Categories
My Links
Генерална

« Политика -+ Међу нама - Зашто хеклери за војску из увоза ? | ПОЛИТИКА-Због чега нису штампали моје примедбе на абецедни редослед Београдске берзе ? »

Политика -Међу нама-Да ли наш школски систем обезбеђује знање српског језика свим грађанима ?
jovansolajic | 08 Април, 2010 11:45

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА "

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ, МОЛИМ ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ:

ДА ЛИ НАШ ШКОЛСКИ СИСТЕМ ОБЕЗБЕЂУЈЕ ЗНАЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА СВИМ ГРАЂАНИМА? ПРЕ НЕКОЛИКО ДАНА ПРОЧИТАО САМ У ВАШЕМ ЛИСТУ, ДА УСЕЉЕНИК У ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ МОЖЕ ДА ДОБИЈЕ ДРЖАВЉАНСТВО, ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ УСЛОВА, УКОЛИКО ПОЛОЖИ ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК.

ПИТАМ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, ДА ЛИ ЈЕ НАШЕМ ГРАЂАНИНУ КОЈИ ПРИПАДА НЕКОЈ ОД НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА, КРОЗ ШКОЛОВАЊЕ ОБЕЗБЕЂЕНО ЗНАЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА, ЈЕР СУ ОНИ АУТОМАТСКИ ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ- ПО РОЂЕЊУ.МНОГО СЕ ГОВОРИ, ДА ЈЕ НАЦИОНАЛНИМ МАЊИНАМА ОБЕЗБЕЂЕНО ШКОЛОВАЊЕ НА МАТЕРЊЕМ ЈЕЗИКУ ( ОСНОВНО, СРЕДЊЕ, ПА И ФАКУЛТЕТСКО), А ДА ЛИ ЈЕ ТО ДОВОЉНО. ДА ЛИ ЈЕ НЕОПХОДНО, ДА И ГРАЂАНИ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА, ЗНАЈУ И ЈЕЗИК ДРЖАВЕ СРБИЈЕ. СМАТРАМ ДА СУ ХЕНДИКЕПИРАНИ УКОЛИКО НЕ ЗНАЈУ ДРЖАВНИ ЈЕЗИК ДРЖАВЕ У КОЈОЈ ЖИВЕ И РАДЕ. ПРЕДПОСТАВЉАМ ДА ЗА РАД У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ И У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И ПРЕДУЗЕЋИМА, ЈЕ НЕОХОДНО И ЗНАЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА, ПА ЈЕ ОВО ПИТАЊЕ ВЕОМА ЗНАЧАЈНО СА АСПЕКТА РАВНОПРАВНОСТИ СВИХ ГРАЂАНА НАШЕГА ДРУШТВА.

ПРИМИТЕ ПОЗДРАВ.

ДОЗВОЉАВАМ РЕДАКЦИЈУ ТЕКСТА, С ТИМ ДА НЕ МЕЊАТЕ СМИСАО.

ХВАЛА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Овај текст је написан 12. августа 2009 год.

Политика овај чланак није никада објавила.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме