Categories
My Links
Генерална
Председнику владе- Примедбе на рад Агенције за приватизацију
jovansolajic | 12 Април, 2010 12:19

ЗА ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ ВЛАДЕ,

ОД АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ ДОБИО САМ ПОТВРДУ О УПИСУ У ЕВИДЕНЦИЈУ ЗАПОСЛЕНИХ И БИВШИХ ЗАПОСЛЕНИХ, НА КОЈОЈ ТРИ СТВАРИ НИСУ У РЕДУ И ТО:

1. НА ДОКУМЕНТУ НЕМА АМБЛЕМА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ,

2. НЕМА БРОЈА ПОД КОЈИМ ЈЕ ОВАЈ ДОКУМЕНАТ ЗАВЕДЕН И ДАТУМА ИЗДАВАЊА ПОТВРДЕ,

3. НИЈЕ ПРИМЕРЕНО ДА СЕ ДИРЕКТОР АГЕНЦИЈЕ ПОТПИСУЈЕ ПРВО СА ПРЕЗИМЕНОМ ПА ИМЕНОМ И ЛАТИНИЦОМ.

С ПОЗДРАВОМ И ПУНО ПОШТОВАЊА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 17. јуна 2009. год. 

 #
Mинистарству културе- Питање наступа г-на Димитријевића у емисији " Можда да - можда не"
jovansolajic | 09 Април, 2010 12:53

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА НЕБОЈШУ БРАДИЋА,

Г-НЕ МИНИСТРЕ,

ОБРАЋАМ ВАМ СЕ ПОВОДОМ НАСТУПА ПОМ.МИНИСТРА ДИМИТРИЈЕВИЋА У ЕМИСИЈИ " МОЖДА ДА - МОЖДА НЕ", ОД 22 ОВ.МЕСЕЦА НА РТС 1.

НИЈЕ ПРИМЕРЕНО, ДА ВИСОКИ ДРЖАВНИ ЧИНОВНИК ПОТЕНЦИРА ЗАШТО У БЕОГРАДУ НАЗИВИ УЛИЦА НИСУ ИСПИСАНИ И ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ, И АКО НИЈЕ БИЛА ТА ТЕМА У РАЗГОВОРУ.

ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ, ДА ПОМОЋНИК МИНИСТРА И ТО КУЛТУРЕ, НЕ ЗНА ШТА ПИШЕ У УСТАВУ НАШЕ ДРЖАВЕ, У ЧЛАНУ 10- ДА ЈЕ У ДРЖАВИ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА!?

ГОСПОДИНЕ МИНИСТРЕ, У БЕОГРАДУ И СВУГДЕ У ДРЖАВИ, БЕЗ МАЛО, САМО СУ НАМ УЛИЦЕ ИСПИСАНЕ ЋИРИЛИЦОМ, А СВЕ ОСТАЛО ЛАТИНИЦОМ. И ОН УМЕСТО ДА ПОТЕНЦИРА ТОТАЛНО ЗАПОСТАВЉАЊЕ ЋИРИЛИЦЕ, И СТРОГУ ПРИМЕНУ УСТАВА, ОН НАПРОТИВ ТРАЖИ ДА ЋИРИЛИЦУ ТАКО РЕЋИ УКИНЕМО.

ПИТАН, ШТА ЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРЕДУЗЕЛО У ВЕЗИ УМАЊИВАЊА СРПСКИХ ЖРТАВА У ЈАСЕНОВЦУ ОД СТРАНЕ ХРВАТСКЕ-ОДГОВАРА ДА НИКО НИЈЕ ТРАЖИО ДА СЕ ТО ПИТАЊЕ ПОТЕНЦИРА- У ТОМ СМИСЛУ. И НА СВА ДРУГА ПИТАЊА ГОВОРИО ЈЕ КАО ДА МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ НЕМА НИКАКВЕ ИНИЦИЈАТИВЕ У РАДУ, ВЕЋ ДА ОБАВЉА ПОСЛОВЕ НА НЕЧИЈЕ ЗАХТЕВЕ.

ПОЗНАТО ЈЕ ДА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, У СВАКОЈ ПРИЛИЦИ, БЛАТЕ СРПСКИ НАРОД И СРБИЈУ КАО ДРЖАВУ. АЛИ, НИСМО ОЧЕКИВАЛИ ДА ЈЕ ПОМОЋНИК МИНИСТРА КУЛТУРЕ БИО ЖЕШЋИ ОД ГОСПОЂЕ ИЗ НЕКЕ НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У ПОМЕНУТОЈ ЕМИСИЈИ. ПОМОЋНИК МИНИСТРА МОЖЕ ДА ИМА СВОЈЕ ПРИВАТНО МИШЉЕЊЕ О СВАКОМ ДРУШТВЕНОМ И ПОЛИТИЧКОМ ПИТАЊУ. АЛИ, КАДА НАСТУПА КАО ДРЖАВНИ ЗВАНИЧНИК, ОН МОЖЕ ДА ИЗНОСИ САМО СТАВОВЕ ДРЖАВЕ И ДА ТРАЖИ И ДА ПОТЕЦИРА ДА СЕ ПОШТУЈУ УСТАВ И ЗАКОНИ ДРЖАВЕ.

И ЈОШ НЕШТО. НИЈЕ ПРИМЕРЕНО, ДА ПОМОЋНИК МИНИСТРА, У ЈАВНОМ НАСТУПУ НА ТВ, СЕДИ СА РЗДРЉЕНОМ КОШУЉОМ БЕЗ КРАВАТЕ. ЗАР НАМ ОН ДАЈЕ ЛЕП ПРИМЕР О ТОМЕ КАКО ТРЕБА ДА СЕ ПОНАШАМО.

ОЧЕКУЈЕМ, ДА СЕ НЕШТО СЛИЧНО НЕЋЕ ПОНОВИТИ И ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ПОМЕНУТИ ПОМ. МИНИСТРА СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ.

 ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Oво писмо је написано 23. априла 2009. године.

Одговор сам добио сутра дан, који следи.

 #
Mинистарство финансија- Питање пореза на камате на штедне улоге грађана ?
jovansolajic | 09 Април, 2010 12:40

ЗА МИН.ФИНАНСИЈА

ПОШТОВАНИ МИНИСТРЕ,

ПИТАЊЕ: ПОРЕЗ НА КАМАТЕ НА ШТЕДЊУ ГРАЂАНА.

МОЈ ПРЕДЛОГ ЈЕ :

1.ДА СЕ ПОРЕЗ НА КАМАТЕ НА ШТЕДЊУ ГРАЂАНА, ЗА ЗАКЉУЧЕНЕ АРАНЖМАНЕ ПОСЛЕ СТУПАЊА ОВИХ ИЗМЕНА , НЕ ОБРАЧУНАВА ОД ПРВОГ ДАНА.

2.ДА СЕ ПОРЕЗ ОБРАЧУНАВА ЗА СВЕ ШТЕДНЕ УЛОГЕ ДО 31.12.2008. А ОД 1.ЈАНУАРА 2009. ДА СЕ НЕ ОБРАЧУНАВА,

3.ДА СЕ ЗА ЗАКЉУЧЕНЕ ПОСЛОВЕ НА ДАН СВЕТСКОГ ДАНА ШТЕДЊЕ- 31.10.2008. ПОРЕЗ О ЦЕЛОСТИ НЕ ОБРАЧУНАВА, ОД ПРВОГ ДАНА.

4.ДА СЕ ПОРЕЗ НЕ ОБРАЧУНАВА ЗА ЦЕЛУ 2008 ГОДИНУ ОБРАЗЛОЖЕЊЕ: СТИМУЛАТИВНО ЋЕ ДА ДЕЛУЈУ ПРЕДЛОЗИ ПОД 1 И 3, ПА БИ ИХ ТРЕБАЛО ОБАВЕЗНО ПРИМЕНИТИ, А У НАЈГОРЕМ СЛУЧАЈУ ПОД 2. КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО, НАЈВИШЕ ДЕВИЗНИХ УЛОГА ЈЕ УГОВОРЕНО НА ДАН СВЕТСКОГ ДАНА ШТЕДЊЕ, ПА УКОЛИКО СЕ НАПЛАТА ПОРЕЗА ИЗВРШИ ЗА ЦЕЛИ ПЕРИОД ОД ГОДИНУ ДАНА ШТЕДИШЕ НЕЋЕ ИМАТИ НИКАКВОГ ИНТЕРЕСА. ДОЋИЋЕ ДО ПОВЛАЧЕЊА ОГРОМНИХ СРЕДСТАВА. ГРАЂАНИ БИ ОНДА ЧЕКАЛИ 1. ЈАНУАР 2009. ЈЕР У ТОМ СЛУЧАЈУ НЕЋЕ ПЛАТИТИ ПОРЕЗ.

НЕ ТРЕБА ДА ПИШЕМ НАШИРОКО. РАЗУМЕЋЕТЕ СВАКАКО ШТА САМ ХТЕО ДА ВАМ ПРЕДЛОЖИМ.

ЈОШ САМО ДА ВАМ КАЖЕМ И СЛЕДЕЋЕ: ДИНАРСКА ШТЕДЊА ГРАЂАНА, ПОГОТОВУ ШТЕДЊА ПО ВИЂЕЊУ СЕ НЕ ИСПЛАТИ. ЈА И СУПРУГА ПРИМАМО ПЕНЗИЈУ НА ШТЕДНУ КЊИЖИЦУ, ОДНОСНО НА ТЕК.РАЧУН КОД БАНКЕ. НА ШТЕДЊИ УВЕК ИМАМО БАР ЈЕДНУ ЦЕЛУ ПЕНЗИЈУ, А НА КРАЈУ БАНКА НАМА ВИШЕ НАПЛАТИ ЗА ОДРЖАВАЊЕ НЕГО ЛИ ШТО ДОБИЈЕМО КАМАТЕ.

ЗНАЧИ, МИ ПЛАЋАМО БАНЦИ ШТО НАМ ДРЖИ НОВАЦ! А, КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО ПРИВРЕДА ЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ СЕ ФИНАНСИРА ИЗ ЗДРАВИХ ИЗВОРА-ОДНОСНО ИЗ ШТЕДНИХ УЛОГА ГРАЂАНА. ИЗМЕНИТЕ ПРОПИСЕ И У ОВОЈ ОБЛАСТИ.

МНОГО ХВАЛА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Писмо је написано 23. октобра 2008. год.

 #