Categories
My Links
Генерална

« Чехословачка - Прва моја куповина у иностранству и са плаћеном пуном царином. | Ивановић Петар, дипл. економиста из Чачка, сећање на доброг сарадника и пријатеља »

Сахрана Душана Затежића на Горњем љубићском гробљу код Чачка.
jovansolajic | 14 Децембар, 2010 13:12

САХРАНА ДУШАНА ЗАТЕЖИЋА НА ГОРЊЕМ ЉУБИЋСКОМ ГРОБЉУ КОД ЧАЧКА.

Дана 23. априла 1991. године сахрањен је, на Горњем љубићском гробљу код Чачка, Душан Затежић, варилац "Јанка Лисјака" из Београда, рођеног 1962. године у Љубићу, старог свега 29. година, а већ са 11. година пуног радног стажа.

Сахрани присуствујемо и ми : супруга ми Емилија, Ја - Јован Шолајић, свастика ми Бранка и њен муж Петар Парезановић, сви из Чачка.

Покојни Душан утопиио се у језеру Међувршје, када се чамац преврнуо и од њих петоро колико их је било у чамцу, двоје се утопило.

До дна душе гануле су ме речи супруге покојног Душана :" ЕВО ТИ ДУШАНЕ НОВЕ ЧАРАПЕ, КАДА СИ ОТИШАО БИО СИ У ПОЦЕПАНИМ, ЈЕР БОЉЕ НИСИ ИМАО". Сви присутни, а било нас је на стотине, су јецали. Оставио је иза себе. супругу и две мале девојчице. Много потресно.

Покојни Душан одрастао је у кући сиромашних родитеља. Покојном Драгомиру, оцу пок. Душана, моја супруга Емилија и њена сестра Бранка, док је био жив, давале су своје имање у Љубићу на обраду бесплатно.

Записао у својим Забелешкама дана 23. априла 1991. године.

Јован Шолајић, Чачак, дана 14. децембра 2010. године.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме