Categories
My Links
Генерална
Председник СО Чачак /Велимир Станојевић/- Табле насеља Атеница уместо Кулиновци
jovansolajic | 19 Април, 2010 11:41

ПРЕДСЕДНИКУ СО ЧАЧАК- Г- НУ ВЕЛИМИРУ СТАНОЈЕВИЋУ,

ПОШТОВАНИ Г- НЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ,

ПОНОВО ВАМ СЕ ОБРАЋАМ У ВЕЗИ НАТПИСА НА ТАБЛАМА НАЗИВА УЛИЦА У НАСЕЉУ У М.З."СВЕТИ САВА" КОД ШКОЛЕ ИСТОГА ИМЕНА - НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА.

НА МОЈЕ ПИСМО ОД МАРТА 2007., ОДГОВОРИЛИ СТЕ ДА СЕ ОБРАТИМ ПРЕДУЗЕЋУ "ГРАДАЦ", ШТО САМ ПИСМОМ И УЧИНИО,ДАНА 29.09.2007. МЕЂУТИМ , ПО ТОМЕ НИШТА ДО ДАНАС НИЈЕ УЧИЊЕНО.

И ДАЉЕ НА ТАБЛАМА УЛИЦА СТОЈЕ НАТПИСИ АТЕНИЦА. НА ТЕЛЕФОН 988 ТРАЖИО САМ БРОЈ ТЕЛЕФОНА М.З. "СВЕТИ САВА" У ЧАЧКУ- ТЕЛЕФОНИСТА МИ ЈЕ ОДГОВОРИО ДА ТАКВА М.З.У ЧАЧКУ НЕ ПОСТОЈИ , АЛИ ПОСТОЈИ У АТЕНИЦИ !!!!

ПА ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ ДА СЕ ГРАДСКИ АТАР ЧАЧКА, К.О ЧАЧАК НАЛАЗИ У АТЕНИЦИ!?

Г-НЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ, НАРЕДИТЕ ПРЕДУЗЕЋУ ГРАДАЦ ДА ОВЕ ТАБЛЕ ПОСКИДА СА УЛИЦА У ОВОМ НАСЕЉУ, А И ДРУГИМА ДА ИЗМЕНЕ ДА СЕ : ШКОЛА СВЕТИ САВА, СПОРТСКА ХАЛА МЛАДОСТ, ПОШТА БР.4 , ЦРКВА У ИЗГАДЊИ, ТЕЛЕФОНСКА ЦЕНТРАЛА, ИТД НАЛАЗЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЧАЧКА, А НЕ АТЕНИЦЕ.

ХВАЛА УНАПРЕД,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 1. фебруара 2008. год.

До данас није ништа учињено.

 #
Председник СО Чачак /Велимир Станојевић/- Табле насеља Атеница уместо Кулиновци
jovansolajic | 19 Април, 2010 11:28

 March 21, 2007 2:15 PM Subject: НАСЕЉЕ АТЕНИЦА ?

ПОШТОВАНИ ВЕЛИМИРУ СТАНОЈЕВИЋУ,

ПРЕДСЕДНИК СО ЧАЧАК

У насељу од Градске болнице до Атеничке реке стоје табле у више улица са натписом: у првом реду пише АТЕНИЦА, у другом реду МИКРО НАСЕЉЕ, у трећем реду НАЗИВ УЛИЦЕ.Колико је мени познато ово насеље се не налази у атару села Атенице,већ се ради о насељу Кулиновачко поље, које је некада припадало селу Кулиновцима.После Другог светског рата Кулиновачко поље је припојено граду Чачку, сада К.О.ЧАЧАК,М.З."СВЕТИ САВА".

И на урбанистичкој карти и на Плану града Чачка пише Кулиновци и Кулиновачко поље. Откуда онда назив насеља Атеница, када се ради о насељу Кулиновачко поље.

Којом је одлуком, односно Законом ,промењено име насеља, односно дато име насељу по имену суседног села. Насеље Атеница се простире од десне обале Атеничке реке према Краљеву, а Кулиновцима припада цело поље од леве обале Атеничке реке па све до урбаног језгра града, односно до ЦЕР-а и ТРЗ-а.Улица Др Драгише Мишовића већим делом протеже се кроз Кулиновачко поље, односно кроз Кулиновце,у којем је рођен овај хуманиста. А у овој улици има табли фирми на којима пише :АТЕНИЦА,улица др, итд- не пише ЧАЧАК, већ Атеница. Насеље може да се зове Кулиновачко поље, Кулиновачко поље I, а испод пруге Кулинивачко поље II, СВЕТИ САВА, 10 ПУК, КОД БОЛНИЦЕ,и било како, али никако Атеница, из простог разлога што се суседно насеље тако зове.

Није ми познато да су у другим градским насељима на таблама улица исписани називи тих насеља. 

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак, ул. Владана Шићевића 19

 #
Градоначелнику града Чачка - На М.К. "Атеница" пише место Атеница а не Чачак ? јер се налази у Чачку
jovansolajic | 16 Април, 2010 14:02

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА ЧАЧКА

ПОШТОВАНИ Г-НЕ В. СТАНОЈЕВИЋУ,

НА ТАБЛИ М.К. "АТЕНИЦА" ПИШЕ ДА СЕ НАЛАЗИ У АТЕНИЦИ, А НЕ У ЧАЧКУ, ЈЕР СЕ РАДИ О ТЕРИТОРИЈИ К.О. ЧАЧАК. ИНАЧЕ, ТА КАНЦЕЛАРИЈА СЕ НАЛАЗИ У ГРАДСКОМ НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ ПА БИ ТРЕБАЛА ДА СЕ ЗОВЕ М.К. КУЛИНОВЦИ, ИЛИ У НАЈГОРЕМ СЛУЧАЈУ М.К. АТЕНИЦА И КУЛИНОВЦИ.

МОЛИМ ВАС ДА НАРЕДИТЕ ДА СЕ ОВА ТАБЛА ДОВЕДЕ У РЕД.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 3. марта 2010. год.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Молба да ми дају одговор због чега нису скинули табле "Атеница" у Кулин. пољу ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:56

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ВИШЕ ПУТА САМ ВАМ СЕ ОБРАЋАО У ВЕЗИ ТАБЛИ У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, НА КОЈИМА ПИШЕ " АТЕНИЦА".

МОЛИМ ВАС , ДА ЛИ  МОЖЕТЕ ДА МИ ОДГОВОРИТЕ, КОЈИ ЈЕ РАЗЛОГ ДА ТЕ ТАБЛЕ НИСТЕ СКИНУЛИ, ЈЕР СЕ РАДИ О ОЧИГЛЕДНОЈ ГРЕШЦИ, ИЛИ МОЖДА НИСАМ У ПРАВУ.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19.

Ову молбу сам послао 11. јануара 2010. год.

До данас нисам добио одговор.

 #
Градоначелнику града Чачка - Још једна молба да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:48

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ ГРАДА ЧАЧКА,

ВЕЋ НЕКОЛИКО ПУТА САМ ВАМ СЕ ОБРАЋАО У ВЕЗИ УЛИЧНИХ ТАБЛИ У ДЕЛУ НАСЕЉА КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ- КОД БОЛНИЦЕ, НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА. НЕ МОЖЕ НИКАКО ДА ПИШЕ АТЕНИЦА ОБЗИРОМ ДА СЕ РАДИ О САСВИМ ДРУГОМ НАСЕЉУ. НИКО НЕ ЗНА ОД КУДА СУ ТЕ ТАБЛЕ- НИ У УРБАНИЗМУ НИ У КАТАСТРУ.

МОЛИМ ВАС НАРЕДИТЕ ДА СЕ ТАБЛЕ ПОСКИДАЈУ.ТОЛИКО ДАЛЕКО СЕ ОТИШЛО ДА ПОЈЕДИНИМ ГРАЂАНИМА КОЈИ СТАНУЈУ КОД БОЛНИЦЕ У ЛИЧНИМ КАРТАМА ПИШЕ МЕСТО СТАНОВАЊА АТЕНИЦА , А НЕ ЧАЧАК. НИГДЕ У ГРАДУ У НАСЕЉИМА НЕ ПИШЕ ИМЕ ТОГ НАСЕЉА, ВЕЋ САМО У ОВОМ - ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ И ТО ПОГРЕШНО АТЕНИЦА. А НИЈЕ АТЕНИЦА ВЕЋ КУЛИНОВЦИ.

ИМЕ НАСЕЉА СЕ МОЖЕ МЕЊАТИ САМО ЗАКОНОМ, А НЕ КАКО ЈЕ КОМЕ ВОЉА. СТАНИТЕ НА ПУТ НЕЧИЈОЈ САМОВОЉИ И НЕОДГОРНОСТИ.

ОБРАЋАО САМ СЕ И ПРЕДУЗЕЋУ ГРАДАЦ, А ОНИ КАО ДА СУ ГЛУВИ.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕТЕ ДА НАРЕДИТЕ ДА СЕ ОВЕ ТАБЛЕ ПОСКИДАЈУ. РАЧУНАМ ДА ЈЕ ВЛАСТ-ВЛАСТ.

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 11. јануара 2010. год.

До данас није ништа урађено.

 #
Градоначелнику града Чачка - Опет- да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:29

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА ЧАЧКА ВЕЛИМИРА СТАНОЈЕВИЋА

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ,

ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ ВАМ СЕ ОБРАЋАМ У ВЕЗИ УЛИЧНИХ ТАБЛИ У НАСЕЉУ ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ - НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА. ПИШЕ НА ТАБЛАМА АТЕНИЦА, А РАДИ СЕ О ЧАЧКУ, А О НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ.

ОБРАЋАО САМ СЕ И ПРЕДУЗЕЋУ " ГРАДАЦ " , АЛИ НИШТА ОД ТОГА. У КАТАСТРУ И У УРБАНИСТИЧКОМ ПЛАНУ ГРАДА ЧАЧКА ПИШЕ ДА СЕ РАДИ О НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ , ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. АПСУРД. ИСПРЕД КАНЦЕЛАРИЈЕ ГРАДСКЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ " СВЕТИ САВА " , СТОЈИ ТАБЛА " АТЕНИЦА".

ОВО ПОКАЗУЈЕ КОЛИКО СМО МИ ГРАЂАНИ НЕМОЋНИ И КОЛИКО ИМА САМОВОЉЕ ПОЈЕДИНИЦА И НЕМОЋИ ОРГАНА ВЛАСТИ.

НЕ ЗНАМ ДА ЛИ ТРЕБА ЈОШ НЕКОМ ДА СЕ ОБРАЋАМ, ИЛИ ЋЕ ОВО БИТИ ДОВОЉНО.

ЈА ВАМ СЕ ИЗВИЊАВАМ ШТО ВАМ УЗИМАM ДРАГОЦЕНО ВРЕМЕ, АЛИ МОРАО САМ. СХВАТИТЕ, ДА ИМА ГРАЂАНА ИЗ ПОМЕНУТОГ НАСЕЉА, КОЈИМА У ЛИЧНИМ КАРТАМА ПИШЕ , МЕСТО СТАНОВАЊА АТЕНИЦА , УМЕСТО ЧАЧАК

СРДАЧАН ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

КОПИЈА ПОСЛАТА ДИРЕКТОРУ ЈКП "ГРАДЦА" Војиславу Илићу Чачак

Ово писмо сам написао 27. маја 2009. год.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Скините табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:08

 ЗА ДИРЕКТОРА ,

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ДИРЕКТОРЕ,

И ВАМА, НОВОМ ДИРЕКТОРУ, ОБРАЋАМ СЕ СА СЛЕДЕЋОМ МОЛБОМ.

У НАСЕЉУ ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ, У СВИМ УЛИЦАМА, НА ТАБЛАМА НАЗИВА УЛИЦА, ПИШЕ НАСЕЉЕ АТЕНИЦА. А, РАДИ СЕ О НАСЕЉУ У КУЛИНОВАЧКОМ ПОЉУ, ОДНОСНО КУЛИНОВЦИМА. У УРБАНИСТИЧКОЈ КАРТИ ГРАДА И У КАТАСТРУ ПИШЕ КУЛИНОВЦИ ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. НИГДЕ У ГРАДУ ЧАЧКУ, А ОВДЕ СЕ РАДИ О ГРАДСКОМ АТАРУ, НЕ ПИШЕ НАЗИВ НАСЕЉА, ПА НЕ ТРЕБА ДА ТО ПИШЕ И ОВДЕ. РАДИ СЕ О ДЕЛУ М.З. " СВЕТИ САВА", КОЈА СЕ НАЛАЗИ У ГРАДСКОМ АТАРУ И НИ У КОМ СЛУЧАЈУ У АТЕНИЦИ АТЕНИЦА СЕ ПРОСТИРЕ ОД АТЕНИЧКЕ ДО ТРНАВСКЕ РЕКЕ., А НЕКАДАШЊИ КУЛИНОВЦИ ОД ЛОЗНИЧКЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ-ЧИЈИ ЈЕ ВЕЋИ ДЕО ОД ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА ПРОГЛАШЕН ГРАДСКОМ ТЕРИТОРИЈОМ. ЦЕЛА М.З. "СВЕТИ САВА СЕ НАЛАЗИ НА ТЕРИТОРИЈИ КУЛИНОВАЧКОГ ПОЉА.

ОВИ ПОГРЕШНИ НАТПИСИ СТВАРАЈУ КОД СТАНОВНИШТВА ЗАБУНУ ПА И У ЗВАНИЧНОМ ПРЕДСТАВЉАЊУ ПИШУ ДА ЖИВЕ У АТЕНИЦИ А НЕ У ЧАЧКУ, НА ТАБЛАМА ФИРМИ ПИШЕ УМЕСТО ЧАЧАК АТЕНИЦА, А АТЕНИЦА НИЈЕ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ.

ВАША ФИРМА ЈЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, КОЈЕ МОРА ДА СЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА И ЗАКОНА И ДА БУДЕ ОД ПРИМЕРА-ДА НЕ МОЖЕ БИТИ ПРОИЗВОЉНОСТИ, МОРА СВЕ ОДИСАТИ ЈЕДНОМ РЕДУ. МОРАТЕ БИТИ ПРИМЕР НАМА ГРАЂАНИМА.

УЗГРЕД, РЕШЕЊА ПИШЕТЕ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ, А ПО СЛОВУ УСТАВА ДУЖНИ СТЕ ДА СВЕ ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ.

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

Ј. ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 1. августа 2008. год.

До данас није ништа урађено. Ј.ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА

 #
Градоначелнику града Чачка - Молба да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:58

ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ГРАДА ЧАЧКА, Г-НУ В.СТАНОЈЕВИЋУ,

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ,

ПОНОВО ВАМ СЕ ОБРАЋАМ. И ДАЉЕ У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, ИЗМЕЂУ ГРАДСКЕ БОЛНИЦЕ И АТЕНИЧКЕ РЕКЕ СТОЈЕ ТАБЛЕ СА НАТПИСОМ "А Т Е Н И Ц А ". ЧАК И НА ОПШТИНСКОЈ ТАБЛИ МЕСНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ СТОЈИ НАТПИС АТЕНИЦА, А НЕ ЧАЧАК. ЈА НЕ СТАВЉАМ ПРИМЕДБУ НА НАЗИВЕ УЛИЦА, ВЕЋ НА НАЗИВ МЕСТА, ЈЕР ТРЕБА ДА СТОЈИ ЧАЧАК, АКО ВЕЋ ТРЕБА ДА ПИШЕ НАЗИВ. ЈЕР АТЕНИЦА СВАКАКО НИЈЕ, ВЕЋ СЕ РАДИ О ТОПОНИМУ КУЛИНОВЦИ А НЕ АТЕНИЦА. ГРАЂАНИ ДОБИЈАЈУ ТЕЛЕКОМ РАЧУНЕ И КОД ЦЕРА И РЕМОНТА НА КОЈИМА ПИШЕ 32000-АТЕНИЦА!!!!!

МОЛИМ ВАС НАРЕДИТЕ ГРАДЦУ ДА ТАБЛЕ СА НАТПИСОМ АТЕНИЦА ПОСКИДА.

ХВАЛА УНАПРЕД.

С ПОШТОВАЊЕМ. ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19, ЧАЧАК

Ово писмо сам послао 30. септембра 2008. год.

До данас није ништа урађено.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Ургира за скидање табли "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:38
Поштовани директоре, Поново вам се обраћам, у вези уличних табли у насељу Кулиновци, односно Кулиновалчко поље, на којима стоји Атеница. Већ сам вам о овоме писао преко интернета 29.09.2007. годинне. Пре неки дан тражио сам од 988 да ми дају број телефона М.З. СВЕТИ САВА, у Чачку, рекли су ми да та М.З. не постоји у Чачку, али постоји у месту које се зове АТЕНИЦА!!!! СВАШТА ?? МОЛИМ ВАС ИСПРАВИТЕ ОВУ ГРЕШКУ, ИЛИ РЕЦИТЕ У ЧЕМУ ЈЕ ПРОБЛЕМ. С ПОШТОВАЊЕМ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19  #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - У насељу Кулиновачко поље стоји табла Атеница ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:22

Поштовани директоре,

У насељу од Градске болнице до Атеничке реке, у скоро свим улицама, стоје табле са натписом АТЕНИЦА.

Ово насеље се налази у граду Чачку, а у реону Кулиновачког поља, које је некада припадало селу Кулиновци. Не може се звати Атеница ни у ком случају, јер се насеље од Атеничке реке до Трнавске реке зове Атеничко поље, које је исто у саставу града Чачка, али је некада припадало селу Атеница.

Због горе наведеног, пошта Чачак бр. 4, основна школа Свети Сава, спортска хала Младост, црква у изградњи, телефонска централа, у средствима јавног информисања и другде означавају се да се налазе у Атеници а не у Чачку. Код Телекома пошта бр. 4 није у Чачку већ у Атеници.

Ми из овог краја добијамо рачуне од Телекома у којима у адреси стоји 32000 - АТЕНИЦА. Испада, да се Чачак налази у Атеници.

Ми из овог насеља смо револтирани због овога, па вас молимо да ове табле поскидате са ових улица и замените новим.

Ја сам се обратио председнику Општине и он ме је упутио на ваше предузеће.

Хвала унапред.

С'поштовањем,

Јован Шолајић, 32000 Чачак, ул. Владана Шићевића 19

Ово писмо сам послао 29. септембра 2007. год.

До данас није ништа урађено.

 #
Исхрана Чачак- Паковање хлеба ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:14

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

СВЕ ШТО СТЕ УРАДИЛИ, ОД КАКО СТЕ У ВЛАСНИШТВУ Г-НА БОЈОВИЋА, ЈЕ ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ.

АЛИ БИХ ВАМ ПРЕДЛОЖИО ДА УРАДИТЕ И СЛЕДЕЋЕ:

1.ДА ПАКУЈЕТЕ ХЛЕБ У КЕСЕ КАО ШТО ПАКУЈЕТЕ ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ. ЗА ПОЧЕТАК ПАКУЈТЕ БАР СПЕЦИЈАЛНЕ ВРСТЕ ХЛЕБА,КАО НПР. РАЖАНИ-КОЈИ БИ УЗГРЕД МОГАО ДА ИЗГЛЕДА КАО И ИНТЕГРАЛНИ /ПАКОВАЊЕ/. ВИ ИМАТЕ ПРОСТОРА ДА ЗА ТРОШКОВЕ ПАКОВАЊА ПОВЕЋАТЕ ЦЕНУ ХЛЕБА. БИЛИ БИ СТЕ АВАНГАРДА У ДРЖАВИ-КАКВА БИ ТО РЕКЛАМА БИЛА.

2.УЗГРЕД ДА ВАМ СКРЕНЕМ ПАЖЊУ НА ЈЕДНУ ГРЕШКУ. НА АДРЕСИ ВАШЕ ПРОДАВНИЦЕ У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ КОД ШКОЛЕ СВЕТИ САВА ПИШЕ МЕСТО АТЕНИЦА.ТА ПРОДАВНИЦА СЕ НАЛАЗИ У ГРАДУ ЧАЧКУ,А НЕ У АТЕНИЦИ,А РАДИ СЕ О НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ.

МОЛИМО ВАС ОВУ ГРЕШКУ ИСПРАВИТЕ.НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕ АТЕНИЦА ВЕЋ САМО ЧАЧАК.

 ПОЗДРАВ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 12.децембра 2007. год.

 #
Начелнику Моравичког округа Чачак - Незаокружене институције округа ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:37

НАЧЕЛНИКУ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА ЧАЧАК

ГОСПОДИНЕ НАЧЕЛНИЧЕ,

МНОГЕ ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА СУ КРЊЕ , ИЛИ НЕ ПОСТОЈЕ У НАШЕМ ОКРУГУ. ПРИМЕРА РАДИ ОКРУЖНЕ СУДСКЕ УСТАНОВЕ НЕ ОБУХВАТАЈУ ОПШТИНУ ИВАЊИЦА, НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ НЕМА ФИЛИЈАЛУ У ЧАЧКУ, ПРИВРЕДНА КОМОРА ПОСТОЈИ У КРАЉЕВУ, У УЖИЦУ, ОД СКОРА И У КРУШЕВЦУ,АЛИ ЈЕ НЕМА У ЧАЧКУ. И ДА НЕ НАБРАЈАМ ВИШЕ.

БОЛНИЦА У ЧАЧКУ ЗОВЕ СЕ ГРАДСКА БОЛНИЦА, ШТО НИ У КОМ СЛУЧАЈУ НИЈЕ. АКО ЛЕЧИ И БОЛЕСНИКЕ ИЗ ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ И ИВАЊИЦА-ОНА ЈЕ ЗНАЧИ ОКРУЖНА БОЛНИЦА-КАКО СЕ ПОЧЕТКОМ 20 ВЕКА И ЗВАЛА.

УКОЛИКО ЖЕЛИМО ДА ЧАЧАК ПОСТАНЕ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР, ОН МОРА ИМАТИ СВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ДРЖАВЕ , ПРИВРЕДЕ И СВИХ ДРУШТВЕНИХ ОБЛАСТИ И ТО ДА ПОКРИВА ЦЕЛОВИТУ ТЕРИТОРИЈУ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА СА СВОЈИМ ЦЕНТРОМ У ЧАЧКУ.

УКОЛИКО ЧАЧАНСКИ ОКРУГ НЕ ЗАОКРУЖИ СВЕ РЕГИОНАЛНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ПРЕТИ МУ ОПАСНОСТ У НЕКОЈ ОД ТЕРИТОРИЈАЛНИХ РЕОРГАНИЗАЦИЈА ДА БУДЕ УКИНУТ, ШТО СЕ НЕ РЕТКО ДО САДА ДОГАЂАЛО.

ПОРАЖАВАЈУЋЕ ЈЕ, ДА ВОЈНИ ОСИГУРАНИЦИ ОДЛАЗЕ У ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ НА ЛЕКАРСКЕ ПРЕГЛЕДЕ И ДА ВОЈСКА ИЗ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА ОДАЈЕ ПОЧАСТ КОД САХРАНЕ ОФИЦИРА СРПСКЕ ВОЈСКЕ.

У ЧАЧКУ ПОСТОЈЕ 2 КАСАРНЕ- ПЕШАДИЈСКА И АРТИЉЕРИСКА. КАСАРНА /ПЕШАДИЈСКА/ НЕКАДА СЛАВНОГ 10 ПУКА, КОЈЕМ ЈЕ МОБИЛИЗАЦИЈСКИ ПРИПАДАЛО И КРАЉЕВО. У ЧАЧКУ СУ ДО СКОРА ПОСТОЈАЛЕ 2 ИЛИ 3 БРИГАДЕ А САДА НЕМА НИ ЈЕДНОГ ВОЈНИКА. КРАЉЕВО, КОЈЕ ЈЕ БИЛО РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР, ИМАЛО ЈЕ У ДРУШТВЕНИМ ДЕЛАТНОСТИМА , У УПРАВИ И СЛ. ЗАПОСЛЕНО ОКО 3ООО РАДНИКА ВИШЕ НЕГО ЛИ ОПШТИНА ЧАЧАК. НЕ ЗНАМ КАКВА ЈЕ САДА СИТУЦИЈА, АЛИ ВЕРУЈЕМ ДА ЈЕ СЛИЧНА.ЗНАЧИ, НИЈЕ ЗАНЕМАРЉИВО. НАПРОТИВ, РЕГИОНАЛНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ЗАПОШЉАВАЈУ ВЕЛИКИ БРОЈ ВИСОКО СТРУЧНЕ РАДНЕ СНАГЕ СА ВИСОКИМ ДОХОТКОМ.

ПАМТИМ ДОБРО КАДА СУ ЉИГ, РАШКА, КРАЉЕВО БИЛИ У ЧАЧАНСКОМ ОКРУГУ, КАДА СЕ ГЛАВНА УЛИЦА У КРАЉЕВУ ЗВАЛА ЧАЧАНСКА. ПАМТИМ ДОБРО КАДА СЕ ОКРУЖНО ГРАЂЕВИНСКО ПРЕДУЗЕЋЕ "КАБЛАР" ПРЕСЕЛИЛО ИЗ ЧАЧКА У КРАЉЕВО, КАДА СЕ ФАБРИКА УЉА У ИЗГРАДЊИ ИЗ ЧАЧКА ПРЕСЕЛИЛА У КРУШЕВАЦ, КАДА ЈЕ МАГНОХРОМ ТРЕБАО ДА СЕ ГРАДИ У ЧАЧКУ-ЈЕР ЈЕ ТО БИЛО ЛОГИЧНО-ЗАТО ШТО СЕ РУДА ДО ТАДА ВАДИЛА САМО У ЧАЧАНСКОЈ ОПШТИНИ.

НА ТЕНКУ-СПОМЕНИКУ У КРАЉЕВУ НЕ ПИШЕ ДА СУ БОРЦИ ЧАЧАНСКОГ ОКРУГА УШЛИ У КРАЉЕВО БОРЕЋИ СЕ ДА ГА ОСЛОБОДЕ, НА СПОМЕНИКУ ТОПУ КОД КРАЉЕВА НЕ ПИШЕ ДА СУ ТО ЧАЧАНИ РАТОВАЛИ И СА ТОПОВИМА 1941 ГОДИНЕ, ДА ОСЛОБОДЕ КРАЉЕВО. НА ТЕНКУ ИСПРЕД МУЗЕЈА У УЖИЦУ НЕ ПИШЕ ДА ЈЕ ТО ТЕНК ЧАЧАНА, КОЈИ СУ ЗАРОБИЛИ ОД НЕМАЦА.

ИСПАДА ДА ПРЕДХОДНИЦИМА НИШТА НИЈЕ БИЛО БИТНО. ЈА МИСЛИМ ДА ЈЕ СВЕ БИТНО. ДРЖАВА ЈЕ ШТО И ВОЈСКА. РЕД МОРА ДА ПОСТОЈИ У СВЕМУ.

ПИТАМ СЕ КОЈИ ЈЕ ОРГАН НАДЛЕЖАН ДА КОНТРОЛИШЕ РАД ЈАВНИХ И ДРЖАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА. КО ТРЕБА ДА ОПОМЕНЕ И ДА НАРЕДИ ДА СЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА И ДОНЕТИХ ЗАКОНА. ПРИМЕРА РАДИ:КО ТРЕБА ДА НАРЕДИ ДА ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА ЧАЧАК, ШТАМПА РАЧУНЕ И ОСТАЛА ДОКУМЕНТА ПИСМОМ ЋИРИЛИЦА УМЕСТО ЛАТИНИЦОМ. ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ПРЕДУЗЕЋА У ЧАЧКУ,/ ВОДОВОД,ПАРКИРАЛИШТА,ИТД./ , А ВЕРУЈЕМ И У ОСТАЛИМ ОПШТИНАМА ОКРУГА ПИШУ ЛАТИНИЦОМ.

СТВАРНО ЈЕ ПОРАЖАВАЈУЋЕ ДА ЈЕ ОСТАЛО ДА НАМ САМО ПРАВЕ СПОМЕНИКЕ ЋИРИЛИЦОМ . МНОГО ЈЕ НЕДИСЦИПЛИНЕ И ПРОИЗВОЉНОСТИ.ПРИМЕРА РАДИ У НАСЕЉУ ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ СТОЈЕ ТАБЛЕ НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА.А РАДИ СЕ О ГРАДУ ЧАЧКУ, О ГРАДСКОМ НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, О М.З.СВЕТИ САВА. О КАТАСТАРСКОЈ ОПШТИНИ ЧАЧАК. ТО НАСЕЉЕ НИКАДА НИЈЕ БИЛО АТЕНИЦА, ВЕЋ СЕ ПРЕ ДРУГОГ СВ.РАТА ЗВАЛО КУЛИНОВЦИ,ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. ТАКО ИСПАДА ДА ЈЕ ШКОЛА СВЕТИ САВА У АТЕНИЦИ А НЕ У ЧАЧКУ,ТАКО ИСТО СПОРТСКА ХАЛА МЛАДОСТ, ПОШТА, ТЕЛЕФОНСКА ЦЕНТРАЛА, ДОБИЈАМО РАЧУНЕ ОД ТЕЛЕКОМА НА КОЈИМА У АДРЕСИ ПИШЕ 32000-АТЕНИЦА!!!!,ЗА ЦРКВУ КОЈА ЈЕ У ИЗГРАДЊИ ПИШЕ ДА СЕ ГРАДИ У АТЕНИЦИ, А НЕ У ЧАЧКУ, И АКО У ГРАЂЕВИНСКОЈ ДОЗВОЛИ МОРА ДА ПИШЕ ДА СЕ ГРАДИ У ГРАДСКОМ АТАРУ ГРАДА ЧАЧКА. УЗГРЕД ДА КАЖЕМ ДА НАМ ПРИВРЕДА У ЧАЧКУ, А ВЕРУЈЕМ И У ОСТАЛИМ ОПШТИНАМА, МНОГО ЗАОСТАЈЕ. МНОГО ЈЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ. У ЧАЧКУ ЈЕ НЕЗАПОСЛЕНО 17000 ГРАЂАНА. ПЛАТЕ СУ ВЕОМА НИСКЕ, ЗНАЧИ И ДА ЈЕ ДОХОДАК МАЛИ. НОВИХ ИНВЕСТИЦИЈА ТАКО РЕЋИ НЕМА,ПОГОТОВУ СТРАНИХ. МНОГО ЗАОСТАЈЕМО ЗА ДРУГИМ ОПШТИНАМА, А НАПРОТИВ ГОВОРИ СЕ ДА ИМАМО ЈАКУ ПРИВРЕДУ. ЧЕМУ ТО. НАПРЕДАК МОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ СА ПОВЕЋАЊЕМ ПРИВРЕДНЕ АКТИВНОСТИ УЗ ВИСОКИ ПОРАСТ ПРОДУКТИВНОГ ЗАПОШЉАВАЊА НОВЕ РАДНЕ СНАГЕ. ДА НЕШТО ОЧЕКУЈЕМО ОД АУТО ПУТА НЕ МОЖЕМО. САДА СЕ АУТО-ПУТЕВИ ГРАДЕ УЗ ПРИМЕНУ ВИСОКЕ МЕХАНИЗАЦИЈЕ,СА МАЛИМ АНГАЖОВАЊЕМ РАДНЕ СНАГЕ. У ВРЕМЕ ЊУ-ДИЛА АНГАЖОВАНОСТ РАДНЕ СНАГЕ ЈЕ БИЛА ДАЛЕКО ВЕЋА .

ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО САМ ТЕМУ ПРОШИРИО. РАЧУНАМ ДА ЋЕТЕ МЕ РАЗУМЕТИ И ДА ЋЕ ВАМ ОВО ПОСЛУЖИТИ ДА НЕШТО ПРЕДУЗМЕТЕ ШТО ЈЕ У ВАШОЈ ПОЛИТИЧКОЈ МОЋИ И УГЛЕДУ КОЈИ УЖИВАТЕ.

ХВАЛА ВАМ ШТО СТЕ МЕ САСЛУШАЛИ. ВЕРУЈТЕ, ДА САМ ВАМ ОВО ИСПРИЧАО СА КРАЈЊЕ ДОБРИМ НАМЕРАМА. ЈА ЖЕЛИМ ДА ГЕНЕРАЦИЈЕ КОЈЕ ДОЛАЗЕ БОЉЕ ЖИВЕ ОД НАС. ЗБОГ ТОГА САМ ОВО И ПИСАО.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 30. септембра 2008. год.

 #
РТС Београд, Емисија СЛАГАЛИЦА- Треба више питања из наше историје, итд.
jovansolajic | 14 Април, 2010 12:12

УРЕДНИКУ ЕМИСИЈЕ "СЛАГАЛИЦА"

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

РЕДОВАН САМ ГЛЕДАЛАЦ ВАШЕ ЕМИСИЈЕ. ОДЛИЧНА ЈЕ, АЛИ МОЖЕ ДА БУДЕ ЈОШ БОЉА ПИТАЊА ТРЕБА ДА БУДУ, ПО МОГУЋСТВУ, ИСКЉУЧИВО ИЗ ОБЛАСТИ НАШЕ ДРЖАВЕ И НАШЕГ НАРОДА: ИЗ ИСТОРИЈЕ, ГЕОГРАФИЈЕ, ОБИЧАЈА, НАУКЕ, КУЛТУРЕ, ПРОСВЕТЕ И ИЗ СВИХ ДРУГИХ ОБЛАСТИ. ТРЕБА ДА СТИМУЛИШЕТЕ ЗНАЊА О НАШЕМ НАРОДУ, А МИ КОЈИ ГЛЕДАМО ДА СЕ ПОДСЕТИМО ОНОГА ШТО СМО НЕКАДА УЧИЛИ И ЗНАЛИ, А И ДА НЕШТО НАУЧИМО ШТО НИСМО ЗНАЛИ .

ЈЕДНОМ РЕЧЈУ- ПРЕВАСХОДНО ТРЕБА ДА ЗНАМО О НАМА САМИМА.

СМАТРАМ ДА СТЕ МЕ РАЗУМЕЛИ ШТА САМ ХТЕО ДА КАЖЕМ. ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ТЕ ПРИХВАТИТИ МОЈУ СУГЕСТИЈУ. ЗНАЧИ ВИШЕ О СРБИЈИ И СРПСКОМ НАРОДУ.

ХВАЛА ВАМ УНАПРЕД.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,

32000-ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Овај текст је написан 13. марта 2008. год.

 #
Градоначелнику града Београда- Враћање ранијих назива улица у Београду
jovansolajic | 13 Април, 2010 13:21

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА БЕОГРАДА,

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ЂИЛАСУ,

СВИ СУ ИЗГЛЕДИ ДА ЋЕ НАМ У ПОСЕТУ ДОЋИ ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ Г-ИН МЕДВЕДЕВ, А ПОВОДОМ 65-ТО ГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ- ДАНА 20. ОКТОБРА ОВЕ ГОДИНЕ.

КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО, УЛИЦЕ КОЈЕ СУ ИМАЛЕ ИМЕНА СОВЈЕТСКИХ ОДНОСНО РУСКИХ МАРШАЛА И ГЕНЕРАЛА, КОЈИ СУ ДАЛИ ДИРЕКТАН ДОПРИНОС ОСЛОБОЂЕЊУ НАШЕ ПРЕСТОНИЦЕ, ПРОМЕНИЛЕ СУ НАЗИВЕ.

АПСУРД ЈЕ ДА ТО ТАКО ОСТАНЕ. ЈА ЧАК И СУМЊАМ ДА ЋЕ ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ И ХТЕТИ ДА ДОЂЕ КОД НАС.

ЗАТО ВАМ И ПРЕДЛАЖЕМ ДА ОДМАХ ПОКРЕНЕТЕ ПОСТУПАК ДА СЕ СВИМ РУСКИМ ГЕНЕРАЛИМА И МАРШАЛИМА ВРАТЕ УЛИЦЕ КОЈЕ СУ ПОСЛЕ РАТА ИМАЛИ.

МОЖДА НИСАМ У ПРАВУ. АЛИ ЈА МИСЛИМ, ДА ЈЕ И ЗБОГ БРИСАЊА ИМЕНА УЛИЦА КОЈЕ СУ ИМАЛЕ НАЗИВЕ РУСКИХ МАРШАЛА И ГЕНЕРАЛА У БЕОГРАДУ, НАШ ПРЕДСЕДНИК НИЈЕ БИО НА ПРОСЛАВУ ДАНА ПОБЕДЕ 2005 У МОСКВИ, А ДА ЈЕ ПРЕДСЕДИК ХРВАТСКЕ БИО У МОСКВИ И ДА ЈЕ ДОБИО НАЈВИШЕ РУСКО ОДЛИКОВАЊЕ. И ДАН-ДАНАС МИ ЈЕ ГОРКО У УСТИМА ЗБОГ ТОГА. И ЈОШ ЈЕДНО., Г-НЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ. ПИСАО САМ ВАМ 26. МАРТА ОВЕ ГОДИНЕ У ВЕЗИ ПРИМЕЊЕНОГ ПИСМА НА ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА У БЕОГРАДУ- ДА ЈЕ УМЕСТО ЋИРИЛИЦЕ ПРОПИСАНЕ УСТАВОМ УГЛАВНОМ ПРИМЕЊЕНА ЛАТИНИЦА. ПРИМЕЋУЈЕМ ДА НИШТА НИЈЕ ПРОМЕЊЕНО. ПИТАМ СЕ, ДА ЛИ ЈЕ ДО ВАС УОПШТЕ ДОШЛО МОЈЕ ПИСАЊЕ /ПРЕКО ИНТЕРНЕТА/ И ДА ЛИ МОЖДА СМАТРАТЕ ДА ЈЕ ТО НЕВАЖНО ПИТАЊЕ

ВОЛЕО БИХ ДА ЗНАМ КАКВО ЈЕ ВАШЕ МИШЉЕЊЕ ПО ОВИМ ПИТАЊИМА. ИЗВИЊАМАМ ВАМ СЕ ШТО ВАМ УЗИМАМ ДРАГОЦЕНО ВРЕМЕ, АЛИ СМАТРАМ ДА КАО ГРАЂАНИМН ТРЕБА ДА КАЖЕМ ШТА МИСЛИМ О ЈАВНИМ ПОСЛОВИМА ДРЖАВЕ

 

С ПОШТОВАЊЕМ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА

Ово писмо са написао 17. августа 2009. год.

Нисам добио никакав одговор.

 #
УСТАВНИ СУД Републике Србије- Уставност чл. 79 Закона о енергетици
jovansolajic | 12 Април, 2010 12:30

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ

32000-ЧАЧАК

УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

ТЕЛ/ФАКС: 032/367-322

УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Б Е О Г Р А Д

 ПРЕДМЕТ: УСТАВНОСТ ЧЛ.79 ЗАКОНА О ЕНЕРГЕТИЦИ

У ЧЛ. 79, СТАВ 2 И 3 ЗАКОНА О ЕНЕРГЕТИЦИ / СЛ.ГЛ.РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БР. 84/2004/, ПРОПИСАНО ЈЕ ДА ВЛАСНИК НЕПОКРЕТНОСТИ , О СВОМ ТРОШКУ ОДРЖАВА НЕПОКРЕТНОСТ ИСПОД ЕНЕРГЕТСТКОГ ОБЈЕКТА, НА СВОЈ ТЕРЕТ .

ОВА ОДРЕДБА ЗАКОНА БИЛА БИ У РЕДУ, ДА ЈЕ ОВИМ ИЛИ ДРУГИМ ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО ПЛАЋАЊЕ НАДОКНАДЕ ЗА ЕКСПРОПИСАНО ЗЕМЉИШТЕ ПРЕКО КОЈЕГ СУ ИЗГРАЂЕНИ ДАЛЕКОВОДИ И ДРУГИ ВОДОВИ ЗА ПРЕНОС ЕЛ. ЕНЕРГИЈЕ.

У ЧЛ. 77 ПОМЕНУТОГ ЗАКОНА ПРОПИСАНО ЈЕ ДА ЈЕ ВЛАСНИК ЕН.ОБЈЕКТА У ОБАВЕЗИ ДА ПЛАТИ ВЛАСНИКУ НЕПОКТЕРЕТНОСТИ ПРЕКО КОЈЕГ ПРЕЛАЗИ ВОД ЕЛ. ЕНЕРГИЈЕ НАДОКНАДУ ШТЕТЕ, АЛИ САМО КОД ОДРЖАВАЊА ОБЈЕКАТА.

РАДИ СЕ О ИЗГРАЂЕНИМ ЕНЕРГЕТСКИМ ВОДОВИМА ПРЕ ДЕСЕТИНЕ ГОДИНА , КАДА НИЈЕ ВРШЕНА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ЗЕМЉИШТА, ВЕЋ ЈЕ СВЕ РАЂЕНО ЗА ДОБРОБИТ НАПРЕТКА ЗЕМЉЕ.

ЈЕДНОМ РЕЧЈУ, ЗАКОН БИ БИО У РЕДУ, КАДА БИ БИЛО ПРОПИСАНО У ИСТОМ, ДА ЈЕ ВЛАСНИК ЕНЕРГЕТСКОГ ОБЈЕКТА ДУЖАН ДА ВЛАСНИКУ ДРУГЕ НЕПОКРЕТНОСТИ ПЛАТИ НАДОКНАДУ ЗА ТРАЈНО ЗАУЗЕЋЕ ЗЕМЉИШТА, БИЛО ЕКСПРОПРИЈАЦИЈОМ ИЛИ ТРАЈНОМ СЛУЖБЕНОШЋУ, УПРАВО ДА НАДОКНАДИ СВУ ШТЕТУ, КОЈУ ЈЕ ВЛАСНИК ЕН.ОБЈЕКТА НАПРАВИО ВЛАСНИКУ ИМАЊА, ПРЕКО ЧИЈЕГ ЈЕ ТАЈ ОБЈЕКАТ ИЗГРАЂЕН, ИЛИ ДА НАДОКНАДИ РАЗЛИКУ У ВРЕДНОСТИ ИМАЊА ПРЕ И ПОСЛЕ ИЗГРАДЊЕ ЕН. ОБЈЕКТА.

ВЛАСНИК САМ ЗЕМЉИШТА У К.О. КУЛИНОВЦИ, ОПШТИНА ЧАЧАК, НА КОЈЕМ ЈЕ ПРЕШАО Д.В. 110 КВ 2 ПУТА У ДУЖИНИОД ОКО 300 М СА ДВА ВЕЛИКА СТУБА. ЗЕМЉИШТЕ, КУДА ЈЕ ПРЕШАО ДВ У ШИРОКОМ ПОЈАСУ НЕ ВРЕДИ ВИШЕ НИШТА, ЈЕР НЕМА ТРЖИШНУ ВРЕДНОСТ- НЕМА НИКАКВУ ВРЕДНОСТ ЈЕР НЕ МОЖЕ УОПШТЕ ДА СЕ ПРОДА .

МОЛИМ УСТАВНИ СУД ДА ПРОГЛАСИ НЕУСТАВНИМ ЧЛАНОВЕ 77 И 79 ЗАКОНА О ЕНЕРГЕТИЦИ, ИЗ РАЗЛОГА ШТО ИСТОВРЕМЕНО НИЈЕ ПРОПИСАО И ОБАВЕЗУ ВЛАСНИКА ЕН.ОБЈЕКТА ДА НАДОКНАДИ ВРЕДНОСТ ВЛАСНИКУ ДРУГЕ НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА ТРАЈНО ЗАУЗЕЋЕ ЗЕМЉИШТА, ОДНОСНО ДА НАДОКНАДИ УМАЊЕНУ ВРЕДНОСТ НЕПОКРЕТНОСИ ПРЕКО КОЈЕ ЈЕ ИЗГРАЂЕН ЕЛ.ВОД .

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

У ЧАЧКУ, 26.02.2009.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ.ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 26. фебруара 2009. год.

 #
«Претходни   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Следећи»