Categories
My Links
Генерална

« ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Скините табле "Атеница" у Кулиновачком пољу | Градоначелнику града Чачка - Опет- да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу »

ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Зашто пишете латиницом, а јавно сте предузеће ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:21

ДИРЕКТОРУ ПРЕДУЗЕЋА " ГРАДАЦ " ЧАЧАК

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ПРИМЕТИО САМ ДА СВЕ , ИЛИ СКОРО СВЕ ПИШЕТЕ, ЛАТИНИЦОМ. КАО ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ СТЕ У ОБАВЕЗИ, ПО НОВОМ У С Т А В У РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. А ВИ , СКРОЗ ПРОТИВНО УСТАВУ, ПИШЕТЕ САМО ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ.

НЕ МОЖЕМО НАТЕРАТИ ПОЈЕДИНЦА, ПРИВАТНИКЕ, И СЛИЧНЕ ДА ПОШТУЈУ ТРАДИЦИЈУ НАШЕГ НАРОДА-КОЈИ НАШЕ ПИСМО ИСТИСНУШЕ БАШ НЕПОТРЕБНО. АЛИ ДРЖАВНЕ И ЈАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ МОРАЈУ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА. У ПРОТИВНОМ, РАДЕ НЕЗАКОНИТО И ДРЕБАЛИ БИ ДА СНОСЕ ПОСЛЕДИЦЕ.

НА КРАЈУ, ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА МОГУ ДА ДАЈУ ПРИМЕР И ОВИМА И ДА УСПОСТАВЕ КОЛИКО-ТОЛИКО БАЛАНС НАШЕГ ТРАДИЦИОНАЛНОГ ПИСМА И ЛАТИНИЦЕ. ИМА СЕ УТИСАК, ДА ЈЕ ПРИМЕНА ПИСМА ПРЕПУШТЕНА СТИХИЈИ, ДА ЗАВИСИ ОД ФИРМОПИСЦА ИЛИ ВОЉЕ, ИЛИ НЕ ЗНАМО НЕКИХ ВЕРОВАТНО ИРАЦИОНАЛНИХ РАЗЛОГА НАРУЧИОЦА . А ЗА СТРАНЦЕ, АКО ИХ ИМА И АКО ИХ ТРЕБА ИНФОРМИСАТИ, НАПИШИТЕ ИМ ТО И НА ЕНГЛЕСКОМ, ЈЕР ОНИ И ОНАКО НЕ ЗНАЈУ НАШУ ЛАТИНИЦУ И НАШ ПРАВОПИС.

ВЕРУЈТЕ ДА ВАМ ПИШЕМ СА ДОБРИМ НАМЕРАМА. УЈЕДНО ВАС ПОДСЕЋАМ ДА НИСТЕ НИШТА УРАДИЛИ ДА СКИНЕТЕ ТАБЛЕ-УЛИЧНЕ, У НАСЕЉУ КОД О. Ш. " СВЕТИ САВА", ЈЕР НА ЊИМА ПИШЕ АТЕНИЦА, А У КАТАСТРУ И У ПЛАНУ ГРАДА ЧАЧКА, ПИШЕ ДА СЕ РАДИ О НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ, ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. РАДИ СЕ О КУЛИНОВЦИМА ОД ПАМТИВЕКА.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, ВЛ. ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 7. новембра 2008. год.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме