Categories
My Links
Генерална
Политика - Међу нама- Да ли је могуће да ће Влада да опрости Словенији 20 -то год. пензије наших грађ.
jovansolajic | 20 Децембар, 2010 14:13

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА "

Поштовани уредниче молим да у вашој рубрици објавите следеће :

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЋЕ ВЛАДА ДА ОПРОСТИ СЛОВЕНИЈИ 20 - ТО ГОДИШЊЕ ПЕНЗИЈЕ НАШИХ ГРАЂАНА ?

У " ПОЛИТИЦИ " од 18. децембра т. г. изашао је чланак Ј. Петровића : " До краја јануара први чек из Словеније".

Не могу да поверујем у оно што је г- ин Ј. Петровић написао:

1. Да ће Словенија коначно почети да исплаћује пензије нашиг грађана, обзиром да смо већ више пута обавештавани да ће се почети са исплатама - уназад бар две године.

2. Да ће Словенија нашим грађанима почети са исплатом почев од новембарске пензије 2010. године и да новац који је до сада исплаћивао Фонд из Србије Словенија неће враћати.

Наш Фонд, односно наша Држава, исплаћивала је ,скоро пуних 20. година, пензије наших грађана које су они стекли у Словенији. Рачуница показује, да ће Србија да опрости Словенији ни мање - ни више преко 1,000.000.000.- ЕВРА, рачунајући да просечна пензија српских пензионера износи минималних 544,6 ЕВРА.

Поставља се питање - који је државни орган Србије склопио овакав споразум - откуда толика смелост и невероватна неразумност - и да ли је исти ратификован од стране Скупштине Републике Србије. Мада, поставља се и питање да ли и Скупштина може да поклони, далеко богатијој држави од наше, милијарду ЕВРА, већ би то морало бити одлучено референдумом.

Мучили су нас годинама. Са свим другим државама Словенија је давно направила споразуме и исплаћује пензије, а нас гњаве . И на крају шта бива - да им опростимо за 8000 пезионера за близу 20. година пензија и ко зна још колико пензија за у међувремену помрлих, као и за друге издатке поред исплаћених пензија. Да је обрнут случај, Словенија би нашла начина да нас натера да од првог дана исплаћујемо пензије њиховим грађанима.

Словенија у нашој држави поседује огроман капитал - зашто им не запретимо да ћемо им блокирати власништво над тим капиталом или зашто правду не тражимо међународним судом.

Вероватно да и наша држава има обавеза према Словенцима за зарађене пензије у нашој држави, али их је много мање. Пребијање обостраних обавеза - да - али опраштање никако.

A, ви пензонери - словеначки, сачекајте да добијете решења о пензији, па " предвостручите табак" - ваљда да ће се наћи правда и за вас.

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак

Ово писмо послао сам и на адресе:

 Министарству за рад и социјално старање,

Министарству спољних послова, и

Председнику Владе

Ово писмо објавио сам на моме БЛОГ - у - Размишљања једног ЧАЧАНИНА.

ПОЛИТИКА је објавила ово писмо, у нешто скраћеном облику, дана 23. децембра 2010. године.

 #