Categories
My Links
Генерална

« Политика - Међу нама - Окупација Подгорице од стране Српске војске ! | Политика - Међу нама - На који начин су нестале слике из амбасада Југославије ? »

Политика - Међу нама - Kуда са Војвођанским статутом ?
jovansolajic | 05 Април, 2010 11:45

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА "

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ, МОЛИМ ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ, ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ:

КУДА СА ВОЈВОЂАНСКИМ СТАТУТОМ.

У ДАНАШЊЕМ БРОЈУ ВАШИХ НОВИНА, СА ГОРЊИМ НАСЛОВОМ, ОБЈАВИЛИ СТЕ ЧЛАНАК РАДИВОЈА СТЕПАНОВА ИЗ НОВОГ САДА. ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ, ДА ВИСОКИ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ , БАР СЕ РАДИ О ПРОФЕСОРУ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА, ДА КАЖЕ ТАКВУ БЕСМИСЛИЦУ- ДА ЈЕ ЗБОГ ЦЕНТРАЛИЗАЦИЈЕ СРБИЈА ОДГУРНУЛА ИЗ ЗАЈЕДНИЦЕ ЦРНУ ГОРУ И КОСОВО. ТО, ПО ЊЕМУ ЗНАЧИ, ДА ЋЕ СРБИЈА ДА ИЗГУБИ И ВОЈВОДИНУ, АКО СЕ МИ ГРАЂАНИ ОСТАТКА СРБИЈЕ " НЕ ПРИЗОВЕМО ПАМЕТИ"..

ПИТАМ ГОСПОДИНА СТЕПАНОВА, КАКО ОН ЗАМИШЉА ДА ЋЕ СРБИЈА ДА ИЗГУБИ ВОЈВОДИНУ. КАКО МОЖЕ ДА СРБИЈА ИЗГУБИ СРПСКУ ВОЈВОДИНУ.

ВОЈВОДИНА ЈЕ СРБИЈА.

ОН БИ ДА СЕ СТАТУТОМ ДА ШТО ВИШЕ АТРИБУТА ДРЖАВНОСТИ, И ДА СЕ ТАКО БЕЗ ВЕЋИХ ПРОБЛЕМА ОМОГУЋИ СЕПАРАТИСТИМА У ВОЈВОДИНИ, ДА СРПСКУ ДРЖАВУ ПОЦЕПАЈУ . ЗАР НАМ НИЈЕ ДОСТА, ШТО ДОБАР ДЕО НАШЕГА НАРОДА ЖИВИ ВАН МАТИЦЕ ЗЕМЉЕ- У ХРВАТСКОЈ, БИХ, ЦРНОЈ ГОРИ, МАКЕДОНИЈИ, ИТД.

НЕДВОИСМИСЛЕНО, ВОЈВОДИНА САМОМ АУТОНОМИЈОМ, ИМА ВЕЋА ПРАВА И У ПРИВИЛИГОВАНОМ ЈЕ ПОЛОЖАЈУ СА НАРОДОМ У ОСТАТКУ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ. АЛИ , ИСПАДА ДА ТО НИЈЕ ДОВОЉНО. АКО СВАКА ВЛАСТ СЛУЖИ НАРОДУ, ОНДА СЕ ПИТАМ, ДА ЛИ ЈЕ ПОШТЕНО ДА НАРОД У ВОЈВОДИНИ ВЕЋ ИМА НЕКА ПОСЕБНА ПРАВА ДОДЕЉЕНОМ ИМ АУТОНОМИЈОМ, ШТО НАРОД У ОСТАТКУ СРБИЈЕ НЕМА.

МЕЂУТИМ, ПОЛИТИЧАРИ ВОЈВОДИНЕ, ЗА СЕБЕ ТРАЖЕ СВЕ ВИШЕ И ВИШЕ.

АУТОНОМИЈОМ, ТРЕБА ОБЕЗБЕДИТИ ПРАВА ГРАЂАНА ИЗ ОБЛАСТИ ПРОСВЕТЕ И КУЛТУРЕ- ПРВЕНСТВЕНО. А ОБЛАСТ ПОЛИТИЧКОГ СИСТЕМА И ЕКОНОМИЈЕ ТРЕБА УРЕДИТИ ЈЕДИНСТВЕНО ЗА ЦЕЛУ ТЕРИТОРИЈУ.

НЕ МОЖЕ ВОЈВОДИНА ДА ДОБИЈЕ НЕКИ ПОСТОТАК ИЗ БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ И ДРУГЕ СВОЈЕ ИЗВОРНЕ ПРИХОДЕ, А ДА ОСТАТАК СРБИЈЕ ТО НЕМА. АКО ЈЕ ТАКО, ТО ЈЕ ГРУБО КРШЕЊЕ УСТАВА ИЗ ДОМЕНА РАВНОПРАВНОСТИ ГРАЂАНА. НЕ МОЖЕ ВОЈВОДИНА ДА ИМА ГЛАВНИ ГРАД, АКАДЕМИЈУ НАУКА, И ДРУГЕ АТРИБУТЕ, А ДА ОСТАЛИ ДЕЛОВИ ИЛИ ОСТАТАК СРБИЈЕ ТО НЕМА. ЈЕДНОМ РЕЧЈУ, САМО УСТАНОВЉЕЊЕ АУТОНОМИЈЕ ЈЕДНОГ ДЕЛА ДРЖАВЕ ЈЕ АСИМЕТРИЧНО И КАО ТАКВО ЈЕ НЕОДРЖИВО.

ПОЛИТИЧАРИ ИЗ ВОЈВОДИНЕ СТАЛНО ИСТИЧУ ДА СТАТУТОМ ТРЕБА ДА СЕ ОМОГУЋИ ДА ОНИ САМОСТАЛНО И УЗ СВОЈЕ ИЗВОРНЕ ПРИХОДЕ БРЖЕ РАЗВИЈАЈУ СВОЈУ ЕКОНОМИЈУ. ЗАР ОНИ МИСЛЕ, ДА МИ ГРАЂАНИ У ОСТАТКУ СРБИЈЕ ТО НЕ ЖЕЛИМО.ВИ УПОРНО ТРАЖИТЕ ДА ДОБИЈЕТЕ НЕКА ПОСЕБНА ПРАВА У ОДНОСУ НА ГРАЂАНЕ ОСТАЛОГ ДЕЛА СРБИЈЕ. ВИ ЗНАЧИ, ХОЋЕТЕ ДА БУДЕТЕ ВИШЕ РАВНОПРАВНИ ОД НАС ОСТАКЛИХ ГРАЂАНА. ДА ЗНАТЕ ТО НЕЋЕ МОЋИ. УСТАВНИ СУД СРБИЈЕ МОРАЋЕ ДА КАЖЕ ЗАДЊУ РЕЧ. ХВАЛА. МОЖЕТЕ ДА ИЗВРШИТЕ РЕДАКЦИЈУ, БЕЗ ПРАВА ДА МЕЊАТЕ СМИСАО.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Текст је написан 17. новембра 2009. год.

ЧЛАНАК НИКАД НИЈЕ ОБЈАВЉЕН У " ПОЛИТИЦИ"

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме