Categories
My Links
Генерална
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Молба да ми дају одговор због чега нису скинули табле "Атеница" у Кулин. пољу ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:56

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ВИШЕ ПУТА САМ ВАМ СЕ ОБРАЋАО У ВЕЗИ ТАБЛИ У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, НА КОЈИМА ПИШЕ " АТЕНИЦА".

МОЛИМ ВАС , ДА ЛИ  МОЖЕТЕ ДА МИ ОДГОВОРИТЕ, КОЈИ ЈЕ РАЗЛОГ ДА ТЕ ТАБЛЕ НИСТЕ СКИНУЛИ, ЈЕР СЕ РАДИ О ОЧИГЛЕДНОЈ ГРЕШЦИ, ИЛИ МОЖДА НИСАМ У ПРАВУ.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19.

Ову молбу сам послао 11. јануара 2010. год.

До данас нисам добио одговор.

 #
Градоначелнику града Чачка - Још једна молба да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:48

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ ГРАДА ЧАЧКА,

ВЕЋ НЕКОЛИКО ПУТА САМ ВАМ СЕ ОБРАЋАО У ВЕЗИ УЛИЧНИХ ТАБЛИ У ДЕЛУ НАСЕЉА КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ- КОД БОЛНИЦЕ, НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА. НЕ МОЖЕ НИКАКО ДА ПИШЕ АТЕНИЦА ОБЗИРОМ ДА СЕ РАДИ О САСВИМ ДРУГОМ НАСЕЉУ. НИКО НЕ ЗНА ОД КУДА СУ ТЕ ТАБЛЕ- НИ У УРБАНИЗМУ НИ У КАТАСТРУ.

МОЛИМ ВАС НАРЕДИТЕ ДА СЕ ТАБЛЕ ПОСКИДАЈУ.ТОЛИКО ДАЛЕКО СЕ ОТИШЛО ДА ПОЈЕДИНИМ ГРАЂАНИМА КОЈИ СТАНУЈУ КОД БОЛНИЦЕ У ЛИЧНИМ КАРТАМА ПИШЕ МЕСТО СТАНОВАЊА АТЕНИЦА , А НЕ ЧАЧАК. НИГДЕ У ГРАДУ У НАСЕЉИМА НЕ ПИШЕ ИМЕ ТОГ НАСЕЉА, ВЕЋ САМО У ОВОМ - ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ И ТО ПОГРЕШНО АТЕНИЦА. А НИЈЕ АТЕНИЦА ВЕЋ КУЛИНОВЦИ.

ИМЕ НАСЕЉА СЕ МОЖЕ МЕЊАТИ САМО ЗАКОНОМ, А НЕ КАКО ЈЕ КОМЕ ВОЉА. СТАНИТЕ НА ПУТ НЕЧИЈОЈ САМОВОЉИ И НЕОДГОРНОСТИ.

ОБРАЋАО САМ СЕ И ПРЕДУЗЕЋУ ГРАДАЦ, А ОНИ КАО ДА СУ ГЛУВИ.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕТЕ ДА НАРЕДИТЕ ДА СЕ ОВЕ ТАБЛЕ ПОСКИДАЈУ. РАЧУНАМ ДА ЈЕ ВЛАСТ-ВЛАСТ.

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 11. јануара 2010. год.

До данас није ништа урађено.

 #
Градоначелнику града Чачка - Опет- да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:29

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА ЧАЧКА ВЕЛИМИРА СТАНОЈЕВИЋА

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ,

ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ ВАМ СЕ ОБРАЋАМ У ВЕЗИ УЛИЧНИХ ТАБЛИ У НАСЕЉУ ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ - НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА. ПИШЕ НА ТАБЛАМА АТЕНИЦА, А РАДИ СЕ О ЧАЧКУ, А О НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ.

ОБРАЋАО САМ СЕ И ПРЕДУЗЕЋУ " ГРАДАЦ " , АЛИ НИШТА ОД ТОГА. У КАТАСТРУ И У УРБАНИСТИЧКОМ ПЛАНУ ГРАДА ЧАЧКА ПИШЕ ДА СЕ РАДИ О НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ , ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. АПСУРД. ИСПРЕД КАНЦЕЛАРИЈЕ ГРАДСКЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ " СВЕТИ САВА " , СТОЈИ ТАБЛА " АТЕНИЦА".

ОВО ПОКАЗУЈЕ КОЛИКО СМО МИ ГРАЂАНИ НЕМОЋНИ И КОЛИКО ИМА САМОВОЉЕ ПОЈЕДИНИЦА И НЕМОЋИ ОРГАНА ВЛАСТИ.

НЕ ЗНАМ ДА ЛИ ТРЕБА ЈОШ НЕКОМ ДА СЕ ОБРАЋАМ, ИЛИ ЋЕ ОВО БИТИ ДОВОЉНО.

ЈА ВАМ СЕ ИЗВИЊАВАМ ШТО ВАМ УЗИМАM ДРАГОЦЕНО ВРЕМЕ, АЛИ МОРАО САМ. СХВАТИТЕ, ДА ИМА ГРАЂАНА ИЗ ПОМЕНУТОГ НАСЕЉА, КОЈИМА У ЛИЧНИМ КАРТАМА ПИШЕ , МЕСТО СТАНОВАЊА АТЕНИЦА , УМЕСТО ЧАЧАК

СРДАЧАН ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

КОПИЈА ПОСЛАТА ДИРЕКТОРУ ЈКП "ГРАДЦА" Војиславу Илићу Чачак

Ово писмо сам написао 27. маја 2009. год.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Зашто пишете латиницом, а јавно сте предузеће ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:21

ДИРЕКТОРУ ПРЕДУЗЕЋА " ГРАДАЦ " ЧАЧАК

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ПРИМЕТИО САМ ДА СВЕ , ИЛИ СКОРО СВЕ ПИШЕТЕ, ЛАТИНИЦОМ. КАО ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ СТЕ У ОБАВЕЗИ, ПО НОВОМ У С Т А В У РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. А ВИ , СКРОЗ ПРОТИВНО УСТАВУ, ПИШЕТЕ САМО ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ.

НЕ МОЖЕМО НАТЕРАТИ ПОЈЕДИНЦА, ПРИВАТНИКЕ, И СЛИЧНЕ ДА ПОШТУЈУ ТРАДИЦИЈУ НАШЕГ НАРОДА-КОЈИ НАШЕ ПИСМО ИСТИСНУШЕ БАШ НЕПОТРЕБНО. АЛИ ДРЖАВНЕ И ЈАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ МОРАЈУ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА. У ПРОТИВНОМ, РАДЕ НЕЗАКОНИТО И ДРЕБАЛИ БИ ДА СНОСЕ ПОСЛЕДИЦЕ.

НА КРАЈУ, ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА МОГУ ДА ДАЈУ ПРИМЕР И ОВИМА И ДА УСПОСТАВЕ КОЛИКО-ТОЛИКО БАЛАНС НАШЕГ ТРАДИЦИОНАЛНОГ ПИСМА И ЛАТИНИЦЕ. ИМА СЕ УТИСАК, ДА ЈЕ ПРИМЕНА ПИСМА ПРЕПУШТЕНА СТИХИЈИ, ДА ЗАВИСИ ОД ФИРМОПИСЦА ИЛИ ВОЉЕ, ИЛИ НЕ ЗНАМО НЕКИХ ВЕРОВАТНО ИРАЦИОНАЛНИХ РАЗЛОГА НАРУЧИОЦА . А ЗА СТРАНЦЕ, АКО ИХ ИМА И АКО ИХ ТРЕБА ИНФОРМИСАТИ, НАПИШИТЕ ИМ ТО И НА ЕНГЛЕСКОМ, ЈЕР ОНИ И ОНАКО НЕ ЗНАЈУ НАШУ ЛАТИНИЦУ И НАШ ПРАВОПИС.

ВЕРУЈТЕ ДА ВАМ ПИШЕМ СА ДОБРИМ НАМЕРАМА. УЈЕДНО ВАС ПОДСЕЋАМ ДА НИСТЕ НИШТА УРАДИЛИ ДА СКИНЕТЕ ТАБЛЕ-УЛИЧНЕ, У НАСЕЉУ КОД О. Ш. " СВЕТИ САВА", ЈЕР НА ЊИМА ПИШЕ АТЕНИЦА, А У КАТАСТРУ И У ПЛАНУ ГРАДА ЧАЧКА, ПИШЕ ДА СЕ РАДИ О НАСЕЉУ КУЛИНОВЦИ, ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. РАДИ СЕ О КУЛИНОВЦИМА ОД ПАМТИВЕКА.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, ВЛ. ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 7. новембра 2008. год.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Скините табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 13:08

 ЗА ДИРЕКТОРА ,

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ДИРЕКТОРЕ,

И ВАМА, НОВОМ ДИРЕКТОРУ, ОБРАЋАМ СЕ СА СЛЕДЕЋОМ МОЛБОМ.

У НАСЕЉУ ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ, У СВИМ УЛИЦАМА, НА ТАБЛАМА НАЗИВА УЛИЦА, ПИШЕ НАСЕЉЕ АТЕНИЦА. А, РАДИ СЕ О НАСЕЉУ У КУЛИНОВАЧКОМ ПОЉУ, ОДНОСНО КУЛИНОВЦИМА. У УРБАНИСТИЧКОЈ КАРТИ ГРАДА И У КАТАСТРУ ПИШЕ КУЛИНОВЦИ ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. НИГДЕ У ГРАДУ ЧАЧКУ, А ОВДЕ СЕ РАДИ О ГРАДСКОМ АТАРУ, НЕ ПИШЕ НАЗИВ НАСЕЉА, ПА НЕ ТРЕБА ДА ТО ПИШЕ И ОВДЕ. РАДИ СЕ О ДЕЛУ М.З. " СВЕТИ САВА", КОЈА СЕ НАЛАЗИ У ГРАДСКОМ АТАРУ И НИ У КОМ СЛУЧАЈУ У АТЕНИЦИ АТЕНИЦА СЕ ПРОСТИРЕ ОД АТЕНИЧКЕ ДО ТРНАВСКЕ РЕКЕ., А НЕКАДАШЊИ КУЛИНОВЦИ ОД ЛОЗНИЧКЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ-ЧИЈИ ЈЕ ВЕЋИ ДЕО ОД ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА ПРОГЛАШЕН ГРАДСКОМ ТЕРИТОРИЈОМ. ЦЕЛА М.З. "СВЕТИ САВА СЕ НАЛАЗИ НА ТЕРИТОРИЈИ КУЛИНОВАЧКОГ ПОЉА.

ОВИ ПОГРЕШНИ НАТПИСИ СТВАРАЈУ КОД СТАНОВНИШТВА ЗАБУНУ ПА И У ЗВАНИЧНОМ ПРЕДСТАВЉАЊУ ПИШУ ДА ЖИВЕ У АТЕНИЦИ А НЕ У ЧАЧКУ, НА ТАБЛАМА ФИРМИ ПИШЕ УМЕСТО ЧАЧАК АТЕНИЦА, А АТЕНИЦА НИЈЕ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ.

ВАША ФИРМА ЈЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, КОЈЕ МОРА ДА СЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА И ЗАКОНА И ДА БУДЕ ОД ПРИМЕРА-ДА НЕ МОЖЕ БИТИ ПРОИЗВОЉНОСТИ, МОРА СВЕ ОДИСАТИ ЈЕДНОМ РЕДУ. МОРАТЕ БИТИ ПРИМЕР НАМА ГРАЂАНИМА.

УЗГРЕД, РЕШЕЊА ПИШЕТЕ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ, А ПО СЛОВУ УСТАВА ДУЖНИ СТЕ ДА СВЕ ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ.

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

Ј. ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам послао 1. августа 2008. год.

До данас није ништа урађено. Ј.ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА

 #
Градоначелнику града Чачка - Молба да се скину табле "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:58

ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ГРАДА ЧАЧКА, Г-НУ В.СТАНОЈЕВИЋУ,

ПОШТОВАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ,

ПОНОВО ВАМ СЕ ОБРАЋАМ. И ДАЉЕ У НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, ИЗМЕЂУ ГРАДСКЕ БОЛНИЦЕ И АТЕНИЧКЕ РЕКЕ СТОЈЕ ТАБЛЕ СА НАТПИСОМ "А Т Е Н И Ц А ". ЧАК И НА ОПШТИНСКОЈ ТАБЛИ МЕСНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ СТОЈИ НАТПИС АТЕНИЦА, А НЕ ЧАЧАК. ЈА НЕ СТАВЉАМ ПРИМЕДБУ НА НАЗИВЕ УЛИЦА, ВЕЋ НА НАЗИВ МЕСТА, ЈЕР ТРЕБА ДА СТОЈИ ЧАЧАК, АКО ВЕЋ ТРЕБА ДА ПИШЕ НАЗИВ. ЈЕР АТЕНИЦА СВАКАКО НИЈЕ, ВЕЋ СЕ РАДИ О ТОПОНИМУ КУЛИНОВЦИ А НЕ АТЕНИЦА. ГРАЂАНИ ДОБИЈАЈУ ТЕЛЕКОМ РАЧУНЕ И КОД ЦЕРА И РЕМОНТА НА КОЈИМА ПИШЕ 32000-АТЕНИЦА!!!!!

МОЛИМ ВАС НАРЕДИТЕ ГРАДЦУ ДА ТАБЛЕ СА НАТПИСОМ АТЕНИЦА ПОСКИДА.

ХВАЛА УНАПРЕД.

С ПОШТОВАЊЕМ. ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19, ЧАЧАК

Ово писмо сам послао 30. септембра 2008. год.

До данас није ништа урађено.

 #
Аутопревоз Чачак - Зашто латиница на вашим аутобусима ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:44

ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ АУТОПРЕВОЗА ЧАЧАК,

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

НА НОВИМ АУТОБУСИМА У ГРАДСКОМ ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ, РЕЛАЦИЈЕ СУ ИСПИСАНЕ ПИСМОМ ЛАТИНИЦА. ЗАШТО? ЧАЧАК ЈЕ НАЈСРПСКИЈИ ГРАД У СРБИЈИ, ПА НЕМА ПОТРЕБЕ, А И ПОШТЕНО БИ БИЛО ДА ПИШЕТЕ НАШИМ ТРАДИЦИОНАЛНИМ ПИСМОМ ЋИРИЛИЦОМ. А И НАРОД ЈЕ ДОВОЉНО ПИСМЕН ДА ЗНА И ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. НЕ РАЗУМЕМ КОМЕ ЈЕ ТО ПОТРЕБНО ДА ПИШЕТЕ ЛАТИНИЦОМ. СРПСКИ НАРОД У БИХ И НА КОСОВУ, А И ДРУГДЕ БИЈЕ БИТКУ ДА САЧУВА СВОЈ ИДЕНТИТЕТ, А МИ У СРБИЈИ НЕ ХАЈЕМО ЗА ТО. НАМА ЈЕ СВЕЈЕДНО И КОД НАС МОЖЕ ДА РАДИ КО ШТА ХОЋЕ. АКО У УСТАВУ ПИШЕ ДА ЈЕ У СРБИЈИ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ ОБАВЕЗНО ПИСМО ЋИРИЛИЦА- ДА ЛИ ТО ЗА ВАС ЗНАЧИ ДА ТО ПИСМО ИМА ПРЕДНОСТ У ОДНОСУ НА ЛАТИНИЦУ, АКО ВЕЋ НИЈЕ ОБАВЕЗУЈУЋЕ. ИМА СЕ УТИСАК, ДА ЈЕ ОВО ПИТАЊЕ ПРЕПУШТЕНО СТИХИЈИ ИЛИ ВОЉИ ЧИНОВНИКА И ФИРМОПИСАЦА. А, АКО ЈЕ ТО ТАКО ОНДА ЈЕ НАОПАКО?!

ОЧЕКУЈЕМ ДА НАТПИСЕ ЗАМЕНИТЕ НАШИМ ПИСМОМ.

МОЈА ПРИМЕДБА ЈЕ СА ДОБРОМ НАМЕРОМ

ПРИМИТЕ ПОЗДРАВ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000 - ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19 

Ово писмо сам написао 12. марта 2008. год,

Моја молба до данас није прхваћена.

 #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - Ургира за скидање табли "Атеница" у Кулиновачком пољу
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:38
Поштовани директоре, Поново вам се обраћам, у вези уличних табли у насељу Кулиновци, односно Кулиновалчко поље, на којима стоји Атеница. Већ сам вам о овоме писао преко интернета 29.09.2007. годинне. Пре неки дан тражио сам од 988 да ми дају број телефона М.З. СВЕТИ САВА, у Чачку, рекли су ми да та М.З. не постоји у Чачку, али постоји у месту које се зове АТЕНИЦА!!!! СВАШТА ?? МОЛИМ ВАС ИСПРАВИТЕ ОВУ ГРЕШКУ, ИЛИ РЕЦИТЕ У ЧЕМУ ЈЕ ПРОБЛЕМ. С ПОШТОВАЊЕМ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19  #
ЈКП ГРАДАЦ Чачак - У насељу Кулиновачко поље стоји табла Атеница ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:22

Поштовани директоре,

У насељу од Градске болнице до Атеничке реке, у скоро свим улицама, стоје табле са натписом АТЕНИЦА.

Ово насеље се налази у граду Чачку, а у реону Кулиновачког поља, које је некада припадало селу Кулиновци. Не може се звати Атеница ни у ком случају, јер се насеље од Атеничке реке до Трнавске реке зове Атеничко поље, које је исто у саставу града Чачка, али је некада припадало селу Атеница.

Због горе наведеног, пошта Чачак бр. 4, основна школа Свети Сава, спортска хала Младост, црква у изградњи, телефонска централа, у средствима јавног информисања и другде означавају се да се налазе у Атеници а не у Чачку. Код Телекома пошта бр. 4 није у Чачку већ у Атеници.

Ми из овог краја добијамо рачуне од Телекома у којима у адреси стоји 32000 - АТЕНИЦА. Испада, да се Чачак налази у Атеници.

Ми из овог насеља смо револтирани због овога, па вас молимо да ове табле поскидате са ових улица и замените новим.

Ја сам се обратио председнику Општине и он ме је упутио на ваше предузеће.

Хвала унапред.

С'поштовањем,

Јован Шолајић, 32000 Чачак, ул. Владана Шићевића 19

Ово писмо сам послао 29. септембра 2007. год.

До данас није ништа урађено.

 #
Исхрана Чачак- Паковање хлеба ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:14

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

СВЕ ШТО СТЕ УРАДИЛИ, ОД КАКО СТЕ У ВЛАСНИШТВУ Г-НА БОЈОВИЋА, ЈЕ ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ.

АЛИ БИХ ВАМ ПРЕДЛОЖИО ДА УРАДИТЕ И СЛЕДЕЋЕ:

1.ДА ПАКУЈЕТЕ ХЛЕБ У КЕСЕ КАО ШТО ПАКУЈЕТЕ ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ. ЗА ПОЧЕТАК ПАКУЈТЕ БАР СПЕЦИЈАЛНЕ ВРСТЕ ХЛЕБА,КАО НПР. РАЖАНИ-КОЈИ БИ УЗГРЕД МОГАО ДА ИЗГЛЕДА КАО И ИНТЕГРАЛНИ /ПАКОВАЊЕ/. ВИ ИМАТЕ ПРОСТОРА ДА ЗА ТРОШКОВЕ ПАКОВАЊА ПОВЕЋАТЕ ЦЕНУ ХЛЕБА. БИЛИ БИ СТЕ АВАНГАРДА У ДРЖАВИ-КАКВА БИ ТО РЕКЛАМА БИЛА.

2.УЗГРЕД ДА ВАМ СКРЕНЕМ ПАЖЊУ НА ЈЕДНУ ГРЕШКУ. НА АДРЕСИ ВАШЕ ПРОДАВНИЦЕ У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ КОД ШКОЛЕ СВЕТИ САВА ПИШЕ МЕСТО АТЕНИЦА.ТА ПРОДАВНИЦА СЕ НАЛАЗИ У ГРАДУ ЧАЧКУ,А НЕ У АТЕНИЦИ,А РАДИ СЕ О НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ.

МОЛИМО ВАС ОВУ ГРЕШКУ ИСПРАВИТЕ.НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕ АТЕНИЦА ВЕЋ САМО ЧАЧАК.

 ПОЗДРАВ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 12.децембра 2007. год.

 #
Железнице Србије - Зашто на локомотиви пише ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ ЛАТИНИЦОМ ?
jovansolajic | 16 Април, 2010 12:03

За директора Српске железнице

Поштовани г-не директоре,

У данашњој ПОЛИТИЦИ приказана је слика локомотиве на којој стоји натпис ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ исписан латиницом.

Ваше предузеће је јавно, хоћу рећи државно, а и локомотива је јавно добро, те у складу са чл. 10 Устава, текст је морао бити исписан ћирилицом и то само тим писмом. Према томе, прекршили сте Устав.

Упозоравам вас на ту чињеницу.

Много поздрава,

Јован Шолајић, Чачак, ул. Вл. Шићевића 19

 #
ТВ ЧАЧАК - Писмо на ТВ ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 13:10

ЗА ГЛАВНОГ И ОДГОВОРНОГ УРЕДНИКА.

ПОШТОВАНИ Г- НЕ УРЕДНИЧЕ,

ГЛЕДАМ ВАШУ ТВ. И ЈУЧЕ САМ ГЛЕДАО ВАШ ПРОГРАМ. СВЕ ТЕКСТОВЕ СТЕ ИСПИСАЛИ ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ. НЕ МОГУ САМ СЕБИ ДА ВЕРУЈЕМ, ДА ЧАЧАНСКА ТВ ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ .РЕГИОНАЛНА ТВ ЗА НАЈСРПСКИЈИ ОКРУГ НЕ ПИШЕ НАШИМ ТРАДИЦИОНАЛНИМ ПИСМОМ.

МИСЛИМ ДА СТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ И КАО ТАКВИ У ОБАВЕЗИ СТЕ ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ / ЧЛАН 10 УСТАВА/. И ДА НИСТЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, ПИСМО ЋИРИЛИЦА ТРЕБАЛО БИ ДА ИМА ПРЕДНОСТ У ОДНОСУ НА ЛАТИНИЦУ.

ДА ЛИ ЈЕ У ПИТАЊУ ПОЛИТИКА ИЛИ СТИХИЈА-ДА ЈЕ ОВО ПИТАЊЕ ПРЕПУШТЕНО ТЕХНИЧКОМ ОСОБЉУ ДА РАДИ КАКО ХОЋЕ? НАОПАКО ЈЕ , БИЛО ДА ЈЕ ЈЕДНО ИЛИ ДРУГО У ПИТАЊУ, ВИ БИ СТЕ КАО ЈАКА МЕДИЈСКА УСТАНОВА ТРЕБАЛИ ДА ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ И ДА ЖИГОШЕТЕ УПОТРЕБУ ЛАТИНИЦЕ У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА, ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И У ДРЖАВНИМ ИНСТУЦИЈАМА- ЈЕР СЕ РАДИ О КРШЕЊУ УСТАВА.

НАРАВНО ВИ ТО НЕ МОЖЕТЕ, ЈЕР И САМИ НЕ ПОШТУЈЕТЕ НАЈВИШИ ЗАКОН ДРЖАВЕ.

НА КРАЈУ, ЛИЧНО СМАТРАМ, ДА САМО ПИСМЕНИЈИ ЉУДИ УПОТРЕБЉАВАЈУ ЋИРИЛИЦУ. НАЈПОЗНАТИЈИ ЛИСТОВИ ПОЛИТИКА И ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ ШТАМПАЈУ СЕ ЋИРИЛИЧНИМ ПИСМОМ, А МИНОРНЕ НОВИНЕ И БУЛЕВАРСКА ШТАМПА ЛАТИНИЦОМ. РАЗНЕ ПРЧВАРНИЦЕ, БЕРБЕРНИЦЕ И СЛ. ФИРМЕ ТАБЛЕ СУ ИСПИСАЛИ ЛАТИНИЦОМ, ВАЉДА ХОЋЕ ДА КАЖУ КОЛИКО СУ ПИСМЕНИ ДА ЗНАЈУ И ЛАТИНИЦУ.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ОВО МОЈЕ ПИСАЊЕ НАИЋИ НА РАЗУМЕВАЊЕ.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, В. ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 19. октобра 2009. год.

 #
ТВ Б-92 Београд - По вама Војводина није у Србији и ваше писмо ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:59

УРЕДНИКУ ТВ Б-92

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

ВАШ ИЗВЕШТАЧ , СИНОЋ У ЕМИСИЈИ О ВРЕМЕНСКОЈ ПРОГНОЗИ КАЖЕ. " У ВОЈВОДИНИ ВРЕМЕ ТАКВО И ТАКВО, А У СРБИЈИ ТАКО".

ПО ЊЕМУ, ВОЈВОДИНА НИЈЕ У СРБИЈИ. ДА СЕ НЕ РАДИ О НЕКОМ ПРИТАЈЕНОМ СЕПАРАТИСТИ ИЛИ О ТОТАЛНОМ НЕ ЗНАЊУ.

ЧЕСТО НА ТЕЛЕВИЗИЈАМА ЧУЈЕМО: УЖА СРБИЈА, У ЗЕМУНУ, А У БЕОГРАДУ ТО И ТО-ЗНАЧИ ЗЕМУН НИЈЕ У БЕОГРАДУ.

ДАЉЕ, ЗАШТО НЕМА ПРАВИЛНОГ ОСЛОВЉАВАЊА И ТИТУЛИСАЊА: НЕМА ГОСПОДИН -ЂА, ЦА, НЕМА ПРОФИСОНАЛНИХ ТИТУЛА: ПРОФЕСОР, ДР, ЗАТИМ: ПРЕДСЕДНИК БОРИС ТАДИЋ, ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ, МИНИСТАР, ИТД. ПОСЕБНО СТАВЉАМ ПРИМЕДБУ НА ПИСМО КОЈЕ ПРИМЕЊУЈЕТЕ.

ПИШЕТЕ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦОМ. ПА ЗАР ЈЕ ТО РАВНОПРАВНОСТ.ЗАР ВЕЋИНСКИ НАРОД СРБИ ТРЕБА ДА ПОЖЕЛЕ, У СВОЈОЈ РОЂЕНОЈ ДРЖАВИ, СВОГА ПИСМА. ВАША ОБЛАСТ ЈЕ И КУЛТУРА. ЛОШ ПРИМЕР ДАЈЕТЕ. ЛОШ ПРИМЕР ДАЈЕТЕ НАШЕМ НАРОДУ КОЈИ ЖИВИ У ХРВАТСКОЈ, БИ Х И НА КОСОВУ. КАКО ОНИ ДА СЕ БОРЕ ЗА СВОЈ ИДЕНТИТЕТ, КАДА У МАТИЧНОЈ ДРЖАВИ ПИСМУ НЕ ДАЈУ НИ ДВЕ ЦИГАНСКЕ ПАРЕ.

ЗНАТЕ ЛИ ДА СУ НЕМЦИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ НАШИМ ЗАРОБЉЕНИЦИМА ПИСАЛИ ОБЈАВЕ И ДРУГА ДОКУМЕНТА НА ЋИРИЛИЦИ И ТО НА ЗВАНИЧНИМ ОБРАСЦИМА. ВИ НАПРОТИВ ТРЕБА ДА СЕ БОРИТЕ ЗА НАШ ИДЕНТИТЕТ. ТРЕБА ДА НАПАДНЕТЕ ОНЕ КОЈИ СЕ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА.

ПРИМЕРА РАДИ ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ ПИШЕ СВЕ НА ЛАТИНИЦИ И АКО ПО УСТАВУ МОРА ДА ПИШЕ СВЕ НА ЋИРИЛИЦИ. БЕОГРАДСКА АРЕНА, УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ, ТАБЛЕ ШКОЛА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ , ПОЛИЦИЈСКИ АУТОМОБИЛИ, АМБУЛАНТНА КОЛА, ИТД. ИТД., САМА ЛАТИНИЦА, А ПО УСТАВУ МОРАЈУ ДА ПИШУ ИСКЉУЧИВО ЋИРИЛИЦОМ.

КОЛИКО СМО , ДА ИЗВИНЕТЕ ЕЛЕБАЦИ, ПИСАЛИ СМО И ТРАНСПАРЕНТ ВУКУВОГ САБОРА ЛАТИНИЦОМ!! ЈЕЛДА НЕЧУВЕНО. МОГАО БИХ ДА ВАМ НАБРАЈАМ У НЕДОГЛЕД. УРАДИТЕ НЕШТО, НЕ БОЈТЕ СЕ.

ЗАМОЛИО БИХ ВАС ДА МИ ОДГОВОРИТЕ, ДА ЛИ ГРЕШИМ ИЛИ САМ У ПРАВУ И ШТА ЋЕ ТЕ ДА ПРЕДУЗМЕТЕ.

ПУНО ПОЗДРАВА,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19 ТЕЛ/ФАКС: 032/367-322

Ово писмо сам написао 21. августа 2008. год.

Одговор до данас нисам добио.

 #
ТВ ПИНК Београд - Писмо на вашој ТВ ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:52

ЗА ГОСПОДИНА МИТРОВИЋА, ДИРЕКТОРА ТВ ПИНК БЕОГРАД

ПОШТОВАНИ Г-НЕ МИТРОВИЋУ,

СТАЛНИ САМ ГЛЕДАЛАЦ ВАШЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ. НЕ БИХ ЈЕ ГЛЕДАО ДА НИЈЕ ДОБРА, МАДА МОЖЕ ДА БУДЕ И БОЉА.

НЕДОСТАЈУ ВАМ ЕМИСИЈЕ О ЛИЧНОСТИМА ИЗ НАШЕ ИСТОРИЈЕ,ЛИКОВИ ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ И НАУКЕ,ИТД.

ШТА МИ МНОГО СМЕТА? СМЕТА МИ ШТО СВЕ ТЕКСТОВЕ ПИШЕТЕ ЛАТИНИЦОМ, ИЗУЗЕВ ТИТЛОВАНИХ СЕРИЈА. ВАША ТВ ЈЕ ПРЕ СВЕГА СРПСКА ТЕЛЕВИЗИЈА. НАШЕ ПИСМО ЋИРИЛИЦА ЈЕ ПИСМО У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ-ПО УСТАВУ. ПА И ДА СТЕ СТЕ ТВ СТРАНОГ ВЛАСНИКА ТРЕБАЛИ БИ СТЕ, ИЗ ПОШТОВАЊА ПРЕМА НАРОДУ У КОЈЕМ ДЕЛАТЕ, ДА ПИШЕТЕ ПРЕВАСХОДНО НАШИМ ПИСМОМ-ПИСМОМ ВЕЋИНСКОГ НАРОДА У НАШОЈ ДРЖАВИ.

ВЕРУЈТЕ, ДА НАС СРБЕ МНОГО БОЛИ ШТО ЈЕ ТО ТАКО. САДАШЊИ КОМПЈУТЕРИ ИМАЈУ ИНСТАЛИРАНО ПИСМО СРПСКО-ЋИРИЛИЦА, ПА ТИМЕ НЕМА ПРОБЛЕМА ДА СЕ ТЕКСТОВИ ПИШУ ЋИРИЛИЦОМ.

ОБРАДОВАЋЕТЕ МЕ АКО МЕ БУДЕТЕ КОЛИКО-ТОЛИКО ПОСЛУШАЛИ. КОЛИКО ЋЕТЕ ТЕК ДА ОЗАРИТЕ СРБЕ КОЈИ ЖИВЕ У ДРУГИМ ДРЖАВАМА-КОЈИ ГЛЕДАЈУ ВАШУ ТВ.

ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ПОЗНАТО ДА У ТОЈ АМЕРИЦИ И НА ЗАПАДУ СВЕ ШТО ЈЕ НАПИСАНО ЛАТИНИЦОМ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ СВРСТАВАЈУ У ХРВАТСКУ БАШТИНУ, А ЋИРИЛИЦОМ У СРПСКУ? !?!

ХВАЛА УНАПРЕД.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 24. децембра 2007. год.

 #
Начелнику Моравичког округа Чачак - Незаокружене институције округа ?
jovansolajic | 15 Април, 2010 12:37

НАЧЕЛНИКУ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА ЧАЧАК

ГОСПОДИНЕ НАЧЕЛНИЧЕ,

МНОГЕ ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА СУ КРЊЕ , ИЛИ НЕ ПОСТОЈЕ У НАШЕМ ОКРУГУ. ПРИМЕРА РАДИ ОКРУЖНЕ СУДСКЕ УСТАНОВЕ НЕ ОБУХВАТАЈУ ОПШТИНУ ИВАЊИЦА, НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ НЕМА ФИЛИЈАЛУ У ЧАЧКУ, ПРИВРЕДНА КОМОРА ПОСТОЈИ У КРАЉЕВУ, У УЖИЦУ, ОД СКОРА И У КРУШЕВЦУ,АЛИ ЈЕ НЕМА У ЧАЧКУ. И ДА НЕ НАБРАЈАМ ВИШЕ.

БОЛНИЦА У ЧАЧКУ ЗОВЕ СЕ ГРАДСКА БОЛНИЦА, ШТО НИ У КОМ СЛУЧАЈУ НИЈЕ. АКО ЛЕЧИ И БОЛЕСНИКЕ ИЗ ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ И ИВАЊИЦА-ОНА ЈЕ ЗНАЧИ ОКРУЖНА БОЛНИЦА-КАКО СЕ ПОЧЕТКОМ 20 ВЕКА И ЗВАЛА.

УКОЛИКО ЖЕЛИМО ДА ЧАЧАК ПОСТАНЕ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР, ОН МОРА ИМАТИ СВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ДРЖАВЕ , ПРИВРЕДЕ И СВИХ ДРУШТВЕНИХ ОБЛАСТИ И ТО ДА ПОКРИВА ЦЕЛОВИТУ ТЕРИТОРИЈУ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА СА СВОЈИМ ЦЕНТРОМ У ЧАЧКУ.

УКОЛИКО ЧАЧАНСКИ ОКРУГ НЕ ЗАОКРУЖИ СВЕ РЕГИОНАЛНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ПРЕТИ МУ ОПАСНОСТ У НЕКОЈ ОД ТЕРИТОРИЈАЛНИХ РЕОРГАНИЗАЦИЈА ДА БУДЕ УКИНУТ, ШТО СЕ НЕ РЕТКО ДО САДА ДОГАЂАЛО.

ПОРАЖАВАЈУЋЕ ЈЕ, ДА ВОЈНИ ОСИГУРАНИЦИ ОДЛАЗЕ У ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ НА ЛЕКАРСКЕ ПРЕГЛЕДЕ И ДА ВОЈСКА ИЗ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА ОДАЈЕ ПОЧАСТ КОД САХРАНЕ ОФИЦИРА СРПСКЕ ВОЈСКЕ.

У ЧАЧКУ ПОСТОЈЕ 2 КАСАРНЕ- ПЕШАДИЈСКА И АРТИЉЕРИСКА. КАСАРНА /ПЕШАДИЈСКА/ НЕКАДА СЛАВНОГ 10 ПУКА, КОЈЕМ ЈЕ МОБИЛИЗАЦИЈСКИ ПРИПАДАЛО И КРАЉЕВО. У ЧАЧКУ СУ ДО СКОРА ПОСТОЈАЛЕ 2 ИЛИ 3 БРИГАДЕ А САДА НЕМА НИ ЈЕДНОГ ВОЈНИКА. КРАЉЕВО, КОЈЕ ЈЕ БИЛО РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР, ИМАЛО ЈЕ У ДРУШТВЕНИМ ДЕЛАТНОСТИМА , У УПРАВИ И СЛ. ЗАПОСЛЕНО ОКО 3ООО РАДНИКА ВИШЕ НЕГО ЛИ ОПШТИНА ЧАЧАК. НЕ ЗНАМ КАКВА ЈЕ САДА СИТУЦИЈА, АЛИ ВЕРУЈЕМ ДА ЈЕ СЛИЧНА.ЗНАЧИ, НИЈЕ ЗАНЕМАРЉИВО. НАПРОТИВ, РЕГИОНАЛНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ЗАПОШЉАВАЈУ ВЕЛИКИ БРОЈ ВИСОКО СТРУЧНЕ РАДНЕ СНАГЕ СА ВИСОКИМ ДОХОТКОМ.

ПАМТИМ ДОБРО КАДА СУ ЉИГ, РАШКА, КРАЉЕВО БИЛИ У ЧАЧАНСКОМ ОКРУГУ, КАДА СЕ ГЛАВНА УЛИЦА У КРАЉЕВУ ЗВАЛА ЧАЧАНСКА. ПАМТИМ ДОБРО КАДА СЕ ОКРУЖНО ГРАЂЕВИНСКО ПРЕДУЗЕЋЕ "КАБЛАР" ПРЕСЕЛИЛО ИЗ ЧАЧКА У КРАЉЕВО, КАДА СЕ ФАБРИКА УЉА У ИЗГРАДЊИ ИЗ ЧАЧКА ПРЕСЕЛИЛА У КРУШЕВАЦ, КАДА ЈЕ МАГНОХРОМ ТРЕБАО ДА СЕ ГРАДИ У ЧАЧКУ-ЈЕР ЈЕ ТО БИЛО ЛОГИЧНО-ЗАТО ШТО СЕ РУДА ДО ТАДА ВАДИЛА САМО У ЧАЧАНСКОЈ ОПШТИНИ.

НА ТЕНКУ-СПОМЕНИКУ У КРАЉЕВУ НЕ ПИШЕ ДА СУ БОРЦИ ЧАЧАНСКОГ ОКРУГА УШЛИ У КРАЉЕВО БОРЕЋИ СЕ ДА ГА ОСЛОБОДЕ, НА СПОМЕНИКУ ТОПУ КОД КРАЉЕВА НЕ ПИШЕ ДА СУ ТО ЧАЧАНИ РАТОВАЛИ И СА ТОПОВИМА 1941 ГОДИНЕ, ДА ОСЛОБОДЕ КРАЉЕВО. НА ТЕНКУ ИСПРЕД МУЗЕЈА У УЖИЦУ НЕ ПИШЕ ДА ЈЕ ТО ТЕНК ЧАЧАНА, КОЈИ СУ ЗАРОБИЛИ ОД НЕМАЦА.

ИСПАДА ДА ПРЕДХОДНИЦИМА НИШТА НИЈЕ БИЛО БИТНО. ЈА МИСЛИМ ДА ЈЕ СВЕ БИТНО. ДРЖАВА ЈЕ ШТО И ВОЈСКА. РЕД МОРА ДА ПОСТОЈИ У СВЕМУ.

ПИТАМ СЕ КОЈИ ЈЕ ОРГАН НАДЛЕЖАН ДА КОНТРОЛИШЕ РАД ЈАВНИХ И ДРЖАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА. КО ТРЕБА ДА ОПОМЕНЕ И ДА НАРЕДИ ДА СЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ПРИДРЖАВАЈУ УСТАВА И ДОНЕТИХ ЗАКОНА. ПРИМЕРА РАДИ:КО ТРЕБА ДА НАРЕДИ ДА ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА ЧАЧАК, ШТАМПА РАЧУНЕ И ОСТАЛА ДОКУМЕНТА ПИСМОМ ЋИРИЛИЦА УМЕСТО ЛАТИНИЦОМ. ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ПРЕДУЗЕЋА У ЧАЧКУ,/ ВОДОВОД,ПАРКИРАЛИШТА,ИТД./ , А ВЕРУЈЕМ И У ОСТАЛИМ ОПШТИНАМА ОКРУГА ПИШУ ЛАТИНИЦОМ.

СТВАРНО ЈЕ ПОРАЖАВАЈУЋЕ ДА ЈЕ ОСТАЛО ДА НАМ САМО ПРАВЕ СПОМЕНИКЕ ЋИРИЛИЦОМ . МНОГО ЈЕ НЕДИСЦИПЛИНЕ И ПРОИЗВОЉНОСТИ.ПРИМЕРА РАДИ У НАСЕЉУ ОД БОЛНИЦЕ ДО АТЕНИЧКЕ РЕКЕ СТОЈЕ ТАБЛЕ НА КОЈИМА ПИШЕ АТЕНИЦА.А РАДИ СЕ О ГРАДУ ЧАЧКУ, О ГРАДСКОМ НАСЕЉУ КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ, О М.З.СВЕТИ САВА. О КАТАСТАРСКОЈ ОПШТИНИ ЧАЧАК. ТО НАСЕЉЕ НИКАДА НИЈЕ БИЛО АТЕНИЦА, ВЕЋ СЕ ПРЕ ДРУГОГ СВ.РАТА ЗВАЛО КУЛИНОВЦИ,ОДНОСНО КУЛИНОВАЧКО ПОЉЕ. ТАКО ИСПАДА ДА ЈЕ ШКОЛА СВЕТИ САВА У АТЕНИЦИ А НЕ У ЧАЧКУ,ТАКО ИСТО СПОРТСКА ХАЛА МЛАДОСТ, ПОШТА, ТЕЛЕФОНСКА ЦЕНТРАЛА, ДОБИЈАМО РАЧУНЕ ОД ТЕЛЕКОМА НА КОЈИМА У АДРЕСИ ПИШЕ 32000-АТЕНИЦА!!!!,ЗА ЦРКВУ КОЈА ЈЕ У ИЗГРАДЊИ ПИШЕ ДА СЕ ГРАДИ У АТЕНИЦИ, А НЕ У ЧАЧКУ, И АКО У ГРАЂЕВИНСКОЈ ДОЗВОЛИ МОРА ДА ПИШЕ ДА СЕ ГРАДИ У ГРАДСКОМ АТАРУ ГРАДА ЧАЧКА. УЗГРЕД ДА КАЖЕМ ДА НАМ ПРИВРЕДА У ЧАЧКУ, А ВЕРУЈЕМ И У ОСТАЛИМ ОПШТИНАМА, МНОГО ЗАОСТАЈЕ. МНОГО ЈЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ. У ЧАЧКУ ЈЕ НЕЗАПОСЛЕНО 17000 ГРАЂАНА. ПЛАТЕ СУ ВЕОМА НИСКЕ, ЗНАЧИ И ДА ЈЕ ДОХОДАК МАЛИ. НОВИХ ИНВЕСТИЦИЈА ТАКО РЕЋИ НЕМА,ПОГОТОВУ СТРАНИХ. МНОГО ЗАОСТАЈЕМО ЗА ДРУГИМ ОПШТИНАМА, А НАПРОТИВ ГОВОРИ СЕ ДА ИМАМО ЈАКУ ПРИВРЕДУ. ЧЕМУ ТО. НАПРЕДАК МОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ СА ПОВЕЋАЊЕМ ПРИВРЕДНЕ АКТИВНОСТИ УЗ ВИСОКИ ПОРАСТ ПРОДУКТИВНОГ ЗАПОШЉАВАЊА НОВЕ РАДНЕ СНАГЕ. ДА НЕШТО ОЧЕКУЈЕМО ОД АУТО ПУТА НЕ МОЖЕМО. САДА СЕ АУТО-ПУТЕВИ ГРАДЕ УЗ ПРИМЕНУ ВИСОКЕ МЕХАНИЗАЦИЈЕ,СА МАЛИМ АНГАЖОВАЊЕМ РАДНЕ СНАГЕ. У ВРЕМЕ ЊУ-ДИЛА АНГАЖОВАНОСТ РАДНЕ СНАГЕ ЈЕ БИЛА ДАЛЕКО ВЕЋА .

ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО САМ ТЕМУ ПРОШИРИО. РАЧУНАМ ДА ЋЕТЕ МЕ РАЗУМЕТИ И ДА ЋЕ ВАМ ОВО ПОСЛУЖИТИ ДА НЕШТО ПРЕДУЗМЕТЕ ШТО ЈЕ У ВАШОЈ ПОЛИТИЧКОЈ МОЋИ И УГЛЕДУ КОЈИ УЖИВАТЕ.

ХВАЛА ВАМ ШТО СТЕ МЕ САСЛУШАЛИ. ВЕРУЈТЕ, ДА САМ ВАМ ОВО ИСПРИЧАО СА КРАЈЊЕ ДОБРИМ НАМЕРАМА. ЈА ЖЕЛИМ ДА ГЕНЕРАЦИЈЕ КОЈЕ ДОЛАЗЕ БОЉЕ ЖИВЕ ОД НАС. ЗБОГ ТОГА САМ ОВО И ПИСАО.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 30. септембра 2008. год.

 #
«Претходни   1 2 3 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 39 40 41  Следећи»