Categories
My Links
Генерална

« Чачански глас Чачак - Спортска хала Младост није у Атеници | Чачански глас Чачак - Још једном спортска хала Младост није у Атеници већ у Чачку »

Чачански глас Чачак - Да ли формирати нове општине у граду Чачку ?
jovansolajic | 20 Април, 2010 13:57

УРЕДНИКУ ЧАЧАНСКОГ ГЛАСА

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

У ПОСЛЕДЊЕМ БРОЈУ ВАШЕГ ЦЕЊЕНОГ ЛИСТА, ОБЈАВИЛИ СТЕ ЧЛАНАК " ПОКРЕТА ЗА ЧАЧАК " , У КОМЕ ПИШЕ ДА СЕ ОВАЈ ПОКРЕТ БОРИ ДА СЕ У ЧАЧКУ ФОРМИРАЈУ ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ.

ЗАКОН ЈЕ ПРОМЕЊЕН И ГРАДОВИ НЕ МОРАЈУ ДА ИМАЈУ ВИШЕ ОПШТИНА. ГРАД КРАГУЈЕВАЦ ЈЕ БИО ПРИМОРАН ПО РАНИЈИМ ОДРЕДБАМА ЗАКОНА ДА ФОРМИРА ВИШЕ ОПШТИНА. ТО СУ И УРАДИЛИ, АЛИ ТЕ ОПШТИНЕ НИ ДАН ДАНАС НИСУ ПРОРАДИЛЕ.

ЗА ФОРМИРАЊЕ НОВИХ ОПШТИНА ПОТРЕБНА СУ ОГРОМНА СРЕДСТВА ЗА ОБЈЕКТЕ, ИНВЕНТАР И ОСТАЛО. ДАЉЕ, ПОВЕЋАЛА БИ СЕ АДМИНИСТРАЦИЈА, ОДНОСНО ИМАЛИ БИ САМО ВЕЋЕ НЕПРОДУКТИВНЕ ИЗДАТКЕ. АРГУМЕНАТ ПОКРЕТА ЈЕ ДА ЋЕ СЕ СА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЈОМ ОМОГУЋИТИ РАВНОМЕРНИЈИ РАЗВОЈ СВИХ ДЕЛОВА ДАНАШЊЕ ОПШТИНЕ. У КОМЕ СМИСЛУ - ДА БИ СЕ ЉУБИЋ, МРЧАЈЕВЦИ И АТЕНИЦА БОЉЕ РАЗВИЈАЛИ.

НАША ОПШТИНА ПО ПОВРШИНИ СПАДА У МАЊЕ . ЦЕНТАР ОПШТИНЕ ТРЕБА ДА БУДЕ ЧАЧАК И ОН ТРЕБА, НАПРОТИВ, ДА СЕ РАЗВИЈЕ У ПРАВИ УРБАНИ И ИНДУСТРИЈСКИ ЦЕНТАР НЕ САМО ОПШТИНЕ ВЕЋ И ШИРЕ.

НАПРОТИВ , ЈА ПРЕДЛАЖЕМ ДА СЕ У ЧАЧКУ ОТКУПИ ЈЕДНА ИЛИ ВИШЕ ЛОКАЦИЈА ЗА ИНДУСТРЈСКИ РАЗВОЈ ЧАЧКА. ДА СЕ ТЕ ЛОКАЦИЈЕ ИНФРАСТРУКТУРНО ПОТПУНО ОПРЕМЕ И БЕСПЛАТНО УСТУПЕ НАШИМ И СТРАНИМ ИНВЕСТИТОРИМА. ГРАЂАНИ ЧАЧКА БИ СА ИНДУСТРИЈСКИМ РАЗВОЈЕМ ДОБИЛИ МНОГО ВИШЕ НЕГОЛИ ДА СЕ ТЕ ПАРЕ ТРОШЕ ЗА ПОВЕЋАЊЕ БИРОКРАТИЈЕ.. ЧАЧАК ИМА ОКО 17ООО НЕЗАПОСЛЕНИХ, ИМА И МНОГО ОНИХ КОЈИ СУ КАО ЗАПОСЛЕНИ А ПРИМАЈУ МИНИМАЛНЕ ДОХОТКЕ, ПА ОПШТИНА ЧАЧАК СПАДА У НАЈНЕРАЗВИЈЕНИЈЕ ОПШТИНЕ ПО ЛИЧНИМ ДОХОЦИМА.

У ЧАЧКУ СУ ПРЕСТАЛЕ ДА РАДЕ МНОГЕ ФАБРИКЕ, А НИ ЈЕДНУ НОВУ ИНВЕСТИЦИЈУ НИСМО ДОБИЛИ. ТРЕБА ПРИВУЋИ ИНВЕСТИТОРЕ СА ВЕОМА ПОВОЉНИМ УСЛОВИМА, А ИМАМО ДОБРУ КВАЛИФИКОВНУ РАДНУ СНАГУ. МОРАМО СЕ ТАКМИЧИТИ И ДАТИ БОЉЕ УСЛОВЕ ОД ДРУГИХ РЕГИОНА. НАША ОПШТИНА ИМА РЕЛАТИВНО ВИСОКА БУЏЕТСКА СРЕДСТВА. НЕ ТРЕБА СВЕ ПАРЕ ТРОШИТИ НА ИНФРАСТРУКТУРУ - НА АСФАЛТИРАЊЕ - ЈЕР ТА АКТИВНОСТ НЕ ДОНОСИ ДОХОДАК. УЛОЖИМО И ПАРЕ ЗА ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ, КОЈЕ ЋЕ СА НОВИМ ЗАПОШЉАВАЊЕМ СТВОРИТИ И ДОХОДАК ЗА ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА ЖИВЉЕЊА.

ХВАЛА ВАМ УНАПРЕД,

УКОЛИКО ОВО ОБЈАВИТЕ У ЦЕЛОСТИ ИЛИ ДЕЛИМИЧНО, А И ПРЕРАЂЕНО.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000 - ЧАЧАК, УЛ. ВЛ. ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 18. фебруара 2008. год.

Нису га штампали.

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме