Categories
My Links
Генерална

« Oдговор министра културе Брадића, на моје писмо од 23. марта 2009 год. | Министарство здравља-Писмо на табли Горње Топонице »

Mинистарство за државну управу и лок. самоуправу- Примена писма у јавним установама
jovansolajic | 12 Април, 2010 11:17

ЗА МИНИСТРА ЗА ДРЖ. УПРАВУ И ЛОК. САМОУПРАВУ.

ПОШТОВАНИ Г- НЕ МИНИСТРЕ,

ПИШЕМ ВАМ У ВЕЗИ ПРИМЕНЕ ПИСМА У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА.

ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА СЕ НИ ЈЕДНА ЈАВНА УСТАНОВА И ЈАВНО ПРЕДЗЕЋЕ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ ЧЛ. 10 УСТАВА.

ЧАК, НЕКЕ УСТАНОВЕ И ПРЕДУЗЕЋА, ПИШУ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦОМ. ПРИМЕРА РАДИ ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ, ТЕЛЕКОМ И ДА НЕ НАБРАЈАМ ВИШЕ. ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ И ЗОВЕ СЕ ДРЖАВНА , А СВЕ ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ. ПА , ОНИ СЕ РУГАЈУ УСТАВУ. КОМУНАЛНА ПРЕДУЗЕЋА УГЛАВНОМ ПИШУ ЛАТИНИЦОМ. РЕШЕЊА ЗА ГРАДСКО ГРАЂ. ЗЕМЉИШТЕ И ДРУГА СВЕ ЈЕ НАПИСАНО ЛАТИНИЦОМ. У КОЈУ ГОД ДРЖАВНУ И ЈАВНУ ИСНСТИТУЦИЈУ УЂЕТЕ НА СВЕ СТРАНЕ СВЕ ЈЕ ИСПИСАНО ЛАТИНИЦОМ. ТАКО ЈЕ У ПОЛИЦИЈИ, ЗДРАВСТВУ, ШКОЛСТВУ, ИТД.

ОТВОРИ СЕ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ И НА ТАБЛИ ЈЕ ТО НАПИСАНО ЛАТИНИЦОМ. У РАШКОЈ ОБЛАСТИ, ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ И У ВОЈВОДИНИ СКОРО СВЕ ЈЕ ИСПИСАН О ЛАТИНИЦОМ.

ТАБЛЕ СТРАНИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА ИСПИСАНЕ СУ ЗА СРПСКУ ВАРИЈАНТУ ЛАТИНИЦОМ.

Г-НЕ МИНИСТРЕ ШТА ОВО ТРЕБА ДА ЗНАЧИ. НИЈЕ ВАЉДА ДА ЈЕ У НАШОЈ ДРЖАВИ ЗАВЛАДАО ТОЛИКИ ЈАВАШЛУК. НА КОГА МИ ГРАЂАНИ ТРЕБА ДА СЕ УГЛЕДАМО. САМО РЕД, РАД И ДИСЦИПЛИНА МОГУ ДА НАС ИЗБАВЕ ИЗ ОВАКВЕ СИТУАЦИЈЕ. Г-НЕ МИНИСТРЕ. АКО ВИ НИСТЕ НАДЛЕЖНИ ЗА ОВО О ЧЕМУ ВАМ ПИШЕМ, ДА ЛИ БИСТЕ БИЛИ ЉУБАЗНИ ДА МИ КАЖЕТЕ КО ЈЕ ТАЈ ШТО ЈЕ НАДЛЕЖАН.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Овај текст је написан 28. јануара 2010. год.

ДО ДАНАС НИСАМ ДОБИО ОДГОВОР.

ОВО ПИСМО ЈЕ ПОСЛАТО И ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ 28.јануара 2010. год.  #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме