Categories
My Links
Генерална

« Политика - Међу нама - Maђаризација Старих Моравица ! | Политика - Међу нама - Да ли већа аутономија Војводини ? »

Политика -+ Међу нама - Maђаризација Старих Моравица, Одговор на чланак "Закључивање на даљину"
jovansolajic | 07 Април, 2010 12:27

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА ".
ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ, МОЛИМ ВАС  ДА ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ, КАО ОДГОВОР НА ПИСАЊЕ БРУНА ЗГАГА , ПОД НАСЛОВОМ "ЗАКЉУЧИВАЊЕ НА ДАЉИНУ " У РУБРИЦИ " МЕЂУ НАМА" ОД 24.11.2008 ГОД.
ЗАКЉУЧИВАЊЕ НА ДАЉИНУ.
Г-ИН БРУНО ЗГАГА ИЗ БЕЛЕ ЦРКВЕ, У ДАНАШЊОЈ "ПОЛИТИЦИ" , У ОВОЈ РУБРИЦИ, ПОД НАСЛОВОМ " ЗАКЉУЧИВАЊЕ НА ДАЉИНУ " СТАВЉА ПРИМЕДБЕ НА МОЈЕ ПИСАЊЕ ОД 20-ОГ ОВОГ МЕСЕЦА.
ЈА САМ У ПОМЕНУТОМ ЧЛАНКУ ПИСАО О НЕПОШТОВАЊУ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, У ВЕЗИ ПРИМЕНЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ ЈЕЗИКА И ПИСМА У НАШОЈ ДРЖАВИ . ПРОЗВАО САМ ОДГОВОРНЕ ЗАШТО СЕ КРШИ УСТАВ И ЗАКОН. ПОВОД ЈЕ БИО ПИСАЊЕ Г-НА КОПРИВИЦЕ У " ПОЛИТИЦИ" ОД 19-ОГ ОВОГ МЕСЕЦА,  ПОД НАСЛОВОМ " МАЂАРИЗАЦИЈА СТАРИХ МОРАВИЦА". А НЕ  ДА САМ ТО ПРОЧИТАО У НЕКИМ НОВИНАМА- КАКО ПИШЕ Г-ИН ЗГАГО. ПРЕПОРУЧУЈЕМ Г-НУ ЗГАГИ ДА ПРОЧИТА
 ПОМЕНУТО ПИСАЊЕ Г-НА КОПРИВИЦЕ, А НЕ ДА ПРОИЗВОЉНО ПИШЕ, ЧАК И ДА ПОНИЖАВА ДА ЈА НЕ ЗНАМ ДА СУ САОБРАЋАЈНИ ЗНАЦИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ.У ПОМЕНУТОМ ЧЛАНКУ ПИШЕ ДА СУ СВИ НАЗИВИ УЛИЦА МАЂАРИЗОВАНИ, И ИСПИСАНИ ЛАТИНИЦОМ, ДА 30 ЂАКА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ МОРАЈУ ДА ПУТУЈУ У СУСЕДНО МЕСТО ДА БИ ПОХАЂАЛИ НАСТАВУ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ, ДА ДЕЦА МАЂАРСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ НЕ ЗНАЈУ СРПСКИ ЈЕЗИК, ДА И ДЕЦА КОЈА  НИСУ МАЂАРСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ НЕ ГОВОРЕ СРПСКИ ЈЕЗИК, ИТД.
МОЈ КОМЕНТАР НА ПИСАЊЕ Г-НА КОПРИВИЦЕ ЈЕ - КАКВО ЈЕ ТО НАШЕ ШКОЛСТВО АКО ДЕЦА НЕСРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ НЕ ЗНАЈУ СРПСКИ ЈЕЗИК, КАКО ДА ТА ДЕЦА СУТРА ЖИВЕ И РАДЕ У ДРЖАВИ СРБИЈИ А ДА НЕ ЗНАЈУ ЈЕЗИК ТЕ ДРЖАВЕ И ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА СРБИН У МАЂАРСКОЈ ЖИВИ И РАДИ А ДА НЕ ЗНА МАЂАРСКИ ЈЕЗИК.
У ВЕЗИ МОЈЕГ ПИСАЊА О РУМУНИЗАЦИЈИ СРПСКИХ ИМЕНА У РУМУНИЈИ, ПОВОД ЈЕ БИЛО ЈЕДНО ПИСАЊЕ У " ПОЛИТИЦИ" - ДА СЕ У РУМУНИЈИ СИСТЕМАТСКИ ВРШИ РУМУНИЗАЦИЈА СРПСКИХ ПРЕЗИМЕНА, АЛИ НА ЖАЛОСТ, ТАЈ БРОЈ ЛИСТА САМ САТАРИО, ПА НЕ МОГУ ДА ГА ЦИТИРАМ.
А ШТО СЕ ТИЧЕ ФУДБАЛЕРА- РАДИ СЕ О ЧУВЕНОМ ФУДБАЛЕРУ БЕЛОДЕДИЋУ, СРБИНУ ИЗ РУМУНИЈЕ, И  НЕКАДАШЊЕМ ФУДБАЛЕРУ  ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, КОМЕ ЈЕ НА ДРЕСУ У ТИМУ РУМУНСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ПИСАЛО БЕЛОДЕДИЋИ. ПА ЗАР ОВО НИЈЕ НАСИЛНА РУМУНИЗАЦИЈА. ПОСТАВИО САМ ПИТАЊЕ ДА ЛИ ПОСТОЈИ РЕЦИПРОЦИТЕТ И ШТА НАША ДРЖАВА ПРЕДУЗИМА ДА ОВЕ ПОЈАВЕ СПРЕЧИ.
НА КРАЈУ, Г-НЕ ЗГАГО, ТРЕБА ДА ЗНАТЕ ДА СЕ У НАШОЈ ДРЖАВИ МОРАЈУ ПОШТОВАТИ УСТАВ И ЗАКОНИ, КОЈИ ПРОПИСУЈУ ОБАВЕЗНУ ПРИМЕНУ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЋИРИЛИЧНОГ ПИСМА У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ. ПА ТАМАН ДА У ТОМ МЕСТУ ЖИВИ И СВИХ 100% ГРАЂАНА НЕСРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ. И, ТРЕБА ДА РАЗМИСЛИТЕ ДА ЛИ ЈЕ ДОБРО ДА НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ НЕСРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ НЕ ЗНАЈУ СРПСКИ ЈЕЗИК- ЈЕЗИК ДРЖАВЕ У КОЈОЈ  ТА ДЕЦА ЖИВЕ.
ПОЗДРАВ.
ДОЗВОЉАМА РЕДАКЦИЈУ ТЕКСТА БЕЗ ПРАВА ПРОМЕНЕ СУШТИНЕ.
ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК
Текст је писан 24..новембра 2008. год.
ПОЛИТИКА ЈЕ ОВАЈ ЧЛАНАК ОБЈАВИЛА 26. НОВЕМБРА 2008.ГОД.
 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме