Categories
My Links
Генерална

« Сахрана Душана Затежића на Горњем љубићском гробљу код Чачка. | Министарство за европске интеграције - Да ли је могуће изаћи из неразв. са једним познав. енглеског. »

Ивановић Петар, дипл. економиста из Чачка, сећање на доброг сарадника и пријатеља
jovansolajic | 14 Децембар, 2010 14:02

ИВАНОВИЋ ПЕТАР, ДИПЛ. ЕКОНОМИСТА ИЗ ЧАЧКА, СЕЋАЊЕ НА ДОБРОГ САРАДНИКА И ПРИЈАТЕЉА.

Петар Ивановић, дипл. економиста из Чачка, умро је 10 - ог , а сахрањен 11. маја 1991. године на Чачанском гробљу. Рођен је у Чачку 1933. године.

Петар је био дугогодишњи ген. директор Фабрике хартије у Чачку. Пре тога радио је у ТРЗ -у у Чачку, у својству Шефа финансијског књиговодства, а ја сам му био непосредни руководилац као - Начелник финансијског сектора у ТРЗ - у.

У месецу марту неке године, вероватно шестдесетих или почетком седамдесетих година прошлога века Перо је градио кућу- породичну. Тада је био службеник ТРЗ - а у Чачку. 

Месец март, провејавају снежне пахуљице, пољана , брисан простор, радници су копали јарак за темеље куће, прохладно. Перо прославља почетак радова. Поред јарка, склепан сто од неких кочева и дасака, чаршав. На столу тек извађено из пекаре младо печено јагње. Ту је и балон од 10. литара одличног мушког црног домаћег вина. Са све радницима, нас неколицина - које је Перо позвао на обележавање почетка радова. Кум Перов је ашчија. Изузетно спретан млад човек.

Ми гладни, с посла смо се упутили на ово славље. Прозебли. Свак је својим ножем секао комаде које је желео. Стојећи поједосмо цело јагње, не оста ни грама, и пописмо свих 10. литара одличног мушког вина. Незаборавно је било.

Иначе, ја сам предложио Пера за ген. директора Фабрике хартије. Мене су тражили да то будем - одбио сам - предложивши Пера, јер је он имао веће и такве амбиције, а ја не.

Перо се 3. пута женио. Иза себе оставио је ћерку Бранкицу, др. ветеринарске медицине из првог брака, унука Добривоја, зета и супругу Добрилу.

Пред сам крај живота Перо је отишао у инвалидску пензију - имао је некакав тромб - опасан по живот - колико се сећам.

Записао у својим Забелешкама дана 11. маја 1991. године.

Јован Шолајић Чачак, дана 14. децембра 2010. године.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме