Categories
My Links
Генерална

« Бугарчић Војин, дипл.инг агрономије, погинуо на путу да изјави саучешће умрлог рођака. | Ружичић Милорад, из Горачића / Драгачево/, командир четничке чете, напада Немце у Чачку 1941. год. »

Митровић Милентије, зв. " Ћуран ", односно " Миле струја ", стругао дрва мужу напаствоване жене.
jovansolajic | 22 Децембар, 2010 12:42

МИТРОВИЋ МИЛЕНТИЈЕ, ЗВ. " ЋУРАН ", ОДНОСНО " МИЛЕ СТРУЈА ", СТРУГАО ДРВА МУЖУ НАПАСТВОВАНЕ ЖЕНЕ. 

Милентије Митровић / 1923 - 31.12.1991./, звани " Ћуран", односно " Миле Струја", радио је као читач бројила у Електродистрибуцији у Чачку.

Миле струја је био бећар, није се женио. Био је оптерећен сексом. Само је причао о сексу, о женама. Као читач бројила имао је и згодну прилику да снове и остварује - вероватно.

Али, једне прилике, муж једне  жене - коју је муж ухватио на делу са Милом, нађе начина да се Милу освети, или да штету некако надокнади. Муж - рогоња, ухвати Мила  и одведе у подрум, да му тестеру и закључа га , и нареди да иструже дрва на цепке за шпорет. Метар кубни је истругао - кажу. Ненавикао, цео боговетни дан је провео стружући дрва у подруму.

Муж - Рогоња је резоновао - да се бар овајди - жена му треба не може да је отера - да бар донекле добије сатисфакцију - да се материјално окористи. Шта ће јадан - што би се рекло - тако ти је то " Ни мање штете ни веће жалости" од те работе.

Миле је имао само брата Гила, стоматолога, који је живео у Швајцарској. Гиле је мој школски друг и Чачанске гимназије - у оделењу ратом ометених ученика.

Записао из својих Забелешки за дан 4. јануар 1992. године, на дан сахране Милове.

Јован Шолајић, Чачак, 22.децембар 2010. године.     

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме