Categories
My Links
Генерална

« Како написати први чланак на блогу | Политика - Међу нама - Босна претекла Србију ? »

Политика - Међу нама - Положај остатка Србије у односу на Војводину ?
jovansolajic | 04 Април, 2010 12:12

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА"

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

МОЛИМ ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ:

СТАТУТ ВОЈВОДИНЕ И ПИТАЊЕ РАВНОПРАВНОСТИ ГРАЂАНА

ЈЕДНО ОД ОСНОВНИХ НАЧЕЛА НАШЕГА УСТАВА ЈЕ ДА СУ СВИ ГРАЂАНИ ДРЖАВЕ РАВНОПРАВНИ. ДА ЛИ СМО РАВНОПРАВНИ, АКО ГРАЂАНИ ВОЈВОДИНЕ ИМАЈУ ЧЕТИРИ , А ОСТАТАК СРБИЈЕ ТРИ НИВОА ВЛАСТИ . И ШТО ЈЕ НАЈБИТНИЈЕ, ОСТВАРИВАЊЕМ ШИРОКОГ СПЕКТРА ИЗВОРНИХ ПРИХОДА И САМОСТАЛНОГ ДЕЛОВАЊА , ГРАЂАНИ ВОЈВОДИНЕ ЋЕ БИТИ У ЈОШ ПОВОЉНИЈЕМ ПОЛОЖАЈУ ОД ГРАЂАНА ОСТАЛОГ ДЕЛА СРБИЈЕ. ПОЛИТИЧКИ ВРХ ВОЈВОДИНЕ И КОАЛИЦИЈА НА ВЛАСТИ СТАЛНО ИСТИЧУ И ТРАЖЕ ДА ИМ СЕ ДАЈУ СВЕ ВЕЋА ПРАВА, ЈЕР БИ СЕ ТАКО БРЖЕ РАЗВИЈАЛИ ЕКОНОМСКИ. ТА ПРАВА ВАЉДА СЛЕДУЈУ И ГРАЂАНИМА ОСТАЛОГ ДЕЛА СРБИЈЕ. УМЕСТО, ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ БРЖИ РАЗВОЈ НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИХ РЕГИОНА, ПРЕКО СТАТУТА БРЖИ РАЗВОЈ СЕ ОМОГУЋУЈЕ НАЈРАЗВИЈЕНИЈЕМ ДЕЛУ РЕПУБЛИКЕ- ВОЈВОДИНИ.

И НЕ ЗАБОРАВИМО, ДА СУ ПИТАЊА СТАТУТА ОКО КОЈИХ СЕ ЛОМЕ КОПЉА, НА ИВИЦИ РЕГУЛАРНОСТИ, УПРАВО НЕСАГЛАСНА СА УСТАВОМ. И НА КРАЈУ ПОСТАВЉАМ ПИТАЊЕ ПОСЛАНИЦИМА И СКУПШТИНИ, КАО И УСТАВНОМ СУДУ СРБИЈЕ, ЗАШТО АУТОНОМИЈА ВОЈВОДИНИ ОД ОСТАТКА СРБИЈЕ, КАДА У ЊОЈ ЖИВИ ВЕЋИНСКИ СРПСКИ НАРОД. НА СУПРОТ, У СУСЕДНИМ ДРЖАВАМА ИМА РЕГИОНА У КОЈИМА ЖИВЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ У ВЕЛИКОЈ ВЕЋИНИ, ПА НЕМАЈУ АУТОНОМИЈУ И ЈОШ СУ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ.

ТРЕБА ДА СЕ ПОДСЕТИМО, ДА ЈЕ НАРОДНА СКУПШТИНА ВОЈВОДИНЕ 1918 ГОДИНЕ ЈЕДНОГЛАСНО ИЗГЛАСАЛА ПРИСАЈЕДИЊЕЊЕ КРАЉЕВИНИ СРБИЈИ. ДА ЛИ СРПСКИ НАРОД КАО ВЕЋИНСКИ У ВОЈВОДИНИ ЖЕЛИ ДА СЕ ДЕЛИ ОД СВОГА НАРОДА. ГДЕ ТО ВОДИ? МНОГО МЕ ТО ПОДСЕЋА НА РАСПАД ЈУГОСЛАВИЈЕ И ЦЕПАЊЕ СРПСКОГ БИЋА НА ЦРНУ ГОРУ И СРБИЈУ.

НЕ ЗАБОРАВИМО ДА ПОЛИТИЧАРИМА НИКАДА НИЈЕ ДОСТА ВЛАСТИ. ШТО ИМ ВИШЕ ДАЈЕШ СВЕ ИМ СЕ ВИШЕ ТРАЖИ. И, КОЛАЧ ЈЕ ЈЕДАН. АКО ЈЕДНОМ ДАШ ВИШЕ ОНИ ДРУГИ ДОБИЋЕ ЗА ТОЛИКО МАЊЕ. НАЈГОРЕ ЈЕ ТО, ШТО ОНАЈ КОЈИ ВЕЋ ИМА ВИШЕ ТРАЖИ ДА ДОБИЈЕ ЈОШ, И ТО ТЕРЕТ СЛАБИЈЕГ.

С ПОШТОВАЊЕМ.

ДОЗВОЉАВАМ ДА РЕДИГУЈЕТЕ ТЕКСТ, БЕЗ ПРАВА НА ПРОМЕНУ СМИСЛА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Текст је написан дана 10.11.2009.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме