Categories
My Links
Генерална

« ИЛУСТРОВАНА ПОЛИТИКА Београд. Ко је крив што је ћирилица потиснута ? | ТВ ЧАЧАК-Спортска хала Младост није у Атеници већ у Чачку »

ТВ Б-92 Београд - Зашто на вашој ТВ нема ћирилице ?
jovansolajic | 25 Април, 2010 11:34

ЗА ДИРЕКТОРА ТВ Б - 92 БЕОГРАД

Поштовани директоре,

Редован сам гледалац ваше ТВ.

Шта није у реду код ваше ТВ ?

Није на свом месту да пишете латиницом и то искључиво.

По свим правилима ,напротив , треба да пишете искључиво ћирилицом. Јер сте , пре свега српска ТВ. Међутим, у вашој ТВ ћирилица није ни равноправна, она је 100% потцењена и маргинализована.

Апсурдно је да Срби у својој Србији желе да виде своје традиционално писмо. Или, ви можда сматрате народ полуписменим, који на зна оба писма. Да знате, само полуписмени и скоројевићи пишу латиницом. Писмен Србин радо пише ћирилицом. За странце је свеједно писали хрватском латиницом или српском ћирилицом. Ни једно ни друго не могу да разумеју, управо да читају. За њих пишите и на енглеском језику, а за наш народ пишите ћирилицом.

И још једно. Мада нисте јавна установа, ипак кршите наш Устав. Ако је у чл. 10 Устава прописано да је у нашој држави у јавној употреби српски језик и писмо ћирилица, а ви то писмо апсолутно игнориште, онда то није у реду. Ви напротив, друго писмо апсолутно фаворизујете. Ви дух Устава игноришете. Морате признати да то није у реду.

Потрудите се да што мање употребљавате стране речи. Не заборавите да свој језик и писмо морамо да штитимо од других језика, јер ћемо упротивном као народ нестати са земаљске сцене.

Надам се да ће ово моје писмо уродити плодом.

Хвала што сте ме саслушали. Јован Шолајић. Чачак

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме