Categories
My Links
Генерална
ТВ ЧАЧАК - Писмо на ТВ ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 13:10

ЗА ГЛАВНОГ И ОДГОВОРНОГ УРЕДНИКА.

ПОШТОВАНИ Г- НЕ УРЕДНИЧЕ,

ГЛЕДАМ ВАШУ ТВ. И ЈУЧЕ САМ ГЛЕДАО ВАШ ПРОГРАМ. СВЕ ТЕКСТОВЕ СТЕ ИСПИСАЛИ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. НЕ МОГУ САМ СЕБИ ДА ВЕРУЈЕМ, ДА ЧАЧАНСКА ТВ ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ .РЕГИОНАЛНА ТВ ЗА НАЈСРПСКИЈИ ОКРУГ НЕ ПИШЕ НАШИМ ТРАДИЦИОНАЛНИМ ПИСМОМ.

МИСЛИМ ДА СТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ И КАО ТАКВИ У ОБАВЕЗИ СТЕ ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ / ЧЛАН 10 УСТАВА/. И ДА НИСТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, ПИСМО ЋИРИЛИЦА ТРЕБАЛО БИ ДА ИМА ПРЕДНОСТ У ОДНОСУ НА ЛАТИНИЦУ.

ДА ЛИ ЈЕ У ПИТАЊУ ПОЛИТИКА ИЛИ СТИХИЈА-ДА ЈЕ ОВО ПИТАЊЕ ПРЕПУШТЕНО ТЕХНИЧКОМ ОСОБЉУ ДА РАДИ КАКО ХОЋЕ? НАОПАКО ЈЕ , БИЛО ДА ЈЕ ЈЕДНО ИЛИ ДРУГО У ПИТАЊУ, ВИ БИ СТЕ КАО ЈАКА МЕДИЈСКА УСТАНОВА ТРЕБАЛИ ДА ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ И ДА ЖИГОШЕТЕ УПОТРЕБУ ЛАТИНИЦЕ У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА, ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И У ДРЖАВНИМ ИНСТУЦИЈАМА- ЈЕР СЕ РАДИ О КРШЕЊУ УСТАВА.

НАРАВНО ВИ ТО НЕ МОЖЕТЕ, ЈЕР И САМИ НЕ ПОШТУЈЕТЕ НАЈВИШИ ЗАКОН ДРЖАВЕ.

НА КРАЈУ, ЛИЧНО СМАТРАМ, ДА САМО ПИСМЕНИЈИ ЉУДИ УПОТРЕБЉАВАЈУ ЋИРИЛИЦУ. НАЈПОЗНАТИЈИ ЛИСТОВИ ПОЛИТИКА И ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ ШТАМПАЈУ СЕ ЋИРИЛИЧНИМ ПИСМОМ, А МИНОРНЕ НОВИНЕ И БУЛЕВАРСКА ШТАМПА ЛАТИНИЦОМ. РАЗНЕ ПРЧВАРНИЦЕ, БЕРБЕРНИЦЕ И СЛ. ФИРМЕ ТАБЛЕ СУ ИСПИСАЛИ ЛАТИНИЦОМ, ВАЉДА ХОЋЕ ДА КАЖУ КОЛИКО СУ ПИСМЕНИ ДА ЗНАЈУ И ЛАТИНИЦУ.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ОВО МОЈЕ ПИСАЊЕ НАИЋИ НА РАЗУМЕВАЊЕ.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, В. ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 19. октобра 2009. год.

 #
ТВ Б-92 Београд - По вама Војводина није у Србији и ваше писмо ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:59

УРЕДНИКУ ТВ Б-92

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

ВАШ ИЗВЕШТАЧ , СИНОЋ У ЕМИСИЈИ О ВРЕМЕНСКОЈ ПРОГНОЗИ КАЖЕ. " У ВОЈВОДИНИ ВРЕМЕ ТАКВО И ТАКВО, А У СРБИЈИ ТАКО".

ПО ЊЕМУ, ВОЈВОДИНА НИЈЕ У СРБИЈИ. ДА СЕ НЕ РАДИ О НЕКОМ ПРИТАЈЕНОМ СЕПАРАТИСТИ ИЛИ О ТОТАЛНОМ НЕ ЗНАЊУ.

ЧЕСТО НА ТЕЛЕВИЗИЈАМА ЧУЈЕМО: УЖА СРБИЈА, У ЗЕМУНУ, А У БЕОГРАДУ ТО И ТО-ЗНАЧИ ЗЕМУН НИЈЕ У БЕОГРАДУ.

ДАЉЕ, ЗАШТО НЕМА ПРАВИЛНОГ ОСЛОВЉАВАЊА И ТИТУЛИСАЊА: НЕМА ГОСПОДИН -ЂА, ЦА, НЕМА ПРОФИСОНАЛНИХ ТИТУЛА: ПРОФЕСОР, ДР, ЗАТИМ: ПРЕДСЕДНИК БОРИС ТАДИЋ, ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ, МИНИСТАР, ИТД. ПОСЕБНО СТАВЉАМ ПРИМЕДБУ НА ПИСМО КОЈЕ ПРИМЕЊУЈЕТЕ.

ПИШЕТЕ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦОМ. ПА ЗАР ЈЕ ТО РАВНОПРАВНОСТ.ЗАР ВЕЋИНСКИ НАРОД СРБИ ТРЕБА ДА ПОЖЕЛЕ, У СВОЈОЈ РОЂЕНОЈ ДРЖАВИ, СВОГА ПИСМА. ВАША ОБЛАСТ ЈЕ И КУЛТУРА. ЛОШ ПРИМЕР ДАЈЕТЕ. ЛОШ ПРИМЕР ДАЈЕТЕ НАШЕМ НАРОДУ КОЈИ ЖИВИ У ХРВАТСКОЈ, БИ Х И НА КОСОВУ. КАКО ОНИ ДА СЕ БОРЕ ЗА СВОЈ ИДЕНТИТЕТ, КАДА У МАТИЧНОЈ ДРЖАВИ ПИСМУ НЕ ДАЈУ НИ ДВЕ ЦИГАНСКЕ ПАРЕ.

ЗНАТЕ ЛИ ДА СУ НЕМЦИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ НАШИМ ЗАРОБЉЕНИЦИМА ПИСАЛИ ОБЈАВЕ И ДРУГА ДОКУМЕНТА НА ЋИРИЛИЦИ И ТО НА ЗВАНИЧНИМ ОБРАСЦИМА. ВИ НАПРОТИВ ТРЕБА ДА СЕ БОРИТЕ ЗА НАШ ИДЕНТИТЕТ. ТРЕБА ДА НАПАДНЕТЕ ОНЕ КОЈИ СЕ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА.

ПРИМЕРА РАДИ ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ ПИШЕ СВЕ НА ЛАТИНИЦИ И АКО ПО УСТАВУ МОРА ДА ПИШЕ СВЕ НА ЋИРИЛИЦИ. БЕОГРАДСКА АРЕНА, УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ, ТАБЛЕ ШКОЛА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ , ПОЛИЦИЈСКИ АУТОМОБИЛИ, АМБУЛАНТНА КОЛА, ИТД. ИТД., САМА ЛАТИНИЦА, А ПО УСТАВУ МОРАЈУ ДА ПИШУ ИСКЉУЧИВО ЋИРИЛИЦОМ.

КОЛИКО СМО , ДА ИЗВИНЕТЕ ЕЛЕБАЦИ, ПИСАЛИ СМО И ТРАНСПАРЕНТ ВУКУВОГ САБОРА ЛАТИНИЦОМ!! ЈЕЛДА НЕЧУВЕНО. МОГАО БИХ ДА ВАМ НАБРАЈАМ У НЕДОГЛЕД. УРАДИТЕ НЕШТО, НЕ БОЈТЕ СЕ.

ЗАМОЛИО БИХ ВАС ДА МИ ОДГОВОРИТЕ, ДА ЛИ ГРЕШИМ ИЛИ САМ У ПРАВУ И ШТА ЋЕ ТЕ ДА ПРЕДУЗМЕТЕ.

ПУНО ПОЗДРАВА,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19 ТЕЛ/ФАКС: 032/367-322

Ово писмо сам написао 21. августа 2008. год.

Одговор до данас нисам добио.

 #
ТВ ПИНК Београд - Писмо на вашој ТВ ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:52

ЗА ГОСПОДИНА МИТРОВИЋА, ДИРЕКТОРА ТВ ПИНК БЕОГРАД

ПОШТОВАНИ Г-НЕ МИТРОВИЋУ,

СТАЛНИ САМ ГЛЕДАЛАЦ ВАШЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ. НЕ БИХ ЈЕ ГЛЕДАО ДА НИЈЕ ДОБРА, МАДА МОЖЕ ДА БУДЕ И БОЉА.

НЕДОСТАЈУ ВАМ ЕМИСИЈЕ О ЛИЧНОСТИМА ИЗ НАШЕ ИСТОРИЈЕ,ЛИКОВИ ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ И НАУКЕ,ИТД.

ШТА МИ МНОГО СМЕТА? СМЕТА МИ ШТО СВЕ ТЕКСТОВЕ ПИШЕТЕ ЛАТИНИЦОМ, ИЗУЗЕВ ТИТЛОВАНИХ СЕРИЈА. ВАША ТВ ЈЕ ПРЕ СВЕГА СРПСКА ТЕЛЕВИЗИЈА. НАШЕ ПИСМО ЋИРИЛИЦА ЈЕ ПИСМО У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ-ПО УСТАВУ. ПА И ДА СТЕ СТЕ ТВ СТРАНОГ ВЛАСНИКА ТРЕБАЛИ БИ СТЕ, ИЗ ПОШТОВАЊА ПРЕМА НАРОДУ У КОЈЕМ ДЕЛАТЕ, ДА ПИШЕТЕ ПРЕВАСХОДНО НАШИМ ПИСМОМ-ПИСМОМ ВЕЋИНСКОГ НАРОДА У НАШОЈ ДРЖАВИ.

ВЕРУЈТЕ, ДА НАС СРБЕ МНОГО БОЛИ ШТО ЈЕ ТО ТАКО. САДАШЊИ КОМПЈУТЕРИ ИМАЈУ ИНСТАЛИРАНО ПИСМО СРПСКО-ЋИРИЛИЦА, ПА ТИМЕ НЕМА ПРОБЛЕМА ДА СЕ ТЕКСТОВИ ПИШУ ЋИРИЛИЦОМ.

ОБРАДОВАЋЕТЕ МЕ АКО МЕ БУДЕТЕ КОЛИКО-ТОЛИКО ПОСЛУШАЛИ. КОЛИКО ЋЕТЕ ТЕК ДА ОЗАРИТЕ СРБЕ КОЈИ ЖИВЕ У ДРУГИМ ДРЖАВАМА-КОЈИ ГЛЕДАЈУ ВАШУ ТВ.

ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ПОЗНАТО ДА У ТОЈ АМЕРИЦИ И НА ЗАПАДУ СВЕ ШТО ЈЕ НАПИСАНО ЛАТИНИЦОМ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ СВРСТАВАЈУ У ХРВАТСКУ БАШТИНУ, А ЋИРИЛИЦОМ У СРПСКУ? !?!

ХВАЛА УНАПРЕД.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 24. децембра 2007. год.

 #
Електродистрибуција Чачак - Писмо латиница на рачунима за ел. енергију ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:28

ЗА ДИРЕКТОРА ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈЕ ЧАЧАК

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

РАЧУНЕ ЗА УТРОШЕНУ ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГИЈУ ПИШЕТЕ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ, ТИМЕ КРШИТЕ У С Т А В НАШЕ ДРЖАВЕ.

ПУНО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000 - ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 18. фебруара 2008. год.

 #
Градоначелнику града Београда - примена писма на Арени и на другим јавним зградама ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:21

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА БЕОГРАДА,

Г-НЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ,

НА ЗГРАДИ АРЕНЕ, НАЗИВ ОБЈЕКТА ИСПИСАН ЈЕ ЛАТИНИЦОМ И ТО САМО ЛАТИНИЦОМ. И НА ДРУГИМ ЈАВНИМ ОБЈЕКТИМА У БЕОГРАДУ , ПРИМЕЊЕНО ЈЕ ПИСМО ЛАТИНИЦА. НА ОБЈЕКТИМА СТРАНИХ УСТАНОВА ИСТО ПРИМЕЊЕНО ЈЕ ПИСМО ЛАТИНИЦА. У ЧЛАНУ 10 УСТАВА ПИШЕ ДА ЈЕ У СРБИЈИ У СЛУЖБЕНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА. ЗНАЧИ, ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА МОРАЈУ ДА ПИШУ ЋИРИЛИЦОМ И ТО САМО ЋИРИЛИЦОМ. НАПРОТИВ, НЕКЕ УСТАНОВЕ ПИШУ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦОМ.

МОЛИМ ВАС Г-НЕ ЂИЛАСУ, УРАДИТЕ НЕШТО. НАРЕДИТЕ ДА СЕ У БЕОГРАДУ ЈАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА.УЛЕПШАЈТЕ БЕОГРАД НАШИМ ЛЕПИМ ПИСМОМ. ДАЈТЕ ДА СЕ МИ У УНУТРАШЊОСТИ УГЛЕДАМО НА ВАС.

УНАПРЕД ВАМ МНОГО ХВАЛА.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Ово писмо сам написао 26. марта 2009. год.

 #
Г- 17 ПЛУС - Зашто писмо латиница ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:09

Г-НУ МЛАЂАНУ ДИНКИЋУ, ПРЕДСЕДНИКУ СТРАНКЕ Г-17 ПЛУС

Г-НЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ,

ИНТЕРЕСАНТНИ СТЕ ВИ И ВАША СТРАНКА. ДА БИ СТЕ УШЛИ У КРУГ НАЈЈАЧИХ ПАРТИЈА, А ТО МОЖЕТЕ- ИМАТЕ ПОТЕНЦИЈАЛА, НЕШТО БИ МОРАЛИ ДА ПРОМЕНИТЕ. МОРАЛИ БИ СТЕ И ВИЗУЕЛНО ДА СЕ ПРОМЕНИТЕ- ДА СЕ ВИДИ ДА СТЕ ВИ СРПСКА СТРАНКА, ДА ПИШЕТЕ СРПСКИМ ТРАДИЦИОНАЛНИМ ПИСМОМ- ЋИРИЛИЦОМ. ВИ САДА ИЗГЛЕДАТЕ КАО И СВЕ МАЛЕ ПАРТИЈЕ КОЈЕ ПРИПАДАЈУ ГРУПИ МАЊИНСКИХ ПАРТИЈА И ПАРТИЈА КОЈЕ СЕ ОПРЕДЕЉУЈУ КАО НЕСРПСКЕ И У ГРУПИ СТЕ СА ОТПАДНИКОМ ЧЕДОМ ЈОВАНОВИЋЕМ.

ЗАШТО СТЕ ИСКЉУЧИВИ И НЕ ПИШЕТЕ ПИСМОМ КОЈЕ СМО У УСТАВ УНЕЛИ ДА ЈЕ ОБАВЕЗНО У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ. ПА ВАША ПАРТИЈА ТРЕБАЛА БИ ДА БУДЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ. КАКО ДА СЕ СРБИ ИЗБОРЕ ЗА СВОЈ ИНДЕТИТЕТ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ, КОСОВУ, ХРВАТСКОЈ, АКО ВИ У СРБИЈИ НЕ ВОДИТЕ РАЧУНА О СВОМ ПИСМУ-ПО КОМЕ СМО ПРЕПОЗНАТЉИВИ У СВЕТУ.

НЕ МОЈТЕ РЕЋИ ДА ЈЕ ЛАТИНИЦА ЗА УЛАЗАК У СВЕТ ПРИЈЕМЧЉИВА, ЈЕР ТО НИЈЕ ТАЧНО. БУГАРСКА ЈЕ УШЛА У ЕВРОПСКУ УН ИЈУ СА ЋИРИЛИЦОМ, ПА СЕ И ЕВРОПСКА ВАЛУТА ИСПИСУЈЕ И СА ЋИРИЛИЦОМ. ЈЕДНОМ РЕЧЈУ, АКО БИ СТЕ ПРОМЕНИЛИ ИМИЏ ВАШЕ СТРАНКЕ ИМАЛИ БИ СТЕ МНОГО ВИШЕ ПРИСТАЛИЦА- ГЛАСАЧА.БИЛИ БИ СТЕ У ГРУПИ СА ДС, ДСС И СРС.

САМО ДА ВАМ КАЖЕМ, ЈОШ И СЛЕДЕЋЕ. ЗА ВРЕМЕ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА НЕМАЧКА НАС ЈЕ БИЛА ОКУПИРАЛА, А НИ ЈЕДАН НАТПИС НИЈЕ БИО ИСПИСАН ЛАТИНИЦОМ, ИЗУЗЕВ ГДЕ СУ БИЛЕ ЊИХОВЕ КОМАНДЕ, АЛИ И ТО ЈЕ БИЛО ПИСАНО ИСКЉУЧИВО НА ЊИХОВОМ ЈЕЗИКУ И ТО УГЛАВНОМ ПИСМОМ ГОТИЦА.

КАКО ДИСЦИПЛИНОВАТИ НАРОД И КАКО СТВАРИ ДОВОДИТИ НА ЕВРОПСКЕ СТАНДАРДЕ. КАО ПРВО ДРЖАВА И ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ МОРАЈУ ДА СЕ СТРОГО ДРЖЕ ЗАКОНА И НОРМИ ДОБРОГ ПОНАШАЊА, ПА ТЕК ПРИМЕРОМ ДА ТРАЖЕ ОД НАРОДА ДА РАДИ ПО ЗАКОНИМА. ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА- АГЕНЦИЈА ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ У СВОЈИМ РЕШЕЊИМА О РЕГИСТРАЦИЈИ ПРЕДУЗЕЋА ИСПИШЕ НАЗИВ ПРЕДУЗЕЋА ЛАТИНИЦОМ И АКО ЈЕ ОСНИВАЧ ТО УРАДИО ЋИРИЛИЦОМ- ПА СЕ ЧУДИМО ШТО СУ СВЕ ФИРМЕ ИСПИСАНЕ ЛАТИНИЦОМ , А ВЕЋИНА НА ТУЂЕМ ЈЕЗИКУ. ДРЖАВА ОСНУЈЕ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ, А ТАБЛЕ СУ ИСПИСАНЕ ЛАТИНИЦОМ И ТО САМО ЛАТИНИЦОМ. ВЕРОВАТНО ЈЕ ДА НАДЛЕЖНИ У МИНИСТАРСТВУ ХОЋЕ ДА ПОГУРА СЕПАРАТИЗАМ У ОВОМ РЕГИОНУ И ПРЕКО ПРИМЕНЕ ЛАТИНИЦЕ. НА ТВ ВИДЕО САМ ТАБЛЕ ШКОЛА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ КОЈЕ СУ ИСПИСАНЕ САМО ЛАТИНИЦОМ, ЗАТИМ И КОД ПОЛИЦИЈЕ, ВОЈСКЕ, ЗДРАВСТВА ИТД. ВИДЕЛИ СМО У СВОЈЕ ВРЕМЕ- ЗА ВРЕМЕ ТИТА- ДА ЈЕ ТРАНСПАРЕНТ ВУКОВОГ САБОРА У ТРШИЋУ БИО ИСПИСАН ЛАТИНИЦОМ. СВАШТА. МОЖДА СУ ЗА НЕКЕ А МОЖДА И ЗА ВАС ОВО СИТНИЦЕ. АЛИ ДА ЗНАТЕ СИТНИЦЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ И ДА СИТНИЦЕ ПРАВЕ ЖИВОТНЕ КРУПНИЦЕ..

НА КРАЈУ, РАЗМИСЛИТЕ. И ДА ЗНАТЕ ДА БИ ЧОВЕК БИО ИНТЕРНАЦИОНАЛАЦ, ПРЕ ТОГА БИ МОРАО ДА БУДЕ ЈАСНО ОПРЕДЕЉЕН СВОМЕ НАРОДУ И СВОЈОЈ ТРАДИЦИЈИ.

ПИШЕМ ВАМ СА ДОБРИМ НАМЕРАМА И ХВАЛА УНАПРЕД.

ПОЗДРАВ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19.

П.С.АКО СЕ СА МНОМ НЕ СЛАЖЕТЕ, ОДГОВОРИТЕ МИ.

Ово писмо сам написао 14. марта 2008. год.

Одговор нисам добио до данас.

 #
AРЕНА Београд - Писмо латиница на хали ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 11:57

ДИРЕКТОРУ " А Р Е Н Е "

Г-НЕ ДИРЕКТОРЕ,

ПО ДРУГИ ПУТ ВАМ СЕ ОБРАЋАМ.

ПОСТАВЉАМ ПИТАЊЕ ЗАШТО ЈЕ НА ТАБЛИ НАЗИВА ХАЛЕ ПРИМЕЊЕНА ЛАТИНИЦА. ВИ СТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ И ПО УСТАВУ СТЕ ОБАВЕЗНИ ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ПИСМО ЋИРИЛИЦА И ТО ИСКЉУЧИВО ЋИРИЛИЦУ. ЈЕДИНИ ИЗУЗЕТАК ДА СЕ МОЖЕ ПРИМЕНИТИ И ЛАТИНИЦА, УКОЛИКО ЈЕ ТО ЗАКОНОМ ПРЕДВИЂЕНО. А ВИ ОБРНУТО, ВИ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦОМ, ПА СЕ ДИРЕКТНО РУГАТЕ ВЛАСТИМА, СКУПШТИНИ И ВЛАДИ, А НАРОЧИТО СВОМЕ НАРОДУ ПА ПИШЕТЕ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦОМ. СВАКА ВАМ ЧАСТ.

ПИШЕМ ВАМ СА ДОБРОМ НАМЕРОМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,ЧАЧАК

Ово писмо сам наописао 30. септембра 2008. год.

 #
АРЕНА Београд - Писмо на табли хале ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 11:46

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ВЕЛЕЛЕПНО ЗДАЊЕ НАШЕ АРЕНЕ У БЕОГРАДУ ИЗГРАЂЕНО ЈЕ НОВЦЕМ СВИХ ГРАЂАНА,ОДНОСНО ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА НАШЕ ДРЖАВЕ.

 ПАРА ОЧИ ДА ЈЕ НАЗИВ ЗДАЊА ИСПИСАН ЛАТИНИЦОМ.ЗАШТО ТО НИЈЕ УРАЂЕНО ЋИРИЛИЦОМ'? ПО НАШЕМ УСТАВУ,ЈАВНЕ УСТАНОВЕ СУ У ОБАВЕЗИ ДА ПИШУ ПИСМОМ ЋИРИЛИЦА.ВИ ЗНАЧИ КРШИТЕ УСТАВ.

У ВАШЕМ СЛУЧАЈУ,НАШЕ ПИСМО НИЈЕ ЧАК НИ РАВНОПРАНО.МОГЛИ СТЕ БАР ДА НАЗИВ НАПИШЕТЕ У ОБА ПИСМА ,ДАЈУЋИ ПРЕДНОСТ ДРЖАВНОМ ПИСМУ. МИ МОРАМО БИТИ ПРЕПОЗНАТЉИВИ У СВЕТУ,ПА И ПО НАШЕМ САВРШЕНОМ ПИСМУ.КАКАВ АПСУРД! НИ ЈЕДНОМ СРБИНУ НЕ ПАДА НАПАМЕТ ДА МУ СЕ НА СПОМЕНИКУ ИСПИШЕ ПОСТАМЕНТ ЛАТИНИЦОМ, А НА ЈАВНИМ ОБЈЕКТИМА ПИШЕ ТУЂИМ ПИСМОМ,А НЕ СВОЈИМ-КОЈЕ ЈЕ УСТАВОМ ПРОПИСАНО.

ОБРАДОВАЋЕТЕ МЕНЕ И МНОГЕ У ОВОЈ НАШОЈ НАПАЋЕНОЈ ДРЖАВИ АКО НА АРЕНИ ОСВАНЕ ЈЕДНОГА ДАНА ТАБЛА СА ЋИРИЛИЧНИМ ПИСМОМ.

ХВАЛА УНАПРЕД.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ 32000-ЧАЧАК ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 4.октобра 2007. год.

 #
Факултет политичких наука Београд - Зашто писмо латиница ?
jovansolajic | 14 Април, 2010 13:59

ЗА ДЕКАНА ФАКУЛТЕТА ПОЛ.НАУКА БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА,

Г-НЕ ДЕКАНУ,

У "ПОЛИТИЦИ" ОД 3-ЕГ ИЛИ 4-ОГ ОВ.МЕСЕЦА, ИЗАШАО ЈЕ ВАШ ОГЛАС ПИСАН ЛАТИНИЦОМ. ПО НОВОМ УСТАВУ У ОБАВЕЗИ СТЕ ДА У ПИСМЕНОМ ОБРАЋАЊУ НА ФАКУЛТЕТУ И ЈАВНО ДА ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ, У ПРОТИВНОМ КРШИТЕ УСТАВ, ОДНОСНО РАДИТЕ НЕЗАКОНИТО.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, ВЛ.ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 6. октобра 2008. год.

 #
ТЕЛЕКОМ Београд - Питање - Да ли су јавно предузеће ?
jovansolajic | 14 Април, 2010 13:51

ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА,

ПОШТОВАНИ ГЕН. ДИРЕКТОРЕ,

КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО ВИ СТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ. АКО ЈЕ ТО ТАКО, ЗБОГ ЧЕГА СВЕ ШТО ПИШЕТЕ, ТО РАДИТЕ ПИШУЋИ ЛАТИНИЦОМ. А, ПО ЧЛ. 10 УСТАВА, ДУЖНИ СТЕ, НАПРОТИВ, ДА СВЕ ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ. НЕ ВЕРУЈЕМ ДА НИСТЕ ЗНАЛИ ЗА ТАКО НЕШТО. ПА ШТА ЈЕ ОНДА У ПИТАЊУ. ДА ЛИ ЈЕ САМОВОЉА, ИЛИ ЈАВАШЛУК .

ПИТАМ СЕ САМО, ДА ЛИ ЋЕ И ЈЕДНА ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА ДА СЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА.

 СВАШТА.

П. С. УКОЛИКО НИСТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, ЈА ВАМ СЕ ИЗВИЊАВАМ. АЛИ, НИШТА ВАМ НЕ БИ ФАЛИЛО, ДА И ТОМ СЛУЧАЈУ НЕШТО НАПИШЕТЕ И НА СРПСКОМ ПИСМУ, ОДНОСНО ЋИРИЛИЦОМ.

ДА ЛИ ВАША СЛУЖБА МОЖЕ ДА МИ ОДГОВОРИ ДА ЛИ СТЕ ИЛИ НИСТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ.

ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ.

ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 28. јануара 2010. год.

Нисам добио тражени одговор - до данас.

 #
ТЕЛЕКОМ Београд - Зашто у менију моб. телефоније српски језик латиницом ?
jovansolajic | 14 Април, 2010 13:42

ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ ТЕЛЕКОМА ЛИЧНО

ПОШТОВАНИ ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОРЕ,

КОЈИ ЈЕ РАЗЛОГ ДА У МЕНИЈУ ТЕЛЕФОНА "ЈЕЗИЦИ" ЗА СРПСКИ ПИСМО ЈЕ ЛАТИНИЦА А ЗА МАКЕДОНСКИ И БУГАРСКИ ЋИРИЛИЦА. У ЊИХОВИМ И НАШЕМ УСТАВУ ПИШЕ ДА ЈЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ ОБАВЕЗНО ПИСМО ЋИРИЛИЦА. У ЧЕМУ СМО МИ ГОРИ ИЛИ БОЉИ ОД ПОМЕНУТИХ НАРОДА И ДРЖАВА.

ДА ЛИ ТО КОД ТИХ ДРЖАВА МОРА ДА СЕ ПРИМЕЊУЈЕ ЋИРИЛИЦА, А КОД НАС НЕ МОРА.

ЗАМОЛИО БИХ ЗА ОДГОВОР, ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ТО ТАКО И ДА ЛИ ЈЕ ТО ИСПРАВНО.

ПИШЕМ ВАМ ИЗ ДОБРЕ НАМЕРЕ.

УНАПРЕД ХВАЛА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАЧ, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 30. септембра 2008. год.

До данас нисам добио одговор.

 #
ТАНЈУГ БЕОГРАД - Зашто писмо латиница ?
jovansolajic | 14 Април, 2010 13:36

ДИРЕКТОРУ ТАНЈУГА

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО ВАША УСТАНОВА ЈЕ ЈАВНИ СЕРВИС ДРЖАВЕ СРБИЈЕ. КАО ЈАВНА УСТАНОВА У ЗАКОНСКОЈ СТЕ ОБАВЕЗИ ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. ТАКО ПИШЕ У НАЈНОВИЈЕМ УСТАВУ НАШЕ ДРЖАВЕ. МЕЂУТИМ ВИ СТЕ НАСТАВИЛИ ПО СТАРОМ И ПИШЕТЕ САМО ЛАТИНИЦОМ.

МИСЛИО САМ СЕ ДА ЛИ ДА О ОВОМЕ ПИШЕМ "ПОЛИТИЦИ" ИЛИ ВАМА. ОПРЕДЕЛИО САМ СЕ ЗА ОВО ДРУГО.

ЖЕЛИМ ВАМ ПУНО УСПЕХА У РАДУ.

АЛИ, МОРА ДА СЕ У СВЕМУ ВИДИ ДА СТЕ СРПСКА АГЕНЦИЈА, А ЛЕПО ЈЕ ДА ОСТАНЕ СТАРО ИМЕ, ЈЕР ЈЕ ИСТО ПРЕПОЗНАТЉИВО КОД НАС И У СВЕТУ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Ово писмо сам написао 17. новембра 2008. год.

 #
ПОЛИТИКА БЕОГРАД - И даље изврештај са Београдске берзе штампате ћирилицом а редослед абецедом
jovansolajic | 14 Април, 2010 13:30

ЗА ГЛАВНОГ УРЕДНИКА "ПОЛИТИКЕ"

ПОШТОВАНИ ГЛ. УРЕДНИЧЕ,

И НАДАЉЕ ТАБЕЛУ БЕОГРАДСКЕ БЕРЗЕ ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ А РАЗВРСТАВАТЕ ПО АБЕЦЕДИ. РАНИЈЕ СТЕ ТО РАДИЛИ КАКО ТРЕБА. НИЈЕ МИ ЈАСНО ЗБОГ ЧЕГА ТО РАДИТЕ, КАДА И КОМПЈУТЕРИ-КАДА ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ РАЗВРСТАВАЊЕ ВРШЕ АЗБУЧНИМ РЕДОМ.

ДРУГИ ПУТ ВАМ ПИШЕМ. ДУГОГОДИШЊИ САМ ЧИТАЛАЦ ПОЛИТИКЕ, А" ПОЛИТИКА" ЈЕ ТРАДИЦИЈА. НИЈЕ У ВАШЕМ ДУХУ ДА МЕШАТЕ АЗБУКУ И АБЕЦЕДУ- НЕ ПРИЛИЧИ ЈЕДНОЈ " ПОЛИТИЦИ ".

ХВАЛА ВАМ,

НАРАВНО УКОЛИКО СТЕ УДОСТОЈИЛИ ДА ОВО ПРОЧИТАТЕ И ДА РАЗМИСЛИТЕ О ОВОМЕ ШТО САМ ВАМ НАПИСАО.

С ПОШТОВАЊЕМ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Ово писмо сам написао 9. септембра 2009. год.

 #
Политика Београд- Зашто Берзанска табела ћирилицом а редослед абецедом ?
jovansolajic | 14 Април, 2010 13:24

ПОШТОВАНИ ГЛАВНИ УРЕДНИЧЕ,

 ИМАМ ЈЕДНУ ПРИМЕДБУ.

У ПОСЛЕДЊЕ ВРЕМЕ ПРЕГЛЕД БЕОГРАДСКЕ БЕРЗЕ ШТАМПАТЕ АБЕЦЕДНИМ РЕДОМ УЗ ПРИМЕНУ ЋИРИЛИЦЕ.

ЗАШТО ? БУДИТЕ ДОСЛЕДНИ.

ХВАЛА МНОГО.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Ово писмо сам написао 15. августа 2009. год.

 #
РТС БЕОГРАД - Писмо за рекламуза лутријску продају аута ПУНТО
jovansolajic | 14 Април, 2010 13:11

ЗА ГЛАВНОГ И ОДГОВОРНОГ УРЕДНИКА

ПОШТОВАНИ ГЛ. И ОДГ. УРЕДНИЧЕ РТВ СРБИЈЕ БЕОГРАД

У ВАШОЈ ЕМИСИЈИ / СВАКОДНЕВНО / " НАШ АУТО НАШИМ ГЛЕДАОЦИМА", У КОЈОЈ РЕКЛАМОМ ЛУТРИЈСКИ ПРОДАЈЕТЕ НАШ АУТО ФИЈАТ-ПУНТО, СВЕ СТЕ ИСПИСАЛИ ЛАТИНИЦОМ. КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО, ВАША УСТАНОВА А И ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ, СА КОЈОМ ОСТВАРУЈЕТЕ ОВАЈ ПРОЈЕКАТ, СТЕ ДРЖАВНЕ УСТАНОВЕ, ОДНОСНО ЈАВНЕ УСТАНОВЕ, И ДА СТЕ ПО ЧЛ. 10 УСТАВА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ, ДУЖНИ ДА У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ ПРИМЕЊУЈЕТЕ ПИСМО ЋИРИЛИЦУ.

НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ ДА ТО НЕ ЗНАТЕ. А АКО ЗНАТЕ, ЗБОГ ЧЕГА КРШИТЕ УСТАВ- И ВИ И ВАШ КОМПАЊОН-ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ. ВИ СЕ РУГАТЕ ГРАЂАНИМА, СКУПШТИНИ КОЈА ЈЕ ДОНЕЛА УСТАВ, ВЛАДИ, ЈЕДНОМ РЕЧЈУ НЕ ПОШТУЈЕТЕ НИКОГА. НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ВАС НАРОД ПЛАЋА. И НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ТРЕБА ДА БУДЕТЕ ПРИМЕР ЗАКОНИТОСТИ.

НАЈГОРА СТВАР ЈЕ НЕПОШТОВАЊЕ ЗАКОНА И ТО ОД СТРАНЕ ДРЖАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА.ШТА ЈЕ ОСТАЛО НАМА ГРАЂАНИМА, ЈЕР НАМ ДАЈЕТЕ ЛОШ ПРИМЕР. СМАТРАМ ДА НЕ ТРЕБА ДА СЕ ОБРАЋАМ ШИРОЈ ЈАВНОСТИ- ДА ЋЕ ТЕ ОВАЈ ПРОПУСТ ОТКЛОНИТИ.

ЗАХВАЛАН УНАПРЕД.

С ПОШТОВАЊЕМ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ.ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 29. октобра 2009. год.

 #
«Претходни   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Следећи»