Categories
My Links
Генерална
Државна лутрија Србије - опет, примена писма у вашој установи ?
jovansolajic | 14 Април, 2010 12:34

ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ ЛУТРИЈЕ

Г-НЕ ДИРЕКТОРЕ,

ПОНОВО ВАМ ПИШЕМ У ВЕЗИ ПРИМЕНЕ ПИСМА У ВАШОЈ УСТАНОВИ.

ПО НОВОМ УСТАВУ , КАО ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ, У ОБАВЕЗИ СТЕ ДА ПРИМЕЊУЈЕТЕ ПИСМО ЋИРИЛИЦА, И ТО ИСКЉУЧИВО ЋИРИЛИЦУ. А ВИ НАПРОТИВ, ПИШЕТЕ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦОМ И ТО САМО ЛАТИНИЦОМ. ПО ПРЕДХОДНОМ УСТАВУ ТО ЈЕ МОЖДА И МОГЛО, ЈЕР СУ ТА ДВА ПИСМА БИЛА ИЗЈЕДНАЧЕНА. МЕЂУТИМ, ПО НОВОМ УСТАВУ ВИ КАО ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ МОЖЕТЕ ПРИМЕНИТИ И ЛАТИНИЦУ САМО АКО ЈЕ ТО ЗАКОНОМ ПРЕДВИЂЕНО. А, ВИ СЕ ЈОШ И ЗОВЕТЕ " ДРЖАВНА ЛУТРИЈА ". ВИ СЕ ЗНАЧИ РУГАТЕ СКУПШТИНИ И ВЛАДИ А НАРОЧИТО СВОМЕ НАРОДУ.

НЕМА ШТА , СВАКА ЧАСТ НЕКА ВАМ ЈЕ.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Ово писмо је написано 9.септембра 2009. год.

 #
Државна лутрија Србије- Поново о питању писма у вашој установи
jovansolajic | 14 Април, 2010 12:25

ДИРЕКТОРУ ДРЖАВНЕ ЛУТРИЈЕ СРБИЈЕ ЛИЧНО

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ПОНОВО СЕ ОБРАЋАМ ЛИЧНО ДИРЕКТОРУ.

ВАША ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА, БАР ТАКО ВАМ ПИШЕ У ИМЕНУ УСТАНОВЕ, ИСКЉУЧИВО ПРИМЕЊУЈЕ ПИСМО ЛАТИНИЦУ. МЕЂУТИМ, У УСТАВУ ПИШЕ ДА СУ ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ПРЕДУЗЕЋА У ОБАВЕЗИ ДА ПРИМЕЊУЈУ ПИСМО ЋИРИЛИЦА. ВИ ДИРЕКТОРЕ КРШИТЕ УСТАВ, ПА МОЖЕТЕ ДА СНОСИТЕ НЕЖЕЉЕНЕ ПОСЛЕДИЦЕ. ПИСМО ЛАТИНИЦА МОЖЕ ДА СЕ ПРИМЕНИ САМО ПАРАЛЕЛНО ПОРЕД ЋИРИЛИЦЕ, ЗНАЧИ ОБАВЕЗНО И ЈЕДНО И ДРУГО, И ТО САМО АКО ЈЕ ТО ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО

ПИШЕМ ВАМ ДОБРОНАМЕРНО.

ПОЗДРАВ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 8.маја 2008. год. 

 #
РТС Београд, Емисија СЛАГАЛИЦА- Треба више питања из наше историје, итд.
jovansolajic | 14 Април, 2010 12:12

УРЕДНИКУ ЕМИСИЈЕ "СЛАГАЛИЦА"

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

РЕДОВАН САМ ГЛЕДАЛАЦ ВАШЕ ЕМИСИЈЕ. ОДЛИЧНА ЈЕ, АЛИ МОЖЕ ДА БУДЕ ЈОШ БОЉА ПИТАЊА ТРЕБА ДА БУДУ, ПО МОГУЋСТВУ, ИСКЉУЧИВО ИЗ ОБЛАСТИ НАШЕ ДРЖАВЕ И НАШЕГ НАРОДА: ИЗ ИСТОРИЈЕ, ГЕОГРАФИЈЕ, ОБИЧАЈА, НАУКЕ, КУЛТУРЕ, ПРОСВЕТЕ И ИЗ СВИХ ДРУГИХ ОБЛАСТИ. ТРЕБА ДА СТИМУЛИШЕТЕ ЗНАЊА О НАШЕМ НАРОДУ, А МИ КОЈИ ГЛЕДАМО ДА СЕ ПОДСЕТИМО ОНОГА ШТО СМО НЕКАДА УЧИЛИ И ЗНАЛИ, А И ДА НЕШТО НАУЧИМО ШТО НИСМО ЗНАЛИ .

ЈЕДНОМ РЕЧЈУ- ПРЕВАСХОДНО ТРЕБА ДА ЗНАМО О НАМА САМИМА.

СМАТРАМ ДА СТЕ МЕ РАЗУМЕЛИ ШТА САМ ХТЕО ДА КАЖЕМ. ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ТЕ ПРИХВАТИТИ МОЈУ СУГЕСТИЈУ. ЗНАЧИ ВИШЕ О СРБИЈИ И СРПСКОМ НАРОДУ.

ХВАЛА ВАМ УНАПРЕД.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,

32000-ЧАЧАК, ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Овај текст је написан 13. марта 2008. год.

 #
Државна лутрија Србије - Зашто пишете искључиво латиницом, то је противуставно ?
jovansolajic | 13 Април, 2010 14:06

ПОШТОВАНИ ДИРЕКТОРЕ,

ВАША УСТАНОВА У ЈАВНОМ НАСТУПУ И НА ДОКУМЕНТИМА ПРИМЕЊУЈЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЛАТИНИЦУ.

КАО ЈАВНА ИЛИ ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА У ОБАВЕЗИ СТЕ, ПРЕМА УСТАВУ НАШЕ ДРЖАВЕ, ДА ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ. А, У НАЈГОРЕМ СЛУЧАЈУ ТРЕБА ДА ПИШЕТЕ И ЋИРИЛИЦОМ ДА БИ ВЕЋИНСКИ НАРОД БИО КОЛИКО- ТОЛИКО РАВНОПРАВАН. 

МИ НЕ МОЖЕМО ДА ТРАЖИМО ОД ПОЈЕДИНИЦА-ВЛАСНИКА ФИРМИ, ОД МНОГИХ ПОЛУПИСМЕНИХ ЉУДИ, ДА ПИШУ НАШИМ ПИСМОМ, АЛИ ОД ИНСТИТУЦИЈА ОД ОПШТЕГ ИНТЕРЕСА-ХОЋУ РЕЋИ ОД ДРЖАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА ТО МОЖЕМО.

 ПРИМИТЕ ПУНО ПОЗДРАВА,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ,32000-ЧАЧАК,ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 14.децембра 2007. год.

 #
Републички греодетски завод- Писмо латиница у огласу ?
jovansolajic | 13 Април, 2010 13:55

ЗА ДИРЕКТОРА ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА

ПОШТОВАНИ Г- НЕ ДИРЕКТОРЕ, У ДАНАШЊОЈ "ПОЛИТИЦИ" ОБЈАВИЛИ СТЕ ОГЛАС ПИСАН ЛАТИНИЦОМ.

КАО ДРЖАВНУ УСТАНОВУ УСТАВ ВАС ОБАВЕЗУЈЕ ДА ИСКЉУЧИВО ПИШЕТЕ ЋИРИЛИЦОМ. МОГУ ДА РАЗУМЕМ, ШТО ЈЕ ТАБЛА ФРИЗЕРСКЕ РАДЊЕ У НЕКОМ СЕЛУ НАПИСАНА ЛАТИНИЦОМ, ЈЕР СЕ РАДИ О ПОЛУПИСМЕНИМ ЉУДИМА КОЈИ МОЖДА И НЕ ЗНАЈУ ОБА ПИСМА, АЛИ ЈЕ ЗА ДРЖАВНУ УСТАНОВУ ТО НЕСХВАТЉИВО. МОЖДА ЈЕ У ПИТАЊУ ТРАЉАВОСТ ИЛИ АЉКАВОСТ, ИЛИ НЕШТО ТРЕЋЕ

НИЈЕ ЛЕПО ДА СЕ ДРЖАВНА УСТАНОВА НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА, ДАЈЕТЕ ЛОШ ПРИМЕР. 

ПИШЕМ ВАМ СА ДОБРИМ НАМЕРАМА.

ПОЗДРАВ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 1. априла 2010. год.

 

 #
Државна ревизорска институција- Писмо у амблему институције ?
jovansolajic | 13 Април, 2010 13:44

ЗА РУКОВОДИОЦА ДРЖАВНЕ РЕВИЗОРСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

ПОШТОВАНИ РУКОВОДИОЧЕ,

У "ПОЛИТИЦИ" ОД 13. МАРТА ОБЈАВИЛИ СТЕ КОНКУРС ЗА ДИЗАЈН ВИЗУЕЛНОГ ИДЕНТИТЕТА (ЛОГОА) ДРЖАВНЕ РЕВИЗОРСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ.

У УСЛОВИМА КОНКУРСА ПИШЕ- ДА УЧЕСНИЦИ КОНКУРСА ТРЕБА ДА УРАДЕ И ВАРИЈАНТУ НА ЛАТИНИЧНОМ ПИСМУ.

АКО У ЧЛАНУ 10 ВАЖЕЋЕГ УСТАВА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ПИШЕ ДА ЈЕ У СЛУЖБЕНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ЋИРИЛИЧНО ПИСМО. КАКО ЈЕ МОГУЋЕ, ДА ВАША УСТАНОВА ТРАЖИ ЛАТИНИЦУ У СВОМ АМБЛЕМУ. А, СЛУЖБЕНА УПОТРЕБА ДРУГИХ ЈЕЗИКА И ПИСАМА УРЕЂУЈЕ СЕ ЗАКОНОМ, НА ОСНОВУ УСТАВА / СТАВ 2 /. УСТАВ ЈЕ ДОНЕТ 2006 ГОДИНЕ, А ЗАКОН НА КОЈИ СЕ ПОЗИВАТЕ ЈЕ ИЗ 2005. ГОДИНЕ. ПРЕМА ТОМЕ, ИЛИ ТРЕБА ДА ПРИМЕНИТЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ, ИЛИ ДА ПРЕДХОДНО ИЗМЕНИТЕ ЗАКОН, УПРАВО ДА УСКЛАДИТЕ ЗАКОН СА УСТАВОМ. ПОШТО ЈЕ УСТАВ СТАРИЈИ ОД ЗАКОНА, ОНДА МОРАТЕ ПРИМЕЊИВАТИ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЋИРИЛИЦУ. У ПРОТИВНОМ КРШИТЕ УСТАВ. А, ТО НЕ БИ БИЛО ПРИМЕРЕНО ДА СЕ ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА. 

ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО САМ ВАМ УЗЕО МАЛО ВРЕМЕНА.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 15. марта 2010. год.

 #
Градоначелнику града Београда- Враћање ранијих назива улица у Београду
jovansolajic | 13 Април, 2010 13:21

ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА БЕОГРАДА,

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ЂИЛАСУ,

СВИ СУ ИЗГЛЕДИ ДА ЋЕ НАМ У ПОСЕТУ ДОЋИ ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ Г-ИН МЕДВЕДЕВ, А ПОВОДОМ 65-ТО ГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ- ДАНА 20. ОКТОБРА ОВЕ ГОДИНЕ.

КОЛИКО МИ ЈЕ ПОЗНАТО, УЛИЦЕ КОЈЕ СУ ИМАЛЕ ИМЕНА СОВЈЕТСКИХ ОДНОСНО РУСКИХ МАРШАЛА И ГЕНЕРАЛА, КОЈИ СУ ДАЛИ ДИРЕКТАН ДОПРИНОС ОСЛОБОЂЕЊУ НАШЕ ПРЕСТОНИЦЕ, ПРОМЕНИЛЕ СУ НАЗИВЕ.

АПСУРД ЈЕ ДА ТО ТАКО ОСТАНЕ. ЈА ЧАК И СУМЊАМ ДА ЋЕ ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ И ХТЕТИ ДА ДОЂЕ КОД НАС.

ЗАТО ВАМ И ПРЕДЛАЖЕМ ДА ОДМАХ ПОКРЕНЕТЕ ПОСТУПАК ДА СЕ СВИМ РУСКИМ ГЕНЕРАЛИМА И МАРШАЛИМА ВРАТЕ УЛИЦЕ КОЈЕ СУ ПОСЛЕ РАТА ИМАЛИ.

МОЖДА НИСАМ У ПРАВУ. АЛИ ЈА МИСЛИМ, ДА ЈЕ И ЗБОГ БРИСАЊА ИМЕНА УЛИЦА КОЈЕ СУ ИМАЛЕ НАЗИВЕ РУСКИХ МАРШАЛА И ГЕНЕРАЛА У БЕОГРАДУ, НАШ ПРЕДСЕДНИК НИЈЕ БИО НА ПРОСЛАВУ ДАНА ПОБЕДЕ 2005 У МОСКВИ, А ДА ЈЕ ПРЕДСЕДИК ХРВАТСКЕ БИО У МОСКВИ И ДА ЈЕ ДОБИО НАЈВИШЕ РУСКО ОДЛИКОВАЊЕ. И ДАН-ДАНАС МИ ЈЕ ГОРКО У УСТИМА ЗБОГ ТОГА. И ЈОШ ЈЕДНО., Г-НЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ. ПИСАО САМ ВАМ 26. МАРТА ОВЕ ГОДИНЕ У ВЕЗИ ПРИМЕЊЕНОГ ПИСМА НА ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА У БЕОГРАДУ- ДА ЈЕ УМЕСТО ЋИРИЛИЦЕ ПРОПИСАНЕ УСТАВОМ УГЛАВНОМ ПРИМЕЊЕНА ЛАТИНИЦА. ПРИМЕЋУЈЕМ ДА НИШТА НИЈЕ ПРОМЕЊЕНО. ПИТАМ СЕ, ДА ЛИ ЈЕ ДО ВАС УОПШТЕ ДОШЛО МОЈЕ ПИСАЊЕ /ПРЕКО ИНТЕРНЕТА/ И ДА ЛИ МОЖДА СМАТРАТЕ ДА ЈЕ ТО НЕВАЖНО ПИТАЊЕ

ВОЛЕО БИХ ДА ЗНАМ КАКВО ЈЕ ВАШЕ МИШЉЕЊЕ ПО ОВИМ ПИТАЊИМА. ИЗВИЊАМАМ ВАМ СЕ ШТО ВАМ УЗИМАМ ДРАГОЦЕНО ВРЕМЕ, АЛИ СМАТРАМ ДА КАО ГРАЂАНИМН ТРЕБА ДА КАЖЕМ ШТА МИСЛИМ О ЈАВНИМ ПОСЛОВИМА ДРЖАВЕ

 

С ПОШТОВАЊЕМ, ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, 32000-ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА

Ово писмо са написао 17. августа 2009. год.

Нисам добио никакав одговор.

 #
Политика-Међу нама-Потискивање нашег писма и језика у региону
jovansolajic | 13 Април, 2010 12:44

ЗА РУБРИКУ " МЕЂУ НАМА "

ПОШТОВАНИ УРЕДНИЧЕ,

МОЛИМ ДА У ВАШОЈ РУБРИЦИ ОБЈАВИТЕ СЛЕДЕЋЕ :

ПОТИСКИВАЊЕ НАШЕГ ПИСМА И ЈЕЗИКА У РЕГИОН .

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ БОРИС ТАДИЋ, ИСТАКАО ЈЕ ЈЕ ЈУЧЕ У БЕОГРАДУ, У РАЗГОВОРУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА НАЦИОНАЛНИХ САВЕЗА СРБА ИЗ РЕГИОНА, " ДА ИМА ДРЖАВА ГДЕ СУ НАШЕ ПИСМО И ЈЕЗИК ПОТИСКИВАНИ" , ДОДАВШИ ДА ЋЕ СЕ СРБИЈА У ОТВОРЕНОМ ДИЈАЛОГУ БОРИТИ ЗА ТА ПРАВА НАШИХ СУНАРОДНИКА.

ЛЕПО ЈЕ ШТО СЕ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ БОРИС ТАДИЋ И ДРЖАВА СРБИЈА БРИНУ ЗА ПРАВА СРБА НА СВОЈЕ ПИСМО И ЈЕЗИК И ДА ЋЕ У ТОМ ПРАВЦУ ПРЕДУЗИМАТИ ОДГОВАРАЈУЋЕ МЕРЕ. МЕЂУТИМ, ДРЖАВА СРБИЈА, МАТИЦА СВИХ СРБА, ДАЈЕ ЛОШ ПРИМЕР БАШ ПО ПИТАЊУ УСТАВНЕ ОДРЕДБЕ О ПРИМЕНИ ПИСМА И ЈЕЗИКА. У ПРИМЕНИ ПИСМА НЕ ПРИДРЖАВАЈУ СЕ НИ ДРЖАВНИ ОРГАНИ, ДРЖАВНЕ УСТАНОВЕ И ИНСТИТУЦИЈЕ, ЈАВНА ОДНОСНО ДРЖАВНА ПРЕДУЗЕЋА.

НА СВАКОМ КОРАКУ КРШИ СЕ ОДРЕДБА УСТАВА У ПРИМЕНИ ПИСМА ЋИРИЛИЦЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ. НЕМА РЕСОРНОГ МИНИСТАРСТВА И ЊИХОВИХ УСТАНОВА У КОЈИМА СЕ НЕ КРШИ УСТАВНА ОДРЕДБА О ПРИМЕНИ ПИСМА.

НА ТАБЛАМА АМБАСАДА И ДРУГИХ СТРАНИХ ДРЖАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА ПРИМЕЊЕНО ЈЕ ЛАТИНИЧНО ПИСМО. ВЕРОВАТНО ЈЕ И НА НАШИМ ТАБЛАМА АМБАСАДА У ИНОСТРАНСТВУ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ ПРИМЕЊЕНО ПИСМО ЛАТИНИЦА НА ЕТИКЕТАМА , УПУТСТВИМА И ДРУГОЈ ДОКУМЕНТАЦИЈИ УВЕЗЕНЕ РОБЕ, ЗА СРБИЈУ ПРИМЕЊЕНО ЈЕ ЛАТИНИЧНО ПИСМО, А ПРИМЕРА РАДИ ЗА МАКЕДОНИЈУ И БУГАРСКУ ЋИРИЛИЦА.

ИМА ДРЖАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА КОЈЕ ПРИМЕЊУЈУ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЧНО ПИСМО, КАО НА ПРИМЕР ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ. ДРЖАВА ДОТИРА РАЗНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ, ПРЕ СВЕГА КУЛТУРНЕ, А ОРГАНИЗАТОРИ СВЕ ИСПИШУ ЛАТИНИЦОМ АКО ДРЖАВА СТВАРНО ХОЋЕ ДА ЗАШТИТИ И ОЧУВА СРПСКИ ЈЕЗИК И ЋИРИЛИЧНО ПИСМО, МОРА СЕ ПОСТАВИТИ ПИТАЊЕ, ДА ЛИ ДРЖАВА ТРЕБА ДА ПАРТИЦИПИРА ТРОШКОВЕ У ИЗДАВАЊУ СВИХ ПУБЛИКАЦИЈА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ УЗ ПРИМЕНУ ЛАТИНИЦЕ.

НЕ МОЖЕ ДРЖАВА ДА ЗАШТИТИ СВОЈ ЈЕЗИК И ПИСМО АКО ОСНУЈЕ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ И НА ТАБЛИ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ НАПИШЕ ЛАТИНИЦОМ. ДРЖАВА, ОДНОСНО НАРОД, УЛОЖЕ ОГРОМНА СРЕДСТВА У ИЗГРАДЊУ БЕОГРАДСКЕ АРЕНЕ, А ТАБЛА ФИРМЕ ЈЕ НАПИСАНА ЛАТИНИЦОМ. ТЕЛЕКОМ ПРОДАЈЕ ТЕЛЕФОНЕ, У КОЈИМА ЈЕ СВО ПИСАНИЈЕ ЗА СРБИЈУ ИСПИСАНО ЛАТИНИЦОМ, А ЗА МАКЕДОНИЈУ И БУГАРСКУ ЋИРИЛИЦОМ.

НА КРАЈУ, ЗАМОЛИО БИХ ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ БОРИСА ТАДИЋА, ДА НАРЕДИ ВЛАДИ ДА ПРЕДУЗМЕ СВЕ МЕРЕ ДА СЕ У ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА ИСКЉУЧИВО ПРИМЕЊУЈЕ ПИСМО ЋИРИЛИЦА И СРПСКИ ЈЕЗИК, ШТО ЈЕ ОБАВЕЗА ИЗ ЧЛ.10 НАШЕГА УСТАВА. ТО ЋЕ БИТИ ПРИМЕР И ОСЛОНАЦ СВИМА ОСТАЛИМА, ПА СЕ МОЖЕМО НАДАТИ ДА ЋЕ СРБИ У ОКОЛНИМ ДРЖАВАМА ДА СЕ ИЗБОРЕ ЗА ОДРЖАЊЕ СВОГА ИДЕНТИТЕТА ДОЗВОЉАВАМ ДА ИЗВРШИТЕ РЕДАКЦИЈУ ТЕКСТА, БЕЗ ПРАВА ДА МЕЊАТЕ СУШТИНУ. МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Овај текст је писан 25. децембра 2009. год.

Овај чланак Политика није објавилa.

ОВАЈ ЧЛАНАК ЈЕ ПОСЛАТ И ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ ДАНА 11. ЈАНУАРА 2010. ГОД.

 #
УСТАВНИ СУД Републике Србије- Уставност писма на саобраћајним таблицама
jovansolajic | 12 Април, 2010 12:57

JOВАН ШОЛАЈИЋ

32000-ЧАЧАК

УЛ.ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

ТЕЛ7ФАКС: 032/367-322

УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Б Е О Г Р А Д

ПРЕДМЕТ:ПРИМЕНА ПИСМА НА САОБР.ТАБЛИЦАМА

У ДНЕВНОЈ ШТАМПИ ЈЕ ВИШЕ ПУТА ОБЈАВЉЕН ИЗГЛЕД БУДУЋЕ САОБРАЋАЈНЕ ТАБЛИЦЕ. НА ТАБЛИЦАМА ЈЕ ПРИМЕЊЕНО ПИСМО ЛАТИНИЦА И НЕКА СЛОВА КОЈИХ НЕМА НИ У НАШОЈ ЛАТИНИЦИ.

МОЛИМ ЗА ОЦЕНУ УСТАВНОСТИ НА ПРОПИС /КОЈИ НИСАМ УСПЕО ДА ПРОНАЂЕМ-ПОДРАЗУМЕВАМ ДА ЋЕ ТЕ ВИ УСТАНОВИТИ О КОМЕ СЕ ПРОПИСУ РАДИ/ КОЈИМ ЈЕ ПРОПИСАНА ИЗРАДА САОБРАЋАЈНЕ ТАБЛИЦЕ УЗ ПРИМЕНУ ПИСМА ЛАТИНИЦА, ПРОТИВНО ЧЛ. 10 УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА ИМАЛО ЈЕ МОГУЋНОСТИ ДА УДОВОЉИ МЕЂУНАРОДНИМ ЗАХТЕВИМА ДА НА ТАБЛИЦЕ НЕ СТАВЉА ТИПИЧНА ЋИРИЛИЧНА СЛОВА , ВЕЋ САМО ОНА КОЈА СУ ИСТОВЕТНА У ОБА ПИСМА, КАО НПР. СЛОВА: А, Е, О, Т, ИТД., КАО ШТО ЈЕ ТО УРАЂЕНО У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ.

НА ПРИМЕР ТАБЛИЦА ЈЕ МОГЛА ДА ИЗГЛЕДА: SRB СА ГРБОМ, ЗАТИМ БРОЈ ОКРУГА, НПР ЗА МОРАВИЧКИ ОКРУГ БР.17, ЗАТИМ КОМБИНАЦИЈА СЛОВА ААО И НА КРАЈУ БР. ОО1 /SRB-17-ААО-001 /. НАПОМИЊЕМ ДА МОЖЕ ДА СЕ ИЗБЕГНЕ И ОЗНАКА ДРЖАВЕ /SRB/, ДА СЕ ЗАТО КОРИСТИ ПОСЕБНА НАЛЕПНИЦА ЗА ПУТ У ИНОСТРАНСТВО, КАКО ЈЕ ДО САДА ЧИЊЕНО.

У ЧАЧКУ, 27.02.2009.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ

 #
УСТАВНИ СУД Републике Србије- Уставност чл. 79 Закона о енергетици
jovansolajic | 12 Април, 2010 12:30

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ

32000-ЧАЧАК

УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

ТЕЛ/ФАКС: 032/367-322

УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Б Е О Г Р А Д

 ПРЕДМЕТ: УСТАВНОСТ ЧЛ.79 ЗАКОНА О ЕНЕРГЕТИЦИ

У ЧЛ. 79, СТАВ 2 И 3 ЗАКОНА О ЕНЕРГЕТИЦИ / СЛ.ГЛ.РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БР. 84/2004/, ПРОПИСАНО ЈЕ ДА ВЛАСНИК НЕПОКРЕТНОСТИ , О СВОМ ТРОШКУ ОДРЖАВА НЕПОКРЕТНОСТ ИСПОД ЕНЕРГЕТСТКОГ ОБЈЕКТА, НА СВОЈ ТЕРЕТ .

ОВА ОДРЕДБА ЗАКОНА БИЛА БИ У РЕДУ, ДА ЈЕ ОВИМ ИЛИ ДРУГИМ ЗАКОНОМ ПРОПИСАНО ПЛАЋАЊЕ НАДОКНАДЕ ЗА ЕКСПРОПИСАНО ЗЕМЉИШТЕ ПРЕКО КОЈЕГ СУ ИЗГРАЂЕНИ ДАЛЕКОВОДИ И ДРУГИ ВОДОВИ ЗА ПРЕНОС ЕЛ. ЕНЕРГИЈЕ.

У ЧЛ. 77 ПОМЕНУТОГ ЗАКОНА ПРОПИСАНО ЈЕ ДА ЈЕ ВЛАСНИК ЕН.ОБЈЕКТА У ОБАВЕЗИ ДА ПЛАТИ ВЛАСНИКУ НЕПОКТЕРЕТНОСТИ ПРЕКО КОЈЕГ ПРЕЛАЗИ ВОД ЕЛ. ЕНЕРГИЈЕ НАДОКНАДУ ШТЕТЕ, АЛИ САМО КОД ОДРЖАВАЊА ОБЈЕКАТА.

РАДИ СЕ О ИЗГРАЂЕНИМ ЕНЕРГЕТСКИМ ВОДОВИМА ПРЕ ДЕСЕТИНЕ ГОДИНА , КАДА НИЈЕ ВРШЕНА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ЗЕМЉИШТА, ВЕЋ ЈЕ СВЕ РАЂЕНО ЗА ДОБРОБИТ НАПРЕТКА ЗЕМЉЕ.

ЈЕДНОМ РЕЧЈУ, ЗАКОН БИ БИО У РЕДУ, КАДА БИ БИЛО ПРОПИСАНО У ИСТОМ, ДА ЈЕ ВЛАСНИК ЕНЕРГЕТСКОГ ОБЈЕКТА ДУЖАН ДА ВЛАСНИКУ ДРУГЕ НЕПОКРЕТНОСТИ ПЛАТИ НАДОКНАДУ ЗА ТРАЈНО ЗАУЗЕЋЕ ЗЕМЉИШТА, БИЛО ЕКСПРОПРИЈАЦИЈОМ ИЛИ ТРАЈНОМ СЛУЖБЕНОШЋУ, УПРАВО ДА НАДОКНАДИ СВУ ШТЕТУ, КОЈУ ЈЕ ВЛАСНИК ЕН.ОБЈЕКТА НАПРАВИО ВЛАСНИКУ ИМАЊА, ПРЕКО ЧИЈЕГ ЈЕ ТАЈ ОБЈЕКАТ ИЗГРАЂЕН, ИЛИ ДА НАДОКНАДИ РАЗЛИКУ У ВРЕДНОСТИ ИМАЊА ПРЕ И ПОСЛЕ ИЗГРАДЊЕ ЕН. ОБЈЕКТА.

ВЛАСНИК САМ ЗЕМЉИШТА У К.О. КУЛИНОВЦИ, ОПШТИНА ЧАЧАК, НА КОЈЕМ ЈЕ ПРЕШАО Д.В. 110 КВ 2 ПУТА У ДУЖИНИОД ОКО 300 М СА ДВА ВЕЛИКА СТУБА. ЗЕМЉИШТЕ, КУДА ЈЕ ПРЕШАО ДВ У ШИРОКОМ ПОЈАСУ НЕ ВРЕДИ ВИШЕ НИШТА, ЈЕР НЕМА ТРЖИШНУ ВРЕДНОСТ- НЕМА НИКАКВУ ВРЕДНОСТ ЈЕР НЕ МОЖЕ УОПШТЕ ДА СЕ ПРОДА .

МОЛИМ УСТАВНИ СУД ДА ПРОГЛАСИ НЕУСТАВНИМ ЧЛАНОВЕ 77 И 79 ЗАКОНА О ЕНЕРГЕТИЦИ, ИЗ РАЗЛОГА ШТО ИСТОВРЕМЕНО НИЈЕ ПРОПИСАО И ОБАВЕЗУ ВЛАСНИКА ЕН.ОБЈЕКТА ДА НАДОКНАДИ ВРЕДНОСТ ВЛАСНИКУ ДРУГЕ НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА ТРАЈНО ЗАУЗЕЋЕ ЗЕМЉИШТА, ОДНОСНО ДА НАДОКНАДИ УМАЊЕНУ ВРЕДНОСТ НЕПОКРЕТНОСИ ПРЕКО КОЈЕ ЈЕ ИЗГРАЂЕН ЕЛ.ВОД .

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

У ЧАЧКУ, 26.02.2009.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ.ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 26. фебруара 2009. год.

 #
Председнику владе- Примедбе на рад Агенције за приватизацију
jovansolajic | 12 Април, 2010 12:19

ЗА ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ ВЛАДЕ,

ОД АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ ДОБИО САМ ПОТВРДУ О УПИСУ У ЕВИДЕНЦИЈУ ЗАПОСЛЕНИХ И БИВШИХ ЗАПОСЛЕНИХ, НА КОЈОЈ ТРИ СТВАРИ НИСУ У РЕДУ И ТО:

1. НА ДОКУМЕНТУ НЕМА АМБЛЕМА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ,

2. НЕМА БРОЈА ПОД КОЈИМ ЈЕ ОВАЈ ДОКУМЕНАТ ЗАВЕДЕН И ДАТУМА ИЗДАВАЊА ПОТВРДЕ,

3. НИЈЕ ПРИМЕРЕНО ДА СЕ ДИРЕКТОР АГЕНЦИЈЕ ПОТПИСУЈЕ ПРВО СА ПРЕЗИМЕНОМ ПА ИМЕНОМ И ЛАТИНИЦОМ.

С ПОЗДРАВОМ И ПУНО ПОШТОВАЊА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо сам написао 17. јуна 2009. год. 

 #
Председник владе реп. Србије- УСТАВ и примена ПИСМА
jovansolajic | 12 Април, 2010 11:58

ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ

ПОШТОВАНИ Г-НЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ

У УСТАВУ НАШЕ ДРЖАВЕ ПИШЕ ДА ЈЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА. МЕЂУТИМ, НИШТА НИЈЕ УРАЂЕНО ДА ТАКО И БУДЕ. У ДРЖАВНИМ УСТАНОВАМА / ЗДРАВСТВО, ПРОСВЕТА, УНУТРАШЊИ ПОСЛОВИ, НАУКА, ИТД./, У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА / НИС, ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА, ТЕЛЕКОМ, ИТД./

ВИШЕ ЈЕ ЛАТИНИЦЕ НЕГО ЋИРИЛИЦЕ- НЕГДЕ СЕ ПРИМЕЊУЈЕ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦА.У ДРЖАВНОЈ ЛУТРИЈИ /ЈОШ ПИШЕ ДА ЈЕ ДРЖАВНА/ СВЕ ЈЕ ИСПИСАНО ЛАТИНИЦОМ, ЋИРИЛИЦЕ НЕМА НИ ЗА ЛЕК. У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ НА ТАБЛАМА ШКОЛА ЈЕ ПИСМО ЛАТИНИЦА. ДРЖАВА ОСНУЈЕ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ И СВЕ ШТО ЈЕ НАПИСАНО-НАПИСАНО ЈЕ ЛАТИНИЦОМ. АРЕНУ ЈЕ ДРЖАВА ИЗГРАДИЛА, ХОЋУ РЕЋИ ОВАЈ ГУРАВИ НАРОД- СТОЈИ НА ЊОЈ ТАБЛА ИСПИСАНА И ТО САМО НА ЛАТИНИЦИ. ДРЖАВА ПЛАЋА ДА СЕ ОДРЖЕ РАЗНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ , А СВЕ БУДЕ ИСПИСАНО ЛАТИНИЦОМ, ИТД, ИТД.

 ДАЉЕ, НАША ДРЖАВА И НАША ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ У ОБАВЕЗИ СУ ДА У ИНОСТРАНСТВУ ТАБЛЕ ИСПИШУ И НА ЈЕЗИКУ ДОТИЧНЕ ДРЖАВЕ. ЗАШТО СЕ ТО НЕ ЗАХТЕВА И КОД НАС??

У ПРЕДЛОГУ ЈЕ ДА СЕ НОВЕ САОБРАЋАЈНЕ ТАБЛИЦЕ ИСПИШУ ПИСМОМ ЛАТИНИЦА, КАД ВЕЋ МОЖЕ И ДА СЕ НА ЛЕЂИМА ПОЛИЦАЈАЦА И НА ПОЛИЦИЈСКИМ АУТОМОБИЛИМА ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ. А РУСИЈА, БУГАРСКА- КОЈА ЈЕ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ, ЗАТИМ БИХ ПИШУ ЋИРИЛИЦОМ. ЗДРАВСТВО ДОБИЈЕ САНИТЕТСКА ВОЗИЛА НА ПОКЛОН-РАЗУМЕМ ШТО ЈЕ ПОКЛОНОДАВАЦ ИСПИСАН ИЗВОРНО, АЛИ НЕ РАЗУМЕМ ЗАШТО ЈЕ НАЗИВ НАШИХ УСТАНОВА ИСПИСАН ЛАТИНИЦОМ. ДРЖАВА ЋЕ ДА ДА ВЕЛИКЕ ПАРЕ ДА СЕ ОДРЖИ ЕВРОСОНГ И УНИВЕРЗИЈАДА, АЛИ СВЕ ЋЕ БИТИ ИСПИСАНО ЛАТИНИЦОМ-ПА ПОБОГУ ЗАШТО НЕ ПОКАЖЕМО НАШУ АУТЕНТИЧНОСТ. НАШЕ САВРШЕНО ПИСМО, КОЈЕ МОЖЕ ДА ПРЕДСТАВЉА НАШ СРПСКИ ЈЕДИНСТВЕНИ БРЕНД. ИЛИ СЕ МОЖДА СТИДИМО.

ИМАМ УТИСАК ДА ОДГОВОРНИ ЉУДИ: ОД МИНИСТАРА ПА НА ДОЛЕ НЕ ЗНАЈУ ИЛИ НЕЋЕ ДА ЗНАЈУ ШТА ИМ ЈЕ ЧИНИТИ, ИЛИ ЈЕ ТО ПРЕПУШТЕНО СТИХИЈИ- МАЛТЕ НЕ ЉУДИМА КОЈИ ПИШУ ТАБЛЕ,НАЗИВЕ,УПУТСТВА,/ФИРМОПИСЦИМА И ШТАМПАРИМА/ ИТД,ИТД. ДА ЗНАТЕ , ДА ЈЕ ЈЕДНЕ ГОДИНЕ У ТРШИЋУ ЗА ОДРЖАВАЊЕ САБОРА " ВУКОВ САБОР" БИО ИСПИСАН ЛАТИНИЦОМ. СТВАРНО, ЦЕЛИ СВЕТ ТРЕБА ДА НАМ СЕ СМЕЈЕ.

АГЕНЦИЈИ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ ДОСТАВИТЕ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ИСПИСАНУ ЋИРИЛИЦОМ, А ОНИ ВАМА НАЗИВ ПРЕДУЗЕЋА НАПИШУ ЛАТИНИЦОМ. ПА, ОНДА НИЈЕ НИ ЧУДО, ШТО НАМ ГРАДОВИ ЛИЧЕ НА ИНОСТРАНСТВО.

МОЖДА СУ ЗА НЕКОГА ОВО СИТНИЦЕ. ВЕРУЈТЕ ДА НИСУ. ВИШЕ СИТНИЦА НАПРАВИ ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ У ПОРОДИЦИ И ДРУШТВУ КАО ЦЕЛИНИ. КАДА ДРЖАВА ДОНЕСЕ ЗАКОН, КАО ПРВО, МОРА ДА ГА ПРВА ПРИМЕНИ, ПА ТЕК ДА ТРАЖИ ОД НАРОДА ДА СЕ ТОГ ЗАКОНА ПРИДРЖАВА. У ПРОТИВНОМ, НИШТА ОД ТОГ ЗАКОНА, НИТИ ОД АУТОРИТЕТА ВЛАСТИ.

 ТЕШКО МИ ЈЕ , АЛИ МОРАМ И ОВО ДА ВАМ КАЖЕМ. ПОСЕДУЈЕМ ФАКСИМИЛ ОТПУСНЕ ЛИСТЕ ЗА ПОВРАТАК ИЗ ЗАРОБЉЕНИШТВА ИЗ НЕМАЧКЕ, НАШЕГ ВОЈНИ КА, КОЈА ЈЕ ОСИМ НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ ИСПИСАНА И НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И ЋИРИЛИЦОМ И ТО ШТАМПАНИ И ПИСАНИ ТЕКСТ ОТПУСНЕ ЛИСТЕ.!!!

МОГАО БИХ Г-НЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ ДА ВАМ ПИШЕМ ЈОШ ДУГО И ДУГО, АЛИ МИСЛИМ ДА ЈЕ И ОВО ДОВОЉНО.

ЗАМОЛИО БИХ, ДА ОВО ПИСМО ДОБИЈУ СВИ МИНИСТРИ И СВЕ ДРУГЕ ДРЖАВНЕ ОДГОВОРНЕ ЛИЧНОСТИ.

ЗНАЈТЕ ДА ВАМ ПИШЕМ ИЗ КРАЈЊЕ ДОБРИХ НАМЕРА. СТАНИТЕ НА ПУТ ОВИМ ПОЈАВАМА.

С ПОШТОВАЊЕМ, Ј. ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК

Ово писмо је написано 4. априла 2008. год. 

 #
Министарство финансија- Примена писма у Државној лутрији Србије
jovansolajic | 12 Април, 2010 11:47

ЗА МИНИСТРА ФИНАНСИЈА

ПОШТОВАНА Г-ЂО,

У ДРЖАВНОЈ ЛУТРИЈИ СРБИЈЕ У ПРИМЕНИ ЈЕ ИСКЉУЧИВО ПИСМО ЛАТИНИЦА. ИСТИНА, У ЧАЧКУ, У ЈЕДНОМ ЊИХОВОМ ОБЈЕКТУ, САМО НА КАНТИ ЗА ОТПАТКЕ ПРИМЕЊЕНА ЈЕ ЋИРИЛИЦА !!!!

ОВА ЈАВНА УСТАНОВА СЕ ЧАК И ЗОВЕ ДРЖАВНА А НЕ ПРИДРЖАВА СЕ УСТАВА. У ЧЛ. 10 УСТАВА ПИШЕ ДА ЈЕ У СЛУЖБЕНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА. СМАТРАМ ДА ОВА УСТАНОВА МОРА ПРИМЕЊИВАТИ ПИСМО ЋИРИЛИЦУ, У ПРОТИВНОМ КРШИ УСТАВ.

УКОЛИКО НИСАМ У ПРАВУ, МОЛИМ ДА МИ ОДГОВОРИТЕ ОВИМ ПУТЕМ ИЛИ НА ДРУГИ НАЧИН. А, У КОЛИКО САМ У ПРАВУ, МОЛИМ ВАС ДА ИМ НАРЕДИТЕ ДА ПОСТУПАЈУ ПО УСТАВУ.

ПИШЕМ ВАМ, ЈЕР САМ ОБАВЕШТЕН ДА СУ ПОД ИНГЕРЕНЦИЈОМ ВАШЕГ МИНИСТАРСТВА. УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ.ВЛ. ШИЋЕВИЋА 19

 

Ово писма сам написао 17. марта 2010. год.

НА ОВО ПИСМО НИСАМ ДОБИО ОДГОВОР ДО ДАНАШЊЕГ ДАНА.

 #
Министарство здравља-Писмо на табли Горње Топонице
jovansolajic | 12 Април, 2010 11:35

ЗА ГОСПОДИНА МИНИСТРА

Г-НЕ МИНИСТРЕ,

У ДАНАШЊОЈ " ПОЛИТИЦИ " , НА СТРАНИ 13, НА СЛИЦИ ИЗ ГОРЊЕ ТОПОНИЦЕ, ТАБЛА ОВЕ УСТАНОВЕ ЈЕ ИСПИСАНА ЛАТИНИЦОМ. НИЈЕ ОВО ЈЕДИНИ СЛУЧАЈ. У ВАШИМ УСТАНОВАМА ЈЕ ЈАКО ПРИМЕТНО ДА ЈЕ ИЗМЕШАНО И ЈЕДНО И ДРУГО ПИСМО, У НЕКИМА ЈЕ ВИШЕ ЗАСТУПЉЕНА ЛАТИНИЦА ОД ЋИРИЛИЦЕ.

МЕЂУТИМ, У ЧЛ.10 УСТАВА ПИШЕ ДА ЈЕ У ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ПИСМО ЋИРИЛИЦА, А ДРУГИ ЈЕЗИЦИ И ПИСМА УКОЛИКО СУ ПРОПИСАНИ ЗАКОНОМ А НА ОСНОВУ УСТАВА.

ЗНАЧИ, ВАШЕ МИНИСТАРСТВО СЕ НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА, УПРАВО ГА КРШИ. НИЈЕ У РЕДУ ДА СЕ ДРЖАВНА УСТАНОВА НЕ ПРИДРЖАВА УСТАВА. ДАЈЕТЕ ЛОШ ПРИМЕР НЕМАРА И НЕДИСЦИПЛИНЕ.

ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО САМ ВАМ УЗЕО ДРАГОЦЕНО ВРЕМЕ, АЛИ МОРАО САМ. ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Ово писмо је написано 26. фебруара 2010. год.

 

 

 #
Mинистарство за државну управу и лок. самоуправу- Примена писма у јавним установама
jovansolajic | 12 Април, 2010 11:17

ЗА МИНИСТРА ЗА ДРЖ. УПРАВУ И ЛОК. САМОУПРАВУ.

ПОШТОВАНИ Г- НЕ МИНИСТРЕ,

ПИШЕМ ВАМ У ВЕЗИ ПРИМЕНЕ ПИСМА У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА.

ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА СЕ НИ ЈЕДНА ЈАВНА УСТАНОВА И ЈАВНО ПРЕДЗЕЋЕ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ ЧЛ. 10 УСТАВА.

ЧАК, НЕКЕ УСТАНОВЕ И ПРЕДУЗЕЋА, ПИШУ ИСКЉУЧИВО ЛАТИНИЦОМ. ПРИМЕРА РАДИ ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ, ТЕЛЕКОМ И ДА НЕ НАБРАЈАМ ВИШЕ. ДРЖАВНА ЛУТРИЈА СРБИЈЕ И ЗОВЕ СЕ ДРЖАВНА , А СВЕ ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ. ПА , ОНИ СЕ РУГАЈУ УСТАВУ. КОМУНАЛНА ПРЕДУЗЕЋА УГЛАВНОМ ПИШУ ЛАТИНИЦОМ. РЕШЕЊА ЗА ГРАДСКО ГРАЂ. ЗЕМЉИШТЕ И ДРУГА СВЕ ЈЕ НАПИСАНО ЛАТИНИЦОМ. У КОЈУ ГОД ДРЖАВНУ И ЈАВНУ ИСНСТИТУЦИЈУ УЂЕТЕ НА СВЕ СТРАНЕ СВЕ ЈЕ ИСПИСАНО ЛАТИНИЦОМ. ТАКО ЈЕ У ПОЛИЦИЈИ, ЗДРАВСТВУ, ШКОЛСТВУ, ИТД.

ОТВОРИ СЕ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ И НА ТАБЛИ ЈЕ ТО НАПИСАНО ЛАТИНИЦОМ. У РАШКОЈ ОБЛАСТИ, ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ И У ВОЈВОДИНИ СКОРО СВЕ ЈЕ ИСПИСАН О ЛАТИНИЦОМ.

ТАБЛЕ СТРАНИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА ИСПИСАНЕ СУ ЗА СРПСКУ ВАРИЈАНТУ ЛАТИНИЦОМ.

Г-НЕ МИНИСТРЕ ШТА ОВО ТРЕБА ДА ЗНАЧИ. НИЈЕ ВАЉДА ДА ЈЕ У НАШОЈ ДРЖАВИ ЗАВЛАДАО ТОЛИКИ ЈАВАШЛУК. НА КОГА МИ ГРАЂАНИ ТРЕБА ДА СЕ УГЛЕДАМО. САМО РЕД, РАД И ДИСЦИПЛИНА МОГУ ДА НАС ИЗБАВЕ ИЗ ОВАКВЕ СИТУАЦИЈЕ. Г-НЕ МИНИСТРЕ. АКО ВИ НИСТЕ НАДЛЕЖНИ ЗА ОВО О ЧЕМУ ВАМ ПИШЕМ, ДА ЛИ БИСТЕ БИЛИ ЉУБАЗНИ ДА МИ КАЖЕТЕ КО ЈЕ ТАЈ ШТО ЈЕ НАДЛЕЖАН.

МНОГО ПОЗДРАВА.

ЈОВАН ШОЛАЈИЋ, ЧАЧАК, УЛ. ВЛАДАНА ШИЋЕВИЋА 19

Овај текст је написан 28. јануара 2010. год.

ДО ДАНАС НИСАМ ДОБИО ОДГОВОР.

ОВО ПИСМО ЈЕ ПОСЛАТО И ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ 28.јануара 2010. год.  #
«Претходни   1 2 3 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Следећи»