Categories
My Links
Генерална

« ТВ Б-92 Београд - По вама Војводина није у Србији и ваше писмо ? | Железнице Србије - Зашто на локомотиви пише ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ ЛАТИНИЦОМ ? »

ТВ ЧАЧАК - Писмо на ТВ ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 13:10

ЗА ГЛАВНОГ И ОДГОВОРНОГ УРЕДНИКА.

ПОШТОВАНИ Г- НЕ УРЕДНИЧЕ,

ГЛЕДАМ ВАШУ ТВ. И ЈУЧЕ САМ ГЛЕДАО ВАШ ПРОГРАМ. СВЕ ТЕКСТОВЕ СТЕ ИСПИСАЛИ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. НЕ МОГУ САМ СЕБИ ДА ВЕРУЈЕМ, ДА ЧАЧАНСКА ТВ ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ .РЕГИОНАЛНА ТВ ЗА НАЈСРПСКИЈИ ОКРУГ НЕ ПИШЕ НАШИМ ТРАДИЦИОНАЛНИМ ПИСМОМ.

МИСЛИМ ДА СТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ И КАО ТАКВИ У ОБАВЕЗИ СТЕ ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ / ЧЛАН 10 УСТАВА/. И ДА НИСТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, ПИСМО ЋИРИЛИЦА ТРЕБАЛО БИ ДА ИМА ПРЕДНОСТ У ОДНОСУ НА ЛАТИНИЦУ.

ДА ЛИ ЈЕ У ПИТАЊУ ПОЛИТИКА ИЛИ СТИХИЈА-ДА ЈЕ ОВО ПИТАЊЕ ПРЕПУШТЕНО ТЕХНИЧКОМ ОСОБЉУ ДА РАДИ КАКО ХОЋЕ? НАОПАКО ЈЕ , БИЛО ДА ЈЕ ЈЕДНО ИЛИ ДРУГО У ПИТАЊУ, ВИ БИ СТЕ КАО ЈАКА МЕДИЈСКА УСТАНОВА ТРЕБАЛИ ДА ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ И ДА ЖИГОШЕТЕ УПОТРЕБУ ЛАТИНИЦЕ У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА, ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И У ДРЖАВНИМ ИНСТУЦИЈАМА- ЈЕР СЕ РАДИ О КРШЕЊУ УСТАВА.

НАРАВНО ВИ ТО НЕ МОЖЕТЕ, ЈЕР И САМИ НЕ ПОШТУЈЕТЕ НАЈВИШИ ЗАКОН ДРЖАВЕ.

НА КРАЈУ, ЛИЧНО СМАТРАМ, ДА САМО ПИСМЕНИЈИ ЉУДИ УПОТРЕБЉАВАЈУ ЋИРИЛИЦУ. НАЈПОЗНАТИЈИ ЛИСТОВИ ПОЛИТИКА И ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ ШТАМПАЈУ СЕ ЋИРИЛИЧНИМ ПИСМОМ, А МИНОРНЕ НОВИНЕ И БУЛЕВАРСКА ШТАМПА ЛАТИНИЦОМ. РАЗНЕ ПРЧВАРНИЦЕ, БЕРБЕРНИЦЕ И СЛ. ФИРМЕ ТАБЛЕ СУ ИСПИСАЛИ ЛАТИНИЦОМ, ВАЉДА ХОЋЕ ДА КАЖУ КОЛИКО СУ ПИСМЕНИ ДА ЗНАЈУ И ЛАТИНИЦУ.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ОВО МОЈЕ ПИСАЊЕ НАИЋИ НА РАЗУМЕВАЊЕ.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, В. ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 19. октобра 2009. год.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме