Categories
My Links
Генерална

« Градоначелнику града Чачка - На М.К. "Атеница" пише место Атеница а не Чачак ? јер се налази у Чачку | Председник СО Чачак /Велимир Станојевић/- Табле насеља Атеница уместо Кулиновци »

Председник СО Чачак /Велимир Станојевић/- Табле насеља Атеница уместо Кулиновци
jovansolajic | 19 Април, 2010 11:28

 March 21, 2007 2:15 PM Subject: НАСЕЉЕ АТЕНИЦА ?

ПОШТОВАНИ ВЕЛИМИРУ СТАНОЈЕВИЋУ,

ПРЕДСЕДНИК СО ЧАЧАК

У насељу од Градске болнице до Атеничке реке стоје табле у више улица са натписом: у првом реду пише АТЕНИЦА, у другом реду МИКРО НАСЕЉЕ, у трећем реду НАЗИВ УЛИЦЕ.Колико је мени познато ово насеље се не налази у атару села Атенице,већ се ради о насељу Кулиновачко поље, које је некада припадало селу Кулиновцима.После Другог светског рата Кулиновачко поље је припојено граду Чачку, сада К.О.ЧАЧАК,М.З."СВЕТИ САВА".

И на урбанистичкој карти и на Плану града Чачка пише Кулиновци и Кулиновачко поље. Откуда онда назив насеља Атеница, када се ради о насељу Кулиновачко поље.

Којом је одлуком, односно Законом ,промењено име насеља, односно дато име насељу по имену суседног села. Насеље Атеница се простире од десне обале Атеничке реке према Краљеву, а Кулиновцима припада цело поље од леве обале Атеничке реке па све до урбаног језгра града, односно до ЦЕР-а и ТРЗ-а.Улица Др Драгише Мишовића већим делом протеже се кроз Кулиновачко поље, односно кроз Кулиновце,у којем је рођен овај хуманиста. А у овој улици има табли фирми на којима пише :АТЕНИЦА,улица др, итд- не пише ЧАЧАК, већ Атеница. Насеље може да се зове Кулиновачко поље, Кулиновачко поље I, а испод пруге Кулинивачко поље II, СВЕТИ САВА, 10 ПУК, КОД БОЛНИЦЕ,и било како, али никако Атеница, из простог разлога што се суседно насеље тако зове.

Није ми познато да су у другим градским насељима на таблама улица исписани називи тих насеља. 

С поштовањем,

Јован Шолајић, Чачак, ул. Владана Шићевића 19

 #
Add Comment
Додај коментар

Запамти ме