊИМА СУ ВЛАСНИШТВО ДРЖАВЕ И ДРЖАВНА СУ СВОЈИНА. ЗА ИМОВИНУ У АМБАСАДАМА ПОСТОЈЕ ИНВЕНТАРИ И ПО ПОЗИТИВНИМ ПРОПИСИМА ИНВЕНТАРИСАЊЕ СЕ МОРА ОБАВИТИ БАР ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ.

ШТА БИВА КАДА СЕ ИНВЕНТАРОМ УТВРДЕ МАЊКОВИ ИМОВИНЕ?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА МОГУ ДА НЕСТАНУ ПРЕДМЕТИ ОГРОМНЕ ВРЕДНОСТИ, А ДА НИКО НЕ ОДГОВАРА ЗА ТО И ДА СЕ ДРЖАВИ НЕ НАДОКНАДИ УКРАДЕНА ИМОВИНА. КАДА ЗНАМО ДА СУ ПРОПИСИ ЗА УТВРЂЕНЕ МАЊКОВЕ ИМОВИНЕ ВЕОМА РИГОРОЗНИ И ДА СЕ РАЧУНОПОЛАГАЧИ ПОЗИВАЈУ НА ОДГОВОРНОСТ И ЗА НАЈМАЊЕ ВРЕДНОСТИ МАЊКОВА.

МИ ГРАЂАНИ ЋЕМО ДА СТЕКНЕМО ВРЛО ЛОШЕ МИШЉЕЊЕ О ДРЖАВНОЈ УПРАВИ.

МАЛО-МАЛО ПА ПРОЧИТАМО У НОВИНАМА ДА У НЕКОМ МУЗЕЈУ ИЛИ У НЕКОМ ДВОРУ НЕДОСТАЈУ НЕКИ ПРЕДМЕТИ, ДА НЕКИ МИНИСТАР НИЈЕ ВРАТИО СТАН,ИТД.ИТД. ВЛАДА ВАЉДА КОНТРОЛИШЕ РАД СВИХ ДРЖАВНИХ ОРГАНА, СПРОВОЂЕЊЕ УСТАВА И ЗАКОНА ПА БИ ОНА ТРЕБАЛА ДА ДАЈЕ ОДГОВОРЕ НА ОВА И СЛИЧНА ПИТАЊА. ДОЗВОЉАВАМ ДА ИЗВРШТЕ РЕДАКЦИЈУ ТЕКСТА, А ДА МУ НЕ МЕЊАТЕ СМИСАО.

ХВАЛА УНАПРЕД.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,

ЧАЧАК

Текст је писан 15.септембра 2008. год.

Политика је објавила овај чланак.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме